Onderzoek bewijst: homohatende DENK-kiezers waren te ‘conservatief’ geworden voor de PvdA

Nieuw onderzoek legt bloot hoe het komt dat DENK er in maart vorig jaar in slaagde om zetels te verwerven in de Tweede Kamer. Hun kiezers zaten eerst bij de PvdA, maar die partij was veel te homovriendelijk geworden voor de veelal islamitische partij. Zij wilden een homofobe partij, en dus weken ze uit naar DENK.

Hoe kan het dat een partij die zó duidelijk bestaat uit een stel schurken toch drie zetels heeft gehaald bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen? Ik heb het natuurlijk over DENK, en hun electorale ‘succes’ heeft menig wenkbrauw doen fronzen. Gelukkig hebben we wetenschappers, die goed naar electorale data kunnen kijken en daar dan slimme dingen over zeggen in tijdschriften als Acta Politica. Dus ook maar eens onderzoeken hoe het komt dat die DENK-bobo’s zulke hoge ogen gooien.

Het blijkt dus dat het samenhangt met hun ‘bijzondere’ mix van ideologieën. Want DENK is pro-EU en pro-immigratie, en dat staat de bewoners van Kanaleneiland en de Schilderswijk natuurlijk wel aan. Maar dat alleen legt niet uit waarom de partij van Tunahan Kuzu en zijn bende zo succesvol is, want alle linkse partijen in de Tweede Kamer zijn voor Brussel en open grenzen. Ipsos – wiens data is gebruikt in het onderzoek” – legt uit:

“Onderzoek met oa @IpsosNL data naar achterban @DenkNL: DENK-stemmers komen van met name @PvdA; zijn zowel progressief (immigratie, EU) als conservatief (‘law and order’, ‘LGBT-rights’). Mix van standpunten wordt niet aangeboden door traditionele partijen.”

Wat DENK uniek maakt, is dat hun kiezers zich bij die partij niet oncomfortabel hoeven te voelen over het feit dat zij wél houden van het neerknuppelen van andersdenkenden (‘law and order’) en het als normale mensen behandelen van homo’s, en GroenLinks, PvdA en de SP niet.

Fijn om te weten, dus: Tunahan Kuzu is Tweede Kamerlid omdat er mensen in Nederland zijn die vermoeden dat hij homohaat wel helemaal oké vindt. Nee, dan is dat ook weer duidelijk…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Gerlos

  Helaas verkeren deze kakkerlakken van DENK nog niet in staat van ontbinding

  1. hans-e-pans

   Ja, zijn die van de PvdA zelfs daar niet goed in.

 2. Floris

  Wat een gelul van dat IPSOS.

  Moslims zijn overwegend conservatief tot zelfs orthodox. Ze stemden alleen maar op progressieve partijen omdat dat in hun belang was (lekker veel gepamper en positieve discriminatie).

  Het was een kwestie van tijd dat er een islamitische partij zou komen en uit wat voor klootzakken DENK ook bestaat, er zullen steeds meer moslims op hen gaan stemmen.

  Kijk niet gek op als het bij de volgende verkiezingen een zeteltje of 10 zal zijn. In de grote steden zal het nog veel gekker worden. Het ligt voor de hand dat islampartijen daar de grootste zullen worden.

  En zo zakken we steeds dieper in de islam-stront.

  1. Lugar

   “En zo zakken we steeds dieper in de islam-stront.”

   Gefaciliteerd door de Nederlandse Overheid.

   #27102010

 3. Heinz

  Dit hele verhaal is mij niet duidelijk, dat mag toch ook ? Het zal wel goed zijn…

 4. Aytas

  ‘Hoe kan het dat een partij die zó duidelijk bestaat uit een stel schurken toch drie zetels heeft gehaald bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen?’

  Dezelfde vraag kun je over het fvd stellen. De schurken daar zijn zelfs nog van een groter kaliber. Baudet die door Paul peters, een extreem racist als medestander wordt gezien en in achterkamertjes van Paul peters heeft staan spreken na het verschijnen van zijn eerste boek als partij leider lijkt mij nog een slag erger als denk. Daarnaast heeft Fausto, woordvoerder van erkenbrand een racistisch en fascistisch ‘studiegenootschap’ Baudet als vriend en medestander bestempelt, deze Fausto heeft de uitspraak gedaan dat de treinen naar het oosten weer met joden moeten volgepropt. Kijk maar lekker weg fvd stemmers maar loop niet te janken als mensen de feiten benoemen.

  Denk is mijn ding niet maar valt in het niet bij het fvd.

  1. Floris

   “Daarnaast heeft Fausto, woordvoerder van erkenbrand een racistisch en fascistisch ‘studiegenootschap’ Baudet als vriend en medestander bestempelt”
   —————————————————————————–
   Zou kunnen, maar dat doet niet ter zake. Het zou wel ter zake doen als het andersom was geweest.

   En dan moet ik nog een slag om de arm houden omdat ik niet weet hoe “fout” Erkenbrand precies is.

   Ik zeg dit niet eens als aanhanger van Baudet, want dat ben ik niet. Geef mij Bosma maar.

   1. Ernst Quispel

    “omdat ik niet weet hoe “fout” Erkenbrand precies is.”

    Je zou even kunnen googelen, maar waarschijnlijk hoort Floris het in Keulen al donderen.

    1. Moh de pedo

     Ik geloof niet dat ik Baudet heb kunnen betrappen op dergelijke sympathieën. Hij is wel een bedreiging voor de geplande islamisering van Nederland. Ernst, ik beveel je een islamitische partij hier op te zetten naar Pakistaans voorbeeld. Je bidt 5 keer per dag maar je luistert niet naar je profeet. Hier wat slappe opmerkingen plaatsen de hele dag op elk bericht. Het gaat me steeds meer tegenstaan. Maak je nuttig, verspreid het ware geloof. En nu maar weer op je matje knielen, ik luister.

   2. toetssteen

    @floris
    In elke club gllipt er soms een element binnen dat ongewenst is en er asap uit wordt gebezemd. Maar jankblaat als het bij FvD of PVV is.
    Men schijnt blind te zijn voor het naakte feit dat overal, van sportclub tot charitatieve instelling soms moet worden schoongemaakt.

  2. Floris

   “deze Fausto heeft de uitspraak gedaan dat de treinen naar het oosten weer met joden moeten volgepropt.”
   ——————————————————————————-
   Bron?

   1. Aytas

    Google erkenbrand en Fausto en je zult genoeg over deze man vinden. Niet zo moeilijk hoor.

    1. Floris

     De luie Aytas onderbouwt nooit iets.

     Typisch de Afrikaanse mentaliteit.

     1. Aytas

      Jezus ben je compleet achterlijk of zo. GOOGLE ERKENBRAND FAUSTO, ERKENBRAND BAUDET, BAUDET PAUL PETERS, BAUDET JARED TAYLOR.

      Wat is er zo verdomd moeilijk Floris?

     2. Ernst Quispel

      Floris googelt niet omdat hij nattigheid voelt.

  3. Tguard

   Aytas, waaruit blijkt nou dat het schurken zijn bij het fvd. Een hoop blabla maar feitelijk en alleen maar interpretatie uwer zijde.

   1. Aytas

    Nee, gebaseerd op onderzoeksjournalistiek. Niets geen interpretatie. Besteed er een middagje aan en er komen allemaal van dat soort dingen bovendrijven. 1 of 2 misschien zelfs 4 maar als je ergens rond de 10 zit is het teveel om toeval te noemen.

    1. Floris

     LINKSE onderzoeksjournalistiek. Puur activisme.

     Daar heb ik al zo veel staaltjes van nepnieuws uit voort zien komen.

     1. Aytas

      Er staan verdorie zoveel bewijzen uit rechtse monden. Misschien moet je een keer moeite doen en niet verwachten dat anderen alles voor je doen luie donder.

     2. toetssteen

      @satya
      Bewijs en geen blabla!

     3. Floris

      Wie poneert moet bewijzen. Aytas probeert zich consequent aan deze elementaire debatregel te onttrekken. Wie is hier nu lui?

      Als die Fausto werkelijk een opmerking heeft gemaakt over “treinen naar het oosten die weer met joden moeten worden volgepropt” dan moet het voor haar een koud kunstje zijn daar een bron van aan te leveren.

      Ik geloof er in ieder geval geen donder van en ik heb wel wat beters te doen dan daar naar te gaan googelen. Vette kans dat ik uitsluitend linkse nepnieuws bronnen aan zal treffen.

     4. Aytas

      Toetssteen
      Het staat genoeg gedocumenteerd en is zeer gemakkelijk te vinden. Linken heeft geen zin, die worden toch niet geplaatst, ik heb hierboven in hoofdletters een paar zoektermen gezet waarbij er genoeg boven komt.

      Ik ga niet onzin zitten verkondigen. Ik ga het ook niet voor anderen uittekenen, het is net als het marrakech verdrag heel simpel om zelf uit te zoeken wat waar is.

     5. Ernst Quispel

      De uitspraak van Fausto in een podcast luidde letterlijk: ‘Ik zal ook geen traan laten als men de trein naar het Oosten weer opnieuw opstart.’

      Floris weet dat ook wel en daarom veinst hij niet te hebben gegoogeld.

     6. Aytas

      Ernst
      Het is voor een ieder zo makkelijk te vinden. Alles wat ik hier beweer. Een klein beetje moeite.

      Floris wil of de moeite niet doen of weet het en gaat draaikonten om de waarheid niet te hoeven erkennen.

     7. Ernst Quispel

      @Toetssteen. Google even op de zin: “Ik zal ook geen traan laten als men de trein naar het Oosten weer opnieuw opstart” en u wordt op uw wenken bediend.

     8. Ernst Quispel

      Je hebt volledig gelijk, Aytas, maar Floris koos allang het hazenpad omdat hij ongelijk nooit kan toegeven. Hij is inhoudelijk niet zo’n sterke debater dus hij zal zich in deze draad niet meer melden.
      Dat geldt ook voor Toetssteen die hier alleen komt om op gezette tijden drollen over de schutting te werpen.

     9. Floris

      Het google-resultaat:

      De “onderzoeksjournalistiek” beperkt zich tot een artikel in de Volkskrant. Zoals gewoonlijk wordt een en ander klakkeloos overgenomen door diverse policor sites, waaronder Jalta in de persoon van mafklapper Ewout Klei. Nogal mager dus.

      Wat ervan waar is is lastig te achterhalen. Ik ga die moeite niet doen om 2 redenen:

      1) Erkenbrand is volgens de Volkskrant een marginale beweging.

      2) Uit niets blijkt dat Baudet hen steunt. Wel dat zij hem steunen, maar dat valt Baudet niet te verwijten.

     10. Ernst Quispel

      Zoals gezegd, Floris kan een fout niet toegeven.

      Als je googelt op de betreffende zin blijken meerdere bronnen te bevestigen dat hij dit in een podcast heeft gezegd. Dat wordt ook nergens ontkend en Floris kan dan natuurlijk ook niet. Hij pruttelt nog wat na over de bron en begint ineens over Baudet die in de kwestie of Fausto dit wel of niet riep helemaal niet aan de orde was.

      Ik snap zijn boosheid wel maar hij veroorzaakt zijn struikelingen altijd zelf.

  4. Arie B

   Je vergeet het grootste kwaad te noemen: de communisten en de socialisten aan de linkerkant van het spectrum. Je herkent ze aan de oogkleppen zodat ze de problemen niet hoeven te aanschouwen, veelal door henzelf veroorzaakt. Levensgevaarlijk!

 5. NoDoubt

  Alleen nog maar stemmen als je alleen een nederlands paspoort hebt. Alleen maar gekozen kunnen worden als je enkel een nederlands paspoort hebt.

 6. Gekko

  Daar gaan we weer. Dit artikel heeft als onderwerp Denk. Maar diverse reageerders (Aytas, Quispel) framen het direct naar FvD. En zo verzieken ze de discussie voor die goed en wel begonnen is. Het is ook iedere keer hetzelfde met die trollen.

  1. Lugar

   “Maar diverse reageerders (Aytas, Quispel) framen het direct naar FvD.”

   Compleet negeren! Het zijn ongeneeslijke verziekers. Ik kan je het DDS-script aanbevelen, dan heb je er nooit meer last van.

   1. Heinz

    U gaat alleen voor de hoofdfilm begrijp ik. Zonde, reclame en voorfilm kunnen heel veel bijdragen. Ik neem het niet zo strikt.

    1. Lugar

     @Heinz: Hoofdzaken scheiden van de bijzaken, dat heb je vast wel geleerd? Een klein beetje zuurdesem kan het hele brood bederven.

     “Ook Jezus zelf spreekt over het zuurdesem en wanneer Hij dat doet worden we ook niet enthousiast over de betekenis en werking daarvan. In Lukas 12:1 lezen wat de Heer ervan zei: “Wacht u voor de zuurdesem, dat is de huichelarij van de Farizeeën.” Trollen en zuigen, het werkt als een zuurdesem, als een bederf dus in het zuivere meel.

     Wanneer we zo gekeken hebben naar de betekenis van het zuurdesem in de Bijbel, kunnen we niet anders dan concluderen dat het een negatief beeld is. Zuurdesem wijst op bederf en een klein beetje daarvan heeft desastreuze gevolgen.”

     1. Heinz

      Oké, ik heb altijd begrepen dat je met zuurdesem en meel een brooddeeg maakt en afbakt, net als met gist. Afijn, het zij zo.

     2. Lugar

      Zeker, je kunt er ook de goede kant mee op. Heb ik ook geprobeerd maar dat gaat niet en nooit meer werken. Deze man is ruim in de 60 die gaat écht niet meer veranderen!

  2. Floris

   “Daar gaan we weer. Dit artikel heeft als onderwerp Denk. Maar diverse reageerders (Aytas, Quispel) framen het direct naar FvD. En zo verzieken ze de discussie voor die goed en wel begonnen is. Het is ook iedere keer hetzelfde met die trollen.”
   ———————————————————————————-
   Je slaat de spijker op z’n kop, Gekko.

   Ik wil Aytas hier nog wel the benefit of the doubt geven in de zin dat het mogelijk niet eens haar bedoeling is geweest om het topic een andere richting op te sturen, maar voor Quispel geldt dat zeer zeker wel. Deze pyromaan is het nergens anders om te doen dan discussies te vergallen met z’n gestook.

   Mensen die geen afstand van deze psychopathische trol nemen zijn daaraan medeplichtig.

   Ook Aytas doet dat niet. En daarmee valt ze dan toch nog door de mand.

   1. Ernst Quispel

    Floris begint weer over mijn geestelijke gezondheid.

    Het begint iets aandoenlijks te krijgen.

   2. Lugar

    @Floris: Morsdood zwijgen beste vriend, iedere vorm van aandacht houdt deze bejaarde (+64) op de been. Heb je het DDS-script al eens bekeken? Je weet wel, het script waarvan meneer Quispel ongetwijfeld zegt dat hij jou daarin op zal nemen? Je kunt daar heel gemakkelijk zijn naam in vermelden en je ziet zijn reacties niet meer. Is dat niet geweldig?

    1. Siemien

     @Floris het is een verademing om gasten als Erns.t, Ayta.sie en dit soort randdebielen niet meer te hoeven lezen.

     Verder wordt natuurlijk gesuggereerd dat de Nederlanders homofoob zijn maar je zou de islamitische gemeenschap eens moeten onderzoeken..

     1. Lugar

      @Siemien: Rob Hoogland zei het zo:

      “Als er boegbeelden voor de verhuftering van de maatschappij moeten worden aangewezen, kun je die beter zoeken onder de grote groepen inwoners van dit land die het leven van homoseksuelen nog veel ondraaglijker maken.”

 7. marco1

  Ik heb dat erkenbrand wel gegoogled omdat die naam zovaak hier voorbij kwam. Ik h ad daar nog nooit van gehoord en hou me ook niet zo beziv met dat. Ik dacht dat het een of andere pipo was maar dat is als ik het goed begrepen heb een of ander ckubje waarschijnlijk ben ik de minst geinformeerde of belezen figuur hier op dds en kom hier puur voor entertainment en tijdvulling. Maar wat ik las faf mij een behoorlijk akeiig idee. Ik zie het fvd ook niet als slecht of racistisch maar al s die baudet met zulke clubjes banden heeft ik weet niet watbik daarvan moet denken. Dat ik n auwelijks serieus te nemen ben alles met een korreltje zout neem dat is wel zo waarschijnlijk ook herverdeker en niet in staat mijn eigen broek op te ho uden, dusnig egoistisch dat mij weinig uitmaakt wie of wat moment eel mijn broek ophoud iig dusdanig hoog da t het mij go ed gaat . Maar zulke clubjes moet ik iig niks van hebben en lijkt mij niet wenselijk om mensen met banden daarmee in de regering te hebben. Ik stemde zowiezi al niet op h em m aar voor de zekerheid nu ik dit weet al zeker nooit niet.

  1. Aytas

   Toen zij hem met het alt right symbool fotoshopten was baudet niet boos maar vond het leuk, dit was op Twitter te volgen. Alt right is zeer zeker zeer racistisch. Volgens mij zouden de meeste mensen van zoiets afstand willen nemen.

   Ik beschouw wilders als een heel ander soort mens, slaat volgens mij door en zou het meer over salafisme moeten hebben maar ik beschouw wilders zeker niet als racist.

   1. marco1

    Niemand is superieur aan een ander ongeacht afkomst of achtergrond. Iedereen heeft zo zijn gedachtes over immigratie en landsgrenzen. Links rechts witte piet of zwarte piet. Gelovig of ongelovig het gaat erom wat in je hart zit en hoe je een ander benaderd. Wat u niet wilt dat u geschied doe dat ook een ander niet

    1. Aytas

     Ik heb rechtse vrienden die tegen migratie zijn. We kunnen soms fel discussieren maar wat ons bint is dat we uiteindelijk in onze groep voor elkaar dingen willen laten en onze verschillen accepteren. Een discussie is leuk maar mijn invloed op de wereld gaat niet verder dan de mensen waar ik mee leef. Wat zit erin je hart daar gaat het inderdaad om.

    2. Job Jansen

     “Wat u niet wilt dat u geschied doe dat ook een ander niet”

     Wat er in Nederland de afgelopen decennia geschiedt, is niet wat veel autochtonen willen. Denk stemmers willen geen samenleving met christenen en atheïsten. Misschien was dat je nog niet opgevallen.

     1. Troelstra

      De Islam is hier niet om te (willen) integreren, maar om over ons te willen overheersen.

   2. Aytas

    Ook zijn lunch met Jared Taylor is bekend, Taylor is een bekend Amerikaans racist met banden met David Duke, iemand die wil dat er weer genocide wordt gepleegd. Eerst probeerde baudet te ontkennen maar er was teveel bewijs.

    Marco, je eigen broek ophouden is voor mij iets dat volgens mij een belangrijk onderdeel moet zijn voor de samenleving. De gezinnen die generatie op generatie in de bijstand zitten zijn volgens mij niet mooi, je doet die mensen geen plezier. Ik heb nooit gezegd dat dit voor iedereen geldt die om de een of andere reden een poosje niet in staat is om dit te doen. Misschien is er wel een traumatische gebeurtenis in je leven geweest, misschien een ongeval of gewoon een depressie waardoor het even niet lukt. Ik vind het niet sociaal om mensen afhankelijk te houden.

    Gaat het goed met jou? Het is hier compleet anoniem en als je iets kwijt wilt gewoon doen.

    1. marco1

     Met mij gaat het goed hoor. Ik ben gewoon iemand die 5 tot 6 d agen van huis is. Niet de kennis heeft zoals de meeste hier hebben en met 12 tot 15urige werkdagen ook niet de tijd of zin zich in iets te verdiepen. Ik ben een workaholic al heel mijn ook leven geweest. Waaeschijnlijk meer gezien en beleeft als een gedeelte wat hier komt. Maar als ik soms reakties hier lees dan vraag ik m e weleens af of dat er verl dezelfde on smakelijke humor hebben als dat ik heb of dat ze het serieus menen.Ook de wijze hoe men elkaar venaderd of zich druk maakt overwat een ander denkt of vind en het complotdenken. Dan denk ik weleens bij m ezelf dag hooggeschoolde is me tocb een achterlijk zooitje. En voor wat het waard is degene waar hier het hardst naar g eschopt word dat lijken mij nu juist de prettigst e mensen om mee om te gaan maar sat baseer ik alleen op mijn gevo el e m ensen inscgattingsvermogen dus zal daar welcompleet naast zitten.

     1. Aytas

      Volgens mij ben je slim genoeg om een redelijke inschatting te maken. Ik denk niet dat het hier veel humor is.

      Echt zwarte humor van nofx vind ik erg leuk. Bijvoorbeeld arming the proletariat with potato guns. Tegen het randje maar zo grappig.

      Workaholic als je ook maar plezier maakt niets mis mee als je maar om je naasten denkt.

      Slaap lekker.

 8. Siemien

  “Ik heb rechtse vrienden die tegen migratie zijn. We kunnen soms fel discussiëren maar wat ons bint is dat we uiteindelijk in onze groep voor elkaar dingen willen laten en onze verschillen accepteren.”

  Tuurlijk, jij bent écht zó perfect, ik begrijp dat met name al jou vrienden tegendraads zijn, laat mij raden, Ernst is 1 van die vrienden…
  Jij hebt structureel discussies die niet op elkaar aansluiten, gezellige vriendeclub heb jij dan zeg…

  1. Lugar

   @Siemien: Ik kan niet zien tegen wie je het hebt, dat zal wel iemand zijn die tegen mijn script is aangelopen, maar ik betwijfel of die figuur überhaupt vrienden heeft, laat staan rechtse vrienden.

 9. Troelstra

  Zo zie je maar weer dat die Islamitische culturen gewoon niet bij ons passen.

 10. Troelstra

  Waarom is Ingrid van Engelshoven zo stil?

 11. Eric 1

  Alle Denk stemmers zijn allemaal Racisten en Teroricte. Ze zijn tegen alles wat Westers is
  Maar ze leven wel niet pak je spullen en hoepel op

  1. Lugar

   DENK is wel een islamitische partij, daar moet je nooit te licht over denken!

   Islam is levensgevaarlijk, het in strijd met onze westerse waarden en normen en onze ideeën over vrijheid.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.