VIDEO: 'Stevige debatten en ongemakkelijke momenten' in de Tweede Kamer + schreeuwende man

Geen categoriedec 30 2018, 14:00
En ongemakkelijk dat het was. Vooral de eerste in het lijstje. Op de beelden is te zien hoe Kamerlid Kops (PVV) en een grijze muis van de VVD met elkaar in debat gaan. De VVD'er bevroeg Kops detaillistische kennis inzake woningcorporaties. Het leek erop dat Kops niet het precieze getal wist, maar Kops stond zijn mannetje door de achterliggende reden van de vraag te bevragen. En die was er niet, want de relevantie van die specifieke kennis was nagenoeg nul. Een typische retorische vraag waarbij een Kamerlid zijn ambtsgenoot als 'incompetent' probeert te framen door te verwachten dat zijn tegenstander álle kennis in huis heeft. Behalve de afgang van de VVD'er laten de beelden ons nog meer smulmomenten van 2018 zien met Jesse Klaver, Geert Wilders en een schreeuwende meneer. Met dank aan Top 10 Lijsten.

Wilders versus Asscher

In het tweede deel van het filmpje zien we Geert Wilders in debat met Lodewijk Asscher. Wilders pleite op dat moment voor het onmogelijk maken van personen met dubbele nationaliteiten om in het kabinet te dienen. Helemaal geen gek idee. Zoals de Zweedse Kasja Ollongren (D66), die nu minister van Binnenlandse Zaken is. Onder Wilders' voorstel zou dit niet kunnen. Asscher pakt in het gesprek weer makkelijk aan met wat goedkope retoriek. Want hij past uit het niets ineens de algemene maatregel van Wilders toe op individuele gevallen zoals dat van Ollongren. Wilders in het verweer uiteraard...

De boze man

Daarna komt een clip waarbij een man schreeuwend vanaf de tribune zijn ongenoegen laat horen. Altijd een betere plek natuurlijk dan op een markt te staan met een 'Geel hesje' waar je meer risico loopt op blauwe plekken door politie dan in de plenaire zaal. Wat nu precies zijn probleem was blijft onduidelijk maar in zijn geschreeuw is duidelijk hoorbaar: '[...] megaton CO2 [...]'. Waarschijnlijk een boze man die de leugens van de klimaatpolitici door prikt en weet dat het hem veel kost. Kamervoorzitter Arib moest de vergadering even schorsen.

De casus dividendbelasting

Mark Rutte (VVD) stond afgelopen najaar zwaar voor aap toen hij door vreemde acties van Unilever en hemzelf in verlegenheid werd gebracht in het debat over de dividendbelasting. Maar niet alleen Rutte werd geraakt ook de VVD brak ook door het ijs na het debat en Nederland sprak er schande van. Zeker toen later bleek dat het kabinet aan het heroverwegen was. Toen daalde de minister-president in achting. Het lijkt ook een kantelpunt in de politiek, want het vertrouwen in kabinet Rutte 3 brokkelt steeds verder af.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten