Video! Onbeschoft ChristenUnie-Kamerlid schreeuwt BULLSHIT naar Thierry Baudet

baudet bruins
Foto: Thierry Baudet (FVD), "utter bullshit" en Bruno Bruins (CU). Bron: Ernst Lissauer & Tweede Kamer.

De Tweede Kamer gaf vandaag echt weer eens het goede voorbeeld in een debat over het klimaat, maar niet heus. Een ChristenUnie-Kamerlid – Eppo Bruins – liet zich helemaal gaan en zei on the record dat de bewijzen van Baudet tegen de klimaatverandering “complete and utter bullshit” waren. Kamervoorzitter Arib toonde grote aarzeling in te grijpen.

Het idee achter de representatieve democratie: we kiezen met z’n allen 150 Kamerleden die het beste van onszelf vertegenwoordigen. Of die theorie in de praktijk wel klopt, daar kunnen we sinds vanmiddag opnieuw grote twijfels bij uiten. Alhoewel we gewend zijn dat Kamerleden van partijen als DENK of PVV zo nu en dan als beesten tekeer kunnen gaan, is het nieuw dat ook ChristenUnie zich overgeeft aan inhoudsloos gescheld.

Toch gebeurde het vanmiddag wel, terwijl alle partijkartelpartijen met z’n zevenen een heuse Klimaatwet presenteerden die ons Nederlanders flink veel geld gaat kosten. De enige die echt serieus tegengas gaf, was FVD-voorman Thierry Baudet. Hij kwam met grafieken en statistieken om aan te tonen dat – in zijn optiek – het heus allemaal wel meevalt met de klimaatverandering. Die spreekbeurt deed iets knappen bij ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins, die zich stoorde aan de bonhomie van Baudet. Hij besloot om naar de interruptiemicrofoon te komen en daar de FVD-fractievoorzitter met schuttingtaal te bejegenen. “Complete and utter bullshit,” aldus Bruins. Baudet toonde zich ongeroerd: hij vond dat geen argument, en vroeg half grappend Kamervoorzitter Arib om wat te zeggen over het feit dat in het Engels werd gesproken in de Tweede Kamer.

Kamervoorzitter Arib was duidelijk van haar apropos, en kwam niet veel verder dan uitstamelen dat zo’n term van een ChristenUnie-parlementariër “wel een hele hoop zegt.” Bruins zag z’n kans schoon om vervolgens daarna Baudet ook nog even de Nederlandse vertaling toe te voegen.

In een interview met ‘s lands enige onafhankelijke parlementaire journalist – Ernst Lissauer – was Baudet achteraf bereid een wat volledigere reactie te geven. Het was een “brevet van onvermogen,” aldus Baudet. Maar hij toonde zich ook begripvol: het klimaatverhaal is in decennia nooit weersproken, aldus de FVD-oprichter. En ja, dan sla je dus een beetje op tilt als iemand aan je geopenbaarde waarheden begint te morrelen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

87 reacties

 1.   

  Ja christenen staan ook niet echt bekend om hun hoge fatsoensnormen.

  1.   

   Heeft niets met christen te maken maar met wat in je hart zit.

   1.   

    @ Aytas. Ja zo is het met eerlijk, gevoelige politici…Soms kan je het niet laten om op te komen voor de waarheid. Vooral als je hoort een onzinnige betoog van een onwetend politicus die blijkbaar helemaal niets wil weten over klimaat problemen.

  2.   

   Je hebt gelijk van christelijke mensen mag je meer verwachten. Je ziet dat Bruin er ook nog weinig van heeft begrepen. Om de bijbel te gebruiken: velen geroepen, weinig echt! Het is weinig elite.

  3.   

   Oh gaan we ineens de christenen de maat meten, als jou de liefde van Christus wordt vertelt hoor ik je niet over dat er mensen jouw het goede wensen..

   1.   

    Maar vermaant elkander te allen dage. (hebr. 3 v 13)

    Wat Bruins daar doet is van laag moraal. Totaal onchristelijk!
    “Complete and utter bullshit,” aldus Bruins.
    In de engelse taal is bullshit niets minder dan een vloek.
    Voor dit soort gedrag wordt je in de UK het lagerhuis uitgetrapt.
    Nee hij, ook nog voor heel Nederland in de 2e kamer.
    Hij wilde het ook nog een moment later ook nog even ”verbeteren”.
    Aftreden op oplazeren deze hypocriet!
    Ga maar wat anders doen, als je het toch niet begrijpt.

    Wanneer wij als christenen elkaar niet meer mogen aanspreken op vloeken dan zijn we ver van huis en niets minder dan NEP christenen.
    Linkse-christenen dit geen cent kritiek dulden, zijn geen christen.
    Liefhebbers van zichzelven, roekeloos, opgeblazen (2 tim 3 v 2-5), dat zijn ze!

 2.   

  ‘Het idee achter de representatieve democratie: we kiezen met z’n allen 150 Kamerleden die het beste van onszelf vertegenwoordigen.’

  De enige fascisten partij sinds de nsb representatief noemen, tja.

  Het ontkennen van de klimaat problemen is ook belachelijk. Ik vind het Britse parlement altijd wel leuk om naar te kijken.

  1.   

   Aytas, het roepen dat een partij facistisch is slaat werkelijk waar helemaal nergens op en kan u niet weerleggen met feiten.
   Het geschreeuw van u doet iet wat populistisch en demoniserend aan. Jammer, als u nu eens inhoudelijk met argumenten zou komen dan valt er een fatsoenlijk gesprek te voeren. Het enige wat u doet is olie op het vuur gooien vanuit de anonimiteit en dat is volgens mij een gemiste kans.

   1.   

    Ik heb het hier meerdere keren uitgelegd, laatste keer.

    Het constant roepen hoe erg andere culturen zijn voor de Nederlandse, het onderkennen van neo kolonialisme maar niet over het oplossen daarvan en dus migratie stoppen willen praten(dus alleen de winst willen) , het racistisch verleden (hierover is genoeg te vinden op het internet) de democratie alleen voor etnische Nederlanders willen laten gelden, het fabeltje van homeopathische verdunning, de rassen leer, het idiote idee dat de Antillen niet mogen worden opgegeven omdat het herinnert aan de koloniale superieure tijd. Dit komt uit meerdere artikelen waaronder dds.

    De belangrijkste vind ik de volgende: “Het is een grote denkfout om te vinden dat een partij die voor democratie is, zelf ook in alles volledig democratisch moet zijn.”
    De man wil een nieuwe dictatuur geleid door hem. In tegenstelling tot wilders die een doorgeslagen afkeer van de islam heeft is baudet een fascist. Verder zijn de uitspraken van hiddema die in diverse interviews heeft aangegeven dat het hem niet uitmaakt hoe hij geld verdiend onwenselijk voor een parlementslid.

    1.   

     De wartaal van Aytas gaat langzamerhand over in totale klankzinnigheid. Opnieuw roept en schreeuwt ze alleen maar zonder een enkel feit aan te dragen.

     Het beste is dit puberale schreeuwmeisje met vastgeroeste quasi moderne en marxistische ideetjes volledig te negeren en in haar eigen sop te laten gaar koken. Bruin sop natuurlijk, want ze ziet overal fascisme en racisme in.

     1.   

      Deze informatie heb ik onder andere uit artikelen van dds en trouw, het meeste heb ik verkort opgeschreven maar er staat ook een citaat tussen. Je bedriegt de boel met je marxisme uitspraak, ik heb hier altijd aangegeven voor een vrije markt te zijn waar de overheid geen invloed op mag hebben. Kom met een weerlegging van de uitspraken die baudet zelf heeft gedaan. Die uitspraken zijn fascisme, fascist wil niet zeggen dat baudet een genocide wil.

      Kom op groeneveld toon karakter en laat een keer inhoud zien.

     2.   

      Nee Aytas, ik ga niet meer met jou in ‘debat’. Je achterlijke onzin is al zo veel malen ontkracht en weerlegd dat ik dat niet nog eens over ga doen. Ik kan mijn tijd beter gebruiken dan jouw vastgeroeste waandenkbeelden proberen te weerleggen. De handicap van wanen is namelijk dat de getroffene blind is voor feiten en argumenten en de onzin van het eigen geloof niet kan inzien.

      Los daarvan heb je je krediet met al je geschreeuw en gescheld volledig verspeeld.

     3.   

      Groeneveld ik heb baudet zijn eigen uitspraken hier aangehaald. Je laat hier zien dat je ze niet kunt weerleggen.

     4.   

      “Nee Aytas, ik ga niet meer met jou in ‘debat’.”
      ——————————————————-
      Begrijpelijk.

      Aytas heeft bepaalde obsessies (waarvan de Afrika-obsessie op 1 staat) en daar zeurt en zanikt ze te pas en te onpas tot vervelens toe over door.

      Dat is nog tot daaraan toe maar ze mist het vermogen om goed te argumenteren en te onderbouwen. Dat is toch wel een eerste voorwaarde op een debatforum.

      Haar “onderbouwing” bestaat uit name dropping en dergelijke en haar gesprekspartners worden geacht zelf maar op onderzoek uit te gaan hoe de vork in de steel zit.

      Zo zijn we natuurlijk niet getrouwd.

      Daarnaast is Aytas agressief in haar woordkeuze.

      Dat bij elkaar zorgt ervoor dat Aytas hier weinig handen op elkaar weet te krijgen.

   2.   

    Aytas en inhoudelijk met argumenten? Dan kan je lang wachten met deze sneue “Fascist”-schreeuwert.

 3.   

  CU 1
  Baudet 0

  1.   

   Tja shit is meestal bruin plus allashakkebar stemmer
   zal dus ook wel voor het zingen de kerkuit gaan.
   CU 0
   Baudet 3

   1.   

    Baudet een negen !

  2.   

   Ach guttegut, daar is deuggleuf Droogpruim de la Zelfgeknipthaar, ook weer.
   ”Non numeranda sed ponderanda sunt argumenta”. Maar in uw geval is het ”Dictum sapienti sat est”.

 4.   

  Schreeuwen zonder argumenten, de islamitische unie toont hun ware aard.

 5.   

  Een christen zou toch moeten weten dat de climaathisterie afgoderij is?

  1.   

   Evil empire ook.

   1.   

    En daar weet jij als moslima, alles van nietwaar?

   2.   

    @aytas
    teveel naar Star Wars gekeken?

  2.   

   Het is de nieuwe religie, klopt afgoderij, maar dat is het niet volgen van God ook..

 6.   

  Hahahaha DDS met een leugenachtige kop boven het artikel en verder een waardeloos vervolg.
  Snap niet waar DDS heen wil met zulke onzin.

  Oja en Baudet kan wel zwaaien met allerlei papieren maar waar is zijn bron en hoe betrouwbaar zijn die dan wel.

  1.   

   @kong
   je weet niet waar DDS heen wilt met dit topic? als je intellect in je apengenen is afgedaald, rest je nog een ding: oprotten en nooit meer terugkomen, ook niet onder een andere naam. het gore lef om te zeggen leugenachtige kop. of je bent horende doof of ziende blind.

  2.   

   goed zo. de goede manier van vragen stellen. Alleen dan wel beginnen bij de bronnen van degenen die de stelling “klimaatprobleem” poneren. Als u dat zou doen komt u tot dezelfde conclusies als Baudet ,misschien met wat betere grafiekjes, want die van Baudet zijn net zo vaag als die van het IPCC, maar goed: hij poneert de stelling dan ook niet. De grap is : NIEMAND hier met een grote mond vol over klimaat heeft ook maar 1 wetenschappelijk onderzoek daarover bekeken ( en nee, de samenvatting op Wikipedia is geen wetenschappelijk onderzoek). Maar niet gehinderd door welke kennis dan ook wel uit de hoogte afgeven op mensen die zulks ter sprake brengen. Net zo slaafs aan de kerk en net zo’n quod licet houding als die Bruins. Logisch dan ook dat extremistische islam hier goed voet aan de grond vindt. Is gewoon R.K. deel 2. Maar gewoon lekker achter Paus Rutte en consorten blijven aanhollen . Want brood en spelen toch.

 7.   

  Het niveau van debatteren begint het niveau te krijgen van Oost-Europese landen. Daar ging men nog wel eens letterlijk op de vuist met elkaar. Baudet heeft in elk geval van het debat over het klimaat wel een belangrijk agendapunt gemaakt. Zelfs wetenschappers zijn het met elkaar oneens. Ikzelf heb er niet echt kijk op, maar wat ik wel zie is dat onze zeespiegel niet stijgt en dat het ijs op de Noordpool aan het verdwijnen is en dat de gletsjers kleiner en kleiner worden. Dus er veranderd wel degelijk iets op onze planeet.

  1.   

   sorry foutje: verandert

 8.   

  Ik heb het debat gevolgd en genoten hoe Thierry Baudet en in mindere mate zijn PVV-collega de vloer aanveegden met het klimaatakkoord van het zooitje klimaathystericie en groendebielen.
  Als dat doorgaat dan gaat het ons miljarden kosten en zullen vooral de laagbetaalden en ook de middeninkomens hard worden getroffen en zal net als in Frankrijk hier ook een gele hesjes opstand komen.

  1.   

   Laat die gele hesjes opstand maar komen, en het moet er nog veel harder aan toegaan als in Frankrijk!
   Dat smerig stelletje rovers, bedriegers en huichelaars in Den Haag.

   1.   

    Nee laat dat gezeik hier maar mooi wegblijven.

 9.   

  Baudet is goed bezig, prik al die sprookjes ballonnen maar door,
  laat maar zien hoe de gewone man/vrouw voorgelogen en bedonderd wordt.

  1.   

   Als ik iemand zou moeten duiden door wie ik mij voorgelogen zou moeten voelen, is dat wel Baudet. Dat is met name het geval over de argumenten om tegen het verdrag te zijn. Dat is hier in de site uitgelegd (Robert) Het is de sluwheid van Baudet en de domheid van Krol. Zeer triest om een niet te benijden land als Nepal te betrekken in een one man show. Die vergelijking is zeer ongepast. Terecht dat mevr. van Toorenburg hier woest over was.

   1.   

    Blijf jij maar lekker dromen.

   2.   

    Ja als links deugmensch draag jij Rutte een zeer warm hart toe natuurlijk.
    Uiteraard ben jij;

    1 voorstander van meer migratie?
    2 voorstander van meer islam?
    3 voorstander van het nog meer verkrachten van mijn Nederlandse cultuur?
    4 voorstander dat Nederlandse traditie kapot gemaakt gaan worden?

    1.   

     @Siemien: Vragen stellen levert meestal niets op.

 10.   

  Zoals Arib ook stelde is het best grappig om te zien hoe een kamerlid van de christenunie (wat een behoorlijk nette partij is) zit te schelden. Baudet heeft dit voor elkaar gekregen en dat is een prestatie aan zich. Voor de rest is deze man zo gek als een deur

  1.   

   @doos Fleur
   ook psychologie of sociologie gestudeerd om een dergelijke diagnose te stellen: ‘de man is zo gek als een deur’?

 11.   

  Dat hele milieugebied kost alleen maar geld. De natuur houdt zich niet
  aan menselijke eisen. Al moet er binnenkort wel kunststof in de kachel om
  de gastoestel te drukken.

 12.   

  De ChristenUnie laat haar ware aard zien. Eppo Bruins scheldend en tierend en godwins uitbraken. Gisteren kwam Carola Schouten al uit de kast. Zij betitelde zichzelf als de “minister van kleine pruimen en kale poezen”. Kan zo in pornhub optreden.

  1.   

   Carola S. kwam na een vakantie in Israël zwanger terug. Had geen idee hoe dat kon. Een onbevlekte ontvangenis waarschijnlijk voor deze hedentijdse Maria.

  2.   

   Gekko< Gekko heeft de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt, hij haalt oude koeien van 17 jaar uit de sloot en rukt het verhaal uit zijn verband.
   Hier dan de zaak zoals hij was, Lastige start
   In interviews vertelt de ChristenUnie-politica regelmatig over de lastige start van haar loopbaan. Toen zij op haar 23ste zwanger terugkeerde van een studieperiode in Tel Aviv had ze namelijk niks: geen partner, geen diploma, geen werk. Ze woonde nog in een studentenhuis. Het voelde alsof ze klem zat, haar situatie leek kansloos -een wanhoop die veel andere Rotterdamse vrouwen herkennen.
   Het waren Schoutens hoogleraar en haar beste vriendin die de moeder en bedrijfskundige in spe er doorheen sleepten. De een zei: we gaan zorgen dat je afstudeert. De ander bood aan om samen te wonen en op die manier te helpen. Ook het ministerie van Sociale Zaken, haar oude stageplek, zag in een zwangerschap geen belemmering voor een deeltijdbaan.
   In de jaren erna vlamde Schouten. Elke dag ging in een Delfshavense flat om 06.00 uur de wekker, zodat ze haar zoon zelf naar het kinderdagverblijf kon brengen. Overdag maakte ze op het Binnenhof indruk met haar financiële deskundigheid en politieke inzicht. In de avonduren, als haar kind lag te slapen, schreef ze haar scriptie.
   Schouten kon carrière maken doordat familie en vrienden hielpen met de opvang van haar zoon.​
   Even een andere kijk op het verhaal. Haar zoon is nu 17 of 18 jaar.

 13.   

  Dat een EUSSR-apparatsjik van de moreel bedorven OmvolkingsUnie van de islamitische-vloerkleedjesbreier Gertjan-Farizeeër Seegers een keer uit zijn rol valt maakt (en ik parafraseer Theo Maassen) mijn pis nie lauw.

  Ergerlijker is dat deze Drooglegging-Orwellianen de socialistische VVD van kont tot huig in de macht hebben.

  1.   

   Socialistische vvd? Verdomme het is de enige fatsoenlijk rechtse partij in Nederland. Wilders geeft toe aan de socialisten die niet genoeg herverdeling zien en baudet wil terug naar het conservatisme van voor wo1. 90% van Nederland weer in de slavernij.

 14.   

  Het zijn wel heel erg krasse beweringen van Baudet. Ik kan me wel een beetje voorstellen dat een Kamerlid die wel kennis van zaken heeft hierover uit zijn slof schiet,

  1.   

   @dendermonde
   u moet zich niets voorstellen. u moet zelf kennis nemen van de feiten en die zijn, als u niet te lui bent, overal te vinden. ik geef u een stelling: de aarde is ca. 4.6 miljard jaar oud. 10% van die 4.6 miljard jaar heeft onze aarde koude dus ijs gekend. de overige 90% van deze 4.6 miljard jaar heeft de planeet geen ijs gekend. m.a.w. wij zijn in een ‘koudeperiode’ beland die op haar eind loopt. overigens wist u dat sinds 1950, toen er ijs op de planeet Mars werd ontdekt, dit ijs gesmolten/verdwenen is? is dit ook te wijten aan de CO2 uitstoot? de klimaathysterie heeft slechts een doel. zoveel geld voor haar adepten verzamelen opdat die een goed en rijk leven zullen hebben. weet u nog Al Gore met zijn ‘inconvenient truth’ verhaal? informeert u zich eens wat er van de voorspellingen van deze charlatan werkelijkheid is geworden en kijkt u eveneens naar de stijl van leven, wonen en reizen, dat Al Gore leidt. heus, de waarheid ligt voor uw neus maar u dient er wel naar te zoeken.

 15.   

  “Wat ik dus wil, en dat schijnt erg rechts te zijn volgens de linkse kerk, dat is wat hier in eeuwen is opgebouwd, niet even in een paar decennia door de goot wegspoelen. Ik wil dit land behouden!” ~Pim Fortuyn~

  1.   

   Heel goed gevonden, klopt precies, een stelletje idioten denkt even in zelfs minder dan een decennium de hele zaak te kunnen veranderen zonder enige kennis van zaken met die mislukker van GL voorop, die zelf geen flauw benul heeft waar zijn partij voor staat. VVD is alleen maar bezig met zakkenvullen door energiewende en houdt het hele land voor het lapje, door de uitgebroede plannetjes van Shell te omarmen met hun achterlijke windmolens. Zelfs toen Unilever toch anders bedacht ging Rutte niet op zijn bek en het laat nu wel heel duidelijk zien dat de helft van NL alleen maar dombrallend achter een totaal falende regering aan rent, net als voorheen de Fransen deden, maar zie het keerpunt, we noteren alvast aankomende zaterdag als de startdatum van de burgeroorlog in Europa. De totale idioterie van een vriendenclubje dat meent de baas te kunnen spelen maar nu echt zijn laatste dagen aan het tellen is, dus binnenkort NEXIT en gulden terug, wen er maar vast aan.

   1.   

    @PMG: Het is inderdaad uiterst merkwaardig. Onder Rutte werd het referendum over het Oekraïneverdrag genegeerd, alsmede het referendum over de sleepwet, de btw-belasting werd in 2012 (RUTTE I) verhoogd van 19 naar maar liefst 21%(!), en zo zijn er vele voorbeelden. En toch is de VVD de grootste partij geworden. Iets klopt er niet!

 16.   

  Zo… gooi nog maar even een blokje in de allesverbrander. Lekker warm.

 17.   

  Wat Baudet in dit filmpje deed is met grafiekjes (de herkomst ervan is niet duidelijk gemaakt) proberen te ontkennen dat er überhaupt sprake is van klimaatverandering.

  Dat was niet slim en gaf die CU-man een kans voor open doel.

  Baudet zou zich moeten concentreren op de vraag in hoeverre er een relatie ligt tussen de mens en klimaatverandering. Ondanks dat daar nog nooit enig hard bewijs voor is geleverd is de kudde schapen stellig van mening dat het wel zo is. En is bereid om aan dat “geloof” (want meer is het niet) honderden miljarden te verkwisten.

  Hoe is dat toch mogelijk? In wat voor krankzinnige tijd leven wij?

  Een citaat van de meest deskundige persoon op DDS (RPML) inzake deze materie:

  “Daarnaast is de mens verantwoordelijk voor 3.5% van de CO2 uitstoot, waarvan ook nog zat wetenschappers aantonen dat er geen link ligt tussen CO2-uitstoot en temperatuur; heel simpel aangetoond door juist niet een grafiekje te laten zien van de periode 1980-1990 toen dat het geval leek, maar bv van de laatste 1000 jaar (metingen uit ijs). Er zijn periodes geweest met 4x CO2 en een temperatuurdaling.”

  1.   

   Deze (Youtube) vind ik nog altijd weergaloos: “OVERWELDIGEND BEWIJS’ (van het onbenul van staatssecretaris Timmermans)”

  2.   

   Floris,
   Ik snap je beweegredenen. Eco/groen/klimaat is de laatste 10 jaar een hele grote reclamecampagne geworden waar iedereen met open ogen inloopt.
   En inderdaad, klimaatverandering is van alle tijden. Vulkaan uitbarstingen en zogenaamde zonnestormen kunnen voor grote verschillen in het klimaat zorgen.

   Maar vindt jij ook niet dat de afgelopen jaren lucht, land en zeevervuiling wel degelijk aan de mensheid te danken is? Vooral in Aziatische landen als voorbeeld. En daar zijn veel, heel veel mensen!

   1.   

    “Maar vindt jij ook niet dat de afgelopen jaren lucht, land en zeevervuiling wel degelijk aan de mensheid te danken is? Vooral in Aziatische landen als voorbeeld. En daar zijn veel, heel veel mensen!”
    —————————————————————————
    Daar ben ik het voor 100% mee eens.

    Dus laten we ons DAAR op concentreren en niet op klimaat.

    Ik ben ook voorstander van het afbouwen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, maar dan niet in het onrealistische tempo dat het akkoord van Parijs dicteert. Dat is financiëel en technisch onhaalbaar.

    Ingezet moet worden op veel meer onderzoek naar kernenergie (thorium) en kernfusie. DAAR ligt de sleutel naar een schoner milieu.

    En verder uiteraard aanpakken van het massaal dumpen van plastic en ander afval in de derde wereld en China. Spreek die gasten aan op hun asociale gedrag.

  3.   

   @Floris de enorme klimaat hysterie begint ernstige vormen aan te nemen.

   De illuminatie likt hier overigens haar vingers bij af want mensen stoten massaal co² uit dus mensen moeten massaal reduceert worden.

   Het schofferende aan het geheel is dat we symptoom bestrijden terwijl wij de longen van deze aarde vernietigen door 40 voetbalvelden per minuut, die de co² opnemen en zuurstof produceren, te kappen..
   Per jaar verdwijnt bijna 7,9 miljoen hectare natuurlijk bos, dit is ruim 2 x Nederland.

   1.   

    @ Semien: eens.

   2.   

    “de illuminatie” heerlijk :)

 18.   

  Uitermate bedroevend dit debat. Het is meer dan overduidelijk dat er klimaatverandering is, smeltend poolkappen, afkalvende gletsjers, hoge temperaturen, meer en sterkere orkanen etc. Het is overduidelijk dat het CO2 gehalte stijgt. Het is overduidelijk dat meer CO2 leidt tot een dampkring die meer warmte vast houdt. Het is over duidelijk dat als je twijfelt aan het effect van CO2 dat het dan slimmer is om de CO2 (en andere broeikasgassen) te beperken. Zou er geen effect zijn dat schaadt het niet, is er wel een effect dat helpt het wel. Het heeft geen zin om uit proberen of je misschien gelijk had want terug kun je nauwelijks. En ja het is overduidelijk dat de natuur sterkere effecten in haar portefeuille heeft om klimaat te beïnvloeden zoals de lange geschiedenis van de aarde ons weet te verraden alleen nu zijn er nog geen tekenen dat deze effecten nu optreden. Het is overduidelijk dat de wereldpolitiek het nagenoeg niet voor elkaar krijgt om goed in te grijpen, zelfs een eenvoudige maatregel als laten we streven naar beperkte groei van de mensheid bijvoorbeeld gemiddeld 1 nakomeling per huidig bewoner lijkt al een brug te ver. Het is overduidelijk dat Nederland net zoals bij de stijgende zorgkosten in het klimaat een argument vindt om tot acceptatie te komen van maatregelen die wel veel geld kosten maar misschien niet de meest handige maatregelen zijn om veel effect te creëren en daar heeft het FvD een punt. En het is overduidelijk dat je in Tweede Kamer geen serieus debat krijgt. Als het over zorgkosten gaat (de zorgkosten zijn in 12 jaar 76% toegenomen, pensioenen of klimaat het gaat compleet aan de Tweede Kamer voorbij. Het ontkennen van klimaat zorgen is een bijzonder standpunt van het FvD, met het weigeren om voor de hand liggende maatregelen te nemen maakt de politiek zich compleet belachelijk. En als dan de topscore in een debat dat de pers mag halen bullshit is als krachtterm van de normaal zo bedeesde CU-er dan denk je voor zoveelste keer over de Tweede Kamer (en iets wat zich pers wenst te noemen)Bullshit. Een normaal debat, een serieus debat het staat op de lijst van verboden onderwerpen en ook serieuze weergave in de pers het schijnt totaal verboden te zijn.

  1.   

   “Zou er geen effect zijn dat schaadt het niet, is er wel een effect dat helpt het wel.”
   ——————————————————————————-
   Schaadt het niet?

   En de astronomische kosten dan? Dat geld kan veel beter besteed worden aan de ontwikkeling van veilige kernenergie.

   1.   

    @Floris ik blijf erbij dat de enorme klimaat hysterie ernstige vormen begint aan te nemen.

    Het schofferende aan het geheel is dat men het symptoom aan het bestrijden is, terwijl men de longen van deze aarde aan het vernietigen is door 40 voetbalvelden per minuut, die de co² opnemen en zuurstof produceren, te kappen..
    Per jaar verdwijnt bijna 7,9 miljoen hectare natuurlijk bos, dit is ruim 2 x Nederland.

    1.   

     CO² productie zorgt voor meer groen, dat moet sommige linksaffers toch aansprekn.

     1.   

      Oh waar maken wij ons dan druk om ;)

     2.   

      Om de belastingheffingen die deze groenmaker gaat belasten.

 19.   

  Haha de Bruin praat poep!Of was die christen tonge taal aan het wauwelen. Duidelijk dat de Bruin niet voorbereid zijn frustraties er uit gooide. Beetje vreemd dat hij ook wegliep toen hij gevraagd werd om de cijfers te weerleggen.

  1.   

   Poep is poep en blijft poep. Je kunt het versieren, je kunt het ophemelen je kunt het omhelzen en je kunt vermenselijken maar het blijft poep. Dat zag de man van de christenunie heel goed

   1.   

    Als je geen putjesschepper bent kan je beter van de poep afblijven en zeker niet in de mond nemen. De Bruin word nog lang achtervolgd door de stank van zijn eigen uitspraak.

 20.   

  De man van de ChristenUnie drukte zich mogelijk niet netjes uit maar uiteraard had hij wel gelijk.

 21.   

  Als zelfs een anoniem lid van de tweede kamer, nota bene van een brave christelijke partij, zich bediend van dit soort taalgebruik…

  Dan kunnen we er 100% zeker van zijn dat de andere kamerleden totaal geen greintje respect voor Baudet kunnen opbrengen.

  Terecht, de man is een politiek onbenul.

  1.   

   Oh wat gaan we weer over de zeik als iemand van de christen unie iets zegt, jullie huichelaars adergebroed.

  2.   

   “(…) geen greintje respect voor Baudet kunnen opbrengen. Terecht, de man is een politiek onbenul.”

   Dat is jouw mening, en dat mag. Dat FVD zich zo ongeveer als enigste hard maakt voor het tegendeel van wat de Linkse Kerk ons wil laten geloven noem ik tamelijk uniek! De bewijzen liggen namelijk in de geschiedenis. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te kunnen zien dat de temperatuur de afgelopen tien jaar niet is gestegen (Prof. (em) Dr. Peter Bloemers & Prof. (em) Arthur Rorsch). De afgelopen 8 jaar is de wereldtemperatuur stabiel gebleven (Dr. Bas Weel). De temperatuur steeg iets tot eind jaren ’90 en nu vlakt het af. De temperatuur van 1900 tot 2000 is met ongeveer 0,9 °C gestegen en sinds de laatste 8 jaar met 0,3 °C afgenomen (Prof. (em) Arthur Rorsch).

   Bron: Youtube ‘OVERWELDIGEND BEWIJS’ (van het onbenul van staatssecretaris Timmermans)

   Verder vind ik Thierry alles behalve een onbenul. Nadat ik het aanvankelijk had opgegeven met de Nederlandse politiek, vele deden dat met mij, ontdekte ik het bestaan van FVD. Een jonge, snelgroeiende partij, die zich, net als Pim Fortuyn, wel leek op te winden over de staat van mijn land en de mening van het volk. Ik ben sindsdien lid geworden en volg de politiek weer en ben ervan overtuigd dat je beter de vinger in de dijk kunt stoppen dat je, al verzuipende, te laten naaien door Rutte c.s.

   1.   

    Lugar, als de huidige partijen er niet uitkomen, lijkt de FvD de aangewezen partij die het zal oplossen, maar dat is in de politiek normaal. Dat ze er standaard niet uitkomen komt omdat men nog steeds in het verleden graaft om de toekomst zelf in te gaan vullen, en zelf nog geen idee hebben over hoe het systeem te vernieuwen, dat je genaaid wordt al de hele eeuw, en dat het voor Mark Rutte ook al zo was, komt niet alleen door Mark, als mens. Net zoals Adolf niet alleen die oorlog voerde, daar zijn meer mensen verantwoordelijk voor dan alleen diegene die dat VERKOPEN en preken in de regio. Brussel Den Haag en de Media hebben de gebedshuisjes vervangen. En nu? Welles nietes tot in den eeuwigheid.

 22.   

  Wetenschappelijke onderbouwing van zijn geloof bestaat ook niet en toch beleidt en verkondigt deze Flapdrop het.
  Dus verbeter de wereld en begin bij jezelf.

  1.   

   Wie noemt zijn kind nou toch eppo!!! Dan moeten ze wel een hekel hebben gehad aan hem. Baudet ontmaskerd de klimaatleugenaars met cijfers,daarom komt Bruins janken omdat ie weet dat het de waarheid is. Puur onmacht schelden van een kind waar van de blokkendoos is afgepakt.

  2.   

   FJ, als je op HAVO niveau kan denken weet je dat het schrift is ontwikkeld vanaf 7000 jaar geleden in Irak, dat de Joden een zonnekalender hebben van 5778 jaar oud, en de Romeinse zonnekalender 2019 jaar oud, de Mythe Jezus stond voor landbouw graan malen met een molensteen, en wie de molensteen om de nek krijgt van wat ze noemen steeds weer crisis, krijg je toch wel. Op wie je ook kiest. Dus het systeem was al gekraakt, maar de Christenen blijven dus geloven … Weten is verstandiger, en de foute sommen durven veranderen in de goede oplossingen. Kost veel minder energie in de politiek.

 23.   

  Voor doctor @eppobruins . Harde meetgegevens over zeespiegelstijging, geheel conform wat @ThierryBaudet toonde. Ongetwijfeld allemaal bull shit in uw ogen? Wat bent u nu: 1 een liegende CU opportunist? 2 fysisch onkundig op het gebied van klimaat?

  Bron Twitter

  1.   

   De zeespiegel stijgt. En de snelheid waarmee dat gebeurt neemt toe. Dat was al duidelijk; het bleek bijvoorbeeld uit vergelijkingen van de metingen die sinds 1993 met satellieten worden gedaan met schattingen over de voorafgaande periode aan de hand van metingen met peilschalen, of uit een recente analyse van alleen de peilschalen. In de satellietmetingen was tot nu toe geen versnelling van betekenis waargenomen. Omdat er nu eenmaal metingen over een lange periode nodig zijn om een langetermijneffect waar te kunnen nemen. Na 25 jaar meten met satellieten is het zo ver: in die metingen is nu een versnelling gedetecteerd die statistisch significant is, ook als er rekening wordt gehouden met bekende schommelingen op korte termijn en onzekere factoren. De versnelling bedraagt 0.084 ± 0.025 mm/jaar2. Met deze versnelling zou de zeespiegel aan het eind van deze eeuw 65 ± 12 centimeter gestegen zijn ten opzichte van 2005. Dit komt goed overeen met de projecties uit het laatste IPCC-rapport bij het hoogste emissiescenario (RCP8.5).

   1.   

    Dendermonde plaatste dit stuk van de alarmistische site genaamd “klimaatverandering” zonder bronvermelding.

    Dendermonde heeft onder een lange reeks namen de gewoonte gehad om anderen waaronder de heer Van Urk daarover aan te vallen maar nu doet hij het zelf, de hypocriet.

    1.   

     @Floris: Ook deze keer? Dat zou dan de derde keer in korte tijd zijn.

     1.   

      @ Lugar: ja.

     2.   

      Okay, dan gaat deze ook in het script, ‘k wil niet opnieuw m’n tijd verdoen. Dank voor de bevestiging.

 24.   

  Het blijven gristelijke huichelaars .Hopelijk gaan ze branden in de Hel.

 25.   

  Wat er in zo’n man zit, komt er uit. Zo’n man kan maar zo misleid zijn door een religieuze geest. Triest dat hij onder andere in het slavenjuk van politiekcorrecte gelijkschakeling zit.

 26.   

  Een nieuwe series van artikelen van Trouw laat zien dat het helemaal niet mee valt met de huidige ernstige klimaat problemen, over de hele wereld. Ieder normale kind en volwassen mens weet dit nu. Wij moeten niet meteen hysterisch worden over al die slechte berichten, maar zoeken voor oplossingen voor ernstige toekomstige problemen, en luisteren naar de berichten van wetenschappers. Maar om de bevindingen van wetenschappers te negeren is dwaas. Maar zoals het altijd gaat binnen de FvD, kan dit partij niet leven zonder sensatie te veroorzaken. De term “bullshit” is zeer oud en bekend in oorspronkelijk Engels literatuur, en ook in de vertaalde boeken die ik in het Nederlands lees, die ik vanuit onze bibliotheek leen.

 27.   

  Vuile gore gristelijke huichelaar.

 28.   

  Als je zoveel geld moet betalen aan het klimaat wat sowieso veranderd, ben jij al schuldig verklaard en betaal de je boete. Dus alles veranderd altijd, en de mensheid staat wat dat betreft nog in de kinderschoenen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!