Vrouwen in Syrië: ‘Hé Europa, schop die Syrische mannen er eens uit zodat ze hier hun land kunnen opbouwen!’

Syrische vrouwen doen via de Zweedse media een hartekreet: of Europa al die Syrische mannen graag even terugtrapt naar hun thuisland. In verband met de wederopbouw en het op peil houden van de bevolking zijn zij namelijk veel harder nodig daar dan hier!

De Zweedse journalist Johan-Mathias Sommarström deed een opmerkelijke vondst toen hij onlangs in de Syrische stad Aleppo een reportage kwam maken voor de Zweedse NPO-radio. Het beeld dat hem onder ogen kwam, was nogal eentonig. Dat wil zeggen: overal waar je keek, bijna alleen maar vrouwen. De mannen zijn massaal weggevlucht naar Europa, en dat heeft serieuze repercussies voor Syrië, dat nu langzaam aan de wederopbouw begonnen is. De zwaarste taken in de bouw blijven liggen, en vele vrouwen dreigen noodgedwongen hun hele leven single te moeten blijven.

Eén Syrische vrouw, Lina, doet daarom een suggestie. Syrië moet de straf op het ontwijken van de dienstplicht kwijtschelden voor alle Syriërs die gevlucht zijn naar Europa omdat ze geen zin hadden om in het bloeddorstige Assad-leger te vechten. Maar ook Europa zou iets héél concreets kunnen betekenen:

“De hele jonge generatie is er nog steeds, en de ouderen ook nog, maar de jonge mannen zijn allemaal dood of hebben Syrië verlaten, aldus Lina.

Ze vindt het mannentekort om meerdere redenen spijtig, onder meer omdat vele jonge vrouwen gedwongen ongehuwd zullen blijven; er zijn niet genoeg mannen meer voor hen. En daarnaast zal het lastiger worden met de wederopbouw. Ze gelooft dat jonge mannen noodzakelijk zijn voor de zware bouw als straten en gebouwen herbouwd moeten worden.

Ze wil dat de overheid een permanente kwijtschelding uitvaardigt: zij die zijn gevlucht voor de militaire dienstplicht zouden terug moeten kunnen komen als ze helpen het land op te bouwen. En ze wil dat andere landen Syriërs naar huis sturen:

“De oplossing is om ze het land uit het trappen en ze naar Syrië te krijgen, zodat ze kunnen beginnen met het opbouwen van het land,” zegt Lina.”

Kijk eens aan: die Lina is nog eens een vrouw met ballen! Misschien kunnen ter ere van haar hier straks het pact van Aleppo over sluiten, als binnenkort eindelijk blijkt dat het pact van Marrakesh geen deuk in een pakje boter slaat?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. struisvogelpolitiek

  Terug sturen en hop hop handen uit de mouwen.

  1. sonar

   Dat gaat niet struis dan zitten wij zonder die hoog opgeleide tandartsen,dokters,chirurgen,enz,daarbuiten krijg je ook de linkse islam lovers tegen .
   Als we het doen laten we dan die landverraders meesturen,ruimt lekker op.

   1. struisvogelpolitiek

    @sonar
    Iid, de meesten hebben al een Nederlands paspoort en/of een door ons betaalde asieladvocaat, die laten zich niet terug sturen. Helaas.

 2. TD

  Dat zijn nou eens positieve geluiden!
  Die laffe luie “mannen” terug jagen om het land weer op te bouwen,maar die vrouwtjes en het land hebben pech.
  Die mannen gaan nooit meer terug,daar een beetje gaan werken,no way!
  Die zitten nu lekker gebeiteld in Europa.

  1. tomygun

   Yep TD deze dames staan voor hun land en roepen de gelukzoekende
   mietjes terug .
   Zij moeten dit aankaarten bij de VN die de rechten van de mens
   afgenomen hebben .

 3. Aytas

  Dan is het toch niet zo moeilijk, het is een conservatief land hoppakee iedere fvd stemmer daarheen. Dan heeft Nederland nog een kans.

  Nee zonder gekheid dan zijn er veel mannen die gewoon terug moeten.

  1. Arie B

   Wij hebben hier afgelopen zomer een verse groep met 83 jongena/mannen in de leeftijdscategorie 17-23. Zeer overlastgevend kan ik je vertellen. Wie zoiets verzint en doet is echt gestoord!

  2. Koos sssss

   Dat schrijf jij nou wel. Maar op die foto zie ik een aantal behoorlijk westerse vrouwen. Die konden wel eens meer in hun nopjes zijn met gezond denkende en redelijk liberale FvD-stemmers dan met hun geradicaliseerde Syrische mannen die -eenmaal terug- meteen proberen om de klok 700 jaar terug te zetten.

   Na het vertrek van die FvD-stemmers kan de islamisering van Nederland in een wat hogere versnelling worden gezet, waarbij die Syrische mannen hier dan prima van pas komen.

   En zodra de bevolking verarmt door de milieugekte is de failstate hier compleet.
   Als westerse man kon je het in dat Syrië wel eens beter gaan krijgen dan hier in Nederland.

  3. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit ontstaan bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. En waar je als vrouw in de regel tot seks en sodomie wordt gedwongen, omdat dat het enigste strakke deel is, voor Ali’s kleine en besneden cornucootje. Als het u zo stoort dat Nederland, sodemieter dan op terug naar de goening waar je vandaan komt. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heb bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen.

  4. Gewoonomdathetkan

   Aytas .
   Je bent nog gekker dan ik dacht.
   Wat een hoop poep loop jij uit te kramen .
   Ga zelf weg hier aub .
   Leugenaar

 4. Heras

  Ik denk dat veel mannen liever een uitkering in Nederland behouden dan teruggaan naar Syrië en werken voor de kost. Dus, op dit punt zou onze overheid de juiste beslissing nemen en ze terugsturen.

 5. Gewoonomdathetkan

  Aytas jij bent echt een idioot .
  Ik stem ook op fvd.
  Moet ik dan het land uit ?.
  Ik denk jij eerder als ik .
  Wacht maar tot de volgende verkiezingen dan wordt er hier in Nederland afgerekend.
  De gewone mens is het zat .
  En ben dat moslim gif helemaal beu .

  PS aytas.
  Ik vind jou een vies glibberig smerig mens .
  J

  1. Aytas

   ‘Wacht maar tot de volgende verkiezingen dan wordt er hier in Nederland afgerekend.’

   En hier toont een fvd stemmer waar die partij voor staat!!! Gabriele D’Annunzio zal trots op je zijn. Wij moeten al die grapjes van jou en je maatjes prima doorstaan maar owee als wij terug praten, dan is de wereld te klein. Stumper.

   1. Sibvach

    Er is geen plaats voor islam, Aytas. Het breekt alleen maar af. Zolang jij geen goede redenen kan geven om de islam te laten groeien, moet het opzouten.

   2. Seneca

    @aytas
    ondanks dat ik niet op idioten reageer zie ik nu dat u voor de 2e maal Gabriele d’Annunzio noemt. ik heb reeds eerder gevraagd wat de bedoeling is dat u deze dichter te berde brengt. eveneens heb ik u gevraagd wat u doet aan de kwalijke praktijken van de Afrikaanse mannenbroeders, die van de ene naar de andere buitenvrouw wippen en met HIV besmette kindertjes op de wereld zet. dan trekt uw Afrikaanse mannenbroeder zich geen zier aan van de arme kindjes want er is altijd wel een nuttige idiote BN’er die zich geroepen – overigens voor eigen eer en glorie – voelt om geld voor het gewip van de Afrikaanse mannenbroeders te bedelen. zoals gewoonlijk zult u wel geen antwoord geven. ook dat zijn wij gewend van onze gekleurde medemens.

    1. Aytas

     Ik reageer wel op idioten dus bij deze. Gabriele D’Annunzio was heel wat meer als dichter, hij was degene die als voorbeeld voor mussolini diende hoe je een zondebok creëert en daarmee afrekend. De rest van je verhaal is wartaal. Het is zo dat de bijdrage van Afrika aan Europa hoger is dan andersom. Ga je lekker superior zitten voelen op basis van niets.

     1. Troelstra

      Moeten we eens gaan kijken als er in Afrika geen Europeanen (meer) zijn en in Europa geen Afrikanen (meer). Welk continent is na de ruil beter af? Dat is Europa. Want Afrika ligt aan het subsidieïnfuus bij Europa. Ik heb het al eerder gezegd: Ontwikkelingshulp aan Afrika alleen nog in de vorm van anticonceptie en kappen met dat gratis geld aan Afrika weg blijven geven.

     2. Bart

      Aytas, het voorbeeld van de facisten was Giovanni Gentile, je hebt het dus fout. En facisten waren links, dus FvD kan al absoluut niet facistisch zijn. Dus ga eens ergens anders je onzin verkopen.

    2. Aytas

     Ik reageer wel op idioten dus bij deze. Gabriele D’Annunzio was meer als dichter, hij was fascist, creëerde een zondebok en rekende daar mee af. De rest is wartaal. Ga je lekker superior zitten voelen maar onthoud dat Afrika netto betaler aan Europa is.

     1. Siemien

      Aytas laat met name zijn zieke geest hier de vrije loop, als een buikloop.

      Het is ons alle duidelijk waar Aytas voor staat, Aytas heeft een pesthekel aan mijn Nederland, Aytas is een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.

      Aytas is een zéér warme pleitbezorger van de islam, Aytas aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
      Aytas is het zuurdesem, Aytas schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
      Aytas laat hier precies zien wie Aytas werkelijk is, Aytas is een zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, Aytas valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
      Buiten dat, is Aytas ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
      Aytas is adergebroed en het wordt tijd dat Aytasje opflikkert…dat vind ik..

     2. Floris

      Reken het eens voor, Einstein.

      Je kan wel uit den treure iets beweren, maar aan onderbouwing doe je niet.

      En nee, niet verwijzen naar anderen. ZELF onderbouwen.

     3. Aytas

      De meeste Nederlanders, van alle kleuren zullen jou als landverrader beschouwen.

     4. Sibvach

      Dat is niet raar om te vinden hoor, Siemien, vooral ook om dat het klopt.

    3. Aytas

     Je racisme is lachwekkend. Ik geef bijna altijd antwoord. Maar een slachtoffer rol als de jouwe verdraaid de waarheid altijd.

     1. HendrikJan

      Satya.
      In Nederland zijn twee dingen zeker fout gegaan.
      De gastarbeiders toestaan om zich blijvend in Nederland te vestigen.
      Het tweede punt het toestaan van gezinshereniging.

   3. HendrikJan

    Satya.
    Weet jij wat Rutte heeft gedaan, die zette bij laatste tweede kamer verkiezingen, ca 1,4 miljoen kiezers op de PVV bij het grof vuil.
    Als Rutte de daad verricht is het waarschijnlijk lekkerder, want die lacht er altijd bij.

   4. Jacco

    Nee hij heeft gelijk jij moet ook oprotten liefst zo ver mogelijk aap die je bent

  2. Lugar

   Zolang jij reageert blijft het zuurdesem z’n werk doen.

 6. Svetlana

  Slecht idee, hoe moet ik anders aan mijn dagelijks gratis turkse brood komen? Mannen zijn toch zo makkelijk te bespelen

  1. Sibvach

   He Slet, hou je wel je poten bij elkaar?

   1. Gekko

    “Sluit het gat” zou Anja Meulenbelt zeggen.

  2. Bosche draak

   Werken met je luie donder Svetlana, dat moeten we allemaal

 7. Westerling

  Lugar heeft gelijk. Reageer alleen op de linkse idioten met het woord HALLO.

  1. Lugar

   @Westerling: Helemaal niet reageren is beter. Iedere reactie aan dat adres zorgt voor nieuwe adem en munitie voor hun eindeloze spelletjes.

 8. HendrikJan

  Hier in Nederland wonen toch echt, heel andere Syrische vrouwen.
  Maar ja zo ziet de Bilderbergmedia in Nederland er uit.
  En de Syrische mannen, die hebben veelal een levenslange optie genomen, op de uitkeringen fabriek.
  Inclusief diverse vakantie tripjes, naar het zo onveilige Syrie.

 9. Tguard

  Zouden jullie de kapitein terug willen die als eerste een reddingsboot instapt en vrouwen en kinderen achterlaat?

 10. Tante Sidonia

  Nog een aantal jaren en dan mag dit soort berichten niet verschijnen: Marrakech pact zegt dat immigratie uitsluitend positief benaderd moet worden!
  Nou, Nederland……hou je hart vast.
  De wegkijkende Islam-knuffelaar en in sprookjes gelovende Gutmenschen krijgen hun zin!!!

 11. Farao

  Tijd voor een nieuwe actiegroep: We gaan ze brengen!

  1. Top

   Ik ben meer voor, ‘ze gaan maar lopen’.

 12. Koos sssss

  Die terugkeer kon die dames nog wel eens tegenvallen. Die mannen zijn hier in de watten gelegd en kunnen wat rondlummelen met gratis geld. Ze kunnen tegelijk radicaliseren in hun religie, waarvoor ze hier begrip oogsten en ze zijn hier met mannen onder elkaar.

  Eenmaal terug gaat dat voor zowel die mannen, als die vrouwen stevig wennen worden.

  Wederom een wrange vrucht van ons volkomen gedebiliseerde asielbeleid, waar in praktijk totaal geen rekening wordt gehouden met zaken als “tijdelijkheid en terugkeer”.

  1. Lugar

   @Koos: Er wordt ze inderdaad en metterdaad geen strobreed in de weg gelegd.

 13. Two Ravens Black Kettle

  Ongebreideld gratis geld van het mysdaadsyndicaat dat wij van de NPO-Gedanken Gestapo de Regering moeten noemen versus de handen uit de mouwen steken en het land opbouwen.

  Moet U eens gokken wat al die Noord-Afrikaanse en M-Oosten ‘mannen’ voor zullen kiezen.

  Overigens zou ik de dames willen aanraden om hun zegeningen te tellen. Komen ze terug dan nemen ze de middeleeuwen mee.Heel Europa glijdt inmiddels rap terug de tijd in door de massa-emigratie en het verraad van de Quisling-elite en hun MSM. Ik zou de tienduizenden oorlogsmisdadigers en moordenaars die zijn opgehaald door de kinderverkrachtende NGO-mensensmokkelorganisaties liever kwijt dan rijk zijn.
  West-Europa is een verloren gebied. Verraden door de diverse NSB-regeringen en het stemvee. Dus dames grijp die onverwachte kans met beide handen aan en maak iets van jullie land. Iets beters. Minder islamitische terreur en vergeet die lafbekken die op kosten van de West-Europese horigen hun pens volvreten. Importeer desnoods hardwerkende Oost-Aziaten. Herwin jullie rechten, werp het juk van de islam af en vergeet die weglopers en parasieten.

 14. Rosasolis

  Wij lezen steeds meer over moedige Syrische en Koerdische vrouwen. Die veel hulp van de EU verdienen. Het zijn moedige leeuwinnen. Kunnen wij niet wat vrouwelijke opgeleide Timmerlieden en ervaren landbouw boerinnen naar veilige gebieden in Syrie steuren. Hun “echtgenoten” zijn deze vrouwen niet waard.
  Maar ook Zweden heeft ze niet nodig. Hopelijk komen er meer vrouwen in het nieuwe Syrische regering, wanneer het tot stand komt.
  En vooral zorgen voor hoge onderwijs voor alle meisjes en vrouwen. Die zeker dit land kunnen weder opbouwen, en opkomen voor vrede en zorg, en talent in alle vakken.
  Welke achtergebleven vrouw zou willen opnieuw gaan samen leven met een corrupte
  agressief mannelijke griezel of zwakkeling… Terwijl hij vlucht naar Europa…bleef zij achter, om alle ellende dagelijks te moeten meemaken! Wat een leuke foto van jonge
  niet-moslim meisjes, waarschijnlijk van de orthodoxe christelijk gemeentes… wat ervan
  er over is gebleven. Aan de redactie van DDS, en/of via een andere site: hoe kunnen wij deze groep moedige jonge vrouwen een bericht steuren om hun te laten weten dat zij niet alleen zijn? Of hen tenminste een nieuwsjaar wens kunnen verzenden?

  1. Two Ravens Black Kettle

   Onverwacht goede post waarmee ik het eens ben.

   Helaas zal ons regime deze meisjes en vrouwen in de steek laten.
   Niet voor niets financierden ze Al-Nusra , Al Qaida en Isis.
   Het Nederlands regime heeft de genocide mede gefinancierd.
   De moordpartijen, de doodskuilen, de verminkte lichamen
   En daar zal geen (politieke) kop over rollen.
   Het terroristisch misdaadsyndicaat in Den Haag zal altijd partij kiezen voor de onderdrukker, de verkrachter, de moordenaar, de plunderaar.

   En terwijl ergens in de woestijnzand een zesjarig kindje wordt verkracht terwijl zojuist haar hele familie is uitgeroeid zal de genocide-financier Rutte samen met zijn perfide lakeien (in NL journalisten genoemd) gezellig gniffelen en keuvelen.
   Nederland is het Argentinië van net na WO2
   Met dien verschil dat Argentinië toendertijd geen buitenlandse genocide financierde

   Kent U nog die Syriër die in de corrupte rechtsstaat NL was veroordeeld.
   Hij had 14 mensen vermoord
   Hij kreeg 6 jaar cel.
   De MSM/Gedanken-Gestapo keek weg
   Zoals ze altijd wegkijken

   1. Stanly2000

    TwoRBK, rustig maar Gert Jan schijnt tot inkeer te zijn gekomen en wil ons uitstekend uitgerust leger naar Syrië sturen om de zaak voor altijd recht te zetten. Na de overwinning kunnen zij misschien helpen de bevolking weer op peil te brengen.

 15. Tante Sidonia

  De “berekende” kosten van de klimaat politiek worden bekend gemaakt na de verkiezingen!
  A kosten zijn allang bekend.
  B bang voor de grote klap milieu-ridders als de cijfers eerder bekend worden gemaakt!
  C Het is eerder 20 maart 2019 dan u denkt!
  Stem tegen de verdwazing en verrijking van de “Groene-Elite”.

 16. Eric Donkaew

  Leuk artikel. Eindelijk eens de andere kant van de zaak, een kant die je in Nederland verder nauwelijks hoort.

 17. Gerlos

  Nog veel werk daar te doen heren en Allah zal het waarderen als jullie daar aan de wederopbouw beginnen.

 18. victus

  Van werken krijg je ruwe handen. Zijn er net zo trots op dat ze zacht en klam aanvoelen!

 19. worstcase

  Helemaal tegen. Wat moeten onze uitgelebberde, manloze linkse kerk vrijwilligsters dan, die al hun energie en tijd steken in hu-man-itaire hulp, met de nadruk op man? Die kunnen nu die mooie, gespierde, gewillige “vluchtelingen” versieren. Straks wil zelfs geen hond meer tegen hun benen plassen. Dat wordt dus een groot probleem. Dus, asjeblieft, stuur die mannen niet terug.

 20. Gerlos

  Heren koffers pakken en aan het werk in je thuisland.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.