VVD nu definitief knetterlinkse partij: Ruttes partijgenoten, en niet GroenLinks, zijn kampioen bakfietsbezitters

1024px-Bijeenkomst_sociaal_ondernemers_(14397221382)
Foto: Mark Rutte. Weliswaar geen bakfietsen, maar toch twee gewone fietsen. Ook verdacht... Bron: Minister-president / Wikimedia Commons.

Jawel hoor: de VVD is nu officieel een socialistische partij. Hoe weten we dat? Doordat de bakfiets, het meest radicaal-linkse vervoerstype van Nederland, nergens in dit land zo populair is… als onder VVD-stemmers.

Ooit, in de glorieuze tijden van Hans Wiegel en Frits Bolkestein, maakte de VVD naam door zichzelf op de kaart te zetten als onvervalste rechtse partij. Na nog een keer te hebben stuipgetrokken tussen 2010 en 2012 is de partij langzaam naar links aan het schuifelen. Eerst regeren met de PvdA, en nu zichzelf in de uitverkoop doen met D66.

Ook in de kiezersaanwas van de Rutte-partij is het te merken. De bakfiets, hét symbool van decadent links, is nu voornamelijk een voorwerp in de schuren van VVD-stemmers. Zij hebben dit linkse vervoersmiddel tegenwoordig, en zelfs méér omarmd dan GroenLinks. Dat schrijft de Volkskrant in misschien wel de meest amusante factcheck van het jaar: “‘Bakfietseigenaren stemmen GroenLinks’. Klopt dit wel?

En om er maar gelijk even een spoiler in te mikken: nee. Dit klopt dus niet. Alhoewel GroenLinksers nog steeds verliefd zijn op die ontiegelijk onhandige wegversperrers op wielen, is er momenteel één groep nog meer fan van deze kindervervoerende gedrochten. En dat zijn de VVD’ers:

“Van de ouders met kinderen tot kleuterleeftijd heeft echter 8 procent een bakfiets. Voor deze groep geldt wél dat GroenLinks-stemmers wat vaker dan gemiddeld een bakfiets hebben, namelijk in 10 procent van de gevallen. Zij staan echter niet bovenaan: VVD-stemmende ouders hebben namelijk in 12 procent van de gevallen een bakfiets. Ter vergelijking: bij slechts 6 procent van de PVV’ers is dat het geval. Voor de stemmers op PvdA, 50 Plus, Partij voor de Dieren, DENK en Forum voor Democratie ontbraken getallen die representatief zijn voor het hele land.”

En kijk, De Volkskrant copypaste er ook het bijbehorende tabelletje, van bureau I&O bij. Het staat in een infographic, dus het is waar:

1240Geen wonder dus, dat de VVD momenteel de klimaatterroristen van GroenLinks en PvdA graag een handje meehelpt door gans het land die peperdure warmtepompen door de strot te duwen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  Logisch verhaal hoor.

 2.   

  Dit slaat nergens op.

 3.   

  Eens was de VVD tegen autootje pesten. De VVD verkeert in een vrije val naar links en dit gaat niet meer goed komen met de VVD.

  1.   

   VVD heeft de GL-agenda overgenomen en ziet ongekende mogelijkheden in het verder opvoeren van belastingen en heffingen.

 4.   

  Het bezit van een bakfiets en je bent links. Als teunis en wout hier niet schreven was er totaal geen niveau.

  ‘Ter vergelijking: bij slechts 6 procent van de PVV’ers is dat het geval.’

  Tja een bakfiets is duur en het bewijst maar weer dat de pvv stemmer niet zo slim is want de pvv is vvd light.

 5.   

  Politici moeten het voorbeeld geven mbt klimaatakkoord,maar is niet best voor de ministeriële hemorroïden.

 6.   

  Fiets heeft weinig te maken met politiek rechts/links,maar indien ik linksaf ga steek ik demonstratief geen arm uit,en ik heb de linker trapper eraf gehaald!

  1.   

   Past goed bij je.

   1.   

    Aytas:
    dank je.

 7.   

  Je (klein) kinderen vervoeren is eenvoudig en veilig met de bakfiets. Veilig als je een voorzitje en bagagedrager zitje in ogenschouw neemt. Onderuitgaan op een fiets met 2 kinderen is niet aangenaam. Er is niks mis mee. En geen last van snorscooters die je tegemoet komen scheuren, die hebben iets meer ontzag.

 8.   

  Nu zo knetterlinks zijn ze niet, want de boeren die door de droogte en de hitte in de problemen zijn gekomen worden niet geholpen, maar ze stonden wel te trappelen om rijke multinationals nog rijker te maken van ons belastinggeld.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!