Links-radicale vegetarismepropagandisten Wakker Dier verspreiden fake news over vlees eten

Volgens Wakker Dier zou het enorm schelen als we met z’n allen zouden stoppen met vlees eten op 4 oktober, Werelddierendag. Wel 500.000 koeien, varkens en kippen kunnen dan gespaard blijven, aldus de activistische voedselterroristen. Schokkende getallen, ja. Maar ook compleet onjuiste getallen, zo blijkt nu.

December is de maand van een hoop zaken, waaronder ook zeker lekker eten. Nomnomnom enzo. Kalkoenen, eendenborst, varkenshaas: het hoort net zo bij Kerstmis als die groene boom met die glimmende piek. Toch proberen vegetarische haatactivisten ons dat genot af te pakken, omdat zij hun eigen dieet willen toepassen op de hele wereld. Dat doen ze door ons een schuldgevoel aan te praten. Weet je wel niet hoeveel dieren je redt als je één dag geen vlees eet? Een half miljoen, beweert Wakker Dier.

Wow, 500.000 grazende koeien, tokkende kippen en knorrende varkens. Heftig hoor.

Eén probleempje: er klopt alleen geen ene zier van dit angstbeeld:

“Het was onjuist en misleidend van Wakker Dier om te zeggen dat door de Eet Geen Dieren-dag 500.000 dieren zouden kunnen worden gespaard. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie. De Eet Geen Dierendag campagne wordt al acht jaar door Wakker Dier georganiseerd. Want, zegt Wakker Dier, als iedereen een dag geen vlees eet sparen we de levens van 500.000 dieren. Maar die rekensom klopt dus niet, volgens de Reclame Code Commissie.

De Reclame Code Commissie geeft hierin de Centrale Organisatie voor de Vleessector gelijk. Zij dienden een klacht in over deze campagne van Wakker Dier.”

Wakker Dier vindt zichzelf natuurlijk moreel en ethisch verheven, dus sorry zeggen is er niet bij. Ze gaan in beroep tegen de pets op de vingers. Dan kan ik natuurlijk maar één ding hopen: dat ze straks nóg een keer nul op rekest krijgen. Stelletje terroristen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Wakker dier mag roepen wat zij wil. Een koteletje smaakt er niet minder om. 🙂

 2. Snederkalijk

  Als Wakker Dier in beroep gaat hebben ze daarvoor kennelijk inhoudelijke gronden. Die feiten en argumenten worden hier echter niet vermeld.

  1. Siemien

   Ernst hou je mond

   1. fockingworst

    @siemien @ernst word steeds meer een karikatuur van zijn eigen nicks.
    Tegenwoordig @dendermonde en @snederkalijk.

  2. Groeneveld

   Ik ben ook benieuwd om welke aantallen het dan wel gaat.

   1. fockingworst

    @groeneveld ik ook.
    Maar eet hier geen gram minder vlees om.
    Wij mensen zijn op de 1e plaats carnivoren en op de 2e plaats omnivoren.
    Verplaats u maar eens naar de sutuatie 10.000 tot 100.000 jaar terug.
    Vlees overal en altijd te vinden (ook vis), groenten fruit en noten alleen in de meeste gevallen vanaf mei tot oktober.
    Wat ik wel vind is dat ALLe DIEREN met goede zorg en respect behandeld dienen te worden en daar heb ik wel een paar euro per kilo voor over.

   2. Duijndam

    Volgens mij staat als een paal boven water dat vleesconsumptie een grote belasting is voor het milieu en veroorzaker is van een grote CO2-uitstoot.

    1. fockingworst

     @duijndam doet WEER een @ernstje.
     Weet niet waar hij over zwetst, het bekt wel lekker zo met co2 dan plaats je jezelf lekker gauw in het deugbosje.
     Vee stoot voornamelijk methaan uit.

     1. tomygun

      Ook lekker grilworst .een dag geen vlees eeten leverd
      dus meer CO2 op vlees eeten heeft dus wel zin
      zijn die groenen ook weer blij .Hmmm warme paarden worst .

 3. Heinz

  Balkenbrij, licht gebakken…

 4. Aytas

  Als je naar vegetariërs kijkt denk ik dat de degeneratie van het menselijk ras wel blijkt als je helemaal geen vlees eet.

  Veel vegetariërs hier, aangezien ze net zo sektarisch zijn. Of zal dat dan weer eenzijdige informatie tot je nemen zijn.

  Heerlijk vlees eten, ik vind het belangrijk hoe het dier geleefd heeft en geslacht is, dat proef je terug. Wil je niet het hele dier eten moet je vegetariër worden, hè dat vind ik dan weer.

  1. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

 5. C.A.Barstow

  Alleen al vanwege het feit dat het van die linkse liegende milieu idioten zijn zal ik geen gram minder vlees eten.

 6. marco1

  Als niem and vlees eet zit je met een overschot aan koe. Nee gooi maar gewoon op de bbq. Lekker

 7. Gerlos

  Wie neemt deze activisten van wakker dier nog serieus, er ligt een heerlijke biefstukje van de haast in de pan gebakken in roomboter.

 8. Lugar

  Het kan best een beetje minder, maar dat is mijn mening. Ik ben matig met vlees maar dat komt vooral omdat ons vlees uit de ‘industrie’ komt. Alles is gericht op expansie en vermeerdering. Dat betekent dat het vee steeds dikker, vetter en groter moet worden, en dat er steeds meer medicatie nodig is om dat exploderende vee ‘gezond’ te houden. Al die stoffen komen in het vlees, eet smakelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.