Doorgedraaide Nacht van de Vluchteling vergelijkt asielzoekers anno 2019 met holocaustslachtoffers

Volgens de Nacht van de Vluchteling staat een nieuwe holocaust (6 miljoen doden) op het punt van uitbreken als we niet snel op een andere manier met vluchtelingen omgaan.

Trek de wandelschoenen maar weer aan! Want er is maar één methode om de zich aandienende holocaust 2.0 af te wenden: en dat is meelopen in de Nacht van de Vluchteling aanstaande juni. Want de vluchtelingen anno 2019 hebben alles weg van de Joden uit de jaren ’30, zo beweert de organisatie van het benefiet-hardloopevenement. De wegkijkers, het “gure klimaat”, Kamp Westerbork… alles komt weer terug, zo schrijven zij deze week:

“Naast de nachtelijke 40 kilometer van Rotterdam-Den Haag, Amsterdam-Haarlem, Utrecht-Amersfoort, en Nijmegen-Arnhem, en de extra 10 en 20 km routes in Amsterdam en Rotterdam, is er dit jaar een exclusieve 40 km route opgenomen van Herinneringscentrum Kamp Westerbork naar Groningen.

Het is dit jaar 80 jaar geleden dat Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork werd gebouwd en de eerste vluchtelingen er binnenkwamen. Met de exclusieve editie van Herinneringscentrum Kamp Westerbork naar Groningen willen Stichting Vluchteling en Herinneringscentrum Kamp Westerbork samen aandacht vragen voor vluchtelingen in de jaren dertig van de vorige eeuw, en het gure klimaat dat destijds resulteerde in een nachtmerrie, onder andere omdat de mensen wegkeken van wat er aan de hand was, en de overeenkomsten met 2019, een tijd waarin vluchtelingen het opnieuw voor de kiezen krijgen.”

U begrijpt: de vluchtelingen die naar Nederland komen, daar keurig worden opgevangen in azc’s en daarna met voorrang doorstromen naar gesubsidieerde huurwoningen, dat is natuurlijk helemaal hetzelfde als de wijze waarop Nederland gevluchte Duitse joden in de jaren ’30 gewoon botweg in een kamp plaatste. Een kamp dat door de nazi’s dankbaar werd gebruikt als doorvoerstation naar de vernietigingscentra in Oost-Europa zoals Auschwitz. Was dat een nachtmerrie? Wel meer dan dat, natuurlijk.

Maar het geeft echt geen pas om de huidige, zeer fatsoenlijke, situatie te vergelijken met de gruwelijkheden van de nazi’s. Dat is echt een zeer beledigende notie die geen recht doet aan de geschiedenis. Geschiedvervalsing om 2019 voor te stellen als 1940, zelfs. De Nacht van de Vluchteling staat het vrij om benefietacties te houden, natuurlijk, maar voor deze schandalige vergelijking zouden ze best wel eens hun excuses mogen aanbieden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Lugar

  Om- en verdraaien, het is een linksgebruik. Misbruik maken van datgene wat de meeste linksaffers wel goed uitkwam; de afslachting van miljoenen joden.

 2. Ries

  Wat een maffe vergelijking! De joden werden geheel tegen hun zin, al of niet met geweld, opgehaald. Ik kan me niet herinneren dat ze vrijwillig naar de gaskamer liepen. Hier worden, volgens goed links gebruik opnieuw appels met peren vergeleken. Deuger-manipulatie. Onbegrijpelijk dat men zoiets durft te vergelijken! Het zoveelste voorbeeld uit de lunatic-afdeling.

  1. Aytas

   Van jouw kant en die van Tim.

 3. Aytas

  ‘Volgens de Nacht van de Vluchteling staat een nieuwe holocaust (6 miljoen doden) op het punt van uitbreken als we niet snel op een andere manier met vluchtelingen omgaan.’

  Wat ook zo is natuurlijk. Het enige wat je hier weer aangeeft is dat je niet buiten Nederland kunt kijken. Hoe denk jij dat je consumptie drang gaat aflopen? Wat ga je met de bevolking van het grootste deel van Oost Afrika doen?

  Lugar geeft weer een mooi inkijkje in het brein van de simpele ziel, Lugar zal alles gebruiken en vernietigen wat op zijn pad komt, de term fascist is zo op zijn plaats voor deze achterlijke.

  1. Vit

   Simpele ziel? Tssssssssss

  2. Siemien

   Nee Aytas het is ons alle duidelijk waar jij voor staat, je hebt een pesthekel aan Nederland, je bent een vies smuigertje die zichzelf hoogverheven en superieur vindt ten opzichte van het Nederlandse volk.
   Jij bent een zéér warme pleitbezorger van de islam, je aanbidt het en vindt het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
   Jij bent het zuurdesem, jij schoffeert Nederland door te lasteren en leugens te verkondigen.
   Jij laat hier precies zien wie jij eigenlijk bent, je bent een ziek en zielig figuur, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, je valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
   Buiten dat, ben je ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
   Je bent adergebroed en het wordt tijd dat je opflikkert…dat vind ik..

   1. Nelson1

    Dus dat!!!

  3. Bosche draak

   Houd uw onzin voor u en loop niet voor een ander te spreken
   De vergelijking slaat als een tang op een varken, daar heeft Tim groot gelijk in.

  4. Troelstra

   Had ik toch gelijk toen ik meer dan 30 jaar geleden al stelde dat ontwikkelingshulp weggegooid geld is. Het was weggegooid geld, het is weggegooid geld en het zal weggegooid geld blijven. Alleen anti-conceptie werkt op dat continent.

   1. HendrikJan

    Ebru heeft deze regels er aan gewijd.
    Nederland.
    17 Miljoen mensen.
    Het land waar iedereen wil zijn.
    Heel Afrika mag komen.
    Ontwikkelingsgeld hoeft niet terug.
    Daar kun je slechts van dromen.
    Morgen Erasmusbrug 11.30 uur Gele Hesjes.

 4. Ries

  Afrika? Dat werelddeel moeten ze bij Egypte afsteken en fijn af laten drijven in de oceaan. En dan na 50 jaar eens kijken wat ze er zonder ‘witte’ hulp van gemaakt hebben. Je weet het niet natuurlijk, maar ik vrees het ergste.

  1. Aytas

   Ben jij met de Afrikaanse geschiedenis bekend voor de koloniale periode?

   1. Troelstra

    Van voor welke koloniale periode? Van voor de Arabieren het continent introkken en de onderworpen gebieden en bevolking tot slaaf maakten?

 5. HendrikJan

  Ik wacht op het moment, dat iemand het weer nodig vindt om te vloeken.

  1. Vit

   Vroegah had ik een rooms-katholieke buurman en die kon dat als de beste, hij ging zelfs op retraite, als kind wist ik al dat er geen god is die mij kan verdommen maar dit terzijde.

 6. edoc431

  Maar Auschwitz niet hoor gewoon met de trein terug naar je eigen landje .

 7. Benny

  Wat een onnozele vergelijking, ik zou willen dat deze mensen die dit beweren in een tijdmachine eventjes een kijkje konden nemen. dan zongen zij wel een ander liedje……een schande door zo iets te vergelijken. Ps aytas gebruikt het word fascist weer totaal ongepast… Ook totaal uit zijn context. Vraag mij af hoe oud hij of zij is, waarschijnlijk 13 of 14 als ik naar de reacties kijk……ga eens voor te beginnen naar Wikipedia en typ daar eens fascisme in, mischien gaan je dan je oogjes open…. Links is dezer dagen veel fascistischer dan rechts.,alleen al door het doordrammen en met geweld beslissingen willen afdwingen, manipuleren, meningen verdraaien, niet luisteren naar de andere kant van de bevolking, zelf denken dat hun mening de absolute waarheid is….. Lijkt mij meer op fascisme

  1. Lugar

   @Benny: Gelukkig bestaat er meer dan ruim voldoende historisch bewijs en zijn er voldoende films gemaakt waarin duidelijk blijft wat voor verschrikkingen hier hebben plaatsgevonden. Afgelopen week nog een keer naar Schindlers list gekeken, tjonge jonge wat was dat een verschrikking!

   Dat linksaf hier misbruik van maakt is natuurlijk en absoluut geen enkele verrassing, smaak hebben ze sowieso niet dus hebben ze er ook geen moeite mee om anderen te vergiftigen met hun antisemitische propaganda.

   1. IJsbrand Koudvuur

    Lugar schreef:

    “…Gelukkig bestaat er meer dan ruim voldoende historisch bewijs en zijn er voldoende films gemaakt waarin duidelijk blijft wat voor verschrikkingen hier hebben plaatsgevonden…”

    Lugar noemt films uit Hollywood historisch bewijs…
    🙂

    1. Siemien

     En jij begrijpt begrijpend lezen niet eens 😛

  2. Vit

   Aytas is een ‘het’, onzijdig dus.

   1. Groeneveld

    Klopt Vit. Vandaar die enorme en ongerichte woede. De hele wereld is fout behalve Aytas.

   2. Troelstra

    Aytas moet oprotten.

    1. sjun

     Welnee, aandoenlijkheid valt ook onder vrijheid van meningsuiting.

    2. Nelson1

     Precies!! Aytas weet dat PVV/FvD gaat winnen. Frustratie ten top!! Lekker voor je. En als je het niet bevalt…..rot lekker op…doeiiiii

 8. Gekko

  Nashville-dominee Piet de Vries maakte ook de vergelijking met het nazisme en de holocaust. Hij werd neergesabeld door de linkse goegemeente. Eens kijken hoe die nu gaat reageren. (Voorspelling: Het blijft doodstil in die hoek).

 9. HendrikJan

  Wie van de organisatoren spreekt uit ervaring en heeft deze tijd 1935-1945 bewust meegemaakt.
  Mijn wiegje stond in 1938 incl jutezak en ik schaam mij voor de mensen die, die vergelijking durven te maken.

  1. Lugar

   Wauw Hendrik, dan ben je 80 jaar en je bent nog scherp van geest! Ben graag met jou in gesprek terwijl ik nog lang geen 80 ben.

   +1

   1. HendrikJan

    Inderdaad nog ff en dan gaat het 81 jaar beginnen.
    Daarom ben ik wel eens verdrietig, als sommige personen die drie keer een stijf plassertje of twee keer ongesteld zijn geweest, tegen onze Nederlandse normen en waarden aan schoppen.
    Ik ga weer verder ik had belooft de sliptong te bakken voor de lunch.

    1. Aytas

     Wijsheid komt niet met de jaren blijkt maar weer. Domme ouwe man.

     1. Niet L niet R

      Je bent een Mafketel van de bovenste plank!

     2. Niet L niet R

      Jij zou een van die personen zijn, die met hun rechterhand een groet brachten!

     3. bejaarde

      jij bent een paarse krokodil

     4. Siemien

      Aytas’ definitie van wijsheid is per definitie nooit kloppend, Aytas laat het ook duidelijk even zien.

      Zoals ik al zei, Aytas reageert structureel tegendraads en Aytas laat met name zijn zieke geest hier de vrije loop, als een buikloop, tel-kens maar weer.

     5. Floris

      Aytas spoort voor geen meter. Meer woorden hoeven we aan die haatgleuf niet vuil te maken.

     6. Nelson1

      hou je kop…gek wijf!!

    2. Lugar

     @Hendrik & Mart: Respect voor beide forummers!

     Slibtong, heb je iets met de visserij Hendrik?

   2. Mart

    Ik ben nòg scherper van geest,en mij maakt niemand wat wijs…herrinner me alle details van af de kleuterschool in 1939 bij de ”vliegkappen” een franse afd van kaholieke zusters…ben van 1936…breek me de bek niet open!

    1. HendrikJan

     In mijn woonplaats, hete het een kakschool en vlgs mijn neef kregen we tussen de middag, een kommetje aangelengde melk en iets wat op een boterham leek.
     Wat ik wel heb geleerd is, wacht niet te lang met vragen, voor je het weet is die info over en uit.

     1. Vit

      Ik voel me nog een jonkie met mijn 70 jaar, een oudere jongere dus.

  2. Aytas

   Ik ken een kampoverlevende die die vergelijking ook maakt, ik ben bekend met een aantal holocaust overlevenden die deze vergelijking in Amerika pas hebben gemaakt. Je moet je kapot schamen voor je rol in de wereld. Jij en je baas. Fifi.

   “ignorance is bliss.

   The lack of knowlege to a situation. Usually once the whole truth is revealed you realize you were happier being clueless.”

   Vrij vertaald onwetendheid is zalig makend, jij zult alleen niet blij zijn als de waarheid uitkomt. Jij bent je al van de waarheid bewust maar gewoon een bewust slecht mens.

   1. Bosche draak

    die mensen die jij zogenaamd allemaal kent zullen wel allemaal de stemmetjes in je hoofd zijn.

    Opzettelijkheid gaan lopen afzwakken, wat bent u toch een zwak creatuur.

   2. Mart

    Oja,AYTAS…mocht je mij òòk onder de ”domme oude mannetjes” rekenen,dan moet ik je wèl ff in je door een hoofddoekje verborgen oortjes fluisteren dat ik mijn heel werkzaam leven gevaren heb op allerlij soorten schepen onder vele vlaggen met tientallen nacionaliteiten ,óók muzzelmannen.En NIET met oogkleppen door allerlij buurten gesjouwd heb,en verbleven,waar geen toerist komt.Mijn laatste schip was een Maroccaan met een maroccaanse bemanning,maar een Nederlandse kapitein en Chief Engineer,ik dus…..want orde moet er wezen.Dat was 1995/96.Toen bèst aardige bemanning….rookten en dronken ook hun doosje bier en flesje wisky.

   3. Siemien

    Aytas krijgt de waarheid steeds voor zijn poten gesmeten.
    Aytas laat met name zijn zieke geest hier de vrije loop, als een buikloop.
    Aytas is het misbaksel dat helaas bewaard bleef tussen de rotte vis..
    Aytas is ziek in zijn hoofd en over zijn zieligheid maar niet te spreken..

    Zo is Aytas een zéér warme pleitbezorger van de islam,aanbidt Aytas het en vindt Aytas het echt verschrikkelijk dat hier in Nederland niet meer islam is.
    Aytas is het zuurdesem.
    Aytas laat hier precies zien wie Aytas werkelijk is, verschrikkelijk onzeker en haat werkelijk alles dat met Nederland te maken heeft, Aytas valt ook onder het kopje: antisemitisch, racistisch, landverrader en islamverheerlijker.
    Buiten dat, is Aytas ook een zuigertje die structureel irriteert en in alles tegendraads reageert.
    Aytas is adergebroed en het wordt tijd dat Aytasje opflikkert…dat vind ik..

    En dit is een understatement..

 10. Benny

  #lugar. Je hebt volkomen gelijk als je zegt dat er voldoende bewijs is over wat het echte fascisme of nationaal socialisme heeft aangericht, alleen gun ik die mensen die deze dingen vergelijken een echt kijkje in de wereld van toen….. Met films, archieven, documentaires, een bezoek aan Auschwitz of Dachau, is het bewijs van het echte fascisme blijkbaar in de ogen van aytashe niet geleverd…….

 11. Siemien

  Het zijn met name de vrouwelijke hoofddoekjes die dit blijkbaar zeggen, je zou eens moeten kijken hoeveel vrouwen met dit soort initiatieven komen, hoezo Nederland is gefeminiseerd

 12. Ritter

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale immigranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa afreizen vanwege het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) dat hier is te krijgen.

  Ze misbruiken daarbij de asielprocedure op kosten van de belastingbetaler.

  Daarbij zijn de meeste illegale migranten moslims die hun islam ( en bijbehorend gedrag!) meenemen naar Europa en daaraan vast houden.

  De meesten weigeren te integreren en houden vast aan hun eigen islamitische waardensysteem die niet compatibel is met de Europese waarden,normen en levenswijze.

  1. Troelstra

   Toppie!

 13. Marija

  Er is zo weinig kennis van wat zich heeft afgespeeld, dat velen alles voor zoete koek slikken wat nu door een stel opvreters met aanhang wordt uitgekotst.

 14. nienke

  Schande, schande dat ze dit vergelijken ze weten niet waarover ze praten.
  Worden de vluchtelingen hier dan vergast, gemarteld, uitgehongerd, niets van dit alles.
  Hoe haal je in je hersens om deze vergelijking te maken?
  Ze worden hier fatsoenlijk opgevangen krijgen eten en drinken, een slaapplaats en ook nog zakgeld, denk niet dat de Joden in de kampen dit mochten meemaken.
  Hard werken, weinig of niets te eten, martelingen tot de dood erop volgde.
  Geen enkele vergelijking dus met deze vluchtelingen, nogmaals een schande deze vergelijking.

 15. Troelstra

  Het zijn geen vluchtelingen. Het is een vijandige invasiemacht. En met de Islam is het anti-Semitisme weer back in town.

  1. Rosasolis

   @Troelstra. Je heb gedeeltelijk gelijk. Met de Islam is het al eeuwen antisemitisme.
   Al sinds het begin van de visioenen van de schizofreen Mohammed en de “verzen”
   in de koran, tot nu toe. Dus niets nieuws.
   Maar er zijn wel echte vluchtelingen, waaronder vele Christenen en andere niet-moslims.
   Mensen vanuit oorlog gebieden die geen woning meer hebben, die eerst in Rode Kruis kampen werden geplaatst, en officieel werden geregistreerd. Vele van die mannen en vrouwen zijn hoog-opgeleid, of hebben tenminste een studie gevolgd.
   Maar helaas zijn er inderdaad de illegale migranten…die geen paspoort, en geen registratie hebben…Die mensen moeten zo spoedig mogelijk uitgezet worden. Maar dat wordt wel gedaan. Als zij bij onze grenzen komen of bij een haven, worden zij bij de douane niet toegelaten, en binnen enkele uren op een vracht vlucht terug naar hun moederland gestuurd. Dit gebeurt nu met vele illegale migranten uit Afrikaanse landen.

 16. Korporaal Monty

  “Vluchteling staat een nieuwe holocaust”

  Bij onderwerpen met vluchtelingen lees je in sommige reacties ‘laat de treinen maar weer rijden’.
  Schijnbaar is er toch een associatie.
  Of valt het onder de noemer humor van ‘rechts’.

  1. Bosche draak

   Maar dat is het juist Korporaal, dit soort mensen meent het serieus!
   Ze trekken de ongepaste vergelijking niet voor de grap.
   Het is puur om hun zwakke argument te steunen en als ze dan de (welverdiende) bakken kritiek ontvangen dan komen ze met een stom smoesje als “we wilden enkel de discussie ter sprake brengen”

   Dat is niet te vergelijken met wat flauwe zwarte humor.
   Ik zie ze nog niet massaal in de oven geduwd worden u wel?

 17. Rosasolis

  Niemand met enig verstand kan de holocast situatie van de 30 en 40er jaren vergelijken met de positie van huidige vluchtelingen uit Syrie en Iraq. Toen moesten alle Joden en Roma’s of onderduiken of proberen te vluchten naar Engeland, Switzerland of Noord-Amerika. Maar de huidige vluchtelingen uit Syrie en Iraq, die nog steeds in onze azc’s verblijven worden prima verzorgd, hebben dagelijks enkele uren beperkte vrijheid, en ook krijgen ze af en toe wat zakgeld, bijv. als iemand jarig is.
  Gisteren was het Internationale Dag Voor Joden. Over de hele wereld werd er veel aandacht gegeven aan briljante mensen van Joodse Afkomst in onze huidige tijd, en ook helaas aandacht besteed aan het groeiende antisemitisme in sommige landen.

  1. Bosche draak

   Dan zijn we het zowaar eens Rosasolis.
   Dat laat meteen zien waar al die deugerds/goedpraters en afzwakkers onder vallen.
   “Den verstandlozen”

 18. Troelstra

  Dader van de anti-Semitische aanslag op een Joods restaurant was een Moslim die hier als vluchteling is verwelkomd door Groen Links.

 19. Rud56

  Tim, hier zijn geen woorden voor! Dat die gestoorde, idiote doorgeslagen schoften een vergelijking durven te maken met wat 80 jaar geleden gebeurde! Wat een grove , schandalige belediging aan het adres van in ieder geval die zes miljoen vermoorden! Aan het adres van die duizenden ongelukkigen die vanuit Westerbork zijn afgevoerd!

  Die deugorganisatie voor die zogenaamde vluchteling, opheffen die handel!

 20. Heras

  Hoeveel procent was – ook alweer – echt asielzoeker?? 3 % van alle binnengekomen mensen??
  Wat Aytas maar niet wil begrijpen is; dat de nederlandse bevolking alle geweld, bedreigingen, verkrachtingen, inbraken en vernielingen zat zijn en nu direct een koppeling maken tussen dit soort gebeurtenissen en de islam. Met dank aan jullie jihadstrijders.
  En ja, mocht rechts meer stemmen krijgen dan hoop is dat ze hard zullen ingrijpen wanneer zoiets weer gebeurt.
  Vergelijkingen met de holocaust is volkomen misplaatst omdat de joden nooit dit soort gedragingen hadden en ze gewoon werkten voor hun geld. Dat ze tijdens de 2e W-O als zondebok gebruikt werden is een zeer zwarte bladzijde in de geschiedenis van de mensheid.

 21. Mart

  Dit soort meelijverwekkers is helemaal van het padje daar bij jullie.Ik nu 82 heb als kind die arme Joodse sloebers zowat in lompen door de Tilburgse straten zien strompelen, en zowat niemand van de goegemeente toonde echt medelijden….dit zouden jullie nú wel moeten opbrengen voor het zootje ongeregeld dat binnenmarcheerd,jullie vrouwvolk lastig valt en hun zakken vult(de enkele ècht vluchteling daar gelaten)Wordt wakker slapers!Mart Brasil…waar we wèl wakker blijven.

  1. Niet L niet R

   Ik heb het ook gezien,perfect verwoord het is een grote schande!

 22. IJsbrand Koudvuur

  De term “holocaust” begint z’n waarde te verliezen omdat steeds meer mensen het te pas of te onpas de lucht inslingeren. Tja…

  …Ik ben blij dat ik geen jood ben.

  1. sjun

   Zelfhaat werkt doorgaans even destructief uit als opgedrongen diversiteit

 23. marco1

  Ik had nergens gelezen of gehoord ze vluchtelingen gingen vergassen. Mocht dat wel zo zijn vind ik dat wel een beetje te ver gaan.

  1. TD

   marco1:
   Dat zou inderdaad te ver gaan…..maar je mag mbt zelhulp,wel de flessen aangeven!

 24. TD

  “meelopen in de Nacht van de Vluchteling”
  Haha,geen meter loopt deze jongen voor dat gespuis,hopelijk krijgen die gelukszoekers allemaal diepe geest ontwrichtende heimwee naar hun klote islamitisch land,en dat ze zodoende snel oprotten,die potverterende uitvreters!

 25. Siemien

  Willen ze nou beweren dat wij Nederlanders nazi’s zijn?

  1. TD

   Siemien:
   Als alle illegalen bij elkaar worden gedreven en verscheept naar waar ze vandaan gekomen zijn,deze handeling ons tot “nazi” zou maken,prima dan zijn we maar nazi,so what!

   1. Siemien

    Maar dat gebeurd dus niet of althans véél te weinig, dus de vergelijking gaat niet op..

 26. Jantje

  Ik wacht nog steeds op de dag dat:
  – Saudi-Arabië er eentje opneemt. (zelfde cultuur, zelfde geloof, S-A heeft geld zat).
  – een politicus er eentje in huis neemt, zoals ze voorgesteld hebben.

 27. Niet L niet R

  Waar halen g.v.d zij de gore moet vandaan om een vergelijk te maken met de holocaust.
  Hier zijn geen woorden voor.
  Oorlogsslachtoffers worden hier goed ontvangen, en gelukzoekers moeten terug naar hun eigen land!
  Verdiep je eens in de criminaliteit die door moslims worden gedaan, zij komen uit een achterlijk cultuur vandaan en willen die ons opdringen!

 28. Niet L niet R

  Waar halen zij de Gore moet vandaan om een vergelijk te maken met de Holocaust.
  Hoe ziek en ongeletterd moet je zijn om zo iets maar te durven te opperen!
  Waarschijnlijk allemaal personen uit de woestijn!

 29. Pescador

  ¨¨op het punt van uitbreken als we niet snel op een andere manier met vluchtelingen omgaan.¨¨

  nou snel terug sturen dan

  1. sjun

   Als wij geen einde maken aan immigratie, maakt immigratie een einde aan ons.

 30. Veteraan

  Zie weer erg veel reacties op slachtofferneger Aytas.
  Heb haar onzin gebrabbel niet gelezen maar ga vanaf nu ook alle reacties op haar overslaan, wat een geneuzel. Er blijft weinig over om te lezen zo.
  Trap er toch niet in, het is en blijft een vadsige Trol, Jodenhater en uitkeringstrekker.
  Laat je toch niet uitlokken, ze zal een reactie nooit serieus nemen, altijd in de aanval omdat ze niets te doen heeft en haar tere zieltje ooit eens gekwetst is door een blanke.
  En kijk even naar het percentage van Afrikanen wat hierheen is gekomen in de laatste 20 jaar, er werkt nog geen 20 % van en 80 % heeft obesitas.
  Krijg je ervan als je het [uit]vreten al op jonge leeftijd leert en dan naar een land komt wat dit mogelijk maakt. Eruit met die handel, alles wat niet werkt terugsturen naar hun veilige landen en als je even wacht tot ze er toch al weer op vakantie zijn scheelt dit ook weer geld.
  Die 20% die wel hun best doen walgen van die andere 80% en schamen zich rot.
  Wanneer komt die burgeroorlog nu mensen ?

 31. Gerlos

  Er voor zorgen dat deze asiel/gelukszoekers zo snel mogelijk terug keren naar hun thuislanden, de beste optie.

 32. Bes Tolen

  Nederland was in 1938 een verarmd land waar veel mensen een moeilijk bestaan hadden. Er zelfs mensen, alleenstaande ouderen met name, werden vergeten en daardoor omkwamen van de honger.
  Wat veelal om smerige politiek redenen gesteld wordt over het opvangkamp Westerbork lijkt me geheel onterecht. De opvang voor de oorlog had niets kwalijks van Nederlandse kant. De gruwelen van de nazi’s later is een heel ander hoofdstuk.
  Nu wordt blijkbaar door organisaties ”het onderwerp kamp in Westerbork” misbruikt en dat zal kwaad bloed zetten. Het is schande dat vluchtelingenorganisaties en politieke vertegenwoordigers zoals in de Tweede Kamer niet deugen. De democratie is een bezoeking geworden. Terreur. Hele groepen ten onrechte toegelaten tot dit land bepalen de toekomst hier. Ik vervloek Nederland ondertussen en beschouw de meeste politici als crimineel, als hufters.

  1. HendrikJan

   Inderdaad Bes Tolen, niet alles is door mij te onderschrijven, maar inderdaad de Nederlandse overheid is van plan, om de van de originele bewoners van Nederland, tweederangs burgers te maken.
   Het is wel fris, maar zo meteen het Gele hesje aan en de brug op.

 33. Troelstra

  Vreemd gebruik van Westerbork doet pijn

  Met verbijstering is vanuit de Joodse gemeenschap gereageerd op de locatie waar dit jaar de start van de Nacht van de Vluchteling moet plaatshebben: in Kamp Westerbork, dat in de Tweede Wereldoorlog als doorgangskamp diende.

  Vertegenwoordigers uit de gemeenschap vinden het schokkend dat de grootste genocide uit de moderne wereldgeschiedenis wordt gebruikt voor een sponsorloop waar geld mee moet worden opgehaald voor vluchtelingen, omdat daarmee wordt gesuggereerd dat hun mogelijk hetzelfde lot te wachten staat.

  „Waarom niet het Internationaal Strafhof in Den Haag kiezen als locatie? Of de ambassade van Syrië?”, zegt een boze Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad. „Dan zou ik zelfs meelopen. Maar het is gewoon niet oké, ridicuul zelfs, om de link met de Holocaust te leggen. Bovendien, als je er iets van zegt, ben je niet medemenselijk, zelfs al snel een fascist.”

  Wandelroute
  Het plan is om in de nacht van 15 op 16 juni een wandelroute van 40 kilometer op te nemen van het voormalige kamp naar Groningen. Bij Westerbork is, hoewel het herinneringscentrum gisteren van 9 tot 5 open zou moeten zijn, niemand bereikbaar voor commentaar.

  Namens de Stichting Nacht van de Vluchteling laat een woordvoerder weten zich niet te herkennen in de kritiek. „Dit is natuurlijk niet onze bedoeling. Als mensen aanstoot nemen aan deze locatie, vinden we dat heel erg. Maar we vinden het ook belangrijk om aandacht voor vluchtelingen te vragen, van toen en nu. En Westerbork was een vluchtelingenkamp.”

  Daarmee gaat hij voorbij aan hoe Westerbork – waar in eerste instantie Duitse Joden zaten – de geschiedenis is ingegaan: als doorgangskamp, van waaruit meer dan 100.000 in Nederland wonende Joden werden gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen in Duitsland, Polen en Tsjechië.

  Vertroebeling
  Dat benadrukt ook Eddo Verdoner, voorzitter van het Centraal Joods Overleg. „Vooropgesteld, ik heb sympathie voor de Stichting Nacht van de Vluchteling, maar de nagedachtenis aan de Holocaust hoort niet te worden ingezet voor andere zaken. Zo’n vertroebeling, vermenging van kwesties, dat moet je echt niet doen.”

  Directeur Tineke Ceelen van de stichting stelt dat er rekening wordt gehouden met de gevoelens bij de start van het evenement. „Zeker nu we dit weten. Het wordt ook geen feestelijke editie, het zal een aangepast programma worden. We hebben al langer een samenwerking met Westerbork en speelden al enkele jaren met de gedachte éénmalig vanuit hier te vertrekken. We willen zeker niemand kwetsen.”

  Het is niet voor het eerst dat de Tweede Wereldoorlog wordt aangegrepen voor andere kwesties. Zo wilde activist Rikko Voorberg, die onlangs in het nieuws kwam met het mislukte initiatief ’We gaan ze halen’, twee jaar geleden uitgerekend tijdens de Dodenherdenking op 4 mei duizenden witte kruisen plaatsen op het Amsterdamse Rembrandtplein, om aandacht te vragen voor slachtoffers van de vluchtelingencrisis.

  „Het is onvergelijkbaar”, vervolgt Voet. „In de jaren veertig zijn Joden vergast, vermoord, terwijl veel vluchtelingen juist met open armen worden binnengehaald. Punt daarbij is dat er onder hen ook velen zijn die er rabiate denkbeelden op nahouden. Dat zorgt voor angst bij de Joodse gemeenschap, en ook voor een spagaat. Aan de ene kant beseffen ze dat ze zelf ook vluchteling zijn geweest, maar aan de andere kant is er die vrees wie er nu binnen worden gehaald, wat daar de gevolgen van zijn, zeker ook voor hen.”

 34. Holysmoke

  Walgelijke vergelijking weer van links inderdaad, alles om Nederland te vernietigen zonder zelf de handjes vuil te maken, en nog geld voor krijgen ook,

  1. Dik

   @Smoke: Niet verrassend, toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.