Sylvana trekt ten strijde tegen fake news: ‘Ik heb nooit beloofd het land te verlaten of Zwarte Piet gespeeld!’

vlcsnap-2018-12-05-11h34m41s026
Foto: Sylvana Simons op de bank. Bron: Screenshot EO.

BIJ1-oprichtster Sylvana Simons heeft haar Facebookpagina nog maar eens gebruikt om een punt te maken van nepnieuws. Over de voormalige DENK-diva gaan namelijk verschillende verhalen rond die niet waar zijn. Zo zou ze Zwarte Piet hebben gespeeld, en ook beloofd hebben voor een bepaald aantal likes Nederland te verlaten. Allebei onwaar. ” Geloof niet alles wat je leest,” aldus Sylvana: “Voor je het weet is iemand geld aan het verdienen aan jouw haat.”

Sylvana Simons moet vechten tegen de bierkaai. Niet alleen ziet zij een grote vijand in wat zij noemt het institutionele racisme van de Nederlandse maatschappij, dat zij probeert te counteren met een ‘inclusief’ intersectioneel feminisme. Zoals het idee dat het fenomeen overtuigen iets is voor populisten, of bordspellen die niet door de deugbeugel kunnen uit de schappen te halen.

Maar Sylvana heeft ook een andere vijand: nepnieuws. Want de weerstand tegen Sylvana en haar plannen om de Nederlandse cultuur te zuiveren van “koloniale” gewoonten is zo groot, dat menigeen bereid is álles te geloven wat er wordt opgesteld over het Amsterdamse gemeenteraadslid. Ene Cees van 46 jaar heeft er een aardig zakcentje van verdiend, zo lezen we bij Brandpunt+:

“Posts waarin Sylvana Simons van alles en nog wat in de schoenen wordt geschoven kunnen rekenen op de gebruikelijke stroom aan walgelijke reacties. Zulke berichten hebben massaal bereik en worden structureel opnieuw geplaatst.

Met zijn pagina’s verdiende Cees minstens duizenden euro’s, zag ik. Zijn verdienmodel is simpel: ophitsende onzinberichten bereiken vaak een enorm publiek, dat gevraagd wordt de pagina’s waarop ze staan te liken. Als een van die pagina’s na een tijdje genoeg likes heeft, verkoopt Cees ‘m voor een bedrag van tussen de 250 en 1.000 euro.”

In het kader van die onthulling leek het Sylvana aardig om nog eens twee hoaxes met mevrouw in de hoofdrol te ontkrachtigen. Ten eerste dat ze ooit voor Zwarte Piet heeft gespeeld: er gaat een photoshop rond van Sylvana die als Zwarte Piet trompet speelt. Alleen: het hoofd van Sylvana is er later opgeplakt. Ook zou Sylvana beloofd hebben om Nederland te ontvluchten als er maar genoeg mensen een bepaald bericht of een bepaalde pagina ‘liken’. Ook dat is onzin. For better or worse: Sylvana blijft in Amsterdam.

Zo. Is dat ook weer helder!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

17 reacties

 1.   

  En let maar op binnenkort zal vast 1 van haar blanke exen, waar ze ook veel aan te danken heeft, naar buiten komen met een foto van sylvana als zwarte piet.
  Het zou mij niks verbazen.
  Het stomme is dat die vrouw rascisme als verdienmodel neemt, want laten we eerlijk zijn het is een zurig, mager, verwelkt bloempje dus de(blanke) mannen staan niet meer te springen om haar.
  Evenals werkgevers, die willen niet besmet en besmeurd worden met sylvana en haar denk bij 1 avontuurtje.
  En raadslid in in adam levert iig wel een boterham met plakje kaas op.

  1.   

   Als ze dat ‘boterhammetje’ dan ook maar op eet. Want nog even en je kijkt dwars door haar heen.

  2.   

   Die foto is er al. Met een toetertje zelfs.. Google afbeeldingen.

 2.   

  Wie oh Wie kan ons verlossen van dit fascistisch, rascistisch, antisemitisch, links/islamitisch, golddiggerisch, DENKKISCH, bruinhemd?

  Ze haat ons, ze veracht ons, maar deze kleurling is
  “too white to be a niggabitch, too black to be a whitebitch”
  en daar zit de frustratie waarvan wij blanken de dupe zijn.

  Waar kan ik me aanmelden voor SS uitzwaaidag?

 3.   

  Ergens anders is er geen subsidie en ook al geen geld voor het onnozelencarnaval van Sylvana dat draait op de dramadriehoek van Karpman.

 4.   

  He Tim!! zet deze voortaan op entertainment ..vind dit nou niet echt politiek.

 5.   

  Die eerste “belofte” mag ze gerust verbreken.
  Daar zullen weinig mensen van wakker liggen.
  Voor de rest is het natuurlijk een triest mens wat niets anders heeft dan afgeven op NL en de Nl’ers en problemen creeert om haar verdienmodel in leven te houden.

 6.   

  Identity Politics en de nihilistische SJW’rs = Apartheid.

 7.   

  Een heerlijk idee. SS het land uit. Als dat zou kunnen! Samen met dat andere links geteisem die ons land en onze cultuur verzieken. Vandaag nog? I had a dream.

 8.   

  Sylvana heeft gelijk, ze heeft nooit beloofd het land te verlaten als er genoeg likes zouden komen. Dat is fake news. Ze heeft namelijk beloofd om het land te verlaten als zwarte piet zo zwart zou blijven. En dat is gebleven, dus ik kijk nogsteeds uit naar de uitzwaaidag op Schiphol.(of een andere luchthaven, of zeepoort, of OV gelegenheid, reisbus mag ook, al gaat ze wandelen) Dag Sylvana, succes, waar dan ook, dan Nederland.

 9.   

  Wat niet is kan nog komen en dan missen wij niks Sylvana als je vertrek uit ons witte land met veel Zwarte Pieten

  1.   

   Niet meer praten met anti- Pietgroepjes !
   Hakken in het zand en vasthouden aan Zwarte Piet die niets te maken heeft met racisme en discriminatie !

 10.   

  Nee hé niet weer alstublieft.

 11.   

  Tante Truus kan zoveel zeggen natuurlijk, al laat ze hier wel stevig haar racistische kantje zien natuurlijk.
  Helaas zijn er hier een paar die kunnen (lees: graag willen) lezen en schrijven met dit soort Nederlanders

  1.   

   S y l v a n a

   Zo haar naam is weer even genoemd.

   #next

 12.   

  Sylvana heeft nóóit gezegd Nederland te gaan verlaten! Oke,dat ze die uitspraak nooit gedaan zou hebben,wil ik haar dat wel vergeven.
  Maar dat betekent niet dat ze nu hier moet blijven,zonder afscheid vertrekken is gewenst en toegestaan!

 13.   

  Ze peinst er niet over ons land te verlaten, ze geniet hier met volle teugen tegen alles aan te schoppen en zo in de belangstelling blijft.
  Als ze weggaat kan ze ons niet meer treiteren, vals beschuldigen van racisme, en zou ze zich maar dood vervelen.
  Hier geniet deze dame van alle aandacht.!!!!!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!