Hypocriete Macron steunt demonstranten in buitenland terwijl Parijs wankelt

De hypocriete Frans president Emmanuel Macron laat zich op Twitter lovend uit over de protesten in Venezuela tegen de president Nicolás Maduro. En terwijl hij zich bemoeit met de interne processen van een ander land staat zijn eigen land in de hens. Immers demonstreren de ‘Gele hesjes’ al voor de elfde week! Misschien moet hij gewoon even zijn mond houden en zich focussen op het ‘nationaal debat’ om te voorkomen dat er nog meer gewonden en doden te betreuren vallen in Frankrijk?

Als je dan zo bout bent dan mag je een tikkeltje hypocriet worden genoemd en dat is Macron dan ook. Op Twitter spreekt Macron zijn steun uit richting de oppositie in Venezuela. De onderstaande tweet leest als volgt: ‘Europa steunt het herstel van de democratie in Venezuela. Na de onwettige verkiezingen van Nicolás Maduro in mei 2018 staan wij achter honderdduizenden Venezolaanse burgers die demonstreren voor hun vrijheid’. Lekker de spanningen verder aanwakkeren, goed idee hoor!

Prima om ze een verbaal steuntje in de rug te geven, want de mensen hebben het nodig. Maar ironisch is het wel. Laten we de balans even opmaken. We hebben Fransen die zich bemoeien met Venezuela en we hebben Russen die zich weer bemoeien met Frankrijk en de Russen bemoeien zich ook weer met Venezuela. Wat een spaghetti. Er valt in de internationale politiek geen touw aan vast te knopen soms, maar één patroon zien we steeds terugkeren: ‘steek niet je neus in andermans zaken’.

Rusland ontkent overigens betrokkenheid bij de demonstraties van de ‘Gele hesjes’, maar betrokken zijn dat natuurlijk wel. Zo zit staatszender RT (voormalig Russia Today, red) tot diep over haar oren in de rapportages over het fenomeen. Het liefst brengen ze zoveel mogelijk geweld in beeld om daarmee Macron te ondermijnen. Media kunnen door hun wijze van berichtgeving protesten aanmoedigen of breken en het lijkt er op dat Rusland wederom trolls inzet om de ‘Gele hesjes’ aan te moedigen op Twitter.

In Venezuela doen de Fransen dit dus ook, maar zij steunen in tegenstelling tot Rusland niet Maduro, maar oppositieleider Juan Guaidó. En in plaats van het gebruik van trolls komt president Macron er in openbaarheid voor uit. Dat laatste is natuurlijk mooi, want hierdoor vermijd hij de aanklacht van subversie, een aanklacht die tegen het Rusland van Poetin wél kan worden uitgesproken.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. DeBruijn

  Dat is Macron in een notendop voor u. Past heel goed in de EU, die geven geld aan landen om meer democratie te verwezenlijken, maar Brussel wil dat zelf niet.

 2. HendrikJan

  Laat het niet waar zijn, ik vraag dan om een spoedberaad van de Gele hesjes.
  Doen we in Nederland een Gele onderbroek aan, over onze pantalon.

 3. TD

  Venezuela? De lamp brandt in de EU!
  Het kabinet komt NA de Provinciale verkiezingen in april,met een pakket maatregelen om op korte termijn klimaatdoelen te halen,eens kijken of ik tijdig een bulklading gele hesjes kan regelen voor de plaatselijke bevolking,vermoedelijk is er een tekort aan hesjes na de bekendmaking van de maatregelen !
  Dat gaat een domper worden voor de “verkeerd” stemmers,die kunnen hun foute stemkeuze pas herstellen in 2021

  1. Duke

   De stemmers (en stemmentellers) die Rutte hebben geholpen, hebben al heel wat goed te maken.

 4. Gerlos

  Eurofiel Macron is de weg kwijt en waarschijnlijk aan zijn laatste stuiptrekkingen toe.

 5. Meriadoc Brandebok

  De vergelijking van de leider van een ingestort Zuid-Amerikaans land met die van een hoogontwikkeld Europees land slaat nergens op. Maduro is niet op dezelfde democratische wijze aan de macht gekomen als Macron. Ik kan niets anders concluderen dan dat dit onzinnig gebazel betreft.

  1. Niet L niet R

   Dat doe jij iedere dag!

 6. Rien Noppen

  “Als je dan zo bout bent dan mag je een tikkeltje hypocriet worden genoemd en dat is Macron dan ook. ”

  Teunis is weer op dreef.

 7. Niet L niet R

  Macon is geheel de weg kwijt, in Frankrijk willen zij hem liever vandaag nog kwijt, er is er maar één die nog in hem gelooft dat is zijn oma!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.