PVV fel van leer tegen Offerfeest: “Deze islamitische dieren-martelings-dag is GEEN vrije dag. Gewoon naar school!”

1024px-Gertvoprinachenie_1
Foto: Een schaap wordt geofferd voor het Offerfeest. Bron: Gaby / Wikimedia Commons.

Pas in augustus 2019 hoeven schapen en koeien weer zenuwachtig te worden voor een massaal bloedbad ten gunste van een god in het Midden-Oosten, maar de PVV neemt alvast een voorproefje vandaag. Het islamitische Offerfeest is een “dierenmartelingsdag”, en kinderen dienen geen vrij te krijgen. Oké, helder!

Het gebeurt niet vaak dat de PVV staat te juichen om uitspraken van rechters. Vaak wordt er geklaagd over lage celstraffen, waarna PVV-Kamerlid Gidi Markuszower weer Kamervragen gaat stellen aan de minister. Of hij de rechters die dit en dat belachelijke vonnis hebben uitgesproken niet even ontslagen kunnen worden. Nee dus: zo werkt dat in een rechtsstaat.

Maar vandaag is anders. Het Haagse PVV-raadslid Karen Gerbrands is blij met het feit dat het gerechtshof heeft betaald dat de Maria Montessorischool in de stad geen schadevergoeding hoeft te betalen aan een boze moslimmoeder omdat vanwege het Offerfeest haar bloedjes van kinderen (pun intended) de jaarlijks schoolfoto hadden gemist. Ze eiste €10.000, kreeg €500 in eerste aanleg en nu dus helemaal noppes.

Daar is de PVV maar wat blij mee, dus haalt Gerbrands voor de gelegenheid gelijk maar even uit naar het hele Offerfeest. Want dieren martelen om een god te eren. Kom op zeg: je hoeft een schaap toch niet onverdoofd de keel door te snijden omdat jij moet laten zien wat voor trotse moslim je bent? Daar heeft dat arme schaap (weer pun intended, ik ben lekker bezig vandaag!) toch helemaal niets mee te maken? Dat vond de lokale Wilders-fractie dus ook:

“En terecht! Deze islamitische dieren-martelings-dag is GEEN vrije dag. Gewoon naar school dus en bij verzuim een boete voor de ouders. “

Offerfeest wordt pas weer op 11 augustus 2019 gevierd, maar je kan er maar beter te vroeg dan te laat bij zijn met dit soort statements, toch?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

52 reacties

 1.   

  Als die lui nu eens zichzelf aanbieden als offer ,dan krijg je van mij alle credits.

 2.   

  Het is elke dag dierenmarteldag in de bio-industrie.

  Wat een trieste hypocrisie is dit!

  1.   

   Oh en dan is dit wél goed volgens jou?

 3.   

  ‘Ze eiste €10.000, kreeg €500 in eerste aanleg en nu dus helemaal noppes.’

  En terecht, er is op elke manier geprobeerd deze vrouw tegemoet te komen. Niet zeuren maar aan het werk.

  1.   

   Je ziet hier precies wat de islam inhoud..

   1.   

    Nee, ik zie een freeloader en op de universiteit zie ik studenten en geleerden met een diverse achtergrond.

    1.   

     Nee IslamAytas jij ziet helemaal niets natuurlijk, het ware gezicht van de islam is zichtbaar dat dan weer wel

    2.   

     IK zie een hele hoop ”imbecielen” in Nederiglandje,……aan BEIDE kanten.

   2.   

    En hoe zit het met het jodendom tav onverdoofd slachten?

 4.   

  Als het nou nederlanders waren die dit deden, stond de partij voor de dieren vooraan om dit zo snel mogelijk te verbieden. Maar dit gaat over moslims en dan is het heel andere koek. SCHANDALIG

  1.   

   @AS210854.
   Google eens op: verbod ritueel slachten.

 5.   

  Offerfeest?? Volgens mij eten ze zelf alles op.

 6.   

  Het zoveelste bewijs hoe achterlijk die ideologie is. En hoe fanatiek hun aanhangers. Dat voor een schoolfoto terwijl die school nota bene nog zo gek is geweest alternatieven aan die ouders aan te bieden. Kick off islam. Hoort niet in Nederland.

  1.   

   Kick Out islam bedoel je natuurlijk en wel vandaag..

 7.   

  Opereren zonder verdoving deze dierenbeulen misschien stoppen ze dan met deze afschuwelijke dieren mishandeling.

  1.   

   Nienke, dat zie je verkeert, dit is een vooropleiding voor de keel doorsnijding van mensen op latere leeftijd.

 8.   

  Waar blijft de reactie van Partij voor de dieren?

  1.   

   De Partij voor de Dieren heeft al in 2007 een initiatiefwet ingediend om te komen tot een verbod op het onverdoofd ritueel slachten

 9.   

  Bij het volgende offerfeest mogen van de rechters allen VARKENS geslacht worden, waarvan akte.

 10.   

  Is geen officiële feestdag, gewoon naar school dus.
  Het geloof heeft hier helemaal niets mee te maken.

 11.   

  Een groot deel van links is te stom om dit te begrijpen ,en de andere leven van subsidie ,en een uitkering ,dus voor die zal het worst wezen die betaalt of waar het vandaan komt .Maar dat dit mis gaat staat als een paal boven water .

 12.   

  De PVV geeft geen mallemoer om dierenleed. Jaarlijks komen er honderdduizend dieren om bij stalbranden door gebrekkige of zelfs ontbrekende alarmsystemen en/of blusinstallaties. Houderijen verplichten tot (betere) antibrandvoorzieningen zou op zijn minst het begin van een oplossing zijn, maar de PVV vindt dit geen zaak van de overheid.

  Een hoog percentage slachtdieren komt onverdoofd terecht op de slachtbank of in kokend water, alwaar ze levend worden verbrand. Het zal de PVV aan zijn reet roesten: geen zaak van de overheid!

  Maar o wee als er bij de slacht van een dier een moslim is betrokken. Dan eist de PVV opeens een verbod op halal slachten. En nu weer dat gezanik over “dierenmartelingsdag”.

  PVV: Partij van de hypocrieten.

  1.   

   Dat is niet gelemaal waar toch meneer Beukman, ik dacht dat die Dion Grauss(zo heet hij toch) juist heel erv betrokken is bij dieren welzijn.

  2.   

   @beukmans KUNT u van uw stelling FEITELIJK bewijs aanvoeren?

  3.   

   Klinkklare onzin Beukman, Dion Graus heeft heel veel met dieren en laat dat ook merken, het probleem is dat PVV niet regeert, megastallen is geen idee van de PVV, maar Beukman stelt alles in het werk om de PVV te demoniseren, zodat de islam en haar dieronvriendelijke “offerslachtingen” uit de wind gehouden wordt

   1.   

    Ridder Graus, zoals hij zichzelf noemt, schraapt platgereden egeltjes van de weg en is begaan met dieren met een hoge aaibaarheidsfactor, zoals honden en pelsdieren. De Dierenpolitie was een ideetje van hem. Ook gaat hij te keer tegen circussen die dieren houden, en uiteraard tegen halal slachten.

    Tegen varkens- en kippenfokkerijen in de huidige vorm, waar het dierenleed zeer vele malen groter is, heeft hij echter geen bezwaar, en in de Kamer stemt hij doorgaans tegen moties die megastallen of de brandgevaarlijkheid in de bioindustrie beogen aan te pakken. Zijn argument: bont is geen eerste levensbehoefte en vlees wel.

    Verder valt op dat hij belangrijke debatten over deze zaken uit de weg gaat, en weigert om zich over dit onderwerp te laten interviewen.

    Stel je toch eens voor dat Ridder Graus minister werd met de bioindustrie in zijn portefeuille. Hij zou al op dag 1 worden ontmaskerd als de grootste hypocriet die er de laatste jaren in Den Haag heeft rondgelopen. En dat zegt wat.

    1.   

     Beukman praat onzin en dat weet Beukman zelf ook wel natuurlijk en dit is puur om de islamitische “offerslachtingen” een warm hart toe te dragen door het onderwerp te veranderen.
     Beukman is immers een warm pleitbezorger van de islam..

     1.   

      Ik kom met feiten, @Siemien. Die feiten zijn jou onwelgevallig, en/of veroorzaken bij jou cognitieve dissonantie.

      Wie een grote mond opzet over dierenleed als gevolg van halal of kosher slachten, maakt zich ongeloofwaardig als hij zwijgt over het getalsmatig veel grotere dierenleed dat de bioindustrie veroorzaakt.

     2.   

      Siemien: Beukman liegt niet maar winkelt wel selectief. In zijn aantijgingen tegen Graus vergeet hij te vermelden dat deze tegen stemde in 2010 -ACHT jaar geleden dus. Hij vergeet ook te melden dat de afbouw van deze smerige industrie al vele jaren in het PVV programma staat en dat Graus vele moties heeft ingediend en maatregelen heeft doorgedouwd voor het dierenwelzijn.

      Copy/paste uit de Groene Amsterdammer van 18 juli 2018, uit een uitgebreid artikel over Dion Graus: “Er is nu een alarmnummer speciaal voor dieren. Er is een dierenpolitie. Er is een forensisch team dat dode dieren onderzoekt op DNA en ander bewijsmateriaal. Er is een gevangenisstraf voor dierenbeulen. Ik stond bij de dansende beren en heb ’s nachts op stropers gejaagd. Ik ben de enige parlementariër uit de hele parlementaire geschiedenis die echt aan het front, waar de dieren worden mishandeld, heeft gewerkt.”

      En “De partij steunde een verbod op de bouw van megastallen en hielp de Partij voor de Dieren aan een meerderheid in de Kamer die eist dat koeien in de wei staan. VVD, CDA, ChristenUnie en SGP zijn faliekant tegen, de PVV schaarde zich bij het linkse blok en stemde voor een verplichte weidegang. Veel voorstellen van de Partij voor de Dieren halen het dankzij de steun van de PVV.”

      Het hele artikel (in onverdacht uiterst links medium) is een lofzang op de persoon Dion Graus.

      Beukenoot kun je dan ook nooit geloven: of hij liegt, of hij fantaseert, of hij belicht uitsluitend wat hem uitkomt.

     3.   

      “Beukenoot kun je dan ook nooit geloven: of hij liegt, of hij fantaseert, of hij belicht uitsluitend wat hem uitkomt.”
      —————————————————————–
      Ik onderschrijf dit. Daarom negeer ik hem inmiddels.

    2.   

     “Graus stelde in een reactie dat de PVV voor afbouw van de bio-industrie is, maar dat de Kamer daar nu eenmaal niet over gaat. Hij noemde de motie van Thieme en Braakhuis ,,een zinloze motie voor de bühne”. Want: ,,De regering en/of de boeren bepalen niet of er bio-industrie bestaat. Die wordt veroorzaakt door aankoopgedrag van consumenten wereldwijd en valse concurrentie vanuit landen waar ze het woord dierenwelzijn nog moeten uitvinden.”

     Het PVV-Kamerlid vond de hoofdelijke stemming vals. Waar ben je nou als dierenvriend, kreeg hij na afloop veelvuldig te horen. Maar: ,,Ik pleit al vier jaar voor dingen waar we in de Kamer wel wat aan kunnen doen, minimumstraffen voor dierenbeulen, een verbod op ritueel slachten en ook dierenpolitie. Over de bio-industrie gaat de Kamer niet.”

     1.   

      Ridder Graus meent:

      De regering en/of de boeren bepalen niet of er bio-industrie bestaat. Die wordt veroorzaakt door aankoopgedrag van consumenten wereldwijd en valse concurrentie vanuit landen waar ze het woord dierenwelzijn nog moeten uitvinden.

      Nogal een drogreden om de verantwoordelijkheid te leggen bij de consument. Als ik mijn hond een schop kreeg, krijg ik gewoon een bekeuring zoals het hoort. Net zo kunnen dmv wetgeving de rechten van dieren zodanig worden beschermd, dat het hele woord bioindustrie een begrip uit het verleden wordt.

      Maar ja, dat gaat niet gebeuren, want de rechten van dieren zijn nu eenmaal ondergeschikt aan het economisch belang. Laat Ridder Graus dáár eens gewoon voor uitkomen.

  4.   

   Beukenoot> ontkiemen, maak je aantijgingen de PVV betreffende waar.

   1.   

    Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om linkjes te plaatsen op DDS. Maar google bijv. eens op:

    Een voorstel om een einde te maken aan de intensieve veehouderij sneuvelde donderdag in de Tweede Kamer. […] Na de tegenstem van PVV’er en dierenvriend Dion Graus klonk hoongelach in een deel van de Kamer.

    Ook Graus’ uitspraak over de misstanden in de bio-industrie, ooit gedaan op tv, is legendarisch:

    “De markt bepaalt dat. Als de consument dat niet wil, moet hij dat vlees maar niet eten.”

    Al googelend valt er nog veel meer te ontdekken over de dubbele moraal van de PVV inzake dierenleed. Ik raad je dan wel aan om je niet blind te staren op de mooie woorden van Ridder Graus maar op zijn daden, danwel het ontbreken daarvan.

  5.   

   Beukman, dit is echt onjuist. Ik weet niet of u de fractie van de PVV daadwerkelijk volgt maar naast de Pvd is de PVV zeer betrokken bij dierenleed. Nogmaals wat u schrijft is totale onzin.

  6.   

   Nog even en Beukman gaat beweren dat de Dion Graus de stalbranden zelf heeft aangestoken. Overigens heeft de PVV gelijk, stalbranden zijn geen zaak van de overheid. De eigenaren van de stallen, de boeren dus (of soms de banken) zijn zelf verantwoordelijk. Net zoals ikzelf verantwoordelijk ben voor mijn huis. Als dat in brand vliegt kan ik ook niet naar de overheid wijzen.

   1.   

    @Gekko, als jij een hotel hebt, ben jij onderhevig aan wetgeving die de veiligheid
    van jouw gasten waarborgt. Als jouw hotel in brand vliegt en er blijkt dat jij die regels aan je laars hebt gelapt, ben jij gewoon de sigaar, pisang, pineut en lul.

    Zo kunnen stalhouders dmv wetgeving worden verplicht om te zorgen voor een betere brandveiligheid van hun stallen. Google voor de grap eens op

    varkens verbrand

    om erachter te komen welk dierenleed daarmee kan worden voorkomen. In Erichem bijv, in varkensstal de Knorhof (ik verzin dit niet) verbrandden bijv. vorig jaar 24.000 varkens levend bij een brand.
    Opmerkelijk al die mensen die moord en brand brullen over misstanden bij het halal slachten (“dierenleed!”) maar hun lippen stijf op elkaar houden over de hierboven geschetste misstanden.

    Enfin. Ik ben verheugd om te lezen dat ook de PVV dit geen zaak van de markt (of de boer) vindt, en pleit voor dwingende wetgeving.

 13.   

  Waar is de partij voor de dieren als je ze nodig hebt????

  Links/islamitische volksverlakkers

  1.   

   Waar lees jij het nieuws?
   Kom eens onder die steen vandaan.

   PvdD is al jaren enorm fel tegenstander van onverdoofd slachten.

 14.   

  De misstanden in de vee-industrie alhier verdienen zonder meer aandacht én aanpak!
  Maar de vooral de christelijke partijen én lobby van de veehouders blokkeren e.e.a. want: het economisch belang gaat vér boven het welzijn van het vee!!! Vee dat als een(wegwerp)product wordt beschouwd en niet als levend wezen met een gevoel, emoties!Desalniettemin is de hallal-slacht zonder pardon en subiet te verwerpen, zo’n verschrikkelijk wrede en achterlijke slachtwijze hoort zéker niet thuis in dit land!

  Maar ja, “Gods woord” of dat van “Allah” krijgen voorrang uit zowel economisch als reli/ideologisch c.q. labiel (eigen)belang!

  Hopelijk wordt dit PVV-punt nu ook door de PVD opgepakt!

 15.   

  Zodra de PVV aan de macht komt dan verdwijnt de islam uit Nederland. Stem op de PVV.

  1.   

   Nee hoor @José, u bent voor FvD heb ik gezien. Voor Thierry Beaudet.

   1.   

    Nee Heinz stem PVV als je wilt dat de islam verdwijnt, maar wij weten allang dat jij het prima vindt dat ons land overspoelt word met de islam..

 16.   

  Beukman waren jouw ouders nsbers?Volgens mij wel.

  1.   

   Niet doen, Ruud. Als je hier wilt blijven, moet je de mede-reaguurders niet belachelijk gaan maken. Discussies worden gevoerd op basis van argumenten, niet met godwins.

  2.   

   @REJ dat zou zomaar eens kunnen, stiekem ook nog islamitisch..

 17.   

  De linkse trollen hebben het topic weer met succes afgebogen van ritueel slachten naar de bio-industrie. Zo gaat dat iedere keer als de rituele slacht ter sprake komt.

  Toen ik jong was bestond de bio-industrie nog niet en de kwaliteit van het vlees was vele malen beter dan nu. Jan met de pet at hoogstens één keer in de week vlees omdat het voor hem te duur was.

  Daar moest een einde aan komen volgens de PvdA. Ook Jan met de pet had recht op z’n dagelijks stukje vlees.

  En dat was het begin van de bio-industrie.

  1.   

   Dus de PvdA is algeheel verantwoordelijk voor de megastallen, varkenspakhuizn, kippenparadijzen. Nooit geweten, het lijkt mij juist een idee van slimme ondernemers.

  2.   

   “Zo gaat dat iedere keer als de rituele slacht ter sprake komt.”

   De islamisering en de islampleitbezorging gaan hand in hand. Bij de deuglinksen bestaat een oerbehoefte deze verschrikkingen in stand te houden, het is ongekend!

 18.   

  Ritueel slachten is wreed en hier in Nederland is al jaren en jaren de wet de dieren onder verdoving te slachten, deze woestijnratten houden zich NIET aan de wet en mogen vanwege dat stomme geloof de dieren laten creperen.
  Er wordt hun geen strobreedte in de weg gelegd, de wet telt waarschijnlijk niet voor hun en ze lappen het aan hun laars.
  En onze politici, die hoor je natuurlijk niet, stelletje schijtlaarzen.

  1.   

   @Nienke,

   “…deze woestijnratten houden zich NIET aan de wet en mogen vanwege dat stomme geloof de dieren laten creperen…”

   Zo ook de moslims. Zij slachten ook ritueel…

  2.   

   De islam is niet Nederlands en zal dit ook nooit worden..
   We worden er wel mee belast dat wel..

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!