‘Nederlandse’ Tunahan Kuzu erg trots dat zijn geboorteplaats Istanbul is: ‘Staat mooi in mijn paspoort!’

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu, leider van de Turks-Nederlandse partij DENK, is er heel erg trots op dat hij – ondanks dat hij z’n hele leven in Nederland gewoon heeft – tóch Istanbul als geboorteplaats in zijn paspoort heeft. Dat vertelt hij vandaag aan het migratieblog NieuwWij.

Om gekozen te worden als lid van de Tweede Kamer, moet je niet alleen in bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit: je moet ook trouw zweren aan de Grondwet en beloven je in te zetten voor Nederland. Dubbele loyaliteiten worden er niet op prijs gesteld. Dat is iets dat met name de partij DENK heeft gemerkt de afgelopen jaren: Nederland werd aan alle kanten aangevallen, maar dubieuze regimes in het Midden-Oosten keer op keer verdedigd, vergoelijkt of gebagatelliseerd. De dubbele paspoorten waarover de drie DENK-Kamerleden beschikken, zijn dan ook meer dan eens onderwerp van discussie geweest.

Dat wordt DENK niet per sé aangedaan – ze komen er ook zelf vaak mee op de proppen. Zoals vandaag, in een interview met partijleider Tunahan Kuzu. Hij zegt dat hij er erg trots op is dat zijn paspoort vermeldt dat hij in Istanbul geboren is. En niet in Maassluis of Rotterdam, waar hij z’n hele leven gewoond heeft. Want Istanbul, dat spreekt namelijk tot de verbeelding, zo vertelt hij in het migrantenmagazine NieuwWij:

“Ik behoor tot de derde generatie migranten. Mijn opa is einde jaren zestig naar Rotterdam gekomen, waar hij jarenlang in de haven werkte. Mijn moeder kwam op haar zestiende over in het kader van de gezinshereniging. Ik ben in 1981 tijdens de vakantie van mijn ouders in Istanboel geboren. Te vroeg! Het staat wel mooi in mijn paspoort, vind ik, geboren worden in de metropool Istanboel. Ik heb de eerste twee jaar in Rotterdam gewoond, maar daarna verhuisden we al snel naar Maassluis. De herinneringen uit mijn jeugd gaan dus terug naar dat kleine pittoreske stadje aan de Waterweg.”

Trots op Istanboel, aan Maassluis slechts “herinneringen.” De teksten van Kuzu spreken boekdelen, vindt u ook niet?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Spaanse kok

  De een is trots op zijn geboorteplaats, de ander denkt met weemoed terug aan zijn tijd in de kibboets.
  Zegt dat iets over hun trouw aan Nederland?

  1. TheresaGeissler

   Op zichzelf niet, maar bij Kuzu dan weer wel; kun je meteen aan zien, wat een geval-apart die flapdrol is!
   Het hangt trouwens ook erg af van welke positie iemand bekleedt in de samenleving: Tenslotte pretendeert deze “heer”, een “Nederlands” politicus te zijn en dan zijn dergelijke ophemelingen uiteraard niet handig – hoewel HIJ best weet, wat hij doet, want bij hem is dit doodgewoon weer de zoveelste provocatie.
   Toen destijds Wilders in het interview in de Limburger begon met het minutenlang ophemelen van Limburg en Venlo, schoot mij dat eveneens in het verkeerde keelgat, dat mag iedereen best weten.

 2. Spaanse kok

  Ik wil me nergens mee bemoeien Tim, maar is het nieuws dat May de stemming over de Brexit deal voor onbepaalde tijd heeft uitgesteld niet iets belangrijker dan een praatje van Kuzu?

  1. Ad Infinitum

   Zo’n bericht moet eerst voorbewerkt worden, dat kost tijd.

   1. Meester Kong

    @A.I
    Voorbewerkt, hahahaha de redactie is al 24 uur bezig naar het zoeken – hoe te reaguren.

    1. Fortiori

     Iets als “Incapabele May weet niet te overtuigen in debat over desastreuse Brexit” stelt stemming uit in de hoop op afstel.

  2. stellendam

   HAHA Het staat er echt IK WIL ME NERGENS MEE BEMOEIEN. spaanse kokhals

 3. Ritter

  Zijn hart en loyaliteit ligt in Turkije …………………bij Erdogan.

  En niet in Nederland en bij de Nederlandse levenswijze.

  DENK is dan ook het Nederlandse filiaal van de islamitische APK van Erdogan

  1. Meester Kong

   @Ritter’s hart en loyaliteit ligt in Amerika…. bij Trump.

   1. FLP

    Meester kong @ ga lekker in Turkije wonen als jij dat zo geweldig vind!! Mischien mag jij daar wel burger worden met een dubbel paspoort…. Onee dat mag daar niet!!!

    1. Spaanse kok

     Is lezen echt zo moeilijk?

   2. Fortiori

    Dan is haast geboden. Lees net dat de Democraten denken aan een afzettingsprocedure na de getuigenis van Michael Cohen.

   3. Troelstra

    Donald Trump is een man naar ons hart. Jammer dat wij het met Mark Rutte moeten doen. En iedere dag dag we wakker worden vernemen we met vreugde dat die Crooked Hillary Clinton de Presidentsverkiezingen niet gewonnen heeft.

  2. Siemien

   Kong, Fortiorios, en mongooltje Spaanse kok doen ook even hun linkse duitje in het anti-Nederlandse zakje.
   Onze ras-islamisten staan stijf van het pleitbezorgen van de islam en het schofferen van Nederland en haar burgers

  3. Mart

   Deze turk is gewoon een van de voorbereiders en wegverefferaar voor de ”overname”.Eigen schuld……wie geeft de overnemers dan ook een 2e paspoort.Erg stom.

 4. Blank en niet Wit

  Weer een kuzuker. Isteenboel onzin weer.

 5. Tguard

  Dit zegt toch ook wel wat over de heer Kuzu. Wat een ondergrens om trots op te zijn.
  Persoonlijk totaal geen bijdrage aan gehad en toch trots.

  Ik zou in zijn geval trots zijn op zijn ouders die ervoor hebben gezorgd dat hij het zoveel beter heeft dan zijn ouders het ooit hebben gehad. Trots zijn dat Nederland voor hem de deuren opende en hem de mogelijkheid hebben gegeven om wat te bereiken.
  Trots zijn op Nederland met al haar mogelijkheden voor iedereen om iets te maken van hun leven mits ze doorzetten.
  Trots zijn op al die migranten die hebben bewezen net als hij zelf, dat er meer is dan slachtoffer te spelen in een achterbuurt.
  Of te wel wees trots op het land die je zoveel kansen geeft en hou alsjeblieft op met dat vreselijke geschreeuw naar anderen terwijl jezelf bezig bent de samenleving te splijten onder de kop van Trots te zijn op een plaatsnaam in je paspoort!

 6. Lugar

  Ik heb de gelijkheidsgoeroes weggefilterd, ik weet nu weer waarom! Geen dubbele nationaliteit in de Nederlandse Tweede Kamer.

  1. Meester Kong

   Ach onze hypocriete wegkijker doet ook weer een duit in het zakje, vinger in de oortjes- lalalalalala

  2. Siemien

   Het liefst terug naar z’n geboortestad sturen..

   1. Siemien

    En heerlijk dat gasten zoals kong e.d hun spuug weer in moeten slikken 😉

   2. Raveltje

    Stuur die hele politieke bende daar maar naar toe. Zijn immers niet
    trouw aan Nederland.

 7. Aytas

  ‘Trots op Istanboel, aan Maassluis slechts “herinneringen.” De teksten van Kuzu spreken boekdelen, vindt u ook niet?’

  Ik begrijp niet wat zoiets over iemand zijn loyaliteit zal zeggen. Gezien de stukken die op dds verschijnen heb ik meer twijfels aan de loyaliteit van de schrijvers op dds. Het lijkt wel of het enige doel polariseren is.

  Ik heb warme gevoelens voor Afrika, ik voel een sterke band met het continent en zijn bewoners. Toch is mijn band met Europa en Nederland in het bijzonder veel sterker. Het grootste deel van de bevolking zie ik als mijn landgenoten, behalve de mensen die niet willen integreren daartoe reken ik sterk polariserende mensen als Baudet en Wilders ook.

  1. Meester Kong

   @Aytas
   “Het lijkt wel of het enige doel polariseren is”
   Twijfels, kom op zeg………..

   1. Aytas

    Hahaha

  2. Tguard

   Kuzu en zijn partij, Simons en haar partij allemaal sterk polariserende mensen aytas. Begin bij jezelf en zoek eens mensen met dezelfde denkbeelden zoals het ongelooflijk tolerante en altijd voor discussie open staande antifa!

   1. Aytas

    Antifascistische actie afa is niet mijn ding. Ik vind dat een ieder zijn mening moet kunnen geven, ook als ik het er niet mee eens ben zoals sylvana.

    1. Tguard

     Ik ben het helemaal met je eens , iedereen moet zijn mening kunnen geven. Soms is het ook wel fijn als mensen luisteren naar argumenten. Wat ik jammer vind is dat je steeds maar termen als bruinhemden gebruikt voor mensen met een andere mening. Hiermee zal je nooit een ander weten te overtuigen en nogmaals je moet het zelf weten en je hebt het recht alleen doe je precies wat je een ander verwijt . Je speelt op de man of vrouw en staat niet open voor communicatie zoals deze bedoelt is. Tenzij zenden je enige doel is.

     1. Aytas

      Ik heb er weinig respect voor als er over migranten wordt gesproken in termen die vijandigheid uitdrukken. Het zijn gewoon mensen die zichzelf willen verbeteren. Als er dan wordt gesproken in termen als ze komen alleen maar om ons om te vormen of voor gratis geld vind ik dat schofterig en van weinig inlevingsvermogen getuigen. Ik heb in het begin duidelijk gemaakt hoe ik over mensen denk die niet willen integreren.

      Met mensen die een fatsoenlijk verhaal over migratie en vluchtredenen willen houden verschil ik met plezier van mening. Wat zou jij doen als je gezin geen eten heeft? Of als je geen kansen ziet jezelf te verbeteren?

  3. Siemien

   @Aytas, Kong
   Jullie hebben helemaal geen warme gevoelens voor Nederland, jullie warme gevoelens gaan uit naar de islam, anti-Nederlandertjes zijn jullie, jullie minachten mijn Nederland…
   Jullie praten met zeer weinig respect over mijn land, jullie schofferen het Nederlandse volk tot op het bot.

   1. Black Jack

    Om de juiste woorden van Siemien even te herhalen.

    @Aytas, Kong
    Jullie hebben helemaal geen warme gevoelens voor Nederland, jullie warme gevoelens gaan uit naar de islam, anti-Nederlandertjes zijn jullie, jullie minachten mijn Nederland…
    Jullie praten met zeer weinig respect over mijn land, jullie schofferen het Nederlandse volk tot op het bot.

   2. Troelstra

    Ronald Reagan had als boodschap naar de onaangepaste immigranten toe “Either you like this land or you leave it.” Mag ik opmerken dat ik die onaangepasten liever zie gaan dan komen?

 8. Meester Kong

  @Karel je stem gaat zeker naar de PVV 🙂 🙂 🙂

 9. Aytas

  Liever jou het land uittrappen ergens naar is gebied. Je lult net zo achterlijk als dat achterlijk is volk.

  1. Siemien

   Aytas is voorstander van de islam net als de rest die hier structureel tegendraads reageert..

 10. Flapuit

  @Karel de Grote
  Waarom niet

 11. TD

  Ik ben trots op Berlijn,mijn moeder was 8 maanden zwanger van mij,in Berlijn!

  1. Hallozeg

   Ben je daar trost op? Ok, het vliegveld wat gebouwd moest worden in Berlijn was geraamd op 2.1 miljard Euro en de planning was dat het in het jaar 2011 klaar had moeten zijn. In 2018 had het 7,1 miljard Euro gekost en het moest weer overnieuw. Nu zijn ze in de Deutsche Bank druk bezig de PONZI FRAUDEURS te ONTDEKKEN en daar is het mis. Dus dat is dan welke traditie? De Joodse? Of, nee joh, Charles ponzi was een Amerikaan van Italiaanse afkomst die uiteindelijk stierf in Brazilië, dus waar ben je trots op? Op je MOEDER, en dat mag.

 12. DennisEijs

  Istanbul? Hij bedoelt zeker, Is Jan Boel.

 13. Heras

  Van een tweede kamerlid die zich hier zo zich heeft kunnen ontplooien had ik meer toewijding aan het Nederlandse volk verwacht. Misschien is het toch een goed idee om naar Turkije te verhuizen. Waarschijnlijk denkt hij over een aantal jaren met weemoed terug aan Nederland.

 14. C.A.Barstow

  Trots op een medieval shithole country?
  laat hem dan direct een enkeltje daarheen nemen zijn we gelijk van dat figuur verlost, en kan hij daar de geiten gaan hoeden.

 15. Gerlos

  Rot snel op naar je geliefde ISTANBOEL en doe dan gelijk de groeten aan die dictator sultan Erdogang en Kuzu veel geluk in het democratische Turkije.

 16. Westerling

  De befaamde kapitein Westerling is ook geboren in Constantinopel.

 17. P.Sisterons

  Kuzu staat in Istanbul bekend als “köçek” voor Erdoĝan, voormalig burgemeester van Istanbul.Kuzu mocht als jongetje en jongeman “dansjes” doen voor de hoge heren.
  Kuzu zal wel met weemoed terugdenken aan de keren dat ome Erdo een vinger in zijn poepert duwde.

  1. sjun

   Het zal me niet verbazen als zin geboorteplek na tijdelijke braakligging als vuilnisbelt in gebruik is.

 18. Paaldanseres

  Vies, naar, eng vleermuisje. Hadden ze hem toendertijd maar in een turkse heg gespoten.

 19. Lugar

  Vandaag (11-12-2018) in het AD:

  “De 40-jarige Nasrdin snapt niets van alle ophef die hij gisteren naar zijn hoofd kreeg geslingerd toen hij trots zijn kerstboom deelde op Instagram. Islamitische volgers van de acteur vonden het een schande dat hij überhaupt een kerstboom in huis durft te halen. Voor Nasrdin schuilt er echter een andere gedachte achter het vieren van kerst.”

  Ik snap het wel hoor…

 20. nienke

  Hij is zo trots op z’n land maar blijft toch liever hier in Nederland.

 21. Ries

  Vanochtend het volgende gelezen: De vraag is of Kuzu nu echt trots is op zijn dictatuur…

  “Die Türkei betreibt offenbar ein Entführungsprogramm, bei dem der Geheimdienst MIT weltweit nach politischen Gegnern sucht, die dann in türkische Gefängnisse verschleppt werden. Das ergeben gemeinsame Recherchen des ZDF-Magazins „Frontal 21“ und acht weiteren internationalen Medien, koordiniert von „Correctiv“.

  Mehrere Betroffene erheben demnach den Vorwurf, sie seien in Geheimgefängnissen gefoltert worden. Die türkische Regierung habe auf Nachfragen zu den Vorwürfen bisher nicht reagiert, wie das ZDF mitteilt.

  Das könnte Sie auch interessieren:
  Israelische Soldaten durchsuchen Redaktion von Palästinenser-Nachrichtenagentur

  Merkel fordert Freilassung ukrainischer Seeleute

  Zwei Männer berichten gegenüber „Frontal 21“ und „Correctiv“ unabhängig voneinander von geheimen Folterzentren in der Türkei. Demnach sagen sie übereinstimmend, auf offener Straße in der Türkei in dunkle Transporter gezerrt und mit einem Sack über dem Kopf in ein Geheimgefängnis gebracht worden zu sein. In Verhören unter Folter sei ihnen vorgeworfen worden, Anhänger des Predigers Fetullah Gülen und Terroristen zu sein. Ziel der Misshandlungen sei es, falsche Zeugenaussagen für Prozesse gegen Gülen-Anhänger zu erpressen.
  Menschenrechtsorganisationen halten Schilderungen für glaubwürdig.”

 22. Troelstra

  Ik zie liever dat Kuzu van Istanbul zijn woonplaats maakt.

 23. Yoyo

  Vuilnisman, mag deze Turkse zak ook mee( naar Turkije)??

 24. jorisxl

  Mooi dan kan hij zijn Nederlands paspoort wel even inleveren.

 25. Hallozeg

  Constante = trots zijn op: Variabelen: op je geboorte plaats.
  Constante = je geboorte plaats: variabelen: Verschilt per individu.
  Moeilijk dit? Welnee…. maar ja…. dom geworden door intelligent te lijken…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.