Brit krijgt politie achter zich aan om retweet ‘transgender gedicht': is ‘hatespeech’! Letterlijk gedachtepolitie!

40-george-orwellv1
Foto: George Orwell, auteur van het boek '1984', kennelijk gebruikt als handleiding.

Ze zijn helemaal van het padje geraakt daar in het Verenigd Koninkrijk! Een Brit kreeg de politie op z’n dak vanwege een retweet van een gedicht waarin er negatief wordt gesproken over transgenders. Een transgender deed aangifte ‘want hatespeech‘ en daar kwam het telefoontje! Dat meldt The Telegraph via TPO.

Kennelijk is er zoiets als een ‘community cohesion officer’ oftewel een buurtagent die ervoor moet zorgen dat de buurt elkaar niet aanvliegt. Deze agent trok de geschiedenis van de man even na en meldde hem even dat de retweet een ‘haatincident’ is:

https://twitter.com/EllieRestless/status/1065591991411585024

Gelukkig is het nog niet meteen een misdaad, meldt de agent aan de telefoon! Nee, om dat vast te kunnen stellen moest de gedachtegang van de man worden gecontroleerd! Letterlijk gedachtepolitie dus! Want op basis van hoe de man écht denkt over iets als transgenders, zou dan kunnen worden vastgesteld of de man de intentie had om haat te verspreiden of ‘gewoon ongevoelig’ zou zijn!

Ondanks dat dit al te belachelijk voor woorden is, blijkt ook nog eens dat de agent in een wijk is gestationeerd waar de criminaliteit de pan uitrijst! Dit betekent dus dat de traantjes van een transgender om een tweet die hem niet beviel, belangrijker wordt geacht dan diefstal, mishandeling, verkrachting en moord!

Sterker nog, als we een bron uit het artikel mogen geloven is dit de situatie:

“Die hate crime wetgeving is ontzettend eng. Als er bij je ingebroken wordt kun je de politie bellen en twee dingen zeggen.

1. Hoi, er is bij mij ingebroken.

2. Hoi, er is bij mij ingebroken en ik denk dat ze bewust mijn woning hebben uitgezocht omdat ik homo/neger/vrouw/immigrant ben.

Dat laatste hoef je niet te bewijzen. “

En nu denkt u natuurlijk: ‘Pff, kan mij het verrekken, is toch niet in Nederland?’ Het kan makkelijk die kant uit gaan! Ook RTL Nieuws berichtte hier al in 2015 over. Nu gaan ze hier nog niet zover als aan de andere kant van het Kanaal, want ze zijn toch te druk met aangiftes op stapels sorteren, maar de stap naar ook zo’n situatie is flinterdun.

En ergens is het misschien ook nog wel voor te stellen dat in sommige gevallen een agent terecht bij iemand aanklopt, bijvoorbeeld wanneer zo’n figuur als Breivik z’n manifest online zet, of wanneer iemand een aanslag aankondigt. Hier gaat het echter over het beschermen van tere zieltjes en hun gevoelens omdat ze te gechoqueerd zijn om de Tweet weg te klikken en er een gefabriceerde logica heerst waar ‘een of andere gek’ door het lezen van zo’n ‘haat-bericht’ over gaat tot actie. Totale gekte!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

26 reacties

 1.   

  Is in Nederland niet anders, hoor. Politie en OM zoeken driftig op sociale media naar uitlatingen, die in hun ogen haatzaaiend of bedreigend zijn.

  Poosje terug kreeg een jonge man de politie aan de deur vanwege een – achteraf onschuldige – tweet. Toen hij niet thuis bleek te zijn, gingen ze naar zijn bejaarde moeder. Het arme mens schrok zich half dood.

  Gênante vertoning, zeker toen duidelijk werd dat de agenten in opdracht van de burgemeester handelden. De naam van die burgemeester: Bram van Hemmen (CDA).

  1.   

   Eigenlijk is het gewoon een voortborduren op de insteek van de overheid.
   Hoe ver zijn we nog af, dat een persoon die Allahu akbar roept en de ruit vernield van een anders denkende, alleen maar verward is.?

   1.   

    Dat is inderdaad wel opvallend, heel veel aanslagen in binnen en buitenland gebeuren door verwarde mensen. Tuurlijk als je verward bent dan steek je gelijk iemand neer.

    Zo wordt je maar voor gelogen.

 2.   

  Hoi, VPN is best wel een goede uitvinding, vooral als je Tw1ttert…

  1.   

   Gewoon niet over de grenzen van fatsoen heen gaan is natuurlijk ook een mogelijkheid.

   1.   

    Pardon?

    Je hebt geen idee hoe dat in zijn werk gaat he, wie bepaald welk fatsoen de grenzen bepaald?

    De moslim met zijn lange tenen als iemand weer eens feiten roept over zijn / haar rare profeet?

    Of linkse mensen die niet houden van mensen met rechtse gedachtes?

    Het klinkt waarschijnlijk leuk als je het eens bent met de handhavers, maar wat als mensen gaan handhaven die hele andere grenzen hanteren?

    Dit aan de overheid overlaten is echt een ontzettend slecht idee, geen instituut wat zo incompentent als de overheid is.

    1.   

     Dit gaat over Twitter joh. Rechts slachtoffer gedrag, je moet haast bedreigen wil je op Twitter een ban krijgen. Joost niemoller kan daar openlijk antisemiet zijn.

   2.   

    In praktijk betekent dat: Niet over de grenzen van de linkse normering voor fatsoen gaan. Sylvana-achtigen, om het op DDS zo geliefde onderwerp als voorbeeld te nemen mogen mij als witte hetero seksuele man schofferen, waarbij grenzeloosheid de norm is.

    Omgekeerd moet ik mijn woorden op een schaaltje wegen.

 3.   

  Aytas, ik probeerde jou eerder deze link te sturen van TPO, maar dds doet daar niet aan of zo. Het ging over wat je eerder zei over een gedachtenpolitie. Helaas lijkt die in Engeland wel voeten aan de grond te krijgen.

  1.   

   In Nederland ook koen. In heel de westerse wereld en wat mij betreft zowel van links als rechts. Ik vind dat belangrijke mensen als shirin Musa daar het slachtoffer van zijn. Van rechts krijgt ze geen steun omdat ze aan haar geloof vasthoud van links niet omdat ze kritiek op de islam heeft. De slachtoffers vrouwen en meisjes die vast zitten in een conservatief geloof fanatisme. Ik hoop dat een redelijk midden, links en rechts opstaat en kritisch naar bepaalde aspecten in de maatschappij kijkt maar de vleugels die voor die gedachtenpolitie zijn en niet meer aan nuance doen en alles over 1 kam scheren gaan uitsluiten als gesprekspartner, niet verbieden maar ook niet aan toegeven. Ik heb hier nog geen artikel over shirin Musa gelezen wat ik triest vind, daar ligt wat mij betreft een kans voor een redelijk midden.

   Gedachten kun je niet veranderen door een verbod. Ik vind de uitspraak van noam chomsky wat dat betreft echt een heel rake, de dds redactie verdiend wat dat betreft echt een pluim.

   “If we don’t believe in freedom of expression for people we despise, we don’t believe in it at all.

   Noam Chomsky”

 4.   

  Gekwetst zijn is natuurlijk ook nog een keuze. Ik ben erg benieuwd naar de reacties van een aantal mensen hier die om het bannen en negeren van anders denkenden roepen. Het is overigens geeneens een haat gedicht maar bedoeld om te kwetsen. De mening van veel mensen is totaal niet belangrijk, ben je tevreden met jezelf is waar het om draait en daar zal het bij deze transgender wel aan schelen. Waarom je elkaar zo wilt kwetsen is mij een raadsel.

  “So call me shit face, master of disgrace
  I don’t care ’cause my outer skin
  Is thick like crust and a liver that’s rusted out
  Now I’m on a list
  Everybody wants to give a shit out of me
  I won’t give it but I’ll give ambivalence”

  1.   

   Ik denk dat een limerick niet zozeer bedoeld is om te kwetsen, in dit geval waarschijnlijk wel om de spot te drijven met, maar iedere grap gaat tenkoste van iemand anders. Ik zou het eerder als satire zien dan als aanzetten tot haat. Ik vind dat mensen wat meer open moeten staan voor kritiek, en niet alles meteen als ‘haat spraak’ weg moeten zetten. Humor is van allen tijde. Mensen zouden zichzelf beter wat minder serieus kunnen nemen, ook wat betreft hun plaats in de samenleving. Zo belangrijk ben je niet, ben je er niet meer dan zal dat niets veranderen. Voor jezelf opkomen, ja! Jezelf zien als het middelpunt van de samenleving, nee!
   Aan humor zijn geen grenzen, enkel aan het gevoel voor humor.

   1.   

    Een oude punker opgegroeid in een Utrechtse volksbuurt, nu 58 jaar opgegroeid met migranten vertelde mij dat lange tenen een probleem zijn geworden. Ik denk dat je helemaal gelijk hebt. We moeten verdorie ook niet doen alsof een grapje over te laat komen tegen een negerin direct racisme is. De Nederlandse zuinigheid, kijken niet kopen is ook gewoon een grapje. Beide zijn onmogelijk geworden.

    1.   

     @Satya
     Yep, zo trekken mijn Chinese kleinzoons hun ooghoeken op en steken de draak met Chinezen.
     Kinderen zijn helemaal niet bezig met al die flauwekul. Als ze in Nederland zijn horken ze rond met allerlei kindjes en genieten met zijn allen van de boomhut. Hoppa, wie het eerste boven is, is top aap. Echt waar en trots dat de winnaar is!

     1.   

      Racisme is een aangeleerd iets. Ik ben in een mix van afrikaans joods en blank milieu opgegroeid en er was nooit een probleem. Pas de laatste jaren komt er een probleem.

 5.   

  Lees net iets idioots: De EPP, de Socialisten en de zogeheten liberalen van ALDE hebben in Europees Parlement samen nu in allerlijl een amendement ingediend op het reglement. Zij zullen in de toekomst op basis van politieke criteria samen bepalen of oppositiefracties erkend zullen worden. #democracy

  1.   

   NEXIT ZS.

 6.   

  Quote……. Deze agent trok de geschiedenis van de man even na en meldde hem even dat de retweet een ‘haatincident’ is:…….
  Ja een goede aktie van constable noppen!!

 7.   

  Die agent is waarschijnlijk zelf transgender!

  1.   

   Als agent voer je gedachtenloos je opdracht uit.
   Daarom zijn er ook zoveel joodse mensen uit nederland afgevoerd….”plicht juffrouw saartje” zei bromsnor vroeger.

   1.   

    En staat de franse agent in te hakken op het gele hesje waarin zich mogelijk zijn buurman bevindt.

 8.   

  Facecrime

  Amerika spreekt er inmiddels al een week over.
  Tip ?
  Covington jongens.
  De Cultuur-Oorlog etc cetera.
  Die we aan het verliezen zijn.
  Youtube draait overuren
  (incluis honderdduizenden views en likes wegpoetsen)

  Waarom wordt er niet op DDS over gebabbeld ?
  Zit er überhaupt niemand nog op de USA ?
  Toch ons voorland in zoveel zaken (zoals de SJWarrior-nazi’s) et cetera

  1.   

   Dat was een grote leugen in Amerika, dat sloeg echt alles. En de linkse media slikte het als zoete koe. Er ging zelfs gejubel op, want zo konden ze Trump en zijn aanhanger weer zwart maken.

   Ach, dat die jongens met verkrachting en dood bedreigd worden, dat interesseert CNN niet. Zelfs adressen werden op internet gezet, zelfs van jongens die niet bij de mars waren, ook die worden nu bedreigd.

   Nathan Philips is een aardsleugenaar en iedereen trapte erin.

   Kijk vooral op de bijdrage van Mark Dice over dit onderwerp. Hij haalt een clip aan van ‘The View’ een links liberaal praatprogramma waarin werd gevraagd waarom we er iedere keer intrappen dat nepnieuws, toen versprak één van de dames zich en zei ‘omdat we Trump weg willen hebben’.

   Hillary Clinton riep in de media op elke republikein lastig te vallen, thuis, op straat en zelfs in restaurants.

   Ja, die geweldige democraten zijn niets beter dan de rest.

   Kijk ook eens naar deze Afro-Amerikanen op Youtube:
   The Amazing Lucas – Media targets Covington kids with Full Force.

   Anthony Brian Logan – MAGA Teens Confront Old Native Man In DC… Or Did They? Here’s The Real Story

 9.   

  Alles is tegenwoordig haatpraat, kijk maar wat er gebeurde toen het manifest door de media naar buiten werd gebracht.

  Je mag wel zeggen Minder Wilders of ik hoop dat hij aan kanker sterft, maar hij mag niet minder, minder zeggen. (overigens vind ik niet dat hij het moest zeggen, maar het is als voorbeeld)

  Er wordt zo vaak met twee maten gemeten. Maar het beste wapen is om iemand een hater te noemen, doet de media ook gelijk en het COC. Dat bekt lekker en je hebt gelijk een monster van iemand gemaakt.

  1.   

   “Alles is tegenwoordig haatpraat…”

   Inderdaad, zo kun je ook kritiek de nek omdraaien. Niemand wil uitgemaakt worden voor haatzaaier, racist, fascist of allerlei ‘foben’.

 10.   

  Een wereld waar dit als groot probleem wordt besproken en aangepakt zal wel heel erg op het paradijs lijken.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!