Walgelijk Radio 538 verbouwt hoofd van jong overleden Amy Winehouse tot urinoir

1545056056195-Zoietsssss
Foto: De Amy Winehouse-urinoir. Bron: Broadly (VICE).

Veel respectlozer dan dit ga je het niet krijgen. Radio 538 heeft bij wijze van een “geintje” een urinoir in de radiostudio verbouwd tot gezicht van Amy Winehouse. Zodat mannelijke werknemers elke dag in haar “mond” kunnen plaatsen… Bah!

Doorgaans zijn radiostations er als de kippen bij om overleden artiesten te eren. Dat kan heel simpel: door hun muziek te draaien, of door DJ’s anekdotes over de levens van de zangers en zangeressen te laten vertellen. Zoals het hoort zeg maar, maar Radio 538 heeft die memo niet gekregen. Zij vonden het nodig om de in 2011 overleden Amy Winehouse een “dienst” te bewijzen door haar hoofd te gebruiken als urinioir in het mannentoilet.

Zelf vinden de Radio 538-werknemers ze het maar reuzegrappig, zoals te lezen valt bij Broadly (VICE):

“Maar of het nou gaat om seksisme, humor of design, als je als man op bezoek komt bij 538 – in het gebouw van overkoepelende organisatie Talpa Radio – kan je ervoor kiezen om Amy Winehouse in de mond te plassen. Of een andere dode muzikant, namelijk David Bowie, blijkt als ik een woordvoerder van Talpa Network spreek die liever anoniem blijft.

“Dat klopt,” zegt de woordvoerder. Verder wil het bedrijf alleen een officieel statement geven over de wc’s, en dat luidt als volgt: “In de toiletten op de begane grond bij Talpa Radio hangen megagrote afbeeldingen van David Bowie en Amy Winehouse aan de wand. De urinoirs hebben de vorm van een mond en zijn een gimmick, ze zijn daar afzonderlijk geplaatst van de afbeeldingen op de muur.””

Nou jongens, het is gewoon een ‘leuke gimmick’. Ja, of niet natuurlijk. Want eigenlijk is dit gewoon de ultieme laffe zet. Amy Winehouse heeft helemaal niets te maken met wc’s. Ze was een zangeres die een hoop rotzooi innam, maar zover wij weten was urine daar geen onderdeel van.

Men wekt de indruk met opzet gekozen te hebben voor iemand die zich niet kan verdedigen, omdat ze nu eenmaal al in 2011 overleden is. Ze weten bij Radio 538 namelijk dat wanneer ze – ik noem maar wat – Patricia Paay tot urinoir verbouwen ze binnen no-time een rechtszaak aan de broek hebben hangen. Dus dan maar met een dode artiest die niet kan tegensputteren.

Zielig en triest. Dus Radio 538: grow up.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

56 reacties

 1.   

  Losgeslagen zooitje daar.!…kan echt niet .

 2.   

  Beste Tim,
  Meen je dit nu echt. Een dergelijk stukje zou je verwachten van een linkse deug “journalist”.
  Ergens onderweg is het gevoel voor humor verloren gegaan. Of is dit weer een poging om met “zuur”desem het aantal reacties op te krikken

 3.   

  Zielig en triest dit citroenzure artikel .
  Dus Tim : grow up.

 4.   

  Radiostations zijn toch al zwaar ruk, schijtlollige plaatjesboeren die met hun puberale gehinnik de paljas uithangen en de dagelijkse 2 dozijn muzak platen als mede elke scheet in de microfoon promoten alsof het een combinatie is van Bohemian Rhapsody en de 9de van Beethoven.

  Niet echt grappig
  Niet echt nieuwswaardig
  Niet echt de moeite

 5.   

  Niet echt grappig .
  Had dan Patricia Paay gebruikt.

 6.   

  John de Mol ga je diep schamen, dit is een goede maand om daar mee te beginnen.

 7.   

  Smakeloos, beter La Paay genomen.

  1.   

   Of Sylvana Simons ,Ruttekop ook een optie.

 8.   

  Een nieuwe definitie van wildplassen.

 9.   

  Dit deugt voor geen meter. Smakeloos en seksisme

 10.   

  In dit policor deugtijdsgewricht kan geen enkel geintje meer. Iedereen is gehersenspoeld in totale braafheid. Zelf denken en een mening vormen is taboe. Humor is doodverklaard want staatsgevaarlijk.

  Je kunt de grap hooguit smakeloos vinden en that’s it.

  1.   

   Eens.

  2.   

   Wat sommige vieze mannetjes zien als “humor”

   1.   

    Ik noem dit ongewenste seksuele intimidatie. Je zal maar als vrouw bij zo’n radiostation werken. Bij ons op de bouw mag ook geen blootkalender in de keet meer. Dit mag gewoon niet! Werkomgeving moet vrij zijn van dit soort negatieve seksuele uitingen.

    1.   

     +++

    2.   

     Dit is links ten top , mietjes in de bouw een echte
     bouplakker = bier en tieten .

    3.   

     Zit ook wat in.
     Ik neem mijn mening terug.

    4.   

     Je hebt me overtuigd, FLP, dit is foute humor.

     1.   

      Oei, oei, oei: daar ging Duijndam toch haast over de schreef! Foei, je weet toch wat fatsoen en policor is? Hoe je van staatswege geacht wordt je denken?

      Gelukkig bied je in twee opeenvolgende posts je inkeer en verontschuldigingen aan. Goed, geaccepteerd.

      Maar het komt wel als minpunt op je conduitestaat te staan, dat begrijp je.

     2.   

      Ik ben in staat tot voortschrijdend inzicht, Groeneveld.

      Ik zag dat vermogen bij jou nog niet vertoond.

    5.   

     Bij FLP is de gewenste brainwashing volledig ingedaald. Hij reageert zoals wordt beoogd en heeft zijn kritiek uitgeschakeld. De Volmaakte Deugmans.

     FLP verstaat natuurlijk ook geen zwarte humor of harde grappen. Dat is allemaal fout, fout!!

     Er hing ook een nog foto van David Bowie bij Radio 538. Of was je dat ontgaan? Het gaat dus niet om seksisme; dat zien gehersenspoelden nu eenmaal overal. Het gaat om een smakeloze grap, mietje. Wordt wakker!

     1.   

      @ groentje ahum ik ben de oldschool bouwvakker….de man de baas op de bouwplaats. Jij gaat de werf af als eerste als jij je misdraagt. Die naaktkalender in je reet, dat geld ook voor fluiten naar vrouwen op de bouw . ga je niet! dan voel jij mijn stalen neus van mijn werkschoen in je aars. Die tijden van het eerste biertje om 10 uur in de keet zijn voorbij. En toetsenridders houden het nog geen dag bij ons uit …de mietjes!!!

     2.   

      FLP gebruikt grote en manse woorden om zijn gebrek aan humor te maskeren. FLP is dan ook een totaal gebrainwashte fatsoensridder met een grote bek die geen grap meer kan onderscheiden van ernst.

      Alles is seksisme in zijn ogen, alles discriminatie. Wel, ik lust je rauw jongen. Als old skool bouwvakker zit je waarschijnlijk zwaar onder de plak bij je vrouw. Naar buiten heel stoer, maar binnenshuis kruip je als een wezel. De fatsoensindoctrinatie is bij jou in ieder geval voor 100% geslaagd. Gefeliciteerd!

     3.   

      En ik ben tegen geweld…

      :)

     4.   

      Nou Lugar, je kent het spreekwoord ‘blaffende honden bijten niet’. Als zo’n mietje als FLP meteen al bij zijn reactie gaat dreigen met ‘de stalen neus van mijn werkschoen in je aars’, weet je gelijk dat je met een nitwit te doen hebt die nog geen hamer kan optillen.

      Ook wel zielig voor hem dat hij zijn hele leven op de steiger moet staan, zonder kans op een verdere carriere. Maar ach, het is niet iedereen gegeven om door te leren.

     5.   

      Stel je niet zo aan, Groeneveld.

     6.   

      In naaktkalenders worden vrouwen ook geportretteerd alsof het stukken vlees zijn. Ik begrijp heel goed waarom FLP die zooi op de zaak niet tolereert.

     7.   

      Het aantal vrije geesten loopt hard terug in Nederland. Iedereen gelijkgeschakeld, metoo regeert, zelfstandig denken is verboten.

      Natuurlijk behoorde jij nooit tot de vrije geesten Meriadoc. Als grefo ben jij van jongs af aan al gehersenspoeld. Jij bent de ideale brave burger. Je benepen reactie is dus vanzelfsprekend.

     8.   

      De heer Groeneveld duidt seksuele intimidatie en agressie jegens vrouwen als humor waar vrije geesten tegen opgewassen moeten zijn.

      Dit soort stupide uitingen bewijst dat de MeToo-beweging onvermijdelijk en hoogstnoodzakelijk is.

     9.   

      Charlatan Duijndam weet de zaken weer bewust en expres te verdraaien.

      Het artikel gaat over een smakeloze grap.

      Duijndam maakt er ‘seksuele intimidatie en agressie jegens vrouwen is humor’ van. Zo kennen we de pathologische leugenaar weer.

     10.   

      FLP en Eugenie maken duidelijk dat hier tenminste sprake is van ongewenste seksuele intimidatie van vrouwen, Groeneveld.

      Dat jij dit niet kunt herkennen informeert ons slechts over het pijnlijke feit dat je seksistisch afgestompt bent. Dat is vervelend voor je maar helaas zijn er nogal veeel mannen die dezelfde ongevoeligheid hebben en dat is meer dan vervelend voor veel vrouwen.
      De MeToo-beweging is er niet voor niets.

     11.   

      Grappig, Duijndam reageerde in eerste instantie instemmend op mijn reactie. ‘Eens’, schreef hij.

      Pas toen hij de reacties van anderen las kromp hij ineen en besefte dat hij te ver was gegaan. ‘Mea culpa, ik deed verkeerd, ik zal mezelf kastijden.’

      Zijn oorspronkelijke, authentieke reactie veranderde in starre woede die nu voornamelijk op hem zelf is gericht. Hard schreeuwen om de goegemeente maar te overtuigen dat hij echt echt, echt aan de goede, vrouwvriendelijke kant van de streep staat.

      Duijndam ziet er geen been in zichzelf te verloochenen. De man zonder eigen mening neemt anderen graag de maat.

     12.   

      Ik zag er in eerste instantie geen kwaad in maar FLP maakte me duidelijk dat ik beter had moeten kijken.

      Van starre woede is overigens geen sprake, Groeneveld. Ik heb eerder met je te doen.

     13.   

      Duijndam, je bent een grote sukkel en een starre, rigide meeloper zonder eigen mening.

      De in het artikel genoemde grap heeft niets met seksuele intimidatie of vrouwonvriendelijkheid te maken. Het hoofd van David Bowie werd immers voor hetzelfde doel gebruikt als dat van Amy Winehouse.

      Het feit dat er zowel een man als een vrouw voor deze
      -toegegeven: smakeloze- grap werd gebruikt, bewijst toch dat het niets met sekse te maken heeft.

      Alleen rigide, domme geesten als FLP en jij focussen uitsluitend op het hoofd van Amy. De angst voor een MeToo-veroordeling doet jullie in je broek schijten en het hele plaatje uit het oog verliezen.

      Sukkels zijn jullie. Bekrompen, angstige, rigide en starre geesten. Klein Duimpjes die geen eigen mening durven vormen, bang om door andere veroordeeld te worden.

     14.   

      @Groeneveld.
      Over starre woede gesproken. Waarom kun je niet anders dan in een koliek van hysterische woede reageren? Dit is toch niet normaal?

      Als je in een urinoir mensen in de mond van een vrouw laat urineren lijkt het me lastig dit niet als zeer vrouwonvriendelijk te duiden.

      Ik begrijp dat dit kwartje bij jou niet kan vallen en dat is je goede recht.

      Ik beschouw het tenminste als een ernstige vorm van blindheid als het gaat om seksuele intimidatie jegens vrouwen.
      Het zij zo.

     15.   

      Opnieuw weigert -weigert!- Duijndam in zijn overwegingen te betrekken dat het hoofd van de man David Bowie voor dezelfde doeleinden werd gebruikt.

      Logisch, want daarmee zou hij moeten toegeven dat er van vrouwonvriendelijke intimidatie geen sprake is en daarmee tevens toegeven dat hij er volkomen naast zit en alles wat hij voor de bühne kletst inhoudsloos en uit de lucht gegrepen is.

      Duijndam is geen hoogvlieger in het debat en dat maakt hij nu weer pijnlijk duidelijk. Je bent een geboren loser. Ook RPML veegt de vloer met je aan. Wie niet eigenlijk?

     16.   

      Dat Groeneveld absoluut niet begrijpt waar het hier over gaat wordt pijnlijk geïllustreerd door zijn wonderlijke idee dat er geen verschil is tussen een mannenhoofd of een vrouwenhoofd waartegen mannen mogen urineren.

      Eerlijk gezegd zie ik geen mogelijkheden meer om tegen dit soort seksistische stupiditeit nog argumenten in te brengen.

     17.   

      Enkele uren geleden was trollemans het zowaar met Groeneveld eens.

      Nu gaat hij als een houwdegen tekeer: “seksistische stupiditeit”, “seksuele intimidatie jegens vrouwen” etc.

      Je blijft lachen met deze windvaan.

     18.   

      “Eerlijk gezegd zie ik geen mogelijkheden meer om tegen dit soort seksistische stupiditeit nog argumenten in te brengen.”

      Ernst Quichot geeft zijn strijd tegen de windmolens op, hijst de witte vlag en geeft zich over.

      Hij beseft dat hij verslagen is, heeft verloren en is uitgekletst.
      Einde ‘debat’.

     19.   

      Het blijft wonderlijk hilarisch dat Groeneveld niet kan zien dat het verschil maakt of mannen in een urinoir tegen een afbeelding van een vrouw of een man pissen.
      Zelfs het feit dat het urinoir in de afbeelding ook nog in de mond van de vrouw wordt geplaatst ziet hij niet als een wel erg grof seksistisch beeld.

      Floris sluit zich uiteraard bij hem aan. Helaas kan dat niet verbazen. Zijn vrouwenhaat bleek al eerder.

    6.   

     FLP bedoelde hier gewoon het is een schande dat
     vrouwen bestaan zij zijn een brok negatiev schepsel .
     Mietje dus .

  3.   

   “Je kunt de grap hooguit smakeloos vinden en that’s it.”

   Eensch. Al gaat de vrijheid van mening natuurlijk veel verder. Er zijn kennelijk ook mensen die van mening zijn dat je Amy in de mond mag pissen. Ik vind het smakeloos en luister sowieso niet naar 538.

 11.   

  Dit soort streken zouden verboden moeten zijn maar in een wereld waar ranzige figuren van een bepaald geslacht de wetten schrijven gebeuren er rare dingen

  1.   

   In de text hadden ze het ook over een David Bowie pot, smakeloos en flauw is een ding, maar het is geen seksisme.
   En eenzijdig gezanik met betrekking tot geslacht raakt kant nog wal.
   Mevr. De la Fleur dit is hoogst ongepast…

   1.   

    De vrouw is slachtoffer van seksuele superioriteit van de mannelijke geslacht. Dit soort geintjes weizen hierop

    1.   

     Kletspraat, of u moet David Bowie ook onder de vrouwen scharen.

     In dat geval nee, gewoon nee.
     Ja het is een flauwe puberale grap maar nogmaals geen seksisme, u kunt het beweren tot u blauw ziet.
     Maar dat maakt het nog seksisme

 12.   

  Heel triest als je op zo’n manier bij gebrek aan beter het volk probeert te vermaken.
  Overigens ik luister zo wie zo nooit naar deze zender.

 13.   

  Ik luister nooit naar 538. Dus wie daar de dj’s zijn, moest ik even opzoeken.
  Hier komen ze:

  Martin Garrix
  Hardwell
  Armin van Buuren
  Tiësto
  Afrojack
  Sunnery James & Ryan Marciano
  Lucas & Steve
  David Guetta

  Zo te zien zitten daar een stelletje ‘links lullen, rechts vullen’ figuren bij.

  1.   

   Voor de mensen die toch naar radio 538 willen luisteren maar geen vervelende DJ willen horen adviseer ik om radio 538 non-stop te streamen naar je speakers. Alleen maar muziek, zelfs bijna geen reclame. ;-)

 14.   

  De vrouw wordt hier afgeschilderd als een object. Dit is pure seksisme en deugt voor geen centimeter. Degene die dit heeft laten plaatsen zou de laan moeten worden uitgestuurd.

  1.   

   Hardleerse mensen zijn hardleers.
   Er was namelijk ook een pot in de vorm van David Bowie
   Flauw ? Ja, behoorlijk
   Seksisme? Nou nee

 15.   

  Voor de muziek WDR4, 70’s 80’s voor nieuws BNR Radio. Trouw voor de krant.

 16.   

  Ik vind het een goede zaak dat DDS hier een duidelijk statement maakte tegen deze vorm van plat seksisme.

 17.   

  Een buitengewoon smakeloze “grap” die wel het nodige zegt over het beleid dat bij deze radiozender wordt gevoerd.

  Progressief zeker?

  Net zo progressief als onderbroekenman Van Jole?

 18.   

  Wat een zooitje daar, als ze daar nu patricia paai voor hadden genomennhad ik hem nog kunnen begrijpen maar dit vind ik erg laag bij de grond.

 19.   

  Bosche draak helemaal mee eens, voor de nabestaande van Amy Winehouse is dit een slag in het gezicht. Met de (commerciële) radio stations is het toch al triest gesteld en vooral bij radio 538 (lees : 53 shit) Side kicks die niks te melden hebben, een hoop gelach om niks. De NPO heeft er natuurlijk ook een handje van. Ook de muziekkeus is bij de commerciële zenders ook ronduit belabberd, Radio 10 uitgezonderd. Ze hadden beter Frank ‘patser’ Dane kunnen gebruiken als urinoir.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!