Schokkende video! Sylvana blijkt humor te hebben, maakt eigen Zwarte Piet-activisme belachelijk bij Draadstaal

Wie had dat nog gedacht, mensen? De meest verbitterde politica van Nederland, Sylvana Simons, blijkt er stiekem toch nog wat humor op na te houden. Zélfs als het gaat om haar eigen paradepaardjes omtrent Zwarte Piet en het zogeheten racisme van zwarte mensen.

Sylvana Simons (BIJ1) is natuurlijk een vrouw met vele eigenschappen. Maar eerlijk is eerlijk: relativeringsvermogen heb ik nooit gezien als één daarvan. Toch heeft ze laten zien daarover te beschikken, door gisteravond te verschijnen in het satirische AVROTROS-programma Draadstaal met Jeroen van Koningsbrugge.

In een sketch met “Dr. Lul”, een onbeschofte versie van Dr. Phil, maakte Sylvana enkele van haar eigen politieke standpunten belachelijk. Zo liet ze toe dat zwarte vrouwen op de hak werden genomen, en mochten er ook over haar weerstand tegen Zwarte Piet grappen worden gemaakt. Sylvana laat het zich zelfs welgevallen als ‘Dr. Lul’ begint over “haar soort” die “klein moet worden gehouden.” Ook zingt Sylvana enkele Sinterklaasliedjes en draagt zij een trui met daarop de mijter van Sinterklaas. Ze moet zich verdedigen tegen de ‘aantijging’ dat zij geen “roetveegvrouw” is en tegen het einde van het gesprek krijgt ze een spons aangereikt om “zichzelf af te schminken.”

Ja mensen, kijk maar even goed naar het fragment. En besef: warempel, de wonderen zijn tóch de wereld nog niet uit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Rembrandt

  Dat mens moet ik altijd om gniffelen als ze zich zwart noemt. Misschien is ze kleurenblind,dan zou iemand haar even moeten uitleggen wat het verschil is tussen bruin en zwart.

 2. 125cc

  Ik ruik een motief als het iets kunnen zeggen als: “Het was natuurlijk een grappige overdrijving maar in de praktijk komt het hier wel vaak op neer.”

 3. Gerlos

  Zielige verftoning.

 4. Aytas

  ‘Ja mensen, kijk maar even goed naar het fragment. En besef: warempel, de wonderen zijn tóch de wereld nog niet uit.’

  Misschien begrijpt zij zelfspot beter als jij.

  Ik geloof overigens sterk in het jezelf niet te serieus nemen. Ik vind het mooiste voorbeeld hiervan de joods Mexicaanse en blanke band nofx. Hun nummer arming the proletariat with potato guns is zo heerlijk. De lange tenen zijn een groot probleem.

  1. Floris

   “Ik geloof overigens sterk in het jezelf niet te serieus nemen.”
   ————————————————————————-
   Dat blijkt niet uit je voortdurende gedram hier.

   1. Aytas

    Gaat mijn gedram over mijzelf? Man als dit een voorbeeld van je analytisch vermogen is zal ik nog tijden om je kunnen lachen.

    1. Floris

     Een drammer zoals jij neemt zichzelf per definitie heel serieus want anders gaat ie wel iets nuttigers doen dan de hele dag op een forum zitten zeiken over dingen waar verder niemand in is geïnteresseerd.

     Over lachen gesproken: ga er gerust mee door. Je bent net als Ernst Dendermonde een Dunning-Kruger patient maar veel komischer.

     1. Aytas

      Als dat voor jou een reden is om iets te doen, of iemand op je zit te wachten zegt dat alleen maar over jou dat je te onzeker bent en niet in staat bent om zelfstandig te denken. Ik ben geen applaus nodig.

     2. Floris

      Aytassie slaat steeds wilder om zich heen: ik ben te onzeker en niet in staat om zelfstandig te denken.

      Ze is het schoolplein nog steeds niet ontgroeid.

      Het is heerlijk lachen met die kansloze Jopers hier op DDS.

     3. Aytas

      Ik analyseer slechts jouw woorden en je bevestigt ze in je volgende reactie.

      Op meer dan een halve eeuw dit niveau nog niet ontgroeid, Joop is inderdaad af en toe bijna net zo kansloos als dds maar ze hebben wel een paar sterke rechtse reageerders. Dat niveau vind je hier niet. JvanDeventer, rechtse bal en zo kan ik er nog wel 15 opnoemen, fatsoenlijk rechts zullen we maar zeggen.

      Hihi haha hi.

    2. marco1

     Ze komt misschien drammerig over maar volgens mij weet ze waar ze het over heeft en is wat ze zegt iig voor haar zeker de waarheid. Ik neig er ze lfs naar om te denken dat ze weleens gelijk kan hebben en integenstelling tot sylvana haar hart op de goede plaats heeft en prettig is in de omgang. Maar dat is puur het beeld dat ik heb en daar zit ik vast helemaal naast.

     1. Aytas

      Dank je Marco, ik ben absoluut geen sylvana, ik geloof dat je mensen beter stimuleert en integreert met positieve voorbeeld dan een slachtoffer rol aanpraten. Ik vind wel dat zij door dds erg wordt getrapt, ze lijkt me niet altijd fout.

     2. Original NL

      Quote….Maar dat is puur het beeld dat ik heb en daar zit ik vast helemaal naast…
      Idd!!

 5. Beukman

  Wie had dat nog gedacht, mensen? De meest verbitterde politica van Nederland, Sylvana Simons, blijkt er stiekem toch nog wat humor op na te houden.

  Onzin. Sylvana zit vol met zelfspot en met relativering. Alleen zitten de blanke DDS-ventjes van middelbare leeftijd of daarboven zo vol met wrok en haat en rancune en hebben ze bovendien moeite zo veel met sterke vrouwen, al helemaal als deze bruin of zwart zijn, dat ze totaal geen antenne hebben voor Sylvana’s gevoel voor humor en zelfspot.

  1. Floris

   Het is een wijd verspreide linkse trollenleugen dat “blanke DDS-ventjes van middelbare leeftijd” (over wrok en rancune gesproken) moeite zouden hebben met sterke vrouwen.

   Ayaan, Marbe, Agema, Ebru om maar enkele namen van sterke vrouwen te noemen vallen prima in het pulletje.

   Wat de gefeminiseerde Beukmans heel goed weet, maar met z’n riedeltje als een vorm van seksisme probeert te framen, is dat het niet over het geslacht gaat maar over de mening.

   Linkse vrouwen zoals Sylvana, Sargentini en In ’t Veld roepen bij mij enige walging op, maar met hun sekse of huidskleur heeft dat niets te maken.

   1. Beukman

    Met sterke vrouwen die in hun eigen straatje praten hebben de blanke mannetjes inderdaad geen moeite.
    Maar owee als een sterke vrouw daarvan afwijkt. Dan gaan alle registers open, en plegen zij massaal karaktermoord op de betreffende dame.
    Bij Sylvana wordt er wel degelijk de sekse bijgehaald, vaak ongemerkt. Zo noemt Tim Sylvana “verbitterd”. Heeft hij dat ook ooit gezegd over pak hem beet Muiswinkel?

    Dat tenslotte huidskleur/afkomst een grote rol speelt bij de karaktermoord, is nóg evidenter. Sylvana is gewoon een Nederlandse vrouw, die al sinds haar eerste in Nederland woont. Zij heeft ook gewoon een mening, en die mag ze uiten. Toch krijgt zij te horen dat ze moet oprotten naar haar eigen land (dat is Nederland, by the way), worden er uitwuifacties voor haar georganiseerd (haha), bedelft men haar onder de verkrachtingsfantasieën en vergelijkt men haar, óók hier op DDS, met een aap.

    Nee hoor, heeft allemaal niets te maken met sekse en huidskleur.

    1. Aytas

     Goed omschreven beukman!

     1. TD

      @Aytas:
      Je bent niet meer alleen, je hebt zielsverwanten.

    2. marco1

     Ik kan u versekeren sat in mijn geval het niks met sekse of huidskleur te m aken heeft maar dat ik gewoon denk dat Sylvana een toneelspeelster(nepmens) is, eigenlijk gewoon een k*twijf. Maar puur wat ik denk he dus waarschijnlijk is ze heel aardig.

     1. Beukman

      Het gaat er helemaal niet om of jij haar aardig vindt Marco, het gaat er ook niet om of jij haar wel of niet een k*twijf vindt of een nepmens whatever that may be; het gaat om haar ideeën, en om niks anders.
      Met die ideeën kan je het eens zijn, prima! Je kan het er ook niet mee eens zijn.
      In dat geval zou je eens gewoon op een beschaafde manier kunnen proberen uit te leggen waarom niet.

      Het lijkt er echter helaas sterk op dat mevrouw Simons meer beschaving in haar pink heeft dan al haar tegenstanders bij elkaar. Haar heb ik in ieder geval nooit verkrachtingsfantasieën horen uiten, bedreigingen horen uitspreken of uitzwaaiacties zien organiseren teneinde haar opponenten de mond te snoeren.

     2. marco1

      Sorry meneer Beukman ik reageerde op het filmpje en hoe ze op mij overkomt in het geheel niet op haar ideeen tevens kan ik er naast zitten en is het idd niet belangrijk dat ik denk het een k*twijf is. Ondanks hoe ik over haar denk zal ik haar nooit uitzwaaien, bedreigen of ook maar aan verkrachtingen denken en degene die dat wel doen heb ik ook mijn g edachtes over. Mocht er ooit een topic over zulke randdebielen komen zal ik wellicht mocht ik daar tijd en zin in hebben u en de rest mededelen hoe ik over zulk soort volk denk en waarschijnlijk interresseert dat ook geen mens.

     3. Snederkalijk

      “Het lijkt er echter helaas sterk op dat mevrouw Simons meer beschaving in haar pink heeft dan al haar tegenstanders bij elkaar. Haar heb ik in ieder geval nooit verkrachtingsfantasieën horen uiten, bedreigingen horen uitspreken of uitzwaaiacties zien organiseren teneinde haar opponenten de mond te snoeren.”

      Dat is wel treffend opgemerkt.

     4. TD

      “meer beschaving in haar pink”
      Dat blijkt dan niet uit haar fanatiek gedrag mbt die zwartepieten hetze,waarbij ze alle ouders en kinderen betrokken heeft ,mensen die wilden genieten van de aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten,maar met verbazing en schrik mochten genieten van de schreeuwende met borden gewapende antipiet demonstranten!

     5. Snederkalijk

      Sylvana biedt een sterk argument voor de stelling dat de multiculturele samenleving een verrijking van onze cultuur betekent.

    3. Floris

     “Met sterke vrouwen die in hun eigen straatje praten hebben de blanke mannetjes inderdaad geen moeite.
     Maar owee als een sterke vrouw daarvan afwijkt.”
     ———————————————————————–
     Tja Beukman, het gaat dus gewoon over meningen.

     Hou het daar dus bij en haal er geen andere dingen zoals seksisme en racisme bij.

     Uiteraard worden er wel racistische en/of seksistische opmerkingen gemaakt door sommigen, dat hou je altijd, maar dat is niet de essentie want anders zouden de door mij genoemde rechtse vrouwen ook zo bejegend worden en dat is niet het geval.

     De drie linkse vrouwen die ik noemde vind ik abject. Er zijn trouwens ook genoeg linkse kerels die ik ook abject vind. Ik vind eigenlijk het door het cultuurmarxisme vergiftigde links in z’n totaliteit abject, net zoals ik de islam abject vind.

     Evenals de gore sovjet-methoden die links al jarenlang hanteert, zoals indoctrinatie via onderwijs en media, intimidatie van andersdenkenden, hun lange mars door de instituties en hun totalitaire mentaliteit.

     1. Beukman

      Tja Beukman, het gaat dus gewoon over meningen. Hou het daar dus bij en haal er geen andere dingen zoals seksisme en racisme bij.

      Laat me niet lachen, @Floris. Als het hier gaat over Sylvana Simons, dan gaat het vrijwel nooit om haar mening, laat staan dat daar op in wordt gegaan. Het is een en al gescheld en getier en off topic geneuzel en persoonlijke aanvallen, ook in deze draad kun je daar voorbeelden van vinden.
      Ik zou zeggen: wees de uitzondering op de regel.

     2. Floris

      “Ik zou zeggen: wees de uitzondering op de regel.”
      ———————————————————-
      Je zal mij niet kunnen betrappen op racistische of seksistische opmerkingen jegens Sylvana. Daar heb ik ook geen enkele behoefte aan.

     3. marco1

      @beukman:Deze draad ging niet over haar mening maar over haar optreden bij dr.l#l een satirische programma kennelijk.

    4. TheresaGeissler

     Natúúrlijk heeft dat te maken met sekse en huidskleur, maar door wie komt dat? Door haarzelf! Omdat z i j er zo’n punt van maakt!
     En dan de autochtone Nederlanders zowat gaan bevelen om dít te doen of dát te laten! Ja, hoor eens, zo zijn we niet getrouwd!
     Spijt me zeer, maar dat op een gegeven moment niemand meer ergens over wil horen, laat staan praten, heeft ze echt aan zichzelf te wijten!

     1. Beukman

      Zij maakt helemaal geen punt van haar sekse en huidskleur, @TheresaGeissler.

      En zij is gewoon in Nederland opgegroeid. Ze praat zeer beschaafd Nederlands, is net zo Nederlands als ik en waarschijnlijk Nederlandser dan jij afgaande op je naam, en heeft net zoveel recht als jij of ik om haar mening te geven. Die brengt ze altijd standpunten rustig en weloverwogen over het voetlicht. Ik heb haar nog nooit iemand horen bevelen, ook niet “zowat”. Kun je daar een voorbeeld van geven? Dat ze wordt uitgescholden, bedreigd en verwenst heeft ze niet aan zichzelf te wijten.
      Doe je huiswerk over, Theresa.

     2. Duijndam

      Je hebt gelijk, Beukman, Sylvana wordt op dit blog op de meest vreselijke manier aangevallen op het feit dat E een vrouw is en omdat ze zwart is. Ze wordt hier heel vaak als ‘negerin’ aangeduid, kennelijk omdat men dat dit een relevant kenmerk vindt.

    5. TD

     @Beukman:
     “blanke mannetjes ”
     Hebben zwarte mannetjes hetzelfde euvel?
     En hoezo de sekse erbij gehaald,de reacties tegen die Jeffrey Afriyie waren van gelijk gehalte.
     Ik vind u reactie subjectief,alleen al door de uitdrukking”witte mannetjes”,dat was een foutje en dat weet uzelf ook wel!
     Overigens is Sylvana niet simpelweg een sterke vrouw die afwijkt van algemeen verwacht gedrag en “in haar eigen straatje praat” ze gaat op een heel agressieve en fanatieke manier tekeer tegen een oude traditie wil die persé de nek omdraaien,als een olifant in de porseleinkast!

     1. Beukman

      Er zijn vast ook heel vervelende bruine en zwarte mannetjes @TD, maar hier op DDS zijn de vervelende mannetjes doorgaans blank.

      Tradities veranderen. Sylvana Simons legt altijd keurig, beschaafd en weloverwogen uit waarom zij vindt dat Piet van kleur moet veranderen. Schril contrast met haar tegenstanders! Kom eens met een voorbeeld van haar agressie, dan weten we waar we het over hebben.

     2. TD

      Sylvana heeft allerlei labiele demonstratie minnende mensen om zich heen verzameld,gemobiliseerd en tegen die beroepsdemonstranten gezegd:
      Open die kinderen de ogen,weg met de Pieten die mensonterende discriminatie zijn we beu!
      Dat de kinderen tussen de demonstranten inclusief borden/spandoeken met leuzen waar kleine kinderen niet vrolijk van worden alsook omringd met politieagenten,gezellig Sinterklaas en Zwarte willen vieren!
      Ja, dat is agressief!!!
      AANVALLEN,WEG MET PIET

     3. Beukman

      Die mensen vinden gewoon wat Sylvana ook vindt, @TD. Voor wat zij doen, kan je moeilijk Sylvana verantwoordelijk houden. Wat blijft er dus over van die volgens jou “heel agressieve en fanatieke manier” waarop ze “tekeer” gaat?
      Niets.

     4. TD

      Deze keer heeft Hij een vrouw verkozen om een volk te bevrijden,het juk van discriminatie pijn en vernedering door de zwartepiet cultuur heeft al te lang geduurd.
      Zij is Zijn instrument,en uitverkoren vanwege haar reinheid,moed en kracht,ze zal de misleide kinderen de ogen openen!
      Haar volgelingen zullen voor haar buigen en hun lof uitspreken,bewieroken en haar voeten wassen in sandelhout olie!
      Een nieuwe hoogmoedige,narcistische koningin is opgestaan.

      Stom lullen kan ikzelf!
      Overigens bent u naar mijn mening niet alleen subjectief,maar ook vrouw en getint!

     5. Beukman

      Ja TD, wie weet ben ik Sylvana Simons wel.

  2. Meriadoc Brandebok

   Dat komt omdat ze zelf geen humor hebben, Beukman. De emoticon wordt zelden gehanteerd (enkelt als het is bedoelt om een ander belachelijk te maken).

   1. Floris

    Brandegeit vindt het gebruik van een emoticon een teken van humor.

    Is dat om te lachen of om te huilen?

    1. Meriadoc Brandebok

     Een lachende/blijde emoticon wel ja, aangezien het de al dan niet vrolijke emotie in de tekst weergeeft, maar dat was niet de essentie.

    2. Floris

     Het gebruik van een emoticon is zelden een teken van gevoel voor humor. Het kan wel gebruikt worden om iemand bij te vallen of juist af te vallen.

     Humor is trouwens nogal persoonlijk. Jij valt bijvoorbeeld over seksueel getinte grappen of schuttingtaal. Een ander kan er wel om lachen. Kwestie van smaak?

 6. TD

  Nee dat mens maakt geen grappen,waarschijnlijk aan de antidepressiva.

 7. marco1

  Ik denk dat ze het alleen maar doet om symphatie te kweken. Volgens mij is het gewoon een heel boze mevrouw en helemaal niet prettig in de omgang. Maar dat is puur hoe ik haar zie en zal er vast helemaal naast zitten.

 8. marco1

  Ja nu heb ik het gezien. Totaal in scene g ezet , ingestudeert een totaal nepwijf. Nogmaals wat ik denk zal er vast helemaal naast zitten.

  1. IJsbrand Koudvuur

   Jawel.
   Zo reageerde Sylvana ook toen ze aanwezig was bij de “roast” van Giel Beelen. Zij incasseerde (de nauwelijks) racistische grappen zogenaamd heel goed. Want, och wat een zelfspot heeft zij.
   Ze wil gewoon niet voor lul staan… zo ‘intelligent’ is zij wel…

   Ach, en een béétje extra knaken zeg ik ook geen nee. 😉

 9. Snederkalijk

  Amusant.

 10. edoc431

  Ik moet g.v.d steeds harder scrollen om het linkse gezeik niet te hoeven lezen .
  DDS doe er eens wat aan.

  1. Lugar

   @Edoc: Daar heb je een script voor, dan kun je precies bepalen wie je wel of niet wilt zien/lezen. Ik gebruik het ook en ik heb geen enkele last meer van het trollenkorps.

   1. Siemien

    #Metoo

 11. denktenk

  Mediageiligheid in deze vorm is een ziekte.

 12. Lugar

  Goed zo, toch nog een teken van leven. Van Koningsbruggen is wel geinig.

 13. Paaldanseres

  Hoeveel €€€€ heeft ze zich in haar gleuf laten steken en mocht ze zich eventjes belachelijk laten maken? Moest de partijkast aangevuld worden, voor al die bij1 gesprokkelde lijken?

  1. Lugar

   Het is en blijft Staatstelevisie, AVROTROS wordt door Den Haag betaald.

 14. Sibvach

  Dit is absoluut ingestudeerd.

 15. Yoyo

  Toch blijft haar zuurgraad erg hoog.
  Van Koningsbruggen is en blijft wel grappig!

 16. Bosche draak

  Dikke nou en?
  Een zwaluw maakt nog geen zomer en een grapje maakt Zuurvana nog geen zoetje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.