BREAKING: Venezolaanse president laat buitenlandse journalisten arresteren!

De president van Venezuela, Nicolás Maduro tijdens een militaire parade. Bron: YouTube / 
Ruptly
Foto: De president van Venezuela, Nicolás Maduro tijdens een militaire parade. Bron: YouTube / Ruptly

De president van Venezuela mag ondertussen zijn borst nat gaan maken want er gaan berichten de wereld over dat hij momenteel internationale journalisten laat oppakken en achter de tralies zet! Dit om te voorkomen dat zijn land natuurlijk wordt ‘geïnfiltreerd door journavisten’, die met hun rapportages willen bijdragen aan ‘social change’ in het land. Dat mag natuurlijk niet en dus worden de journalisten, die behalve het maken van beelden ter plaatse, geen vlieg kwaad doen opgepakt! 

Dat Maduro een dictator was dat weten we natuurlijk wel, maar dat hij zelfs Franse journalisten achter de tralies zet is nieuw. Het komt ongetwijfeld als reactie op de Franse eisen voor nieuwe verkiezingen en de rol die dergelijke journalisten spelen in het framen van de situatie aldaar. Maduro weet dat de pers machtig is en besluit dus om ze uit te schakelen. Maar dit leidt natuurlijk enkel tot ontzetting bij een merendeel van de internationale coalitie tegen hem.

Gisteren waren er nog hoopgevende berichten. Toen liet Maduro weten te willen ‘praten’ met de oppositie. Maar vandaag wordt er dus weer roet in het eten gegooid. Dat zet natuurlijk kwaad bloed bij de internationale coalitie die zich ondertussen heeft gevormd om Maduro af te zetten. Met de arrestaties heeft Maduro de facto gijzelaars in handen waarmee hij de Fransen kan afpersen, zo ver is hij zeker wel bereid te gaan.

Ook Spaanse journalisten zijn opgepakt en zitten achter de tralies. De Spanjaarden hebben de aanhouding uiteraard veroordeeld en eisen een vrijlating, maar die zit er nog niet aan te komen. Daarvoor wil Maduro waarschijnlijk eerst garanties dat westerse landen zich niet nog meer gaan bemoeien met de interne problemen van het land. Aan de andere kant is de vastzetting ook een garantie dat die bemoeienis voorlopig niet voorbij is, immers worden westerse landen nu geagiteerd.

De oppositie heeft in ieder geval voldoende argumenten in handen om de beeldvorming rondom Maduro negatief te beïnvloeden in binnen- en buitenland. De feiten liegen er niet om, zo stelt oppositieleider Guaidó: “Deze tragedie heeft geleid tot de grootste exodus in de geschiedenis van Latijns-Amerika, met drie miljoen Venezolanen die nu in het buitenland wonen.”

Dat zegt voldoende over Maduro: de mensen stemmen met hun voeten zolang hij weigert verkiezingen te houden.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

22 reacties

 1.   

  hahahahhaa

 2.   

  Hier loopt Links maar achteraan! Als het tegenzit beginnen ze direct hun tegenstanders weg te werken. En dat is met Links Nederland niet anders. De geschiedenis leert het ons!

  1.   

   Hoe doet links Nederland dat? Graag even duidelijke voorbeelden. Het zijn juist rechtse partijen die op dit moment mensen willen wegwerken met de hulp van ‘christenen’ van de SGP.

   1.   

    Als we dat nog moeten gaan uitleggen ben je nog dommer dan dom, en nu snel in het bootje vent tis nu nog licht .

   2.   

    Door het verzwijgen van feiten, het niet publiceren van statistieken en andere onwelgevallige feiten.

 3.   

  Het kon een broertje van Erdogan wezen…of is het zijn…hang me er niet aan op .

 4.   

  Dit zijn de vriendjes van Maduro.
  Erdogan en Poetin.

  1.   

   En Trump die de persvrijheid ook al een aantal keren aan banden probeerde te leggen door alleen pers uit te nodigen die hem goed gezind was.

   1.   

    doe vooral nog een aantal jij bakken waslap

   2.   

    Vind je het gek??? Trump komt voornamelijk op een negatieve manier in het nieuws. In usa, net als in Nederland, zijn de media voornamelijk links georiënteerd. Ze steunen openlijk Clinton, terwijl trump toch echt de president is. Het is een vreemd mannetje, maar toch doet ie het zo slecht nog niet. Hij is een man die zijn beloften probeert waar te maken, en ook terug durft te komen op eerder gedane uitspraken. We zouden meer van dit soort leiders moeten hebben!

   3.   

    Trunp heeft helemaal niets geprobeerd aan banden te leggen, hij heeft echter de vrijheid om te kiezen met wie hij wel en niet praat, ennwaar zichzelf rechts boeiende politici in Nederland door de modder kruipen in maar in een goed daglicht te worden gesteld door de linkse media in Nederland, daar kiest Trump ervoor om niet met de pers te sprken. En ja er is ooit naar goed voorbeeld van Obama eennkeors een bepaalde journalist geweigerd, wat toen geen probleem was en het nu ook niet zou moeten zijn, je bent altijd nog vrij zelf te geraken wie je binnen laat en wie niet. Daar wordt geen enkele persvrijheid mee aan banden gelegd.

  2.   

   Je vergeet nog een bedenkelijk en niet te missen vriendje namelijk Xi Jinping van de Volksrepubliek China

   1.   

    Inderdaad Pedrito maar net ff geholpen in de schuur (niet verwarmt) met spruiten sorteren dus ff bijkomen.

  3.   

   “Dit zijn de vriendjes van Maduro.
   Erdogan en Poetin.”

   En wie zijn er in ons land de vriendjes van Erdogan en Poetin?

   1.   

    Die kerel lijkt sprekend op een incarnatie van Saddam Hoessein.

 5.   

  Socialisten hebben problemen met vrijheid.

  1.   

   Socialisten willen gèèn vrijheid,die willen geknecht worden,een soort zelfcasteiding.

 6.   

  Het land zou dankbaar moeten zijn aan zo een geweldige leider als Maduro

  1.   

   Vind ik ook. Deze man verdient een standbeeld, hoger dan de hoogste wolkenkrabber. Dat zal het volk goed doen.

 7.   

  Maduro houdt van ruwe olie,niet van zijn volk!
  Verder een vredelievende socialist?

 8.   

  Laatste stuiptrekkingen van een dictator die zijn land in de afgrond heeft gestort of is dit de opdracht van de Russische dictator Poetin

 9.   

  Dat doet ie goed, say no more.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!