Tuigmarokkanen nemen Nasrdin Dchar onder vuur omdat hij als moslim Kerst viert

nasrdindchar
Foto: Acteur Nasrdin Dchar met zijn kerstboom. Bron: Dchar / Instagram.

De islamitische acteur Nasrdin Dchar ligt onder vuur van zijn eigen geloofsgenoten, omdat zij boos zijn dat hij een christelijk feest meeviert. Met verbazing reageert de man op alle woede die ineens zijn deel is geworden.

Een van origine Marokkaanse man die in zijn djellaba een Kerstboom opzet, om daar vervolgens een foto van te maken die op Instagram terechtkomt. “I love Christmas”, staat erbij. Een opmerkelijk tafereel, maar wél één van iemand die zijn meerdere identiteiten allemaal probeert te omarmen. Dchar zag er niets kwaads in: hij is van kinds af aan al een fan van Kerstmis, en kan het niet schelen dat dit feest stevige christelijke connotaties heeft. Hij ziet dat niet als conflicterend met zijn islamitische geloof.

Helaas zijn niet alle geloofsgenoten van de acteur – o.a. bekend van de tv-serie Mocro Maffia – die mening toegedaan. Zij vallen Dchar nu aan omdat hij openlijk naast een symbool van het christendom staat. Ze noemen hem een godslasteraar en schelden hem uit, want Dchar is kennelijk geen echte moslim. Een echte moslim spuugt immers op het christendom of iets dergelijks.

Enigszins verbaasd verklaart de man later:

“Ik ben moslim. Ik geloof in God. Ik geloof dat de profeet Mohammed (vzmh) zijn boodschapper is. Ik vast. Ik geef aalmoes. Ik hoop weer eens te beginnen met bidden. En inshallah ga ik ook ooit nog eens naar mekka. ik respecteer mijn medemens. Ik ben fatsoenlijk. Ik heb mijn ouders op een voetstuk. Ik hou van mijn familie. Ik kan niet tegen onrecht. Ik neem het op voor de ander. Ik rook niet. Ik drink niet. Ik probeer een goed mens te zijn.
Gisteren was ik in mijn Djelebba bezig met het versieren van de kerstboom. En toen ik daar bewust over na ging denken, zag ik daar de schoonheid wel van in. Want wat ik zag, was hoe verschillende werelden samen smolten tot één. Dat is namelijk mijn gezin. Marokkaans, Nederlands, Indonesisch, Islamitisch, westers.

Gisteren postte ik dus die foto met die tekst. En, tot op dit moment snap ik de ophef niet. Blijkbaar heb ik in de ogen van veel mensen zo iets ergs gedaan dat ze het nodig vonden om mij tot op het bot te beledigen. En niet alleen mij, maar ook mijn ouders. Ze vonden het nodig om mij de les te lezen, om van mij te walgen en om mij te verafschuwen. En dat allemaal om een dennenboom met versiering en lichtjes.
Voor al die mensen die op deze manier gereageerd hebben en zichzelf ‘moslim’ noemen: Allah hoort en ziet alles.”

Kortom: een man die niets kwaad doet. Alleen maar een christelijke traditie meeviert. En hem daarom aanvallen? Sodemieter toch op, stelletje intolerante kneuzen.

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

45 reacties

 1.   

  ‘Kortom: een man die niets kwaad doet. Alleen maar een christelijke traditie meeviert. En hem daarom aanvallen? Sodemieter toch op, stelletje intolerante kneuzen.’

  Who the shoe fits let them wear it.

  1.   

   De Moslims dus.

   1.   

    Who the shoe fits let them wear it.

    1.   

     Wie zijn degenen die hier afwijzing etaleren? En dat is gelijk de kern van het probleem. Degenen die wel stappen ondernemen richting integratie worden vanuit hun eigen gemeenschap uitgestoten. Te verkaasd noemen ze dat. Dan proef ik toch een diep gewortelde houding welke is gericht op het niet willen integreren oftewel afwijzing van onze wetten en gewoonten. Ik trek daar de conclusie uit dat ze in het verkeerde land wonen, dus een ander land moeten gaan zoeken. Jan Marijnissen beschreef in “Hoe dan Jan?” ook dat voor immigranten wie problemen heeft met onze gangbare gebruiken het advies is een ander land te gaan zoeken.

     1.   

      Je reageert, op een moslima, die hiet van liegen een kunst heeft gemaakt. Ze heet ‘Satya’ wat vertaald betekent ‘waarheid’. Die is hier met haar reacties, niet te vinden.

     2.   

      Degene die de moslims schrijft is net zo bezig. Hoe ik over salafisme en het niet willen integreren denk b3n ik in het begin duidelijk over geweest. Ik ben voor integreren, in de publieke ruimte zelfs voor assimileren.

    2.   

     Alweer dat verdedigen van het belachelijke gedrag.
     Waarom niet een keer toegeven dat dit een fout signaal is en een verkeerde reactie vanuit de zo “tolerante” Islam-hoek.
     Gek hè, dat er steeds meer afkeer en haat komt?

     1.   

      Schrijf niet zo dom joh. Who the shoe fits let them wear it. Als jij niet begrijpt wat dat betekent is dat niet mijn probleem.

     2.   

      Maar Aytas is een zeer warme pleitbezorger van de islam..

     3.   

      Ik geloof dat het in dit geval voor jezelf geldt Aytas.
      Want in dom schrijven span jij toch echt de kroon.
      Neem toch eens een keer afstand van zoiets belachelijks. Of mogen jullie elkaar niet afvallen, als perfecte gelovigen, ook al kun je er onmogelijk achter staan?

  2.   

   Precies Aytas, dat zouden die Marokkanen, Turken en moslims eens moeten doen, Nederland is de schoen namelijk, en jij de achterlijke hier…

  3.   

   De jaloezie van sommige, (ongeletterde) ingezetenen (ik noem ze bewust geen Nederlanders want dat zijn ze niet) jegens een geslaagde, Marokkaans-Nederlandse acteur kent geen grenzen. Krijg je als Nederlander met een Marokkaanse migratie achtergrond geen werk dan wordt je gediscrimineerd op de arbeidsmarkt; ben je geïntegreerd zoals deze gerespecteerde Nasrdin Dchar dan ben je een afvallige kaaskop en ongetwijfeld ook een kaffer aan de hatelijke reacties op Instagram te lezen. Wat willen deze mislukte reaguurders en/of trollen op Instagram nu eigenlijk?

 2.   

  Nasdrin, probeer je er nilks van aan te trekken. Fijne kerstdagen.

 3.   

  Tim roept: Sodemieter toch op, stelletje intolerante kneuzen.
  .
  Humor ligt op straat meneer Sonneberg.

 4.   

  Ja, dit soort haatdragende reacties was te verwachten. Hetzelfde gebeurde kortgeleden met een moslimacteur die homo in een film gespeeld heeft. Of enige tijd geleden bij Kuzu die minachtend sprak over moslims die christen geworden waren. En zo zijn er talloze voorbeelden uit andere landen op te noemen van intolerantie en haatdragende (re)acties die voortkomen uit de koran.

  1.   

   Jaha en Nederland laat dit gewoon toe en gebeuren.

 5.   

  Nou ik zal nooit ramadan vieren of welk ander islamitisch feest dan ook, ik woon immers in Nederland en ja in Nederland hebben we immers christelijke tradities die naar ik meen omdat Nederland steeds goddelozer wordt en als het met name aan de d666 ligt, op den duur niet meer gevierd gaan worden.
  Of deze, wel gevierd maar dan zonder christelijke identiteit , terwijl de islamitische feesten wel gewoon hun ideologische identiteit mogen behouden, let maar op mijn woorden..

  #Wilderswaarschuwthieraljarenvoor.nl

  1.   

   Wil jij mensen tot het christelijk geloof dwingen?

   1.   

    Aytas, elk geloof maakt meer kapot dan je lief is. Vredelievend zijn staat overal beschreven maar daarnaast wordt er ook gepredikt dat anderen gered moeten worden van hun ongeloof. Of er nou een Jehova, een moslim , een hindoe, een jood of een ongelovige mij gaat vertellen wat ik moet doen. Dan haak ik meteen af. Leven en laten leven is mijn motto. Ieder lekker met zijn eigen dingen bezig zijn en voor de rest, het zal allemaal wel!

    1.   

     Het geloof maakt niets kapot maar de mensen. Het zijn sommige gelovigen die anderen willen dwingen hetzelfde te geloven of iig buitenspoorig rekening moeten houden met hun geloof. Iedereen moet zelf weten wat hij of zij gelooft maar het ook niet raar vinden dat een ander dat geloof maar flauwekul vind en dat ook respecteren net zo goed dat degene die het flauwekul vind de gelovige zou moeten respecteren.

  2.   

   “Wil jij mensen tot het christelijk geloof dwingen?”

   Écht, jij begrijpt werkelijk helemaal niets van wat ik zeg.

 6.   

  Ik kan mij de verontwaardiging wel voorstellen.
  Ik vind het ook een armzalig kerstboompje.
  Dat kan beter.

  1.   

   Toch wel apart. Dat je zelfs in de meest walgelijke situaties nog geen woordje van afkeur hebt voor die achterlijke cultuur.
   Steeds maar begrip en steun aan dat zandbakvolk.
   Spaanse Halal cock dus eigenlijk..

   1.   

    @RESR

    Ernst/Aytas/Spaanse kok/Guus/Elu/EU-kok/Kong/Beukman/Frits Jansen/Rosasolis/Henk-Jansen/Professor Zonnebloem/Adolf Heinz/Adolf Meinoud Marinus/Svetlana/Becker/Johnny Roest/Suzanne/Fortiori.

    Dit zijn dé warme pleitbezorgers van de islam.
    Zij zullen alles in het werk stellen om de islam te verdedigen, telkens weer opnieuw.
    Zoals ik altijd al heb gezegd, het is maar weer heel duidelijk dat zij zéér, zéér, zéér warme pleitbezorgers zijn van de islam, zij zullen het verdedigen met alles wat in hun zit, sterker nog, zij zullen het aanmoedigen, verheerlijken, nog veel sterker!, veel erger nog, zij aanbidden het en vinden het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is..

    Het zijnde vieze smerige islamitische racisten die de Nederlanders de maat nemen, structureel ontkennen dat zij iets met de islam hebben.

    1.   

     @Siemien. Wat een belediging van u! Ik had u hoger en intelligenter geschat!
     Ik ben nooit en nimmer voor de islam opgekomen. In tegendeel. Ik heb vaak geschreven op deze DDS site over wat heel fout is in het koran voor onze westerse samenleving. Heeft u ooit een vertaling van die koran gelezen?
     Ik wel na de vreselijke 9/11 ramp in New York. De islam heeft een zeer verwarde boekje dat de koran heet. Daarom bekeren steeds meer mensen
     naar het christelijke geloof…want onze Bijbel geeft altijd de oude rode draad door, stap voor stap van onze beschaving voor zowel mannen als vrouwen. Maar de islam doet dit niet.
     Dus wordt wakker Siemien!

  2.   

   Wt is dit toch een negatief bericht, slaat nergens op, allen maar afkraken,daar berijk je niets mee, deze man bedoeld het goed.

  3.   

   @Spaanse kok. Vele mensen hebben geen kerstbomen meer in huis. Wij ook niet. Waarom zou je een mooi gezond conifeer kopen om het te versieren in je woning…en daarna 3 weken later het bij de vuilnis zetten? Morgen ga ik naar een paar mooie huisplantjes uitzoeken…
   die een langer leven bij mij zullen krijgen dan een zielige weggooi kerstboompje.

   1.   

    @Rosalis:Bij ons is er nog nooit een conifeer tijdens de kerst in huis geweest.

 7.   

  Dit is nog maar het begin, de grootste horde islam misdadigers komt nog.

 8.   

  De idiotie van de islam is peilloos diep. De volgelingen van deze sekte krijgen van mij een mager viertje op de intelligentiebalans. En van de pleitvoerders van deze waanzin, hier op het forum, daarbuiten en in Den Haag, krijg ik kotsneigingen.

 9.   

  Straks zijn de poppen weer aan het dansen!
  BIJ1,demonstraties,borden/vlaggen,politiekordon en agenten te paard,hooligans.
  Hebben de kinderen straks niets meer,geen fatsoenlijk Sinterklaasfeest en Kerstfeest meer!
  oftewel ze gaan naar het suikerfeest en meer van zoiets,daar word immers niet tegen gedemonstreerd.
  Dat is een zekerheid!!

 10.   

  Kijk deze doet het goed, kunnen de andere moslims een voorbeeld aan nemen.

 11.   

  En onze overheid ( minister / politie ) maar mee-iftarren !
  Wij ( overheid ) buigt voor moslimgeloof en moslimtradities.
  Ik zou zeggen : Stop hiermee !

 12.   

  Precies Aytas, dat zouden die Marokkanen en Turken eens moeten doen, Nederland is de schoen namelijk, en jij de achterlijke hier…

 13.   

  Enkele dagen geleden kreeg ik het nieuwste magazine van Open Doors. Er zijn vele duizenden toenmalige moslims en hindoes die bekeren tot het christelijk geloof. Maar dit overstap gaat niet zonder dreigingen en aanvallen, vooral in het midden-oost, en Afrikaanse landen. Want in het koran staat dat “alle ongelovigen moeten tot de islam bekeren, of mogen niet meer bestaan”. Hoewel er nu inderdaad rustige, ongevaarlijke moslims zijn, die onze wetten handhaven, vraag ik me af: hoe kan een echt gelovige moslim deel nemen aan Advent en Kerstmis, als hij bewust is van de laatste van de eind doelen van de islam…namelijk het dwingen van niet-moslims te bekeren tot de islam of niet meer bestaan. En nog iets: Ieder moslim geloofd in Allah, maar niet in
  onze God. Er zijn grote verschillen van onze Joods-christelijk geloof, die veel ouder is dan de islam, dan die wrede geloof van de islam. Die gebaseerd is op “boodschappen” van een schizofreen die Mohammed heette, die opgenomen zijn in een zeer verwarrend boek met verzen van opvolgende tijden, die “de koran” heet.

  1.   

   Citaat van Rosasolis;
   “En nog iets: Ieder moslim geloofd in Allah, maar niet in
   onze God. Er zijn grote verschillen van onze Joods-christelijk geloof, die veel ouder is dan de islam, dan die wrede geloof van de islam.”

   Ik had inderdaad al zo’n vermoeden dat de God van de Christenen en Allah, de God van de Moslims, niet één en dezelfde God kunnen zijn. God stuurde zijn zoon Jezus immers naar de Aarde om naastenliefde te prediken, terwijl Allah 600 jaar later zijn profeet en strijdheer Mohammed instrueerde om dood en verderf te zaaien onder de kaffers -lees Christenen en Joden. De Koran is doorspekt met dergelijke opruiende taal en daar plukt de Wereld al 1400 jaar lang de wrange vruchten van, te beginnen met de eindeloze strijd tussen Sjiieten en Soennieten (zie oorlog Jemen). Als Jezus een profeet (niet de zoon van) is voor de Moslims waarom dan in aartsconservatieve Islamitische kringen zo’n schaamteloze haat tegen Christenen en Joden uit zijn/haar naam? Dan ben je werkelijk respectloos naar je Schepper. Oorzaak; gebrek aan opleiding, gehersenspoeld door radicale imams, druk vanuit eigen conservatieve gelederen (ouders, familie)? Mij ontgaat althans de logica. Zolang mensen omwille van hun geloof elkaar de hersens in blijven slaan zal de Mensheid -als agressieve soort- niet in staat worden gesteld het Universum daadwerkelijk te verkennen. En God/Allah weende bitter om de domheid van zijn/haar/onzijdige schepping. :-(

 14.   

  Van Maroc.nl geplukt:

  “Uit de Ahadith van de profeet Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem), hebben wij een Hadith uit velen vermeld: “Degene die een bepaald volk (mensen) nadoet, hij is een van hun” (Aboe Daawoed).

  Broeder, wil jij ook tot deze groep mensen (de koeffar) behoren? Zeker niet. Volg dit advies dan op, opdat je tot de groep van je schepper Allah behoort. Wie het tegenovergestelde begaat, zal zeker tot de verliezers behoren. Allah (de Verhevene) zegt: “Wie aan God en Zijn gezant gehoorzaamt die zal Hij binnenvoeren in tuinen waar de rivieren onderdoor stromen, daarin zullen zij altijd blijven. Dat is de geweldige triomf. En wie ongehoorzaam is aan God en Zijn gezant en Zijn bepalingen overtreedt die zal Hij binnenvoeren in een vuur waarin hij altijd zal blijven. Voor hem is er een vernederende bestraffing.” [Soerat An-Nisa’ 13-14].

  Fatwa : Volgens de ‘Aalim (hooggeleerde) Mohammed Ibn Otheymien: Het is Haram om deel te nemen aan de feesten van de Koeffar (ongelovigen: niet-moslims), hun feliciteren met hun feesten, hun kaarten sturen of hen bezoeken tijdens hun feesten. Al deze genoemde daden zijn voor de moslim streng verboden (Haram). Met deze informatie hopen wij je goed te hebben geïnformeerd en gewaarschuwd voor de gevaren die je loopt wanneer je jou schepper Allah (de Verhevene) en Zijn profeet Mohammed (Allah’s vrede en zegen zij met hem) niet gehoorzaamt, tevens hopen wij dat je tot je ware godsdienst terugkeert (bekeert), en wensen je een gezegende maand Ramadan toe. Bron; pamflet van Masjid Al Waqf al Islami.”

  De woedende reacties zijn gekomen omdat deze Nasrdin in hun ogen geen goede moslim is en dat baseren ze op dit soort teksten en fatwa’s.

  Tja, dat is nu eenmaal het giftige karakter van de islam.

  Nasrdin bedoelt het goed maar is volgens zijn eigen religie in overtreding. Misschien kan hij dat schandalige geloof beter afzweren.

  1.   

   Citaat Floris;
   “Wie aan God en Zijn gezant gehoorzaamt die zal Hij binnenvoeren in tuinen waar de rivieren onderdoor stromen, daarin zullen zij altijd blijven.”

   De vergelijking met Psalm 23 uit de Bijbel is treffend.

 15.   

  Vandaag (11-12-2018) in de Telegraaf:

  “Steeds meer Turken vragen asiel aan in EU-landen. In oktober waren het er 2880, negen procent meer dan de maand ervoor en een recordaantal. De meerderheid is recent aangekomen in de EU, meldt het Europese asielagentschap EASO.”

  #marrakesh

 16.   

  Sorry maar wat is dat islamitische geloof toch een achterlijk geloof gezien nu weer over Kerstmis. Begrijp niet dat je als Marokkaanse moslim deze absurde berichten kan versturen. Blijkt maar weer dat de Intregatie van moslims totaal is mislukt. WERK AAN DE WINKEL MALLOTEN VAN DENK.

  1.   

   @Gerlos: “Sorry maar wat is dat islamitische geloof toch een achterlijk geloof…”

   Het is dan ook niet slechts een geloof, het is een ideologie. Islam zal zich steeds vaker roeren op politiek niveau, religieus niveau, economisch niveau en uiteindelijk ook op militair niveau. Binnen de islam is de component ‘religie’ of ‘geloof’ niet los verkrijgbaar.

  2.   

   “Najib Amhali heeft lange tijd een groot geheim met zich meegedragen. De komediant moest in 2017 zijn theatertour cancelen, omdat hij verslaafd was aan drank en drux.”

   Bron: Telegraaf 11-12-2018

 17.   

  Wat is er christelijk aan een Kerstboom? Niets.

 18.   

  De criticasters hebben groot gelijk. Ophangen die vent. Ik zal dit opsturen naar Pakistan of Saoedi Arabië en dan zal Allah in al zijn wijsheid en goedheid een paar goede moslims alvast een huis vol met maagden beloven wanneer ze zich met hem opblazen. Er is maar 1 geloof en dat is de islam. Iedereen zal daar in dit land aan moeten geloven. Allen vieze varkens zullen straks door ons mooie geloof gereinigd gaan worden van hun vervuilde ziel. Alles wat het niet met mij eens is is een pure racist.

 19.   

  Nederlanders hangen aan de lippen van hun André Heineken mijn naam is Hazes en onder het mom van pak een kratje en schrijf je tekstje op muziek die al bestond, kan ook zonder kratjes, lees maar en ZING.
  Pentagram = 5 en hexagram = 6
  Je kan als je het niet zeggen kan ook zingen
  de meester der smartlappen…
  SMART LAPPEN. op de melodie van 1 of ander nummer van Bennie Nijman dacht ik me te herinneren.
  Presidentiele smartlap tekst zingen: in Eeuw 21…
  1___________________________________________________
  Ik wilde oorlog voorkomen, maar was over Carrière aan het dromen
  Hij weet niet hoe, hij weet niet hoe hij weet niet hoe nee hij weet niet hoe,
  Zakelijke geschillen laten legers elkaar villen,
  Hij weet niet hoe, hij weet niet hoe hij weet niet hoe nee hij weet niet hoe,
  Tijdens de crisis en Maleise eten de dommen mayonaise
  Legers moeten bouwen om toch die vrede te behouden,
  Hij weet niet hoe….. oh oh oh oh hij weet niet hoe
  weet niet hoe hij weet niet hoe nee hij weet niet hoe,
  2___________________________________________________
  Ze grijpen je bij de ballen om niet van hun voetstuk te vallen,
  Hij weet niet hoe, hij weet niet hoe hij weet niet hoe nee hij weet niet hoe,
  Met prekers die het weten en je proberen op te vreten,
  Hij weet niet hoe, hij weet niet hoe hij weet niet hoe nee hij weet niet hoe,
  Als slaafje moet je rennen en de klappen van de zweep kennen,
  Vlucht nu snel in de struiken en gedraag je als een kuiken
  Hij weet niet hoe….. oh oh oh oh hij weet niet hoe
  weet niet hoe hij weet niet hoe nee hij weet niet hoe,
  3___________________________________________________
  Dus kijk je maar naar boven om te zien wat ze beloven
  Hij weet niet hoe, hij weet niet hoe hij weet niet hoe nee hij weet niet hoe,
  Zodat je maar blijft hopen en vooral ook braaf blijft kopen
  Hij weet niet hoe, hij weet niet hoe hij weet niet hoe nee hij weet niet hoe,
  Scoor punten en word profeet en zorg dat jij alleen het weet
  JE vader heet dan God en je leven wordt een genot
  Hij weet niet hoe….. oh oh oh oh hij weet niet hoe
  weet niet hoe hij weet niet hoe nee hij weet niet hoe,
  De president weet niet hoeoehoehoeoeohoe
  Nee niemand weet nu nog HOE.
  BOEHOE en we lezen nog wat DONALD DUCKS.
  MET DAGOBERT EEKHOORN EN ZIJN PAKHUIS VOL EIKELS.
  Gelukkig, hebben de Jehova Getuigen een getuige die een getuige kent die hoorde van een getuige dat een getuige had gezegd dat er een getuige was die getuige was van de overtuiging dat het over tuig ging. En alleen voor Nederlanders:
  Als je “United States” uitspreekt hoor je dezelfde klank als “U naait het steeds”
  Verder moet het volkslied deels worden aangepast naar de maatstaven van deze tijd:
  Wilraketschild vahahan nassaue ben ik van amerikaans Bloed.
  Het heeft niks met ons zelf te maken, maar omdat het van Maarten van Rossem Moet.
  enz… en verzin zelf ook eens wat NIEUWS i.p.v. altijd maar alles af te JATTEN.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!