Nedermarokkaanse acteur speelt homo in film, halve Marokkaanse gemeenschap gaat batshit: ‘Zemel!’

achmedakkabi
Foto: Achmed Akkabi. Bron: Screenshot AVROTROS.

De homo-acceptatie onder onze nationale gemeenschap van kansenparels kan wel een oppepper gebruiken, zo blijkt. En dan vooral als het gaat om homo’s uit de eigen gelederen. Wie Marokkaan is en geen hetero, die kan rekenen op een flinke portie haat, bedreigingen en doodsfantasieën. Acteur Achmed Akkabi kwam daar achter…

Om maar met de deur in huis te vallen: Achmed Akkabi is niet eens zelf homo. Hij heeft alleen een homoseksueel gespeeld in een Nederlandse film uit 2013, Chez Nous, die het grote publiek allang weer vergeten is. De zoveelste anonieme Nederlandse film die we liever negeren ten faveure van ‘the real deal’ uit Hollywood.

Maar er is één segment in de samenleving dat nog láng niet vergeten is dat Akkabi vijf jaar geleden op het witte doek te zien was als homoseksueel. En dat is nota bene zijn eigen ‘warme’ nest: de Marokkaanse Nederlanders. Onder hen natuurlijk ook veel normale, ontwikkelde en verlichte mensen. Maar voor een niet onaanzienlijk deel gewoon run off the mill homofobe scheldkanonnen. En die zijn niet van plan om Akkabi hun afkeuring van homoseksualiteit te laten merken. Ook al is de acteur zelf niet homo, hij speelde er een half decennium geleden wel één en dat is genoeg om hem te kielhalen.

Verbijsterd deelt Akkabi videocompilaties van de reacties op zijn Twitteraccount:

“Zijn kont stinkt sws naar homo poep,” aldus ene Nadia Tarhouchi. Moh Ajr voegt daar aan toe: “Tfouuuu echte zemelll”. Zemel is Marokkaanse straattuigspeak voor ‘homo’. Anderren doen het met gewelds fantasieën, zoals Najim: “Zijn familie moet hem massaal levend villen en van 20 hoog gooien.” Zeven lachende smileys voor die lugubere oproep, trouwens.

Uitsmijtertje dan: “Wie van deze facebook patrons gaat een hitteam opstellen?” Fantastisch hoor…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

19 reacties

 1.   

  tja de toekomst in beeld punt
  Meer is er niet van succes met zijn allen .

 2.   

  Het is precies zoals Rob Hoogland (01-12-2018 Telegraaf) schreef:

  “Als er boegbeelden voor de verhuftering van de maatschappij moeten worden aangewezen, kun je die beter zoeken onder de grote groepen inwoners van dit land die het leven van homoseksuelen nog veel ondraaglijker maken.”

  1.   

   Marionetten zijn gevaarlijk voor een samenleving. Lugar bewijst het elke dag.

   1.   

    Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. En als laatste ; u bent ziek. Dat komt, omdat uw hele familie, geen vers bloed in de genen krijgt. Maarrrrrr er zijn medicijnen voor.

   2.   

    Als ik goed heb geobserveerd kan Lugar jouw reacties niet lezen, ik geef hem geen ongelijk!

    1.   

     Je zal Jozias heten. En een millennium idiootje zijn. Je moet je naam eens 10 keer snel achter elkaar zeggen. Snap je nu wat ik bedoel?

    2.   

     En ik vergeet te melden, dat Lugar mij altijd leest, domoor, wel opletten hier.

   3.   

    En jij hebt je nooit afgevraagd, waarom je broertjes, niet gaan zitten, na een “zogenaamde” stapavond’?

 3.   

  Waar blijft ons OM nu. Dit is toch discriminatie van de eerste orde.
  Geert Wilders en Jenny Douwes werden wel vervolgd voor wezenlijk minder zware uitspraken en steekt het OM het hoofd weer eens in het zand.
  Hier komt tot uitdrukking hoe de Marokkanen denken over homofilie en vooral hoe ze het oplossen.
  Waar blijft de site waar mensen aangifte kunnen doen net zoals het OM het nodig vond bij Geert Wilders voor veel mindere uitspraken.

  1.   

   Het OM is niet verplicht te vervolgen. Islam en wetgeving/handhaving zorgt op meerdere plaatsen en in meerdere gevallen voor spagaten. Dit is er zo eentje. Wat dat betreft kunnen we ons ‘lol’ nog op met de oprukkende islamisering van ons land!

 4.   

  Ach ik vroeg net aan een makrokaan of het klopt dat er in Makroko geen homo’s zijn?
  Dat klopt die leven allemaal in Nederland.
  Waarop ik hem het volgende vroeg ben jij dan ook homo?
  Wordt hij boos en wilde gaan vechten ik snap het nu niet meer.

 5.   

  Als ik hem zo bekijk betwijfel ik of hij het wel speelt.

 6.   

  Aha daar hebben we de echte haat jegens homo’s….johan derksen….. Is een pepernoot vergeleken met mensen die deze religie aanhangen, tot betrekking homoseksualiteit… Geloof niet dat derksen een homo iets fysieks aan zou willen doen, ben ik van de mossel gemeenschap niet zo zeker van…..zou er nu ook iemand een soort van #SORRY., of iets anders in die trend op zetten… Of zou er een een of ander d666 mevrouwtje zich er mee gaan bemoeien……dacht het niet…. De lafbekken

 7.   

  Een kijkje in de toekomst, maar dan nog vele malen erger.

 8.   

  Leuk dat achterlijke geloof uit de vorige eeuwen, deze zielige moslims leven echt nog volgens hun oude vergele sprookjesboek dat geloof ik de koran heet.

 9.   

  Die groep marokkanen zal nooit de homo accepteren dus er zal geen verandering in komen.
  Dit grote probleem wordt nooit besproken het gaat altijd over de Nederlanders die homo’s discrimineren terwijl de grootste groep in Nederland de moslims zijn die dat doen.
  Hoeveel homo’s zijn er al in elkaar geramd door een bende stoere moslim mannen?
  Hier hoor je de politiek niet over terwijl zij weten hoe groot de haat is voor homo’s bij de islam.
  Oogjes toe en snaveltje dicht.

 10.   

  Halloooo, minister Ingrid van Engelshoven van emancipatie (Deugen66)… Halloooo vicepremier Hugo de Jonge (Club van Demagogische Achterbaksen)… kom d’r maar in! Oh nee, natuurlijk niet! We moeten immers onze geweldloze kansenpareltjes, immer toonbeeld van tolerantie en uiterst succesvolle integratie, niet aanspreken op hun verderfelijke gedrag. Het was ook geen echte homo hè, maar een acteur en dat telt niet. Een Marokkaan nota bene, die een moedige rol vertolkte gezien zijn achtergrond. Iets dat sowieso steun verdient, maar nu horen we jullie niet. Dat scoren gaat immers vele malen makkelijker over de rug van een blanke, oudere man met een uitgesproken eigen mening die jullie onwelgevallig is en zegt op het Forum voor Democratie te stemmen. En jullie theatrale selectieve verontwaardiging voor de bühne is waarschijnlijk ook nog eens geënsceneerd door een stelletje spindoctors. Einfach zum kotzen!

 11.   

  Aan D’66
  Wellicht “iets ” voor jullie minister van Engelshoven ??
  Een fijn gesprekje met de Marokkaanse gemeenschap in plaats van met Johan Derksen ??

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!