Kijken: ruziemakers Kuzu en Azarkan (DENK) vallen Kamervoorzitter lastig nadat ze nat gingen bij stemming

Gisteren verloor Farid Azarkan (DENK) een hoofdelijke stemming die hij had aangevraagd. Maar waarom zou je je houden aan wat een Kamermeerderheid besluit? Azarkan probeerde vervolgens Kamervoorzitter Arib toch te intimideren ten einde alsnog een debat te krijgen over een documentaire die hij bij de NPO had gezien. Mede-strongman Kuzu meldde zich ook.

Democratie: het blijft een lastig concept bij DENK. Liever hebben ze vermoedelijk de Midden-Oosten-stijl autoritaire staat waarbij het parlement een soort stempelmachine is van een vrijwel omnipotent staatshoofd. In hun megalomanie zag DENK-Kamerlid Azarkan zichzelf kennelijk al als een dergelijke potentaat: hij eiste een debat over een NPO-documentaire die eerder deze week op tv was. Het is normaal bij een debataanvraag dat er per fractie gestemd wordt, maar de DENK’er wilde per sé een hoofdelijke stemming.

Die kreeg hij vervolgens, waarna Kamervoorzitter Arib de uitslag voorlas. 61 Kamerleden waren voor, maar 74 tegen. Dat betekende dus dat Azarkans grote NPO-docudebat niet doorging. Jammer voor hem, maar helaas. Met zo’n uitslag moet ook hij genoeg nemen. Maar wat denk je dat er gebeurde? Een driftige Azarkan ging niet met de uitslag akkoord en kwam woedend met z’n armen zwaaien bij de interruptiemicrofoon. Arib had wel genoeg van dat verongelijkte machogedrag en vertelde de DENK-doeber bot dat we “hier klaar zijn”.

Dat pikte Azarkan dan helemaal niet. Samen met z’n vriendje Kuzu kwam hij verhaal halen bij het voorzittersbureau van Arib die nog altijd niet onder de indruk was van dat alfamannetjesgedrag. Priemende vingers, woedende blikken, stemverheffingen: het hielp allemaal niets. Azarkan en Kuzu hadden geen meerderheid, en kregen geen debat. Dan kunnen ze zich als tienermeisjes gedragen, maar dat verandert de democratische uitslag niet.

Uiteindelijk droop het tweetal dan ook maar weer af naar hun zetels achterin de zaal. Dááág, Tu en Fa!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Aytas

  Indrukwekkend verslag!

  1. Siemien

   Flikker op Aytas, islamimbeciel dat je bent.

 2. Gekko

  Inderdaad, wat een opgefokte mannetjes bij Denk. Maar voor alle duidelijkheid: Deze intimideerders kregen anders wel steun van: Drammers66, GroenLinks, Partij v/d Arbeid, Partij v/d Dieren, Socialistische Partij en 50+. Geen meerderheid, maar toch goed om te weten dat ALLE linkse partijen achter de autoritaire vrouwenhaters van Denk staan. (De ouderen van 50+ waren waarschijnlijk weer eens in de bonen).

 3. struisvogelpolitiek

  Intimideren in de tweede kamer. Je zal het lef maar hebben.

  1. struisvogelpolitiek

   Dat moet ik voorzitter Arib nageven. Zij laat zich niet piepelen door een stel Denk-knurften. Chapeau.

   1. Gekko

    Je merkt keer op keer dat de opgefokte mannetjes van Denk heel veel moeite hebben om het gezag van een vrouw (in dit geval Kamervoorzitter Arib) te accepteren. Heeft natuurlijk met hun (moslim)achtergrond te maken. In die cultuur horen vrouwen achter het aanrecht en mogen ze zich buitenhuis slechts in niqab of boerka vertonen.

   2. Vit

    Arib doet het helemaal niet slecht, alsof zij de stemming bepaald, idioten zijn het.

  2. Mart

   Och het is maar een kamertje in een kleine zich zelf erg belangrijk vindende SOCIALISTISCHE regering.

 4. Vliegenvanger

  Arrogante kwallen die twee. Het zijn klootzakken die op zulk volk stemmen, ze zijn met het zelfde teer overgoten als die twee.

 5. TD

  Farid Azarkan krijgt 61 stemmen vóór en 74 tegen om een hoofdelijke stemming erdoor te drukken,dat is dus gelukkig niet gelukt!
  Maar het scheelt niet zo erg veel,wie zijn die 61 gekken?
  En dan ook nog driftig worden,dat stuk ongeluk!

 6. C.A.Barstow

  Laat die islamitische randdebielen gewoon zo doorgaan,
  des te sneller zijn we van ze af.

 7. Heras

  Hahahaha, Enig. volgens mij heeft de voorzitter (Arib) echt een hekel aan die lui. EN TERECHT. Ze zijn zo arrogant en ijdel.

 8. Tante Sidonia

  Gaat een probleem worden voor Groen-Links, CU en SP. Gekken en dwazen in deze partijen gaan hun heil zoeken bij SS. (Yassertje Klaver ook?)
  Dat wordt lachen! hebben we naast een dierenpartij, Turkse partij een Dwazen partij!
  Nergens ter wereld gezien!!!
  PS
  Kan ook zo zijn dat een groot aantal Nederlanders “van het padje” af zijn.

 9. DennisEijs

  De agressie druipt af van zulke types. Ze moeten en zullen gelijk krijgen. En verontwaardiging natuurlijk, terwijl IEDEREEN zich aan diezelfde regels moet houden. Maar ja, zij zijn s p e c i a a l.

 10. Gerlos

  Stelletje kakkerlakken deze Denk mafketels

 11. Jantje

  Over een paar jaar komen ze met hun zevenen de boel provoceren en intimideren.
  kijken wat er dan gebeurt.
  Anders komen ze 4 jaar later met nog meer.
  Dit houdt niet op.

 12. Anders55

  Mw. Atib is een vrouw naar mijn hart!
  niks geen macho gedoe van deze twee haantjes?
  de democratie daar gaat zij voor!!
  hulde!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.