Peter R. de Vries, Jos Brech en Eva Jinek: dit waren de bestgelezen DDS-artikelen van 2018

Eén keer met je ogen knipperen, en het is bij wijze van spreken al 2019. We kunnen het nieuwe jaar al bijna ruiken. Maar voordat het zover is, moeten we 2018 nog wel netjes afsluiten. En dat doen we door de vijf bestgelezen DDS-artikelen van heel het jaar nog even in herinnering te roepen. Daar gaan we dan!

5. Eva Jinek staat met haar mond vol tanden als Geert Dales (50PLUS) aankondigt klaar te zijn met het Trump-bashen in haar talkshow

vlcsnap-2018-12-10-18h37m19s921

In juli was 50PLUS-voorzitter Geert Dales te gast bij Eva Jineks zomershow Jinek (originele naam, haha, not). Het was eigenlijk de bedoeling dat de partijvoorzitter van Krols bejaardenpartijtje iets ging zeggen over de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, die hij als toenmalig VVD-wethouder heeft laten bouwen. Maar Dales besloot zich ook te mengen in een discussie over de Verenigde Staten. En daar hield hij Eva Jinek, en al haar collega’s bij de publieke omroep toch een aardige spiegel voor: jullie bashen Trump teveel. Dat ging toen zo:

“Geert Dales: “Ik denk dat het hartstikke goed is dat Trump Poetin uitnodigt in het Witte Huis. Dat ze met elkaar gaan praten. Ik zit er echt heel anders in. Het rondje Trump-bashing wat zich hier elke avond aan tafel afspeelt daar heb ik niet zo veel mee.”

Eva Jinek: “Nou, ik zit hier niet om Trump te bashen, maar ik nodig mensen die hun mening daarover mogen geven.”

Dales: “Vanavond valt het mee, maar meestal is het wel zo.”

Jinek: “Dat is niet de insteek, hoor, op het moment dat ik Trump-nieuws behandel. Dat is gewoon wat de gasten zelf daarvan vinden.”

Dales: “Ja, prima, maar ik zeg wat ik ervan vind.”

Genieten!

4. Jos Brech (vermoedelijke moordenaar Nicky Verstappen) lijkt zijn straf te gaan ontlopen

Jos Brech aan het bushcraften. Bron: eigen foto van Brech.
Jos Brech aan het bushcraften. Bron: eigen foto van Brech.

Een spectaculaire doorbaak in de zaak van de in 1998 vermoorde Nicky Verstappen. Zijn vermoedelijke moordenaar – Jos Brech – werd opgepakt in Spanje en uitgeleverd aan Nederland. Maar gaat het aankomen op een veroordeling? We hopen het natuurlijk van ganser harte. Maar we moeten ook de realiteit onder ogen zien. Het kan namelijk nog wel eens bijzonder lastig worden om Brech achter de tralies te krijgen voor de gruweldaad van twintig jaar geleden:

“Wellicht dat je denkt: kat in het bakje, we hebben toch DNA-bewijs? Maar helaas: dat is onvoldoende. Er zal, bij gebrek aan getuigen of video’s, toch echt een bekentenis moeten komen van Jos Brech moeten komen dat hij het jongetje iets heeft aangedaan in die fatale zomer van 1998.

Elsevier legt uit hoe het zit:

“Een DNA-match is het begin van een misdaadonderzoek. Voor de speurneuzen in witte jassen van het Nederlands Forensisch Instituut is dat een ijzeren wet. Een volledige overeenkomst tussen twee DNA-profielen is niet genoeg voor een veroordeling. Het gaat om het grotere verhaal.””

3. Theo Hiddema (FVD) maakt totale verbale gehakt van een strontvervelende Peter R. de Vries

Theo Hiddema en Peter R. de Vries bij RTL Late Night. Bron: Screenshot RTL Late Night / RTL.
Theo Hiddema en Peter R. de Vries bij RTL Late Night. Bron: Screenshot RTL Late Night / RTL.

Er gaat bijna geen week voorbij of Peter R. de Vries zit weer eens in een talkshow-aflevering of twintig. Eind september was het weer eens raak, ditmaal bij RTL Late Night. De chagrijnige misdaadverslaggever was samen met FVD-Kamerlid Theo Hiddema uitgenodigd om te komen spreken over de eminente advocaat Max Moszkowicz. De Vries kon het niet hebben dat zijn ‘leermeester’ ook de leermeester was van een rechts Kamerlid, dus het linkse talking head blijft maar bezig met Hiddema in de rede vallen en hem corrigeren.

Dat gaat een tijdje door, totdat Hiddema er flink genoeg van heeft en De Vries eens even goed de wacht aanzet: “Bemoeit u zich een keer met uw eigen zaken!”

Bam!

2. De ultieme flop 2018, RTL Late Night: presentator Humberto Tan noteerde dramatische kijkcijfers, werd ontslagen, en vervangen door Twan Huys die nóg slechter presteerde

Twan Huys. Bron: Screenshot RTL Late Night.
Twan Huys. Bron: Screenshot RTL Late Night.

Bij RTL zitten ze met de handen in het haar. Ze willen zo graag concurreren met de NPO-kaskraker Pauw, maar het lukt maar niet. In een poging om de boel op de rit te krijgen ontsloegen ze Humberto Tan, en nam ze aarts-NPO’er Twan Huys aan. Maar de kijkcijfers herstelden zich niet. Sterker nog: die werden alleen maar erger. Wij analyseerden afgelopen oktober:

“RTL is tegenwoordig namelijk weinig meer dan NPO light. De benoeming van Huys als opvolger van Tan bevestigt dat beeld alleen maar.

Heel gek, maar op de één of andere manier zitten kijkers daar helemaal niet op te wachten. Als je naar RTL 4 schakelt wil je een ander geluid horen. Die oude NPO-gezichten kennen we onderhand wel. Juist van RTL verwacht het publiek iets van een rechtsig geluid. In plaats daarvan komen ze aanzetten met Mr. PvdA, Twan Huys. Tja.”

1. Surprise, surprise!

Ja, we houden van een goede cliffhanger. Dus die houden we nog even achter de hand. Morgen lees je wie de twijfelachtige eer heeft honderdduizenden lezers te hebben geboeid met zijn frauduleuze praktijken. Eén tip: hij heeft de politiek inmiddels vaarwel gezegd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. TD

  Er is te weinig contrast en beleving in die talkshows,meestal is het samen loeien over een al ingetrapte deur.
  Het moet ALTIJD de moeite waard zijn,daar betalen we toch ook voor!
  Wat moeten de kijkers met al die wauwelende BN’ers?
  Bijvoorbeeld confrontaties zoals Pechtold versus Bosma of Fractievoorzitter BIJ1 versus Wilders zou leuk zijn.
  Dan hebben ze ook de kans zich te profileren,is wel weer lef voor nodig!

  1. Arie B

   Wij betalen om de dik betaalde linkse presentatoren ons op te laten voeden met politiek correcte diversiteitsmeningen, volledig genderneutraal. Kortom, je kunt er beter bier van kopen en plezier maken en die lui met elkaar te laten stuiptrekken tot de laatste kijker verveeld afhaakt.

 2. Farao

  Niet eens Sylvana Simons? Misschien zijn de lezers iets minder geobsedeerd door haar dan de schrijvers?

 3. Scarletti

  Twan Huis is één van de meest deplorabele linkse idioten die er bestaat. Aangezien ik weiger zijn armzalig linkse propaganda programma te bekijken had ik het nog niet gezien. Vanwege dit artikel toch ff een stukje op youtube gekeken. Mijn vooroordeel jegens Huis werd weer eens bevestigd. Hij poogt te vergeefs op de meest onbesxhofte wijze Hiddema in de hoek te zetten gesteund door de lispelende hazelip de Vries. Huis doet werkelijk de grootste moeite om Hiddema in de hoek te drijven, hetgeen deze onbenul niet lukt. Hiddema toont zich in alle opzichte de meerdere van Huis en de Vries. Zowel intelectueel als inhoudelijk. De Vries is het mafia maatje waar hij de zoon van zijn leermeester voor uitmaakte. Met recht een nuttige idioot. Overigens weiger ik om nog meer van Huis te bekijken wat een vervelend parvenue

 4. Troelstra

  Is Pechtold die surprise surprise?

 5. Lay down your souls to the gods rock and roll

  In Maart 2017 over kwam Baudet het zelfde wat Jan Roos eerder heeft mee gemaakt. Baudet werd moeiteloos in de hoek gezet door de verbaal enorme snelle Jinek. Jinek is verbaal enorm snel dus, adrem, geraffineerd, berekenend. Dat zijn allemaal eigenschappen waar de gasten heel moeilijk door heen prikken, terwijl zij moeiteloos snel haar gasten weet door te prikken met haar kwaliteiten. Ook haar ogen zijn van die ‘wapens’ op zo’n manier naar de gast kijken dat hij of zij uit balans raakt. Ze ziet heel snel de onzekerheid in de ogen van Baudet later kijkt ze hem op een andere manier aan waar mee ze wil zeggen bij wijze van spreken : YES!!!! ik heb hem K.O. Ik weet uit ervaring dat dat een rot gevoel is. Zelf heb ik een tante die ook die kwaliteiten heeft in een luttele seconden wordt je finaal gesloopt door haar enorme spreektempo. Telefoongesprekken van 45 minuten waarbij ik binnen 8 minuten gesloopt werd waarbij er voor mij 37 loodzware minuten volgde. De snelheid ging moeiteloos omhoog en de druk werd steeds groter. Voor mij is dat heel vermoeiend, zelf ben ik niet een makkelijke prater, nogmaals ik weet wat er door Baudet heen ging, dit terzijde. Zijn optreden viel mij tegen, aangezien hij altijd verbaal flink kon uitdelen met de interuptie microfoon, liet hij het in de talkshow (lees interumpeer show) na Rechtse politici zijn een roepende in de woestijn in deze ‘talkshows’. Aan 1 kant begrijp ik Wilders aan de andere kant zeg ik van ga daar eens zitten, nou dat heeft Jinek niet gauw gewonnen. Geert Dales is het gelukt om Jinek uit balans te brengen met haar Trump bashen, maar ze herstelde ook weer heel snel. Jinek kan beter bij een callcenter gaan werken en consumenten allemaal aanbiedingen opdringen dan een ‘talkshow’ presenteren. In de andere ‘talkshow’ van RTL4 was het uitgerekend zijn collega Hiddema die de oer vervelende de Vries eens de les las, die Hiddema voortdurend in de rede viel. Baudet had meer van zich af moeten bijten wat Hiddema en Dales dus wel deden. De aflevering met Geert Dales was ook de laatste die ik heb gezien, daarna ben ik definitief afgehaakt. omdat ik mij steeds meer begon te ergeren hoe rechtse politici werden weg gezet met allemaal woorden die op ‘ist’ eindigen vooral racist ligt voor in de mond bij de presentatoren en politiek verslaggevers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.