VIDEO! Belgische oppositie is het zat, projecteert “Stop Marrakesh” op ambtswoning premier

In België maakt men zich op om het Verdrag van Marrakesh te tekenen, zeer tegen de wil in van oppositiepartijen. In een ultieme poging om te voorkomen dat de verklaring door onze zuiderburen getekend gaat worden, projecteert men een indringende boodschap op het officiële huis van premier Charles Michel. “STOP MARRAKESH,” lezen de witte letters. Duidelijk kan niet, toch?

Normaalgesproken is het Lambermont, de officiële residentie van de premier van België, net zo’n saaie boel als ons eigen Catshuis. Slechts bij uitzondering is de premier er te vinden, en vaak ook dan gaat het om puur diplomatieke aangelegenheden die ook in een mum van tijd weer zijn afgelopen.

Vandaag is het echter anders: het Lambermont is ineens in het centrum van de actuele politiek beland, door een actie van oppositiepartij Vlaams Belang. De rechtse partij wil niet dat de Belgische regering het Marrakesh-verdrag tekent – wat het nu wel lijkt te gaan doen – en projecteert daarom een groot demonstratielogo op de voorgevel van het gebouw. “STOP MARRAKESH”, aldus de letters die voor iedereen die langs de Brusselse villa loopt te aanschouwen zijn.

De druk “wordt opgevoerd”, aldus het Vlaamse parlementslid Tom van Grieken. En dat is te merken ook: eerder vandaag viel bijna de Belgische regering. Sommige partijen willen het omstreden VN-migratiepact namelijk liever tekenen dan anderen, en daardoor gingen de Belgen dus bijna eerder naar de stembus. Dat is dus afgewend, maar de letters op de woning van de premier tonen aan dat deze strijd nog altijd niet gestreden is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Floris

  “Het kernkabinet over de impasse rond het VN-migratiepact is rond 17.25 uur afgelopen. “We werken verder”, verklaarde N-VA-vicepremier Jan Jambon na afloop aan de Lambermont.

  De belangrijkste ministers van de federale regering zaten vanmiddag een dikke twee uur samen op zoek naar een oplossing uit de impasse over de VN-tekst.

  “Premier Michel heeft een voorstel ingediend op basis van de tekst die Nederland en Denemarken willen toevoegen aan het Migratiepact. Op basis daarvan gaan we morgen verderwerken”, zegt Alexander De Croo ( Open Vld) aan VTM NIEUWS.”
  ———————————————————————————-
  Slappe knieën.

  De N-VA had voet bij stuk moeten houden en zonodig het kabinet moeten laten vallen.

  1. Lugar

   @Floris: Wie het Marrakeshverdrag leest en doorziet kan het met de beste intensies voor het volk nooit tekenen. Uiteraard is Rutte niet degen die ons bevrijdt.

   1. C.A.Barstow

    Nadat de Belgen protest hebben laten horen, wordt er tenminste nog overlegt.
    Rutte wist allang dat hij zou tekenen, ondanks het debat en erger ondanks de vele tegenstanders.
    Onze minister president trekt zich er niets van aan, hij moet om zijn toekomst denken hé.

  2. Spaanse kok

   Mag ik hieruit opmaken dat bij regeringsdeelname van een nationalistische partij er weinig tot niets verandert?

 2. Aytas

  Hier blijkt maar weer uit dat populisme een gebrek aan kennis is. Het is best triest dat volksvertegenwoordigers zich niet goed informeren. Was het niet zo triest dat dit het volk is wat regeert dan was het om je slap te lachen.

  Migratie kun je op een eerlijke manier stoppen maar het is overduidelijk dat de populisten hier niet aan willen. Het is wel grappig dat ze het marrakech verdrag niet begrijpen.

  1. Floris

   Ik zou er terdege rekening mee houden dat je er zelf geen zak van begrijpt, nep-econoom.

  2. Floris

   “Migratie kun je op een eerlijke manier stoppen”
   ————————————————————–
   Een echte econoom, zoals Milton Friedman, weet dat een verzorgingsstaat en open grenzen niet samengaan.

   En Afrika is niet te helpen, dus de sprinkhanen zullen op de vleespotten van Europa af blijven komen.

   De enige remedie is de buitengrenzen hermetisch sluiten en zoveel mogelijk van die lui retour afzender zien te krijgen.

   1. Ernst Quispel

    “sprinkhanen”

    De behoefte hier om medemensen tot ongedierte te degraderen moet worden verklaard uit de behoefte uitroeiing te kunnen legitimeren.

    1. Seneca

     @eq
     sinds wanneer beschouwtmen sprinkhanen als ongedierte? sprinkhanen hebben hun nut in de natuur allang bewezen. indien het ergens goed gaat en de boel kan kaalvreten dan komen de sprinkhanen er in grote getale op af om de velden te plunderen en leeg te vreten. hetzelfde zal – het gebeurt nu al edoch op kleinere schaal – met Europa gebeuren. dit continent dat de moeder van de moderne beschaving (met al haar ontegenzeggelijke gebreken) is geweest zal vernietigd worden en als dat gebeurd is, dan vliegen de sprinkhanen naar een ander rijk gebied, China bijvoorbeeld. maar dan krijgen de Afrikaanse sprinkhanen te maken met vergif, dat hen tot de laatste sprinkhaan, zal uitroeien. dus niet zo selectief verontwaardigd zijn, kwispel, dat is zo 20e eeuws.

   2. Aytas

    Zolang mensen als jij niet eerlijk kunnen zijn is ook Nederland niet te helpen.

    Afrika is netto betaler aan Europa, dit is door meerdere economen compleet onderbouwd. Lees eens wat uneca rapporten. Friedman kan lullen wat hij wil maar het gaat hier niet over een verzorgingsstaat. De verzorgingsstaat kan overigens niet zonder nieuwe aanwas anders vreet de babyboomers alles op zonder genoeg nieuwe inleg.

    Misschien dat de theorie van chomsky over unpeople iets is wat jij eens zou kunnen lezen.

    1. Floris

     Schei toch uit met je gelul over Afrika als netto-betaler. Je hebt een Afrika-complex.

     Afrika is een vuilnisbelt van testosteronbommen die te lui zijn om te werken en met hun lul denken.

     Het was niks, het is niks en het zal nooit wat worden.

     Dat weten die “migranten” ook wel dus komen ze hierheen. Gratis geld zien ze wel zitten.

     1. Aytas

      Je bent duidelijk wereldvreemd en hebt geen besef van geschiedenis. De luiheid van de Europese bevolking is werkelijk schokkend voor Aziatische en Afrikaanse expats. Overigens ook voor Amerikaanse, die hebben bij bv een loodgieter een grote verbazing dat ze maar 40 uur per week werken.

      Je kunt je superieure waanzin wel de hele tijd spuien, je hebt nog steeds ongelijk. De waarheid is heel simpel: Afrika is netto betaler aan Europa. Mocht je eens iets willen lezen met volledige onderbouwing daarvoor, leonce ndikumana. Ik heb overigens wel mijn twijfels of je de vermogens hebt het te begrijpen en ik weet niet of zijn boeken wel naar het Nederlands vertaald zijn.

     2. Floris

      “Je bent duidelijk wereldvreemd en hebt geen besef van geschiedenis.”
      ————————————————————–
      Heb je het over jezelf?

      Afrika is een shithole en dat hebben ze aan zichzelf te danken.

      Deal with it.

     3. Ernst Quispel

      Floris presenteert ons een fraai staaltje van racistische logica: negers zijn genetisch inferieur en hebben hun achterstand aan zichzelf te danken.

      Ik vrees dat Floris de logische kronkel zelf niet inziet. Dat heeft hij dan wel aan zichzelf te danken.

     4. Seneca

      @Floris
      volkomen mee eens. bovendien is deze Aytas zo overtuigd van zijn/haar gelijk dat als men hem verwijt dat hij/zij met soortgenoten aan het staatsinfuus hangt hij/zij tegensputtert dat de ander – ik dus – van de bijstand zou trekken. altijd maar met theorieën van anderen aan komen zetten en boeken van obscure Afrikaanse schrijvertjes citeren. bah, dit individu heeft totaal geen originaliteit.

     5. Aytas

      Leonce ndikumana is hoogleraar aan de universiteit van massachusetts en heeft een lange erelijst, daarnaast is hij adviseur van vele organisaties en regeringen. Obscuur toch?

      Heb jij ook een keer een inhoudelijk argument?

    2. sjun

     In Japan hebben ze een uitstekende oplossing tegen het omvolkingsprobleem en de Hidjra die door Marrakesh tot mensenrecht zou verworden.
     https://www.youtube.com/watch?v=Z3BYCK-3jPc

 3. Gerlos

  NEDERLANDSE REGERING U MAG ONDER GEEN BEDING HET GEDROCHT VAN EEN VERDRAG MARRAKESH TEKENEN MET OF ZONDER INLEGVELLETJE.

  1. Floris

   Je praat tegen dovemansoren, Gerlos.

   1. Ernst Quispel

    Nee, men stemt voor omdat men juist niet doof is.

    1. Jacco

     Nee maar wel blind om te zien dat wij een ontwikkelings land gaan worden hopelijk ziet hij het kruisje ook niet meer

   2. Spaanse kok

    Je kunt je ook afvragen of DDS een communicatie-kanaal is, welke door wie dan ook van de regering wordt gelezen en als serieus ervaren wordt.
    Anders zijn mededelingen aan de regering hier gewoon onzinnig.

    1. Floris

     @ Kok. Ga er maar rustig van uit dat blogs als DDS, die door de policor kudde als veel te rechts of zelfs extreemrechts worden betiteld, in de gaten worden gehouden.

     1. FLP

      Shit de deugmens Gestapo houd ons in de gaten…

    2. Heinz

     Als bijlage bij de Belgische Standard is het misschien een optie ? Ik zeg maar wat.

    3. Seneca

     @eq
     ogenblikkelijk verhuizen van dit marginale blog naar een of alle door jou genoemde blogs. ga daar de boel verzieken. overigens zal je geen lang leven beschoren zijn bij TPO en Geen Stijl; ik denk zelfs dat je daar een eeuwigdurende ban hebt en zodra men je IP nr ziet, wordt je – terecht overigens – verwijderd. dat dit nog niet bij DDS is gebeurd, is mijnen raadsel. als ik hoofdredacteur van DDS zou zijn en je hebt het gore lef om mijn blog als marginaal te beschouwen, dan had ik je onmiddellijk een permanente ban gegeven. gelukkig voor jou ben ik de hoofdredacteur niet.

    4. Arie B

     Dds wordt nauwlettend gevolgd door de AIVD ed. Sommige reacties worden niet zo serieus ervaren waarschijnlijk, waaronder die van gepensioneerde koks.

   3. Lugar

    @Floris: Dat moet je dan ook vooral niet doen, het is niet alleen zonde van je tijd het is ook volkomen zinloos.

    🙂

 4. Two Ravens Black Kettle

  De Quisling elite wil de burgers onder de knoet houden; arm, slaafs, rechteloos, monddood, breindood. De democratie hebben ze sinds het Lissabon-akkoord al overboord gegooid.
  Hiervoor gebruiken ze diverse wapens waaronder Identity Politics en massa-immigratie met als doel ’t vernietigen en ontwortelen van de structuur van de samenleving mbv. de Orwelliaanse Gedanken-Gestapo op ideologisch gestuurde universiteiten, overheidsbedrijven en de MSM.

  1. Ad Infinitum

   De Soros universiteit , CEU gaat naar Wenen. Ook goed. Alles van waarde is weerloos tegen bruut optreden.

 5. Seneca

  @eq
  je bent altijd zo van de onderzoeken? die of gene heeft dit of dat onderzocht en dit zijn de resultaten. nu is er een onderzoek geweest naar het gemiddeld iq van de diverse volkeren die op deze aardkloot leven. het resultaat: negroïde mens 75%; Arabische mens 85%; europeesche mens 100%; Chinese mens 105% en andere volkeren zijn hoger. deze percentages zijn gemiddelden dus er zijn negroïde mensen die een lager (veel lager) en ook een hoger (veel hoger) iq hebben. dit is van toepassing op alle volkeren. joden over het algemeen hebben een iq dat 112% bedraagt maar dat wil niet zeggen dat alle joden zo’n hoog iq hebben. bezie Lodewijk Asscher, Job Cohen, Hanneke Groenteman, Harry de Winter en noem maar op. deze lieden hebben, gezien hun uitlatingen en ideeën, een iq dat ongeveer 80% van het gemiddelde Europesche iq bedraagt. overigens vraag ik mij af wat jouw iq is. gezien je reacties en ideeën, kan dat niet veel hoger zijn dan 70 a 75%.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.