Erik van Muiswinkel draait weer door: ‘Trumps muur is racisme en white nationalism!’

Ja hoor, daar is ’s lands meest linkse cabaretier weer. Ditmaal met een bericht over de Verenigde Staten, waar de dienstdoende president uiteraard met veel scheldwoorden overladen wordt. Maar Van Muiswinkel kan z’n handen in onschuld wassen: dominee Dr. Barber knapt het vuile werk op, en de BNNVARA-werknemer hoeft alleen maar te retweeten. Handig!

erikvmuiswinkel

Het is inmiddels de gewoonte geworden van Erik van Muiswinkel, Hoofdpiet van Sinterklaas voordat Zwarte Pieten werden afgekeurd door de politiek-correcte goegemeente, om in allerlei politieke ontwikkelingen die hem niet zinnen de onzichtbare hand van het witte nationalisme. Thierry Baudet is vaak het lijdend voorwerp, maar nu moet Donald Trump het ontgelden. Ja Erik: hallo! Daar zijn we weer!

Het zit zo. De Amerikaanse overheid bevindt zich nog altijd in shutdown-modus: Trump krijgt geen financiering voor zijn grensmuur met Mexico, en blijft daarover steggelen met de Democraten. De kemphanen bewegen geen centimeter, en daarom komen er van allerlei lieden nu creatieve oplossingen. Zoals mensen die zeggen dat Trump beter moet zorgen voor immigrantkinderen, en Democratenleider Pelosi vervolgens moet toegeven op het punt van de muur. Volgens ene Dr. Barber, een dominee uit North Carolina, is dat compromis een non-starter. De muur mag er nooit komen, omdat deze gebaseerd zou zijn op “leugens, racisme en wit nationalisme”.

En in de overtreffende trap: “Het is alsof je zegt dat ‘Alleen voor blanken’-bordjes oké zijn, zolang zwarte mensen maar schone toiletten hebben.”

Tja. Ik heb ook zo’n m’n twijfels bij de effectiviteit van een muur, maar is dit nu de manier om te reageren? Beetje overdreven, dat ziet iedereen toch wel? Maar nee hoor. Erik van Muiswinkel? Wat denk je: die geeft zulke pulp gewoon een retweet. Bedankt hoor, Eer!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  En weer heeft hij gelijk. Een wit punthoedje zou trump goed staan

  1. Rien Noppen

   Ja, goed dat DDS hier even de aandacht op vestigt.

 2. Lugar

  Erik van wie?

  1. Lugar

   O die, van -pats-!

 3. HendrikJan

  Deze Muiswinkel heeft zijn voor eb achterdeur van zijn woning wagenwijd open staan iedereen is welkom ze mogen jaren op zijn kosten in zijn huis verblijven, hij stelt ook zijn bankpas inclusief pincode onbeperkt voor deze personen beschikbaar, als het banksaldo niet meer positief is vuld hij het gewoon weer aan, goed zo Muiswinkel, zo hoort het dan heeft niemand anders er last van.
  Sjappoo.

  1. Lugar

   Inderdaad Hendrik, net als de rode gemeenten in ons land is deze Muiswinkel (pats) ook voorstander van oplopende hogere belastingen en premies om die tienduizenden nieuwkomers, die wel nemen maar niet geven, te huisvesten, te voeden en medisch te verzorgen.

 4. Ritter

  Ook de Democraten wilden een muur een aantal jaren terug. Daar zijn video opnamen van.

  Toen hoorde je de media niet. Die vonden het wel best.

  Maar nu Trump een muur wil (+ nog een aantal andere maatregelen) schreeuwen de Democraten ( en hun vriendjes in de media!!) moord en brand en vallen Trump persoonlijk aan. Alsof een muur bouwen om de massale illegale immigratie te stoppen een misdaad is.

  De Democraten hebben maar een plan………………en dat is Trump tegenwerken. Al gaat ten koste van de veiligheid van de Amerikaanse burger.

  1. Beukman

   De Democraten wilden in 2006 een bescheiden hek. Dat is er voor een groot deel ook gekomen.
   In december pleitten ze voor een andere hek gecombineerd met extra grensbewaking. Kosten: 1,2 miljard.
   Trump ging akkoord, maar toen begon het fanatiekste deel van zijn achterban te brullen: “Je had ons toch een muur beloofd?”
   Waarna Trump zijn deal met de Democraten weer introk.
   Een man, geen man. Een woord, geen woord.

   Alsof een muur bouwen om de massale illegale immigratie te stoppen een misdaad is.

   Geen misdaad, wel zonde van het geld. Die muur gaat immers niet helpen.
   Ten eerste omdat er hele delen zijn waar geen muur kan komen, zoals langs de Rio Bravo, en op land in Texas waarvan eigenaren zeker geen toestemming gaan geven om er een muur op te zetten. Het ding is dus al lek nog voor ze zijn begonnen te bouwen.

   Ten tweede omdat de meeste illegalen gewoon op een visum de VS invliegen, en vervolgens na het verlopen van hun visum blijven.

   Trump is op het moment bezig een crisis bij de grens te creëren, in een poging om de Muur er doorheen te jassen. Als zijn obsessie zover gaat dat hij straks het Parlement buitenspel zet (door de noodtoestand uit te roepen), heb je de poppen aan het dansen.

   Door deze gekte van Trump hebben een miljoen mensen al bijna een maand geen salaris kunnen ontvangen.

   1. BerryCitroen

    Grenzen zijn niet in handen van privé personen, dus dat stukje in het verhaal klopt dus niet. Verder vliegt niet iedereen, de meesten komen nog altijd via open grenzen binnen. Door de gekte van Trump, dit is ook een omgedraaide redenering, de democraten houden de uitvoering tegen omdat men Trump gewoon kwijt wil, gaat gewoon om macht, de uitbetaling wordt gewoon gebruikt tegen een democratisch gekozen president. Is gewoon weer een stuk misleiding, jouw commentaar.

    1. Beukman

     Grenzen zijn niet in handen van privé personen, dus dat stukje in het verhaal klopt dus niet.

     Die muur moet niet precies op de grens worden gebouwd, maar op het land dat langs de grens ligt. Dat land is in het bezit van mensen die geen zin hebben in een muur op hun bezit. Mede omdat zij weten dat die hele muur geen oplossing biedt voor wat dan ook.

     Verder vliegt niet iedereen, de meesten komen nog altijd via open grenzen binnen.

     Ook al niet waar. In 2017 bijvoorbeeld, zijn 700.000 illegalen gewoon keurig met een visum binnengekomen.

     Donald zal toch echt moeten leren samenwerken. Met dergelijke chantagetaktieken kwam hij misschien weg als zakenman; als politicus gaan ze hem opbreken.

  2. Mart

   Zèèr juist gezien Ritter,het gaat vooral om The Donald dwars te zitten…hoe dan ook.Linkse strategie overal .

 5. Equilibrium

  En weer kraamt die bloem onzin uit.

  1. Lugar

   Pats bloem!

 6. Ritter

  “Tja. Ik heb ook zo’n m’n twijfels bij de effectiviteit van een muur”
  ——————————

  Muren zijn effectief; dat zijn de feiten.

  Neem nu Europa. Toen Hongarije een “muur” bouwde om de illegalen tegen te houden werd er gezegd door tegenstanders van de “muur” dat het niet zou helpen.

  Maar de muur is zeer effectief gebleken in Hongarije.

  Hetzelfde is gebleken in Israël toen zelfmoordenaars vanuit Gaza de grens overstaken om zelfmoordacties uit te voeren tegen schoolbussen.

  Er is toen een muur gebouwd en het aantal zelfmoordacties vanuit Gaza is sterk gedaald door die muur.

  En voor alle duidelijkheid; het is niet alleen Trump die een muur wil maar ook de praktijk mensen willen een muur.

  De Border Patrol en andere organisaties die bij de grens actief zijn zeggen dat een muur ( in wat voor vorm dan ook) noodzakelijk is. En ze steunen dus Trump.

  1. Lugar

   @Ritter: En de Chinese Muur (1368-1644)? Die moest Chinees Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren.

   1. HendrikJan

    Inderdaad Lugar op Twitter was in 1369 niemand tegen die muur.
    En weet je, alle vestingsteden in Nederland zijn met een muur afgeschermd van de vijand.
    O wacht even, laat SS of EMuis het niet horen of lezen, dan moeten alle vestingsteden die muren en of wallen slopen.

    1. Lugar

     😉

    2. Rien Noppen

     Vergeet niet het IJzeren Gordijn, daar hebben we z’n allen ook veel plezier van gehad.

     1. HendrikJan

      Inderdaad een vinding van Churchill 5 Maart 1946, tijdens een toespraak in Fulton Missouri.

 7. TD

  “de effectiviteit van een muur”
  Begint zeurende Muiswinkel ook te vertellen dat een muur zinloos,je gooit eerst de kinderen en baby’s over een muur van meerdere meters en daarna klimmen de volwassen overheen!
  Zijn dan wel atleten,die illegalen.
  Natuurlijk heeft een muur zin,Trump wil niet minder illegalen maar liefst GEEN illegalen dat is zijn plicht als President.Veel gehoord tegenargument is de arbeidsmarkt met goedkope arbeidskrachten(illegalen)verstoord wordt,precies dat moet óók stoppen en vervangen worden door legalen!
  Tegenstanders van de muur doen alsof al die illegalen stevig aan het werk gaan en de economie dus versterken,jazeker de weinigen die bruikbaar zijn!

 8. Ritter

  Zoals mensen die zeggen dat Trump beter moet zorgen voor immigrant kinderen

  ————

  Er word goed gezorgd voor de kinderen.

  Dat doen de organisaties die hierbij betrokken zijn en is precies zoals het onder Obama ging. Het beleid aan de grens is al jaren hetzelfde. Ook onder Obama werden kinderen die zonder begeleiding aan de grens verschenen tijdelijk vastgezet en daarna naar een opvanglocatie gebracht.

  Vergeet niet dat veel kinderen zonder begeleider aan de grens verschijnen. Juist daarom wil Trump o.a. een muur. Om deze ellende met die kinderen tegen te gaan. Want als de illegalen zien dat het geen nut heeft om kinderen naar de grens te sturen zullen ze het dus niet doen.

 9. Godefroy France

  Waarom krijgt dit bruinhemd zoveel aandacht?

  1. Lugar

   Een opvallende gelijkenis, een opvallend thema en een repeterende vanzelfsprekendheid. Het is mij alweer opgevallen.

 10. Benny

  Lekker een muur om de randstad en het deugvolk lekker opzadelen met die gelukszoekers…… En over 10 jaar eens spieken wat het resultaat is geworden…..garantie… Kalifaat 2.0

  1. Lugar

   @Benny: Daar kan niemand bezwaar tegen hebben, te beginnen met Amsterdam.

 11. Feit

  Wat een relaxed sfeertje op DDS.

  De trollen worden genegeerd.

  1. Rien Noppen

   Er staan inderdaad nogal wat reaguurders met de mond vol tanden.

  2. Lugar

   @Feit: Yep, 100%

 12. Bosche draak

  Muiswinkel zwetst weer een eind weg, ja de text is niet van hem maar reken maar dat hij een misplaatste erectie kreeg van die online onzin.

  -muren discrimineren niet, ze houden ieder ongewenst element even goed buiten.
  -LEGALE immigranten zijn van harte welkom daar
  -juist Muiswinkel moet het nut van muren erkennen aangezien hij tussen 4 matras beklede muren mag stuiteren tussen z’n gestoorde gehinnik door.
  -vraag maar eens aan de grensbewoners dan wel de grenswachten hoezeer zij de muur nodig achten.

 13. Ome Wim

  Heeft Muiskinkel zijn neus weer eens in de poederdoos gestoken of waren het misschien een paar slokjes geestverruimend vocht ???

 14. Jantje

  1. Muiswinkel is gewoon een racist als hij alleen ‘wit’ nationalisme aan de kaak stelt.
  2. Muren werken prima, anders werden er niet zoveel gemaakt.
  Elk huis heeft namelijk al muren.
  Maar de Hongaarse muur werkt prima, de Israëlische muur werkt prima, de Berlijnse muur werkte prima, alle stadsmuren werkten prima.
  Muren werken.

  1. Bosche draak

   Ze werken in ieder geval beter dan die paardekop met z’n doorgesnoven glazige ogen ;p

 15. Gerlos

  Racisme is tegenwoordig een woord dat continu gebruikt wordt, te pas en onpas. Muizengekkie is daar een voorbeeld van.

 16. Vliegenvanger

  Wat is die van Muiswinkel toch een negatief persoon. Altijd overal tegen aan schoppen.
  Hij straalt pure nagativiteit uit. Volgens mij kan hij zonder te zeiken overal over niet leven. Erg zielig figuur.

 17. Peter Loosduinen

  Mag ik deze cabaretier als oetlul betitelen ?

 18. Jacco

  Denkt die idioot van een muiswinkel nou echt dat Trump zich ook maar iets van hem aantrekt pfff hij kent hem waarschijnlijk nog niet eens en gelijk heeft hij Ga zo door Trump

 19. Shadow1100

  Mag U dat zeggen? Jaaaah, dat mag U zeggen……

 20. jorisxl

  Ik dacht dat die Muiswinkel landverrader al van het wereldtoneel verdwenen was,en hij blijkt toch nog een aantal foute gelijkgezinden hier te hebben.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.