Hoppa! Nederlanders geven dikke vinger aan burgerhatende vliegvakantieterreur van D66 en GL: méér tickets geboekt

De achterlijke campagne van GroenLinks en D66 om ons een schuldgevoel aan te praten voor het feit dat we wel eens een vliegvakantie boeken sorteert geen enkel effect. Die linkse raddraaiers kunnen de prijzen verhogen, maar luisteren naar hun moralistische kruideniersgeneuzel? Dat nooit. Wij vliegen lekker doorrrrr, zo blijkt vandaag!

De poging van GroenLinks en D66 om ons via een vliegtaks een schuldgevoel aan te praten voor het feit dat we ook wel eens met vakantie willen, lijkt nog niet bijzonder goed te werken. De ecohysterische mafklappers hebben gepoogd ons een soort “vliegschaamte” aan te praten: dat we ons te moreel bezwaard voelen om de Boeing of de Airbus te pakken. Nou, dat ideetje dat aan één of ander ambtenarenbureau in een hoge ivoren toren bedacht is, lijkt ‘m niet te gaan worden.

En dat is nog zacht uitgedrukt. In werkelijkheid trekt Nederland zich niks aan van de politieke oppressie van de vakantiehaters bij GroenLinks en D66, en boekt niet minder maar juist méér vakantie naar de zon en andere aangename oorden. In your faces, Rob Jetten en Jesse Klaver!

“De bewering van actiegroepen, milieuorganisaties en sommige politici dat steeds meer Nederlanders tobben met een toenemende weerzin tegen vervuilende vliegreizen, is nergens op gebaseerd. Het tegendeel blijkt waar.

„Het is kolder dat de consument zich zou schamen om een vliegvakantie te nemen. Dat is slechts een heel kleine groep. In werkelijkheid vliegen we erop los”, aldus voorzitter Frank Oostdam van reisbrancheorganisatie ANVR. Volgens luchtvaartkoepel IATA en BSP Nederland is vorig jaar een nieuw record gevestigd met bijna 7% meer verkochte tickets dan in 2017. Het ging om ruim negen miljoen transacties.”

Terecht natuurlijk. Vliegtuigen zijn helemaal niet die kwaadaardige vervuilers waarvoor de plezierhaters van links-liberale partijen deze vliegende bussen graag uitmaken. Je reinste propaganda!

Maar verdrietig zijn ze nu wel. Kijk maar: kamerleden van de Partij voor de Dieren (u weet wel, die club van vegofetisjist Marianne Thieme, die de hele wereld afvliegt om haar groene religie te promoten) zijn ze in ieder geval al zachtjes aan het snikken om dit bericht:

Niet janken nu, hè? Jullie proberen de burger te pesten. Niet klagen als de burger vervolgens geen zin meer heeft om door jullie hysterische hoepels te springen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. poldi

  En op deze manier en gebruik makend van de staatsomroep worden de burgers op vele gebieden gehersenspoeld.
  Gelukkig dat steeds meer mensen hier niet meer in trappen.

  1. Lugar

   @Poldi: D’66 is kansloos verloren, de (nu nog) 19 zetels zullen grotendeels in rook opgaan. Kapitein Jetten gaat het niet doen en niet redden.

 2. Rien Noppen

  “ burgerhatende vliegvakantieterreur”

  Is dit om te lachen of om te huilen?

 3. fockingworst

  @Tim sorry voor jou maar hier sla je weer eens ouderwets de plank mis.
  Het vliegtuig gebruik is 1 van de meest vervuilende transportmiddelen in de wereld als het gaat om gemotoriseerde voertuigen.
  Heeft u ooit Google wel eens gebruikt.?

  En de overheid doet dit niet om je een schuldgevoel te willen geven, maar om je bankrekening leeg te trekken en er Prestige projecten en de kosten van de immigratie van te betalen.

  En u heeft de functie van politiek redacteur.

 4. Scarletti

  Misschien moeten we alle groenlinks- en D66-leden en stemmers een vliegverbod opleggen samen hebben ze 23 zetels, dat scheelt al gauw 1,6 miljoen mensen die te voet, fiets of met de trein op vakantie kunnen of gewoon thuis blijven. Wauw, wanneer we ze dan allemaal afsluiten van gas en electra, verbieden auto te rijden, dan hebben we de klimaatdoelen bereikt

 5. Eugenie de la Fleur

  Blijkbaar heeft de burger nog altijd te veel geld voor dit soort nutteloze dingen. De belastingen op brandstof mogen wat mij betreft nog een flink stuk omhoog.

  1. Scarletti

   Kijk eens aan de ééneiïge tweeling Eugenie en Rien zijn samen aanwezig.

 6. Ries

  Niets aan de hand toch? Laat degenen die zich ervoor schamen een vliegreisje te boeken, gezellig thuisblijven. Dan pas kunnen ze tonen de juiste deuger met het hart op de goede plaats te zijn. Vooral als ze dan ook niet met de auto gaan, hooguit per trein (natuurlijk geen dieseltreinen, die in het buitenland nogal eens gebruikt worden…). En als de deugers nu fijn thuis blijven, hebben anderen de mogelijkheid de lege vliegtuigstoelen te gebruiken. Win-win-situatie zou ik zeggen. En laat ze stoppen andere mensen hun deugerkarakter op te dringen. Dat werkt niet en zal ook nooit werken. Ik wens de deugers een fijne vakantie toe!

  1. Scarletti

   Beste Ries,
   Laat die deugidioten lekker een wandelvakantie doen.

   1. Aytas

    Jij zult niet met het vliegtuig op vakantie gaan. Nou misschien toch, handophoudend achterbuurt tuig vliegt tegenwoordig ook naar Mallorca. Vakantie is te goedkoop geworden, je meent je achterbuurt mentaliteit ook mee. Mogen fatsoenlijke mensen zich weer schamen. Valt het jou ook op dat termen als deugmensen door mislukten wordt gebruikt.

    1. Mart

     Negertuig wordt s’nachts binnen gevlogen is bewezen… och zal wel weer fakenews zijn?

     1. Aytas

      Als jij er mee aan komt is die kans groot. Als Wilders of baudet jou vertelt dat de aarde plat is schreeuw jij ze blindelings na.

     2. Bart

      Aytas, is het niet volgens de islam dat de aarde plat is…

    2. Scarletti

     Grappig u komt zelf uit de groep die het best vertegenwoordigd is in de criminaliteits- en uitkeringscijfers. Als u al een opleiding gevolgd heeft, is dat op kosten van de brave witte man. Als u al een baan heeft is dat bij de (semi-)overheid en wordt ubetaald uit de schatkist die gevuld wordt door de brave witte man. Mallorca ben ik idd nog nooit geweest en vermoedelijk zal ik er ook nooit komen. Marokko ben ik wel een aantal keer geweest, zowel zakelijk als privé. Overigens leuk om te melden dat men daar (in de steden dan) neerkijkt op de Nederlandse Marokkanen neerkijkt die men daar als minderwaardige berbers beschouwt (hé don’t shoot de messenger, ik zei niet dat ik dat denk). Overigens met echte Marokkanen is het prima zaken doen, vaak vriendelijk en onbevooroordeeld. U kijkt neer op autochtone Nederlanders die u racistisch placht te benaderen. Kijk eens in de spiegel en bekijk uzelf eens kritisch en vraag uzelf af wat u doet in een samenleving die u als minderwaardig veracht.

     1. Troelstra

      Wat hij in onze samenleving doet? Parasiteren natuurlijk. Wat kan hij anders?

 7. Aytas

  En we hebben het zo slecht. Gepamperde zeurpieten.

  1. TD

   Neem een koud bad en verzuip haha

 8. Kees Kroket

  Vakantie houden in eigen land is het beste. Tropische zwembaden genoeg. Lekker vertrouwd eten, frietje met mayo…Ook weer gauw thuis. En je ken gewoon Nederlands praten.

 9. Lugar

  Geleend van de Telegraaf (22-01-2019)

  “In D66 wordt intussen heilig geloofd dat de stevige klimaatakkoord-omarming van Jetten de achterban enthousiasmeert. Toegegeven, de partij staat op een dusdanig verlies in peilingen dat enig risico nemen noodzakelijk is geworden. Maar de negentien zetels die D66 bij de Tweede Kamerverkiezingen binnenhaalde, kwamen niet door klimaatvoorstellen. Oud-leider Alexander Pechtold was geen klimaatridder en ontleende zijn succes aan pragmatisch meebesturen en hervormen. Die agenda was wel wat breder dan verliefdheid op deelauto’s, papieren rietjes en treinvakanties.”

 10. victus

  Hoe moet je er anders heen? Met de brommer?

 11. Mendelssohn

  Marianne Thieme heeft het weer gedaan om de een of andere duistere reden. Wie blijft er over?

 12. Gerlos

  Wij hebben met een groepje vrienden vandaag een stedentrip naar Praag geboekt uiteraard met het vliegtuig vlug snel en toch voordelig bij stedentrips. Kan het u het aanraden. En wat die PASPOP JETTEN EN KLAVERTJE DRIE hiervan van vinden zou mij worst wezen dat gezeik en gedram over dat gedrocht van een klimaatakkoord zijn we nu wel zat.

 13. TD

  Als Baudet en Wilders aan de macht komen en besluiten Nederland veiliger te maken dmv van een soort dissidenten-politie eenheid om opruiende en/of illegale oproerkraaiende fanatieke moslims en verder tuig te arresteren en in de bajes te gooien (zoiets als Guantanamo Bay)of uit het land te gooien,meld ik me meteen aan met mijn militaire achtergrond is dat wel mijn ding!

 14. Bosche draak

  Het is logica van “ik heb 50 chocorepen en jij 5, laten we elk 3 doneren voor het goede doel/klimaat/beter wereld”

  Zij voelen het amper en wij hebben bijna niks meer.

 15. Ries

  Een kat in nood maakt rare sprongen. Dit spreekwoord is in toenemende mate van toepassing op het linksaf-front en de trollenbak. Ze voelen aan dat ze een verloren strijd voeren en zonder het te beseffen doen ze veel goed door vast te houden aan zeurgetrol. Hierdoor zullen tal van lezers die De Dagelijkse Standaard lezen een toenemende walging bespeuren en naar rechts gedreven worden. Trollen en andere linksaffers maken zichzelf ongelofelijk belachelijk en dat is koren op de molen van PVV en FvD. Ga zo door beste trollen. Jullie doen goed werk voor deze partijen. Meer trollen is meer stemmen voor PVV en FvD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.