Adembenemend: NASA geeft nieuwe foto’s van Jupiter vrij… en ze zijn schitterend

Jupiter / NASA.
Foto: Jupiter / NASA.

Ongelooflijk hoe mooi dit is.

De NASA heeft nieuwe foto’s vrijgegeven van de planeet Jupiter. De foto’s werden gemaakt door Juno Spacecraft… en ze zijn echt adembenemend mooi. Als je vandaag een herinnering kunt gebruiken dat, ondanks alles, het universum schitterend én een wonderbaarlijke plek is, welnu:

Deze foto’s zijn natuurlijk echt geweldig. Ja, we leven in politiek moeilijke tijden — hoewel, historisch gezien valt dat allemaal ook wel weer mee. Het is niet alsof we in de tijden van Cengiz Khans verovering van de halve wereld leven ofzo — maar als je dit soort beelden ziet is het je opeens meteen weer duidelijk dat, ondanks alles, het universum schitterend is.

Mooi, natuurlijk, maar de komende jaren komen er ongetwijfeld nog veel meer adembenemende ruimte-avonturen bij. NASA is druk bezig met space exploration, maar ook private bedrijven doen dat. Denk maar aan Elon Musks SpaceX, bijvoorbeeld. Mush is zelfs van zins om koloniën op te zetten in de ruimte.

Misschien, heel misschien, is het dus mogelijk dat we over twintig of dertig jaar allemaal voor een vakantie naar de maan … of een mooie planeet kunnen. Het zou wat zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

30 reacties

 1.   

  Stel dat het over 20 of 30 jaar mogelijk is hoe oud is die Marokkaan die in België overbodig is rond die tijd.

  1.   

   Dan zijn de jongsten tussen de 20 en 30 jaar. Want geen van alle Marokkanen hebben ze in België (en ook niet in Nederland) nodig. Marokkanen zijn altijd overbodig.

 2.   

  “voor een vakantie naar de maan”
  Splitsing der volkeren lijkt zinvoller,geweldadige koran minnaars en verder crimineel tuig naar de maan en de beschaving blijft op moederaarde!

 3.   

  Dit artikel gaat over de schoonheid van het heelal.

  Je kan wel zien bij wie er een bepaalde frustratie heerst.

  1.   

   niets hoeft of kan ons beletten om ons los te maken van de jupiter en aansluiting te zoeken bij de maan. ik vrees, gelet op de bijdragen op dit blog, dat ook in nederland er mensen zijn die dit willen.

   ik vind dat een griezelige ontwikkeling

  2.   

   Het heelal is zeker mooi, mocht het werkelijk ooit zo zijn mensen andere planeten gaan bewonen zal het me benieuwen hoe lang dat dan nog zo zal blijven.

   1.   

    zolang het maar zonder boudoir is. maar je kan wel zien bij wie er een bepaalde frustratie heerst

  3.   

   Aan je reacties te lezen, wordt het mij duidelijk, dat je het nooit verder zal schoppen als ”korporaal’. Dat ware in mijn diensttijd, de ‘kontenlikkers naar boven’ en de ‘bullebakken naar beneden’. Jammer, dat je nooit in mijn eenheid gezeten heb. Je zou nog om je moeder gillen.

   1.   

    @Top W.H blijkt hardleers

   2.   

    “Dat ware in mijn diensttijd”

    Je heb de dienst al verlaten?
    Waarom als ik vragen mag?

 4.   

  ik ben gister. ik ben bekend met meditatie en het leiden van meditaties. ik zie en behandel m’n eigen dromen als natuurlijke boodschappers van dieper weten. dromen delen ervaar ik als waardevol, evenals het mediteren in een groep. dat doe ik dus graag met een ieder die hier ook wel voor voelt.

  1.   

   Dit noemt men ook wel spiritisme staat gelijk aan occultisme/toverij/afgoderij

  2.   

   En ik ben een neefje van Harry Potter. En ik heb HSP. Dus ik behoef niet te ‘mediteren’, ik voel gelijk aan, wat voor ”rookworst’ u bent. oh ja, ik vlieg altijd in mijn dromen en dan weet u het wel hè.

   1.   

    W.im trutten en Corina van der laak Schenk.

  3.   

   Gister + Siemien + Black Jack + Dik = Lugartrol.

   1.   

    dagelijksestandaard.nl/huisreglement-voor-reacties/
    Huisreglement voor reacties:

    4. We stoppen met detectiveje spelen: ‘doxxing’, heksenjachten, NAW-gegevens publiceren, of het onthullen van zogenaamde andere identiteiten van mede-reaguurders wordt vanaf nu bestraft met een ban

    Het spreekt misschien voor zich, maar de comments-secties onder artikelen zijn bedoeld om het artikel dat erboven staat te bespreken. Leg alle aspecten van het stuk onder het vergrootglas: natuurlijk. Maar de panelen dienen natuurlijk niet om de mede-reaguurders aan een onderzoek te onderwerpen. Houd het bij het onderwerp, en niet bij de identiteit van de discussiegenoten. Of iemand ooit onder een ander pseudoniem gereageerd heeft doet niet ter zake.

    Meriadoc Brandebok overtreedt het huisregelement. Wil de redactie hier even iets mee gaan doen/

    1.   

     Hahahahahaha, ik vind hem leuk en grappig! Weinig, tot geen verwachting van, dat het iets oplevert. Maar ik bewonder uw moed, want als ik u straks niet meer kan lezen, zijn mijn vermoedens jegens dit probleempje, juist geweest. Ik zal u missen,broer van Don Quichot.

 5.   

  Heel indrukwekkend allemaal.

  Maar de mensen denken dat we Utopia kunnen creëren op een andere planeet, dat is een Utopie. Wij mensen maken er altijd een zootje van.

 6.   

  ‘Ja, we leven in politiek moeilijke tijden’

  Daar doe jij ook alles aan om mensen op te hitsen.

  ‘Misschien, heel misschien, is het dus mogelijk dat we over twintig of dertig jaar allemaal voor een vakantie naar de maan … of een mooie planeet kunnen.’

  Er bestaan meer mensen als de gepamperde westerling. Een libertarier die dat soort bullshit schrijft maakt zichzelf compleet ongeloofwaardig, een roofdier dat op de ellende van anderen gedijt zal nooit over allemaal spreken want dat is niet het belang van een libertarier.

  1.   

   Uiteraard plempt Aytasje weer even haar bekende dommigheid

   1.   

    @Siemien, je zou er bijna om gaan lachen als ze niet zo ziek was.
    Ze heeft als kind een enorm trauma opgelopen. Dat kan niet anders.

  2.   

   Iemand die met twee maten meet is net zo erg of misschien nog wel erger.

   1.   

    Leg uit?

  3.   

   Nog steeds geen baantje? Doe die pannelappen van je hoofd en ruik de koffie.

 7.   

  Die foto’s zijn inderdaad schitterend. Niet alles heeft een politieke vermenging nodig.

 8.   

  Met deze reportages gaat het de goede kant op. Valt weinig aan te vervormen. Meer van dit nieuws !

 9.   

  Westerse beschaving is bron van superieure wetenschap. Daar kan de Islam niet tegenop. The West is the best.

 10.   

  vrijdag 21 september 2012

  Westerse beschaving is bron van superieure wetenschap

  De mate waarin wetenschap en techniek gedijen in een maatschappij is een van de objectieve maatstaven waaraan het niveau van een moderne beschaving kan worden afgelezen. Neem eens in beschouwing wat er vanaf (pak hem beet) 200 jaar geleden tot aan de dag van vandaag wereldwijd aan technologische ontdekkingen is gedaan. Dan kun je alleen maar concluderen dat de Westerse cultuur daarbij een hoofdrol vervulde met haar vrije open houding ten opzichte van de wetenschap. Van de locomotief tot de automobiel, van de telefoon tot de fotocamera en van het vliegtuig tot de computer, alles werd in het Westen uitgevonden en verwezenlijkt. In eerste instantie exclusief door Westerlingen, later ook meer en meer door anderen, maar die bedreven dan wel wetenschap op een Westerse manier en in de Westerse maatschappij.

  Progressievelingen houden graag de mythe in stand dat alle beschavingen gelijk zijn. Dit zou betekenen dat de waarden en normen van de geavanceerde Westerse samenleving niet verheven zijn boven die van de primitieve Klappi-Wappi-stam uit centraal Afrika. Ze zijn hooguit anders. Een onhoudbare stelling natuurlijk, want zoals de conservatieve Amerikaanse filosoof Leo Strauss al eens terecht vaststelde: “If all values are relative, then cannibalism is a matter of taste.” Er zijn overigens busladingen extreemlinkse types die, in weerwil van deze onweerlegbare logica, de Westerse beschaving op voorhand inferieur vinden aan om het even welke andere cultuur waar ook ter wereld. Zo’n idee kan alleen maar worden geboren uit een grote afkeer van al het eigene en is niet op rationele overwegingen gestoeld.
  Tegenwoordig hoor en lees je regelmatig in de media dat moslims vroeger ook héél veel uitvindingen hebben gedaan en dat de islamitische wetenschap al op een hoog peil stond, toen wij nog in de donkere middeleeuwen verkeerden. Wij zouden daar in het Westen veel aan te danken hebben, zo vinden islamofielen, die in linkse kringen in overdaad aanwezig zijn. De Westelijke cultuur is niets, de islamitische is alles! Dat is de onderliggende boodschap. En deze dient met veel verontwaardiging te worden verkondigd.

  Het heeft wel iets aandoenlijks, zo’n wanhopige tegenwerping. Dit benadrukt immers slechts dat de wetenschap de afgelopen 500 jaar in het Westen in een niet te stuiten opwaartse stroomversnelling is geraakt, terwijl deze in de islamitische wereld ondertussen in een glijvlucht naar beneden is geschoten, tot diep in de duistere krochten van de gecultiveerde achterlijkheid.
  Met in de djellaba geworpen oliedollars worden vandaag de dag overigens wel op grote schaal state of the art technologische producten aangeschaft. Maar dit kan niet verbloemen dat de islamitische bijdrage aan het intellectuele proces waaruit al deze hoogstaande producten ontsproten de laatste vijf eeuwen verwaarloosbaar was. En laten we wel wezen, dat is ook even slikken natuurlijk, in die contreien.

  Ik hou het graag bij de feiten. En die liegen er niet om. In Wikipedia staat een hele lijst van belangrijke uitvindingen. Een dergelijk overzicht is natuurlijk niet alomvattend, maar het geeft toch een aardige indruk. Overtuig uzelf.
  Percolator, voor al uw sterke koffie

  Dit artikel verscheen eerder in Het Nieuwe Journaal.

  (© RL, april 2009)

  1.   

   Wat heeft de islamitische beschaving bijgedragen aan de mensheid?

   Geplaatst op 1 november 2014 door E.J. Bron

   Voortaan is het in Frankrijk onmogelijk geworden om serieus over de islam te debatteren. Er zijn er maar weinigen die durven twijfelen aan het heersende dogma. Zij die er wel aan twijfelen, worden onmiddellijk betiteld als islamofoben en gedwongen uitleg te geven of worden weg gehouden uit redactiekamers en uit de buurt van microfoons. Een eenvoudige verspreking is voldoende om voor het gerecht gesleept en tot een zware boete veroordeeld te worden. De hele zomer lang worden de misdadigers van Hamas voorgesteld als “rebellen” of combattanten, maar om ze te kwalificeren als “islamitische terroristen”en moordenaars blijft politiek “zeer ongepast”. En terwijl de Islamitische Staat moordt, verkracht en onthoofdt, wordt er alles aan gedaan om hen niet met het woord “islam” te associëren. Het overal aanwezige “multiculturalisme”, de angst en de lafheid dwingen ertoe om te zeggen dat alle beschavingen gelijk zijn of dat, in het centrum van het “egalitarisme”, de westerse beschaving iets minder gelijk is dan alle anderen.

   In deze context gezien lijkt het mij juist om een heel eenvoudige vraag te stellen: “Wat heeft de islamitische beschaving aan de mensheid bijgedragen?”

   Als je kijkt naar de geschiedenis van de islam zie je dat deze vol zit met plunderingen en massa-slachtingen en is gebouwd op rooftochten en veroveringen. Je kunt zien dat hij gedurende 10 eeuwen de slavernij in de “Sub-Sahara” heeft gevoed. Je ziet dat er, alhoewel kort, een periode van overvloed was in de wereld van de moslims, maar dat deze te danken was aan berovingen en niet aan het scheppen van welvaart en dat de weinige “moslimintellectuelen” uit diezelfde periode (Ibn Sina, Ibn Rushd, Ibn Khaldun) over ongeveer 7 eeuwen verspreid waren, waarna er een achteruitgang plaats vond, die tot op de dag van vandaag voortduurt.

   Je ziet dat de weerklank op deze achteruitgang in de islamitische wereld over het algemeen verschrikkelijk is; deze heeft de vorm aangenomen van nationalisme dat in de jaren 1920 – 1930 gekleurd werd met fascisme en nationaalsocialisme, die van een regressief fundamentalisme (Wahabisme en de andere vormen van Salafisme) en die van de radicale islam. Eerst als de Moslimbroederschap, voortgezet door Al Qaida en alle andere groepen die verder volgden. De moslims die de moderniteit met de islam willen verzoenen, zijn in de minderheid en marginaal.

   En we begrijpen het gevoel van vernedering van degenen die trouw willen blijven aan het woord van de koran en de omvang van de ramp niet kunnen overzien.

   We begrijpen ook dat door de koran, die hen vertelt dat het woord van Allah onfeilbaar is, zij niet inzien dat de ramp niet komt door de acties tegen de islam, maar het gevolg zijn van de islam zelf en dit alles tot een dodelijke wraak leidt.

   De islam heeft nergens democratie gebracht noch het natuurrecht gewoon “mens” te zijn. Hij heeft enkele “vaardigheden” voortgebracht of, om het nauwkeurige te zeggen, doorgegeven, maar de bijdragen van de islam aan de techniek of aan de wetenschappen zijn al sinds mensenheugenis gelijk nul. Het is al heel lang bekend dat hij niet bijdraagt aan de markteconomie en dat de islamitische beschaving er een is die voor de ondernemersgeest heel onvruchtbaar is. Behalve aardolie en gas produceert de wereld van de moslims tegenwoordig. . . NIETS! En behalve aardolie en gas, die niet de bronnen van energie en welvaart zouden zijn geworden als de Westerlingen niet die dingen zouden hebben uitgevonden die deze energie vereisen en ook hoe deze energiebronnen aan de “ingewanden” van de aarde te onttrekken, produceert de wereld van de moslims heden ten dage niets.

   NIETS….op het geweld, de vernietiging, het moorden, het terrorisme en de bedreigingen na.

  2.   

   + heleboel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!