DENK draait achterban rad voor ogen: ‘Word lid, en betaal minder belasting… en je energierekening gaat omlaag!’

vlcsnap-2019-01-10-16h14m09s832
Foto: Minder btw op je boodschappen? Als je dat wil, moet je lid worden van DENK! Bron: DENK / Facebook.

Als je DENK zou moeten omschrijven in de termen van Winnie the Pooh, dan is de partij vermoedelijk het beste te omschrijven als honey pot. In een poging om nog snel even zo snel mogelijk nieuwe leden te werven, worden onwetende mensen gewoon in de val gelokt met lekkermakertjes die helemaal niet kloppen. Zoals dat je straks minder btw betaalt of minder geld kwijt bent aan je energierekening als je een DENK-ledenpasje kan overhandigen.

Voor een partij die zich met name richt op Turkse en Marokkaanse Nederlanders houdt DENK er wel oer-Hollandse argumenten op na: word lid van DENK, want dan bespaar je geld! Wie zichzelf politiek wil associëren met de wandelende veenbranden Tunahan Kuzu, Selçük Öztürk en Farid Azarkan gaat er economisch op vooruit! Je betaalt niet alleen minder belasting over je boodschappen, maar je energierekening zal omlaag gaan én je zorgkosten kelderen ook nog eens hard. Kijk, dat is mooi meegenomen, van dat handige DENK-spotje op Facebook.

Maar zit er enige waarde in? Kan Kuzu als volleerde afdinger inderdaad je huidshoud- en boodschappenrekening naar beneden hosselen? Het klinkt immers nogal te mooi om waar te zijn… en dat ís het natuurlijk ook. Want lid worden van DENK betekent inderdaad dat de kassa rinkelt, maar niet die van jezelf: wel die van DENK. Zij ontvangen elk jaar een paar tientjes van je, plus een groter deel van de subsidiepot. Want hoe meer leden een partij heeft, hoe meer centjes zo’n politieke beweging krijgt. Handig!

De DENK-kiezer (of enige andere kiezer) gaat er natuurlijk helemaal niets op vooruit. Want DENK gaat helemaal niemands energierekening naar beneden handelen: dat kunnen ze helemaal niet, want ze zijn met drie zeteltjes geen relevante macht. Maar stel dat DENK wél die machtpositie kreeg, konden ze alles dan wel waarmaken? Natuurlijk niet: DENK wil als volleerde linkse partij ook het halve land subsidie geven, dus al die extra belastingen die Rutte III int, komen dan goed van pas. Met de extra boodschappenmiljarden die de kiezer betaalt kunnen weer een paar anti-discriminatiecomiteetjes worden gefinancierd. Handig hoor, die btw-verhoging!

Om dus met Kuzu zelf te spreken:

trap-er-niet-in-1

En zo is het!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

21 reacties

 1.   

  Ik heb het spotje gekeken. Het had zo een partijspotje van Forum voor Democratie kunnen zijn, minder gevestigde orde, meer zeggenschap, geschiedenis schrijven en weg met Rutte.

  1.   

   Inderdaad alleen de doelgroep is anders.
   En zitten zij over tig jaren samen in een kabinet.

   1.   

    De doelgroep is inderdaad anders, maar het populisme is exact hetzelfde: de elite kan doodvallen en wij gaan het wel even doen.

 2.   

  ‘Zij ontvangen elk jaar een paar tientjes van je, plus een groter deel van de subsidiepot. Want hoe meer leden een partij heeft, hoe meer centjes zo’n politieke beweging krijgt. Handig!’

  Bedoel je zoiets als het fvd deed met hun oproep lid te worden ? Dit is weer zo hypocriet als maar kan.

  1.   

   Prachtig toch, hij van Denk stelt dan betaal je minder belasting, grapje zeker, want nu betalen ze niets.

   1.   

    Volgens mij ken je de Turkse textielindustrie niet. Dat lijkt mij een vorm van belasting, jij kunt je kleding goedkoop krijgen, stel dat je de in Nederland geproduceerde prijs moet betalen.

 3.   

  Als je nog meer islam wil…

 4.   

  Tunahan Kuzu, Selçük Öztürk en Farid Azarkan

  Wat valt hier op?

  1.   

   Dat ze vermoedelijk niet tegen de Islam zijn. Verder een kopie PVV, zij willen tenslotte hetzelfde. De plannnen van het huidige a-sociale kabinet Rutte wegvagen. Ik denk dat zij hiermee goed wegkomen.

   1.   

    “Verder een kopie PVV…”

    Ben benieuwd naar de gekopieerde overeenkomsten. Als verwacht ik het eerlijk gezegd niet.

 5.   

  Dit spotje is een politiek spotje waarin DENK aangeeft waar ze zich voor gaan inzetten als je lid gaat worden. DENK is niet mijn partij en zal het niet worden ook, maar ik vind er eigenlijk niets mis mee. De plannen dat de burger minder geld kwijt is aan boodschappen, energierekening etc. zijn goede plannen. Politiek gezien ontbreekt de onderbouwing van de financiering van deze plannen, maar dat hoor je nooit in een spotje.

 6.   

  Mag dat allemaal wel van Allah kakkerlakken van DENK, liegen en bedriegen.

  1.   

   Ja dat mag, moet zelfs als het gaat om te misleiden en allah (zonder hoofdletter) = zonnegod = afgod = demonisch/satanisch

 7.   

  Mag liegen en bedriegen, vraagt iemand zich hier af. Ja, in de koran staat toe dat iemand mag liegen om de ander naar de islam toe te lokken. Het is immers allah die het zo wil. De meeste mensen weten niet wat er in de koran staat en vertrouwen er op dat het een goede ideologie is. Ze moesten eens weten.

  1.   

   Ik moet de partij nog tegenkomen welke doet wat ze zegt…zeggen en doen is nog altijd twee.

   1.   

    “Verder een kopie PVV…”

    Ben benieuwd naar de gekopieerde overeenkomsten. Als verwacht ik het eerlijk gezegd niet.

 8.   

  De leugens van Denk zijn heel schadelijk voor de bevolking. Wanneer je daar in trapt, moet je de islam omarmen en is het gedaan met de vrijheid, want Erdogan wordt jouw leider.

  1.   

   Feitelijk liegt iedereen in de politiek, met VVD als grote winnaar.

   1.   

    Ik zie dat de citroen je een passende nickname aanbood.

 9.   

  Die Denk partij heeft gezien wat Rutte allemaal voor elkaar krijgt met liegen en bedriegen, dus denken ze wat hij kan kunnen wij ook. DENK DE PARTIJ VAN LIST EN BEDROG.

 10.   

  Het AD (David Bremmer 05-12-18):

  De energierekening in 2018 ging met 190 euro omhoog, in 2019 wordt dat nog eens 360 euro per jaar. Dat is 550 euro per jaar (45,80 per maand). Deze verhoging bestaat voornamelijk uit belasting!

  Weet wat je stemt op 20 maart en op 23 mei 2019!

  #stemzeweg

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!