VVD-migratiefan staatssecretaris Harbers: Baudet rukte ‘alles’ uit het Marrakeshpact uit het verband!

De VVD-chef poorten openen en grenzen opheffen, Mark Harbers, heeft de gehele Marrakeshdiscussie laten varen totdat hij fijn bij het kruisje getekend had namens Nederland. Nu alles eenmaal definitief aanvaard is, durft het ‘liberale’ kabinetslid ineens de discussie erover aan. En dat doet op een nogal boute manier: alles wat de tegenstanders van het Marrakeshverdrag hebben aangehaald, klopt niet. Allemaal uit het verband gerukt!

Erg ‘heldhaftig’ van Mark Harbers hoor, de staatssecrataris van asielzaken. Tijdens het gehele publieke debat over Marrakesh houdt meneer zich afzijdig om maar niet die concurrent op rechts – hallo! – in de kaart te spelen. En nu, nu Nederland eenmaal definitief getekend heeft, duikt Markie ineens op in het NRC om alsnog z’n gelijk te halen in de discussie rondom het grote grenzenopenzetverdrag dat twee weken geleden in Marokko feestelijk werd ingeluid.

Want alle kritiek erop? Allemaal gebaseerd op zaken die Thierry Baudet en consorten uit de context hebben gerukt!

Heeft u de emoties die het VN-migratiepact opriep onderschat?

„Als je zegt: onderschat je de zorgen over migratie? Geen dag. Het is een thema dat iedereen beroert en dat zie je ook in de discussie rond het pact. Tegelijkertijd: alle zinnen die door tegenstanders zijn aangehaald, zijn wel erg uit hun verband gerukt. Op bladzijde 1 staat dat het pact juridisch niet-bindend is.”

Ja, niet een beetje. Maar alle zinnen zijn uit de context gerukt, om vervolgens slechts één voorbeeld te noemen: dat Thier en Thé en hun politieke kameraden niet hebben gezegd dat het verdrag niet-juridisch bindend is. Maar dat is dikke onzin. Baudet heeft keer op keer herhaald dat er zoiets bestaat als de soft law-werking. Je tekent een “symbolisch” verdrag dat niet direct doorwerkt, maar dankzij allerlei gerechtelijke uitspraken wordt de naleving van de afspraken wél steeds strenger gemaakt dankzij de meneren en mevrouwen D66- en GroenLinks-rechters. Zie bijvoorbeeld wat de klimaatjuristen van “Urgenda” hebben gedaan met niet-juridisch bindende bepalingen over klimaatafspraken. Daar zit onze regering nu dus mooi aan vast.

Kan zoiets met ‘Marrakesh’ ook gebeuren? Niemand die dat kan uitsluiten.

Wat we wel kunnen uitsluiten: dat staatssecretaris Mark Harbers enige politieke moed zou hebben. Als het kalf verdronken is, een beetje de Marrakeshput nog pogen te dempen. Heldhaftig hoor, van deze VVD-bewindspersoon…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Gekko

  Mark Harbers, de wonderboy van de VVD in Rotterdam. Eenmaal in de Kamer had de fractie snel genoeg van zijn praatjes en blufferij. De vorming van Rutte3 was een gouden kans om Harbers te lozen. Hij kon kiezen: de minst geliefde post (Asielzaken) in het kabinet of opzouten. Mark koos het eerste en weet nu dat zijn politieke carrière voorbij is.

 2. Duijndam

  Baudet is een platte leugenaar en demagoog.

  Daarmee is alles gezegd.

  1. van Urk

   Baudet is een platte leugenaar en demagoog. Dat zijn Afrikaanse leiders die niets op hebben met mensenrechten en dit verdrag namelijk ook ondertekend hebben, precies zo.

   1. Aytas

    Van urk hoe bedoel je dat?

  2. Original NL

   Duijndam is een 24/7 zuigtrol!

   Daarmee is alles gezegd!!!

  3. Janna47

   @Duijndam…

   Gelooft u nu werkelijk zelf ook wat u schrijft? Is het zo erg met u….zo van het pad af?
   Want je moet toch wel enorme oogkleppen ophebben om dit vol te houden….sneu…erg sneu, dat een mens zo primitief kan reageren…
   Gezien andere reacties klopt het beeld wel…

   1. Sibvach

    Vergeet niet dat Duijndam een beta-mannetje is die jou de mond wil snoeren. Bijt terug, in zijn hals.

  4. Arie B

   Mijn buurman heeft een fiets met een lekke band. Daarmee is nog niks gezegd.

  5. Moh de pedo

   Ik wilde je tegenspreken maar tegen zoveel sterke onderbouwing kan ik niet op. @ Duijndam. (Marokkaans of GL trolletje? )

 3. Aytas

  ‘Kan zoiets met ‘Marrakesh’ ook gebeuren? Niemand die dat kan uitsluiten.’

  Jawel als je het rabat proces zou hebben bestudeerd.

  Wat denk jij dat er gebeurd als er daadwerkelijk massa-immigratie zou plaatsvinden?

  1. Duke

   De ellende van de massa-immigratie zien we dagelijks. Wie linkse oogkleppen op heeft, zal het niet zien en zich afvragen wat het probleem is.

   1. Aytas

    Er is geen massa immigratie. Welke ellende?

    1. Janna47

     @Aytas…

     Nee dat zie jij niet natuurlijk….heel duidelijk….ook een primitieveling…
     man, man, man wat een volk hier ook.

     1. Aytas

      Ik denk dat jij veel primitiever bent dan ik. Ik denk dat jij je alleen baseert op je onderbuik en de achterbuurt waarin je woont. Daarvoor ben alleen jij verantwoordelijk. In mijn buurt waar een redelijke doorsnede van de bevolking woont, grootste deel blank kleiner deel migratie achtergrond gaan we prima met elkaar om.

     2. edoc431

      Niet op die trol reageren Ayayayayaya tas mag graag dingen zeggen die ze niet weet. ze weet bv precies waar jij woont…. vat je hem .
      Daarnaast mag ze graag denigrerend spreken alsof ze de hoge school heeft doorlopen .
      Niets is minder waar natuurlijk .Lagere school dat is het wel zo’n beetje

    2. Arie B

     Kijk eens naar opsporing verzocht bijvoorbeeld.. En lees de rapporten van het CBS over de toestroom en de verdeling van de bijstand bijvoorbeeld.

     1. Aytas

      Dus dat is een migranten probleem? Het is veel interessanter om die gegevens van de jaren 70 er naast te leggen en te kijken wat de mensen die toen in die groepen over vertegenwoordigd waren gemeen hebben met de huidige.

    3. Antidotum

     @Aytas
     Er is geen massaimmigratie waar we de laatste 10 jaar al 320 miljard aan kwijt zijn geraakt.
     Tja, ontkennen en wegkijken is ook een vorm van liegen.
     Daar is het linkse gebroed een meester in.

     1. Siemien

      @Antidotum Aytas is van de islam en van de islam mag je liegen.
      En Aytas is te dom om onderscheidt te maken wat nou precies wat is, sterker nog, als het Aytas uitkomt haalt het er periodes van 400 jaar geleden bij om zijn/haar puntje te drukken, alles te doen om Nederland(ers) als achterlijk te behandelen..

   2. Fortiori

    Problemen die er niet zijn kunnen je ook aangepraat worden. Maar waar zijn die dan behalve een aanrijding met de daaruit ontstane verkeersopstopping?

  2. Koos sssss

   Een stroom van mensen, die hoegenaamd geen opleiding heeft, die veel noten op haar zang heeft en van de daken schreeuwt dat Nederlanders zich maar moeten veranderen. (zie o.a. Sylvana S en de lieden van Denk).

   Dat gaat het land er niet leefbaarder op maken. Temeer omdat de mores in de landen van die nieuwkomers er juist de oorzaak van zijn, dat ze dan maar hier naartoe vertrekken.

   De volgende stap is. dat onze verzorgingsstaat onbetaalbaar wordt. Je kunt de belastingen nou eenmaal niet blijven verhogen. Dan breekt ook onder de PvdA, – en SP stemmers de pleuris uit.

   Hoe dat afloopt? Ik weet het niet. Er zijn veel opties. Massamigratie van Nederlanders die wel iets in hun mars hebben, zodat Nederland 1 groot ghetto wordt misschien. Een harde dictatuur om de woeste massa in bedwang te houden misschien. Dan is zo een Europees leger wel handig. De opkomst van Adolf Hitler 2.0 misschien? Waarna mensen met een migratieachtergrond ons land door de schoorsteen verlaten.

   Wat er gebeurt weet ik niet.
   Dat dit ons land geen goed gaat doen weet ik wel.

   1. Aytas

    Precies mijn punt dat het gezeur van baudet gewoon niet meer als stemmingmakerij was. Ik geloof dat de machthebbers dit ook wel snappen.

    Overigens vind ik jouw generalisaties zwaar overdreven. Mijn familie is simpelweg zeer succesvol en geslaagd, met ons velen. De verzorgingsstaat gaat er hoe dan ook wel aan maar dat is aan de babyboomers te danken, die hebben met de aardgasbaten een onhoudbare verzorgingsstaat opgebouwd met zeer asociale trekjes, de bijstand gaat vaak van generatie op generatie en werkt niet stimulerend.

   2. Duijndam

    Sylvana S. en de heren van Denk zijn hier geboren en getogen en wat mij betreft meer echte Nederlanders dan Koos SS.

    1. Sibvach

     Tunahan Kuzu (Istanboel, 5 juni 1981)

     Vuile leugenaarrrrrrr!!!!

    2. Sibvach

     Selçuk Öztürk (Büyükkışla, Turkije, 8 april 1972)

     Landverrader!!!!

    3. Sibvach

     Farid Azarkan (Ighmiren (Marokko), 16 oktober 1971)

     Duijndam NEPNIEUWS, TRAP ER NIET IN!!

    4. Sibvach

     Duijndam vindt Turken en Marokkanen meer Nederlander dan onze Koos.

     Als je weet waar deze landverrader zit, rook ‘m uit.

   3. Janna47

    ‘Dat dit ons land geen goed gaat doen weet ik wel.’

    Gaat doen?…..
    Kijk eens waar we al zijn met al dat volk binnen onze grenzen?
    Verkrachtingen en steekpartijen zijn niet van de lucht…jaren geleden kenden we ze wel maar in veel mindere mate. Kijk eens naar onze cultuur, die naar ratdsmodee gaat..Ze zijn in de minderheid maar krijgen overal hun zin in en alles wordt met de mantel der liefde bedekt, die primaten.
    Ons eigen volk kan fluiten naar voordelen, die zij wel krijgen…voorrang bij de woningbouwvereniging etc. etc. man, man, man.
    Dat zooitje in Den haag is daar de oorzaak van, die kakken in hun broek om ze tegen te spreken.

  3. TD

   @Aytas:
   Het idee van Europa als vakantiepark is hardnekkig,Afrikaanse jongeren zijn niet naar school geweest en niet gewend om te werken, of te sparen. Alles wat je vroeger nodig had, groeide daar in het bos,maar de tijden zijn veranderd. Nu willen jongens mobiele telefoons en mooie spullen en liefst direct. Jongeren wilen geld,
   Voor een baantje in Afrika halen ze hun neus op, maar paradoxaal genoeg willen ze wel werken in Europa,maar niemand zit te wachten op ongeschoolden nitwits. Ze hebben geen idee dat Europa niet het paradijs is,en er geen welkomstcomité staat te wachten!

   1. Aytas

    Je doet aannames die niet kloppen.

 4. HendrikJan

  Neem dit even mee in je gedachten, als we het hebben over mislukte/weggestuurde ministers en of staatssecretarissen.
  Vanaf 2012 tot heden 2018 dus in 6 jaar tijd.
  Vier (4) Ministers en Vier (4) Staatsecretarissen en Twee (2) Ministers die een andere baan verkozen boven het Minister zijn.
  Dus een zeer onbetrouwbare, instabiele groep bewindslieden.
  En ook deze Mark gaat waarschijnlijk voor de bijl.

 5. BB

  Waarom teken je iets wat niet bindend zou zijn?

 6. Duckday

  Dit kabinet blijft door leugens bedrog en hoogmoed zitten Misschien dat de kiezers het goed gaan maken met de staten verkiezing en die partijen afstraffen die dit land kapot maken
  D66 CDA VVD CU Groenlinks PVDA denk goed na deze partijen zorgen dat U Normale man vrouw aan de bedelstaf komt Dus stem PVV of FvD ze komen voor Uw land op

 7. TD

  @Aytas:
  De hoogleraar psychologie concludeerde op basis van MRI-scans en een reeks cognitieve tests van 896 proefpersonen dat de hersenen van mannen van 22 tot 37 jaar gemiddeld 14% groter zijn dan die van vrouwen van dezelfde leeftijd.
  Daarnaast blijkt uit zijn onderzoek dat het gemiddelde intelligentiequotiënt van de mannelijke proefpersonen 3,75 IQ-punten hoger lag.

  1. Aytas

   Ik ben dan ook niet gemiddeld. Knap en hersenen.

   1. jorisxl

    Het omdraaien van de feiten zijn jullie goed in he,en lekker profiteren van ons mooien Nederland, en heel veel praatjes ook.

   2. cmsuijkerbuijk

    Eigen roem stinkt, of je moet bedoelen, dat je onder het gemiddelde zit. Knap? Kwestie van smaak, maar in het algemeen zijn personen die dat van zichzelf vinden, nogal grote narcisten en daarbij ook zeer onsympathiek en onaangenaam! En hersenen? Waarschijnlijk veel, maar ook héél dom!

   3. Floris

    Narcisten als Aytas kennen geen bescheidenheid. Dat is op zich al geen teken van beschaving, maar het wordt nog erger als je een forum nodig hebt om zo hoog van de toren te blazen.

    Gezien haar complexen en de daarmee verbonden infantiele uitspraken is er van hersens weinig sprake en knap zal ze ook wel niet zijn. Er zijn maar heel weinig knappe negerinnen.

    1. Sibvach

     Is Aytas nou officieel Ernst, of is het zijn importbruidje.

     Ik raak ff de tel kwijt.

     1. Floris

      Nee, Aytas is een ontheemde Afrikaanse die last heeft van een minderwaardigheidscomplex en dat tracht te compenseren met narcisme en megalomanie.

      Daarin lijkt ze qua persoonlijkheidsstoornis wel enigszins op Ernst, maar dat is een gefrustreerde weg met ons blanke.

     2. Sibvach

      “Aytas is een ontheemde Afrikaanse die last heeft van een minderwaardigheidscomplex en dat tracht te compenseren met narcisme en megalomanie.”

      Tot zover was wel duidelijk idd. En dicht in de buurt bij Ernst.

      Waarschijnlijk toch een importbruidje van 16. Meer levenservaring kan ik haar niet toebedelen als ik naar haar gewauwel luister.

     3. fockingworst

      @sibvach @ernst duijndam sayta en etc is gewoon uit een trollenfabriekje die elk vlog/alternatieve conservatieve sites kapot bombarderen met zuigzooi.
      Dit gebeurt al zolang door wim h. tten met grondlijn in den haag als internet bestaat.
      Om De 1 a 2 mnd wod ie er afgeflikkerd bij dds en hegint weer met een nieuwe nick.

   4. Janna47

    @Aytas
    Wanneer gaan wij daar eens iets van merken? Ik denk dat we het niet gaan beleven.

 8. Marija

  Mijnheer Harbers lult zichzelf een slag in de rondte.
  Een aantal weken voor het tekenen van dat idiote verdrag, liet hij nog weten, er niet mee op de hoogte te zijn. Moest zich daarin nog gaan verdiepen.
  Hoort gewoon bij de Rutte trekpoppen en ik geloof dan toch vele malen eerder Thierry Baudet, die zich er al lang mee bezig hield en ons wees op de voetangels en klemmen.
  Maar de toekomst zal het ons leren, let maar op……..als je op straat het zwart voor de ogen wordt.

 9. Gewoonomdathetkan

  Aytas ik zie jou regelmatig reageren.
  En ik kan er maar niks op verzinnen wat jij voor iemand bent .
  Ik noem jou maar een idioot stukje wegkijk mens
  Kan er de woorden niet voor vinden .
  Jij draait ook echt alles om .

  Wat zal er afgerekend worden met de volgende verkiezingen.
  Er is te veel van dat islam gif in Nederland.

  1. Lugar

   #negeren

 10. Heras

  Geert Wilders werd ook vaak beschuldigd van stemming makerij maar achteraf heeft hij vaak gelijk gehad. Wie weet wat de gevolgen zijn van dat Marrakeshverdrag; dat moet de toekomst ons leren. Heel veel Nederlanders hadden er geen goed gevoel over dus de overheid had beter nog een jaar kunnen wachten met ondertekenen.
  Wanneer het verkeerd zal uitpakken wordt de VVD daarop afgerekend en zo hoort het ook.

  1. Marija

   @Heras.
   Het Nederlandse kortetermijn geheugen is niet zo best en maart 2019 nog ver weg. Sukkels stemmen gewoon weer VVD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.