Wilders laaiend dat z’n vervolging doorgaat: ‘Dit proces stinkt! OM-baas Bolhaar was ambassadeur van Marokkofonds!’

Terwijl zijn advocaat Geert-Jan Knoops de sterren van de hemel staat te argumenteren in een zwaarbeveiligde rechtszaal in Amsterdam, voert Geert Wilders op internet z’n eigen aanval op zijn hogere beroepszaak uit. De PVV-aanvoerder merkt op dat hij z’n proces vindt stinken, omdat het Openbaar Ministerie ten tijde van zijn vervolging werd geleid door Herman Bolhaar, die in een nevenfunctie actief was als ambassadeur van het Marokkofonds.

Terwijl de herziening van het hoger beroep in Wilders’ minder-minder-minderzaak alweer een weekje van start is, lijkt de nieuwe tactiek van de PVV-voorman en zijn advocaat Knoops inmiddels duidelijk: Knoops verdedigt zich met hand en tand in de rechtzaal, terwijl strijder Wilders op Twitter er op uittrekt om aan te tonen dat er  – volgens hem – sprake is van een onjuiste vervolging van een Kamerlid. Een aanslag op de vrijheid van meningsuiting, gepleegd door mensen met dubieuze belangen.

In die strijd komt ook Herman Bolhaar voorbij. Toen in 2014 werd besloten dat Wilders vervolgd werd voor het (laten) scanderen van “minder, minder, minder Marokkanen” in Nederland, was Bolhaar de hoogste leidinggevende van het Openbaar Ministerie. Tegelijkertijd was Bolhaar ook Ambassadeur van het Marokkofonds, en dus ruikt Wilders belangenverstrengeling. Op Twitter schrijft hij z’n frustratie van zich af:

“Wie was ook alweer de hoogste baas vh OM toen ze in december 2014 – na overleg met VVD-Minister Opstelten – besloten mij te vervolgen voor “minder minder”?

Herman Bolhaar!

En wat was zijn nevenfunctie toen? AMBASSADEUR VAN HET MAROKKOFONDS #ditprocesstinkt”

Het is niet voor niets dat Wilders zijn pijlen richt op Bolhaar: ook in 2016, bij een eerdere fase van zijn rechtszaak, kreeg de OM-baas het voor de kiezen van Wilders. Bolhaar is inmiddels actief in een andere functie: hij is Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. sjun

  En zo komt er steeds meer aan het licht van politieke belangenbehartiging via de achterdeur van justitie.

  1. Original NL

   Dat er met twee maten wordt gemeten is al jaren duidelijk….toch raar..wat voor voordeel heeft-of denkt de individuele deugfascist met het islamiseren van nl te behalen?
   Of gaat het alleen maar om goedkope arbeidskrachten om met india te kunnen concurreren? Maar de gemiddelde jurk wil helemaal niet werken dus dat kan het niet zijn…..wat dan wel???

   1. hans-e-pans

    Dit verwonderd mij niets, altijd een vinger in de pap willen houden, het Nederlandse wijsvingertje, kijk maar naar de financiele steun aan gematigde strijdgroepen in sommige landen in het Midden-Oosten. Alleen noemen ze dat Nederlandse vingertje dan een vingertje aan de pols.

 2. Groeneveld

  Mensen die durven beweren dat rechters onafhankelijk zijn, niet corrupt en niet doen aan belangenverstrengeling, zijn dom, staan buiten de realiteit en zijn kwaadwillend.

  Natuurlijk heeft iedereen met gezond verstand altijd beseft en geweten dat het een proces met politieke motieven was tegen Wilders. Zover is het ‘prachtige’ Nederland gezonken: de Sovjet Unie aan de Maas, geleidt door een stel gangsters.

  Je verdwijnt misschien nog wel in een psychiatrische inrichting Geert, pas maar op!

  1. Arie B

   Het is zelfs aangetoond dat onafhankelijkheid niet bestaat.. Hier is het wel heel opzichtig. Laat Wilders en Knoops het maar goed aan de kaak stellen, des te sneller vernieuwd dat rare systeem met een surplus aan D66-rechters.

  2. Ernst Quispel

   De onnozelheid van Groeneveld blijkt uit het feit dat hij denkt dat Bolhaar een rechter is.

   1. robroy

    Ik leest dat nergens,leugenaar flikker hier op man dat jou ouders dit maar niet meer hoeven mee te maken hoe misselijkmakend jij bent .

   2. sonar

    Kwippeldans de LBO niet eens doorlopen ,wat kan jij domme reacties plaatsen.
    Dom geboren en nooit wat bijgeleerd dat is Kwippeldans bij gebleven en hij denkt daarmee verder te kunnen in de maatschappij.

   3. TheresaGeissler

    Doe niet zo belachelijk, Ernst: Dat beweert Groeneveld nergens!
    Wist je weer even niets anders om tegen te meesmuilen?

    1. Ernst Quispel

     Het artikel gaat over de hoogste baas van het OM en Groeneveld begint over rechters.
     Laten we hopen dat het een misverstand is.

 3. Shadow1100

  Ik zie en hoor het minister OPAstelten van Justitie nog zeggen:”Een minister liegt niet”. Als er één minister was die de zaak besodemieterde en bedroog was hij het wel. Pedo Demmink-zaak, de bonnetjes-zaak en al zijn Minervavriendjes uit de wind houden. Walgelijk..! Zaak-Wilders: een ontiegelijk veel geld kostende propaganda van linksch tegen weldenkende en eerlijke mensen.

  1. Lugar

   ”Een minister liegt niet”.

   Dat klopt, een minister liegt niet maar:

   – Doet de waarheid geweld aan
   – Informeert onvoldoende
   – Gebruikt alternatieve feiten
   – Informeert onvolledig
   – Met de kennis van nu had hij destijds anders besloten
   – Vliegt anders aan
   – Etc…

  2. Vliegenvanger

   @ shadow 1100. Een minister liegt niet, moeten ze al de ministers en de MP er uit trappen als ze liegen?
   Jammer dan blijft er geen een over in Den Haag. Het zijn allemaal leugenaars en bedriegers, en nog erger grote zakken vullers.
   Dat is de Nederlandse regering.

 4. Fonzie

  Te idioot voor woorden.

 5. Duckday

  De politiek heeft het met Fortuin gedaan en doet nu het zelfde met Wilders Het stink aan alle kanten Is de politiek nog betrouwbaar is de rechter ********

 6. Florissa

  “Populisme “gaat groeien,en wordt heel groot ,ook al proberen ze het aan alle kanten in de kiem te smoren , Italie ,Frankrijk ,de burgers worden wakker .

 7. FLP

  Nee dat ziet u verkeerd! Maar sluit u wel voor de zekerheid uw ramen en deuren…ivm de stank.

 8. Aytas

  Florissa beschrijft het hieronder heel goed. Dit is 1 van de redenen waarom een natiestaat zo gevaarlijk is. In een vrije markt economy moest dat volk zo hard werken dat ze geen tijd hadden om zich om een bruine agenda te bekommeren.

  1. Top

   Blablabla! Pas op hoor, het komt allemaal van rechts.

 9. Meriadoc Brandebok

  Wilders deed aan groepsbelediging en schrikt terug voor de consequenties die deze belediging met zich meebracht. In zijn hele dpreken had hij genuanceerder moeten zijn, maar hij wilde weer zo graag provoceren om electoraal te winnen. Geert Wilders moet zich diep schamen.

  1. toetssteen

   @M.B.
   Herinnert u zich de drie vragen die Wilders stelde? In welk opzicht was dat een belediging?
   Nee, ik verklap het niet, de bal ligt bij u.

  2. sonar

   Het is toch wel zielig als niet verder kan kijken als dat neus lang is he brandjestoker
   Het holmaatje van Kwippeldans zeker op dezelfde school gezeten,dan snap ik dat wel.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nee, u kijkt niet verder dan uw neus lang is, sonar. Er is geen enkel inlevingsvermogen om te begrijpen waarom een bevolkingsgroep zich hierdoor gekrenkt voelde. Of zelfreflectie dat het eenvoudigweg stompzinnig was om dit te roepen. Voor een intelligent man heeft Wilders zich stupide gedragen en wie zijn billen brandt moet op de pijnlijke blaren zitten.

  3. Seneca

   @MB
   ik doe ook aan groepsbelediging. ik wil dat links en al die klootzakken die deze onzalige filosofie blindelings volgen, de wereld uit gaat. te beginnen in Nederland. jij bent ook zo’n linkse klootzak! wat doe je nu? mij aanklagen? succes!

 10. Scaldis

  En wie was ook alweer de rechterhand en vertrouwensman van Opstelten? Juist, Rutte! Dat ook die er van wist is op z’n zachtst gezegd logisch.
  Maar denk nou niet dat Ivo Op Stelten zal gaan lopen als het water aan de lippen komt hoor. Want dit soort lieden hebben het liegen uitgevonden en lijden zeer regelmatig aan geheugenverlies.

 11. C.A.Barstow

  Het hele proces tegen Wilders is natuurlijk geregisseerd vanuit Den Haag, dat snapt een kind nog wel.
  Het steeds meer en verder verstikken van de vrije meningsuiting, het afschaffen van het referendum is daar ook een heel duidelijk voorbeeld van, dat is wat Den Haag nastreeft net zolang tot de bevolking volledig monddood gemaakt is, en men zonder problemen het land kan laten overspoelen door neanderthalers, en de soevereiniteit kan verkwanselen aan Brussel.
  Dat is wat men heden ten dage in Den Haag democratie noemt.

 12. TD

  Wilders deed aan groepsbelediging.
  Zwartepiet ís groepsbelediging.
  Alcohol gebruik op studentenfeestjes is groepsuitsluiting.
  Ik word onwel van dat gezeik van dat vreemd of niet geïntregeerd volk!
  En het OM,Don Corleone alias Mark Rutte en het hele zootje vinden alles prima en doen verder wat ze willen.

  1. Siemien

   “En het OM,Don Corleone alias Mark Rutte en het hele zootje vinden alles prima en doen verder wat ze willen.”

   En heel veel VVD stemmertjes dus ook, zij wensen dit blijkbaar graag in stand te houden door 1 x in de 4 jaar een VVD hokje rood te maken.

 13. Gerlos

  Benieuwd hoe deze dwaze soap gaat eindigen.

 14. Troelstra

  ‘Ook Binnenlandse Zaken bemoeide zich met vervolging Geert Wilders’

  Nieuwe beschuldiging van Wilders’ advocaat Geert-Jan Knoops

  Door: Redactie , 10:55, 03 december 2018

  Niet alleen het ministerie van Justitie en Veiligheid maar ook dat van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft zich bemoeid met de vervolgingsbeslissing in de zaak-Wilders. Dat zei advocaat Geert-Jan Knoops maandag op de tweede dag van de regiezitting van het strafproces in hoger beroep tegen PVV-voorman Geert Wilders. De strafzaak tegen Wilders is een politiek proces, zo bleef Knoops benadrukken.

  Lees ook – Wat Geert-Jan Knoops betreft kan het Hof het Proces Wilders snel ongeldig verklaren
  Wilders staat in de extra-beveiligde rechtszaal op Schiphol terecht voor zijn omstreden uitspraken over Marokkanen, die hij 2014 deed. De rechtbank veroordeelde hem voor onder meer groepsbelediging, maar legde hem geen straf op.

  Knoops heeft vorige week al uitvoerig betoogd dat er politieke druk op het Openbaar Ministerie (OM) is uitgeoefend om tot vervolging van Wilders over te gaan. Het OM heeft dat tegengesproken, het zegt die beslissing geheel zelfstandig te hebben genomen. Duizenden mensen deden aangifte tegen de PVV-voorman.

  Volgens Knoops moet de hele gang van zaken leiden tot het snel afblazen van het hele proces-Wilders. Om de stellingen over de politieke druk te staven, wil hij dat onder meer oud-minister Ivo Opstelten (Justitie en Veiligheid), ex-OM-topman Herman Bolhaar en enkele oud-topambtenaren van beide departementen als getuige worden gehoord.

  De zaak tegen Wilders is van meet af aan politiek van aard geweest, betoogde Knoops. Hij verwees onder meer naar uitspraken van toenmalig vicepremier Lodewijk Asscher, die zei dat hij ‘met walging’ kennis had genomen van de uitspraken van Wilders. Asscher ging ook op de stoel van de rechter zitten, aldus Knoops, door te zeggen dat er sprake was van discriminatie.

  Knoops is maandag naar verwachting de hele dag aan het woord. Het OM zal vrijdag op zijn betoog reageren.

 15. ruudjeenjose

  Ophangen die bolhaar.

  1. Koos van Winteren

   Zijn dit soort oproepen tot moord hier toegestaan?

   Verbazingwekkend.

   1. Meriadoc Brandebok

    Nope, maar Tim heeft geen moderatordienst.

 16. Suuse

  En wat wordt er gedaan met de uitspraken van Pechtold over PVV stemmers……

  1. Mart

   NIETS dus,want die was tegen de vijand.

 17. Mart

  Manneke Bolhaar lijkt wel wat op die nazi rechter Ronald Flecher…stug doorgaan met tegenstand vernietigen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.