DENK zinspeelt op afschaffing van Nederlandse traditie: ‘Een algeheel vuurwerkverbod!’

De partij DENK van Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk gooit de knuppel weer eens in het hoenderhok: nadat de partij eerder al Zwarte Piet wilde afschaffen en voorstelde om “racistische” straatnaambordjes weg te doen, lijkt de volgende Nederlandse traditie op de tocht te staan: vuurwerk met oud en nieuw.

Toegegeven, DENK is nog niet zoveer dat ze al pleiten voor een algemeen vuurwerkverbod, maar ze zijn zeker niet te beroerd om het alvast te hebben over deze maatregel. De partij van Tunahan Kuzu betoogt zich er (nog) geen voorstander van, maar lijkt wel alvast de achterban lekker aan het maken voor de maatregel. Daarom stelt men ze een vraag op Facebook: “Ben jij voor of tegen een algeheel vuurwerkverbod?

Op het moment van schrijven lijkt een meerderheid van de DENK-aanhangers daar inderdaad voorstander van te zijn, alhoewel nipt: 56% om 44%. Er kan trouwens nog tot en met dinsdag gestemd worden in de poll, dus een gelopen race is het geenszins.

Overigens is DENK niet de enige Nederlandse partij die lijkt te pleiten voor een vuurwerkverbod. Eerder al diende 50PLUS, samen met de SGP en de PvdD een motie in om de regering te laten onderzoeken of een algeheel vuurwerkverbod voor particulieren misschien niet een goed idee zou zijn. Het verschil met deze drie partijen en DENK is natuurlijk wel dat laatstgenoemde er een handje van heeft om nagenoeg álle Nederlandse tradities aan te vallen, en de overigen zich slechts druk maken om het vuurwerk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. Rien Noppen

  Mijn God, is die vuurwerkellende nu ook al een Nederlandse traditie?

  Wat een idiotie!

  1. IJsbrand Koudvuur

   Rien Noppen,
   Gelukkig nog wel..
   Er zijn altijd mensen die hun bedroefde zin doordrammen todat alleen het saaie vreugdeloze leven zal volstaan en iedereen even zuur is.

   Note to self*
   Volgend jaar extra vuurwerk halen!

   1. Rien Noppen

    Ik hoop dat die zogenaamde vuurwerktraditie nog sneller wordt afgeschaft dan Zwarte Piet. Verwacht ik ook.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Tuurlijk verwacht jij dat, Rien. Ik had ook niet anders verwacht.

    2. Siemien

     Ja Rien je lijkt wel een Ernstje te doen..

     1. Lugar

      @Siemien: Inderdaad, even invoeren in m’n script!

  2. Raveltje

   Volgens mij ligt de oorsprong in China

  3. edoc431

   Ga naar bed Ernst hoogste tijd voor jou

 2. ZiggyStardust

  Dus omdat een aantal personen niet op een normale manier met vuurwerk om kunnen gaan, moet de traditie maar afgeschaft worden.
  Dus omdat een aantal personen niet met alcohol om kunnen gaan…
  Dus omdat een aantal personen niet met religie om kunnen gaan…

  1. Raveltje

   En als je niet met mes en vork kunt eten moet je maar verhongeren
   Juist, die kant gaan we uit
   Al moet ik erkennen dat vuurwerk wel steeds meer op bommen gaan lijken

  2. Beukman

   Lullig voor je @Ziggy, maar de tijden veranderen nu eenmaal. Tegenwoordig ervaren veel meer mensen overlast door vuurwerk dan vroeger. Zo is het ook gegaan met roken in het openbaar. En dat is dan het logische moment om de boel te gaan reguleren.

   1. ZiggyStardust

    Ik dacht dat het prima gereguleerd is. Een periode van 8 uur per jaar, 31-12 18.00 uur t/m 01-01 02.00 uur is het voor personen ouder dan 16 jaar toegestaan consumentenvuurwerk af te steken. De rest van het jaar kan het alleen met vergunning. Overtreding moet dan ook gewoon aangepakt worden, zodat iedereen 364 dagen en 16 uur geen vuurwerkoverlast heeft. Het is een beetje geven en nemen he?

 3. struisvogelpolitiek

  Kuzu met een cobra in z’n hand. 🙂

 4. Roughwood

  Een algeheel DENKverbod is ook serieus het overwegen waard. Zo’n polariserend, betweterig en misselijkmakend, NL’se maatschappij verziekend roedel provocerende ophitsers kunnen we missen als kiespijn!

 5. Lugar

  Ik ben voor een verbod op islampartijen.

  1. Raveltje

   Daar dromen we van, wat zij meebrengen is om te huilen

  2. ZiggyStardust

   Religie moet sowieso uit de politiek verbannen worden. Als je 8 bent en je gelooft nog in Sinterklaas wordt je raar aangekeken. Maar als je 35 jaar oud bent en je gelooft in ruimtepapa’s dan word je als vol bij zinnen beschouwd. Het aanbidden van spaghettimonsters en kinderneukende mannen met baarden doe je wat mij betreft lekker thuis. Maar ik zie gelovigen niet geschikt om het land te besturen.

   1. Meriadoc Brandebok

    “Maar ik zie gelovigen niet geschikt om het land te besturen.”

    Toch hebben zij in tal van kabinetten plaatsgenomen. Er is zelden een kabinet geweest zonder confessionele bewindslieden. Christendemocraten riepen zelfs “we just run this country”.

    1. edoc431

     “we just run this country”. Ahum jazeker lol

     1. Meriadoc Brandebok

      Ja, dat riep een CDA-er – ik ben even zijn naam kwijt – toen de christendemocraten nog een machtige partij waren in de Kamer.

    2. ZiggyStardust

     Klopt, ze hebben in vele kabinetten deelgenomen. Ze hebben het recht van vrouwen wat betreft zelfbeschikking over abortus lang gefrustreerd, het homohuwelijk gefrustreerd, koopzondagen gefrustreerd, allemaal vanuit een geloofsstandpunt vanwege een fictief figuur. Hoewel ikzelf niet voor abortus ben, maar wel vind dat iedereen dat voor zichzelf moet kunnen bepalen, en een rustdag in de week is ook wel fijn omdat de economie toch al 24 uur per dag draait en het steeds moeilijker wordt om met familie of vrienden af te spreken, zou ik het toch heel fijn vinden als wetten door mensen worden bepaald, en niet door sprookjesboeken van 2000 of 1400 jaar oud.

     1. Meriadoc Brandebok

      Dat betekent dat gelovigen de idealen hooghouden, maar laten we wel wezen: op dat moment vertegenwoordigden de christendemocraten een omvangrijk percentage van de bevolking. Onder Lubbers meer dan vijftig zetels in de Kamer.

      Gelovigen zijn in geen geval ongeschikt om te besturen. Ze doen het al sinds de Tweede Wereldoorlog. Aanvankelijk in enkele kleinere partijen en later gefuseerd.

     2. Meriadoc Brandebok

      = sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

   2. Lugar

    “Religie moet sowieso uit de politiek verbannen worden.”

    Islam is geen religie maar een totalitaire ideologie.

    1. ZiggyStardust

     Dat ben ik 100% met je eens.

     1. Lugar

      +1

    2. Ikbenhetbeu

     Mee eens Lugar.

    3. Hermann

     Verbod van enige vorm van religie of ideologie moet in de grondwet worden opgenomen, dwz afschaffing van de vrijheid van godsdienst, art. 1

     1. Lugar

      Godsdienst is geen probleem, ik heb geen last van boeddhisten, jehova’s, christen, hindoeïsten of joden. Ik heb last van de islam, en dat is geen religie (vrijheid van godsdienst) maar een totalitaire ideologie. Religie maakt daar slechts deel van uit.

  3. Siemien

   Een verbod is nog te karig natuurlijk het moet gewoon opdonderen uit onze maatschappij

 6. Arnoniemuss

  @Rien Noppen. Als Denk iets wil aanpakken, iets wil veranderen, maken de DDS reaguurders daar onmiddelijk een traditie van. Zo kriijg je munitie om Denk aan te vallen. Overigens, zelfs als het een traditie mocht zijn , is het wel zo dat het karakter van die traditie in 100 jaar substantieel veranderd is. Van een onschuldig gebeuren met relatief licht vuurwerk en weinig ernstige verwondingen is het in de loop der tijd geevolueerd tot een halve oorlog. Met vuurwerk van het kaliber van handgranaten, met afgerukte vingers, met verwoeste ogen, met ernstige brandwonden en zelfs met dodelijke slachtoffers. Ook wordt er inmiddels bewust vuurwerk gegooid naar gezagsdragers. Over DIE veranderingen in de traditie hoor je de DDS reaguurders maar weinig. Maar als DENK over een verstandige maatregel nadenkt, komen de DDS reaguurders uit hun holen kruipen. Een milde vorm van hypocrisie.

  1. edoc431

   Er is zelfs een hele leuke traditie bij gekomen met al die moslims .
   Wapen laden en in de lucht schieten zeer amusant om doen heb ik gehoord.

   1. ZiggyStardust

    Ja, en is in Duitsland meen ik een vrouw aan overleden. Omdat die kogels ook weer naar beneden komen schijnt. Wat mij betreft houden ze deze traditie maar lekker in het midden oosten.

    1. Aytas

     Is een Italiaanse traditie koen.

     1. sjun

      Zuid – Italië was dan ook jaren bezet door islam. Je ziet die gebruiken nog geïncorporeerd in de Maffiacultuur van waaruit omertà, infiltratie, misleiding, eerwraak en beschermingsbelasting naast excessief geweld wel de meest opvallende zijn.

   2. Siemien

    Islam tradities! onderdrukking, trouwstoettoeteraars, structureel het land minachten waarin men woont, suikerfeest/ramadan komt het je al bekend voor?

    1. Lugar

     En natuurlijk het bezetten/blokkeren van de Erasmusbrug met gebruik van buitenlandse (Turkse) vlaggen, ook dat is islam.

  2. Bosche draak

   Ik weiger op te draaien voor het wanbeleid van een ander.
   Elk jaar rond 12, een paar dozijn vuurwerk wat cakes en meer van dat mooie spul.
   Ongelukken? Tragisch maar wanbeleid.

   Er moet gewoon gehandhaaft worden, gooi je met vuurwerk naar mensen?
   Lat erover & bak in.
   Maar dat soort “lieverdjes” is al veel te lang ontzien.

  3. Lugar

   “Een milde vorm van hypocrisie.”

   @Arnoniemuss: Nee dan de reactie aan het adres van een übertrol die iedere week geband wordt en onder een andere naam doorgaat met zuigen en trollen. Jij kent duidelijk de kunst van het negeren niet en bent ook niet op de hoogte van de zegeningen van het script!

 7. Spaanse kok

  Vuurwerk een Nederlandse traditie?
  Gaat hard achteruit met DDS

  1. edoc431

   Ofniedan ik zou gauw hier vertrekken als ik jou was .
   Je hebt groot gelijk een waardeloze site, ik zou morgen een veeeel leukere site opzoeken.
   Laat je mij het even weten als wat hebt gevonden ???? B.V.D.

 8. Beukman

  Vuurwerk gaat gewoon roken achterna, en terecht. Over twintig jaar snapt niemand meer dat vuurwerk afsteken ooit een normale bezigheid werd gevonden.

  1. Rien Noppen

   Het gaat sneller. Nu is al driekwart van de Nederlandse bevolking voorstander van een vuurwerkverbod.

   1. Bosche draak

    Heeft u daar een linkje van?
    Kan het moeilijk geloven dat 75% tegen is

 9. Sibvach

  Jammer dat de islamieten het voor elkaar hebben gekregen om een Nederlandse traditie te slopen.

  Misschien kunnen we er 1 van hen slopen, er valt namelijk veel te zeggen over de gevaarlijke traditie ramadan. In die traditie worden mensen doodgereden omdat ze een te lage suikerspiegel krijgen.

  Echt totaal uit de tijd, gevaarlijk en ongezond die traditie.

 10. Gerlos

  Die kakkerlakken van DENK hebben helemaal niets te willen en moeten met hun poten van ONZE tradities afblijven.

  1. Beukman

   Die “kakkerlakken” zijn gewoon Nederlanders schat. Ze hebben dus alle recht om voorstellen te doen over hun land. Wen er maar aan.

   1. Sibvach

    Beukman, hoe was de chemotherapie?

    Of is het uitgezaaid?

    1. Spaanse kok

     Ik lees hier geregeld dat volgens redactie en reageerders er meer en strenger gehandhaafd moet worden .
     Hopelijk geven ze hier het goede voorbeeld aan onze wets-handhavers

 11. A3aan

  Ach, Denk gooit weer eens een knuppel in het hoenderhok. Die cijfertjes zeggen niets, het zou mij niet verbazen dat er een beetje mee geschoven is. De islam kijkt niet zo nauw.

  Ik blijf het maar herhalen, de islam hoort niet in Nederland en tweepaspoorthouders horen niet thuis in een Nederlandse publieke functie, die trekpoppen, marionetten van Erdogan al helemaal niet. Ben je het er niet mee eens, niet aanpassen, doei, enkeltje thuisland.

  1. Rien Noppen

   Als 800.000 Nederlanders moslim zijn en in het bezit zijn van een Nederlands paspoort is het toch raar om te zeggen dat de islam hier niet thuishoort? Het hoort gewoon bij Nederland, zoals Joden, christenen en Boeddhisten bij Nederland horen.

   De Duitsers vonden dat de Joden niet bij Duitsland hoorden. Dat is erg veel rotzooi en narigheid van gekomen. Het zou A3aan aan het denken moeten zetten.

   1. A3aan

    Overal waar de islam verschijnt, komt er narigheid, dat zou Rien Noppen aan het denken moeten zetten.

    1. Siemien

     Rien doet een Ernstje/Quispel/Aytasje

     1. A3aan

      Ach, natuurlijk, had het moeten weten, dank.

      Had nog wel een leuk filmpje van Waleed Al-Husseini op FB, krijg het niet hier geplaatst, willen laten zien, een groep moslims die in een opgetuigde kerstboom klimmen en de boel vernielen. Leuk joh!

     2. Siemien

      Dat kan wel a3aan maar dan moet je de “http://www.” weglaten en even spatie tussen bv dds.nl/com dus dds spatie . spatie nl/com

   2. Sibvach

    Rien, heb jij wel eens overwogen om je dode moeder te ne*ken of is de slet al vergaan?

    1. Rien Noppen

     Mijn moeder is inderdaad overleden, Sibvach.

     Hoe u de relatie met uw moeder onderhoudt zou ik liever niet willen weten.

     1. Sibvach

      Was gewoon een trolletje, Rien.

      Ik denk er nu weer anders over.

      Leeft je vader nog?

     2. Sibvach

      Ernst is slapen, ik hoop dat hij de slaap vat. Het is niet niks wat ik zei tegen hem. Het is keihard moet ik toegeven. Maar Ernst kan er wel tegen, hij doet niet anders dan provoceren.

      Misschien wel onder de gordel idd, maar daar is onze K.Dopper ook niet vies van.

      Als ik geband wordt dan kom ik gewoon weer terug. Ik denk als een hoofdoekje zonder clit. Lekker klessebessen met Aytas.

   3. Siemien

    Nee hoor Rien, de islam hoort he-le-maal niet thuis in Nederland, islam betekent onderdrukking maar blijkbaar zijn gasten zoals jij ste-ke-blind.
    Schandalig en erger nog, is dat jij Nederland(ers) vergelijkt met nazi Duitsland, en mij, in dit geval, dus vergelijkt met nazi’s ik vind dit een zéér zieke vergelijking en jammer dat je dit niet in het gezicht zegt, zieke geest heb jij…

    1. Aytas

     ‘Nee hoor Rien, de islam hoort he-le-maal niet thuis in Nederland, islam betekent onderdrukking maar blijkbaar zijn gasten zoals jij ste-ke-blind’

     Dus roep jij daarom iedere dag tot onderdrukking op? Tja idiots are taking over.

    2. Lugar

     “Nee hoor Rien…”

     Ik heb ‘m gescript, het is overduidelijk een kloon.

   4. Ikbenhetbeu

    Ja maar die Joden toen vormden geen bedreiging en de Islam wel, tenminste de extremistische Islam. Nog nooit een Jood zichzelf zien opblazen on zoveel mogelijk doden in je GastLand notabene nog wel, gezien. Extremistishe jihad Islam is populistisch, hoewel (ze deinen er ook niet voor terug om elkaar af te maken), fascistisch, nog erger dan Adolf Hitler, nazi’s, punt uit. Het moet bestreden worden en overal in de wereld een verbod op deze idiote krankzinnige beesten, want menselijk zijn ze niet. Nogmaals Goddank zijn ze bijna verdreven dankzij de Koerden, VS, Rusland en Assad. Nu hier nog in de EU.

 12. Ikbenhetbeu

  Afschaffen Ramadan, afschaffen haatmoslim, afschaffen gebedshuizen oftewel moskeeën. Afschaffen Salafisten en buitenland geld naar deze haat ideologieën. Afschaffen tolerantie naar niet tolerante oftewel Islam jihadisten, extremisten. Het land uit, dit tuig is niet te tolereren. Gelukkig zijn ze in Syrië, Irak al een koppie kleiner gemaakt. Nu hier in dit godvergeten linkse bolwerk EU genaamd nog. Weg met dit tuig. Geen enkel mens heeft het recht anderen te terroriseren, hun mening via dwang, angst zaaien te manipuleren. Helaas laat de politiek en wetgeving het afweten. Ik ben er, en genoeg Nederlanders als ik alle reacties op alle forums lees, ook. Genoeg is genoeg. Klaar is klaar. Het moet stoppen deze terreur van deze idioten. En dan heb ik het natuurlijk niet alleen over dit bericht van DSS maar alles bij elkaar opgeteld.

 13. marco1

  Hoe was de chemo? Is het uitgezaaid?je dode moeder neuken,kakkerlakken. Zomaar een greep van reakties naar elkaar toe. Ik vond het de laatste tijd al erger worden met de verwensingen die naar elkaar gegooit werden hier. Ik heb geen zin meer de onderlinge haat nog te lezen. Niet dat daar iemand wakker van zal gaan liggen maar vond toch even tijd het te melden. Ik wens u allen een goed nieuwjaar toe , een jaar van goede gezondheid en liefde en hopelijk ook wat meer verdraagzaamheid. M.v.g Marco

  1. Bosche draak

   Het gaat u goed

 14. Ikbenhetbeu

  En dan heb ik het natuurlijk niet alleen over dit bericht van DSS*. maar alles bij elkaar opgeteld. Mijn excuses ik bedoel DDS.

 15. nienke

  Alle Ned. tradities afschaffen en niet 1 van hun, ga eerst maar eens het halal slachten afschaffen Kuzu.en blijf met je poten van onze tradities af.
  Als het aan kuzu en z’n partij ligt mogen wij niets meer dan alleen 5 keer bidden per dag.

 16. Arie B

  Een algeheel toeterverbod bij bruiloften.. Dat zal hem leren die KoeZoo.

 17. Heras

  Ik snap de gedachtengang van kuzu; “wij bemoeien ons zoveel mogelijk met discussies, en laten mooie cijfertjes zien in polls, en dat wij toch echt zo begaan zijn met de nederlanders enz.

  Wanneer wij aan de macht zijn, zullen wij onze eigen wetten instellen die op de koran gebaseerd zijn. Wij doen dat sluipend, dus je merkt veranderingen niet direct op, wees gerust. Maar wij komen er aan”

 18. ruudjeenjose

  denk wordt dacht na 20 maart. Als de PVV aan de macht komt dan wordt dacht verboden. Stem op de PVV of het FvD.

  1. Rien Noppen

   “Als de PVV aan de macht komt dan wordt dacht verboden.”

   Laat dit even tot je doordringen!

   1. Meriadoc Brandebok

    Ach, Rien, iedereen weet dat de democratie in handen van de PVV is alsof men een waardevol juweel afstaat aan een driejarig kind. Ze spelen ermee, stoppen het in hun mond, spugen erop en verliezen het als ze een aantrekkelijker speeltje zien.

    1. Rien Noppen

     Dat bedoelde ik inderdaad.

   2. flessenpost

    Nieuwe nick quispel, dezelfde bullshit die je produceert?

  2. Lugar

   +1

  3. Lugar

   En 8000 nieuwe leden!

 19. DennisEijs

  Het is een wereldwijde traditie zelfs. En als iemand iets voorstelt moet dat natuurlijk kunnen. Maar we weten ook dat als DENK zoiets voorstelt, het niets met vuurwerk te maken heeft, maar meer om de grote anti westerse/blanke intrigant te spelen. En dit alleen te maken heeft met kinnesinne wegens verneende discriminatie jegens ‘hen’.
  Een Turkse provo partij dus, die vind dat wij de superieuriteit van het Turk zijn moeten erkennen, en dat wij eindelijk ons eens als goede dhimmies moeten gaan gedragen jegens ‘hen’. Ik zeg niet dat alle Turken zo zijn, maar dat deze partij die groep vertegenwoordigt.

 20. Troelstra

  Eens beginnen met een vuurwerkverbod of zelfs een straatverbod instellen in bijvoorbeeld de Haagse Schilderswijk? En dan ook strikte handhaving en lik op stuk? Dat busje met ME’ers welke halsoverdekop zich uit de voeten maakte in de Schilderswijk was nou niet zo geslaagd. Het geeft die Marokkanen het gevoel de baas te zijn in hun nieuw gevormde enclave.

 21. Pescador

  Kunnen we niet gewoon die maffe turken afschaffen

 22. Denniz

  Net als de meeste van jullie lezers ben ook ik geen voorstander van Denk maar niet alles is af te schuiven op Erdogans trollenleger. Veel mensen, ook rechtse stemmers steunen een vuurwerkverbod.

 23. Ries

  ” …overlast door vuurwerk dan vroeger. Zo is het ook gegaan met roken in het openbaar. En dat is dan het logische moment om de boel te gaan reguleren. ”

  Vind ik ook. Overlast uitbannen! En dat geldt ook voor de zeikers van linksaf en zeker voor de toenemende overlast van de islam. Eindelijk heeft Beukman een punt.

 24. Duckday

  Beukman Het zijn niet gewoon Nederlanders dat voelen ze zich ook nooit Alleen als ze in de problemen komen doen ze een beroep op nl Als je verbonden zou voelen met het land zou je je anders opstellen Als je het niet naar je zin zou hebben je kunt alle kanten op maar ik denk als ze zich zo zouden opstellen in hun (tweede land)dan zouden ze het zeer moeilijk hebben Maar ja slachtofferspel zijn ze kunstenaars in en het sociale stelsel lopen ze weg mee Natuurlijk we hebben een zeer slap politiek bestel iedere ***** kan hier in de politiek dank zei De PVDA Groenlinks CDA VVD die ze gebruiken om stemmetjes te winnen alleen nu hebben ze verkeerd gegokt

 25. Tante Sidonia

  DENK:
  ………….‘Een algeheel vuurwerkverbod!’
  Te beginnen met het geluidsoverlast en levensgevaarlijke capriolen op de weg bij hun trouwerijen! En als Turkije/Marokko weer eens een wedstrijdje winnen? Hele steden in rep en roer!
  Wat denkt u DENK?

  1. Rien Noppen

   Dat is natuurlijk traditie. Daar blijf af.

   Toch?

 26. Smile

  Ik vind het een gevaarlijke vraagstelling gezien de bijgevoegde afbeelding!

  Ik zie een foto met een blauwe lucht en het woord ‘VOOR’ hierin verwerkt.
  Bedoelen die linkmiegels hiermee niet dat wanneer je hier op ‘klikt’ je vóór een vuurwerkvrije lucht bent?
  Ze zijn namelijk goed in het verdraaien van de feiten en het op het verkeerde been zetten!

 27. Michael M

  Wie hier het voor elkaar kunt krijgen turks te leren en een christelijke partij op te zetten in Turkije binnen het kabinet Erdogan is een Held. Andersom kan hier alles zie DENK en aan de andere kant van de grens is totaal niets mogelijk. Zijn wij dan zo achterlijk?

  1. Lugar

   “Zijn wij dan zo achterlijk?”

   Tja… De islamisering is in elk geval in volle gang en de islamisten van DENK wordt geen strobreed in de weg gelegd.

   1. Van Havezaat

    Opdracht van de CEO van het UN bedrijf luidt: het is verboden kritik of racistische uitlatingen tegenover migranten, fluchtelingen en asielzoekers te uiten!

    Uitgegeven in het “geheim” voor het te gaan onderschrijven van het Marrakesh Verdrag.
    Ook vasal Nederland heeft ondertekend zonder raadpleging van de bevolking wat natuurlijk niet nodig gevonden wordt want de nederlandse bevolking leeft en woont tenslotte in een democratie. Dat met Democratie staat beslist nog in de Grondwet. Want via een democratie kun je de bevolking zo mooi in de wurggreep houden.

    Rusland is niet de vijand.

 28. Van Havezaat

  We hebben zo te zien niets belangrijkers te doen in de Haagse Politiek.

  Hier een voorbeeld dat de kiezers maar weer eens bij de neus genomen worden. Alles afleiding van andere, lastige problemen met oplossing hard nodig voor het land.

  Wat een klucht wordt hier opgevoerd.
  En alle praten mee want het geeft zo’n heerlijk vrij gevoel zonder mogelijke kiezersverlies.
  Nederland, let op uw Zaak!

  Rusland is niet de vijand.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.