Hypocriete Macron steunt demonstranten in buitenland terwijl Parijs wankelt

Geen categoriejan 27 2019, 14:00
De hypocriete Frans president Emmanuel Macron laat zich op Twitter lovend uit over de protesten in Venezuela tegen de president Nicolás Maduro. En terwijl hij zich bemoeit met de interne processen van een ander land staat zijn eigen land in de hens. Immers demonstreren de 'Gele hesjes' al voor de elfde week! Misschien moet hij gewoon even zijn mond houden en zich focussen op het 'nationaal debat' om te voorkomen dat er nog meer gewonden en doden te betreuren vallen in Frankrijk?
Als je dan zo bout bent dan mag je een tikkeltje hypocriet worden genoemd en dat is Macron dan ook. Op Twitter spreekt Macron zijn steun uit richting de oppositie in Venezuela. De onderstaande tweet leest als volgt: 'Europa steunt het herstel van de democratie in Venezuela. Na de onwettige verkiezingen van Nicolás Maduro in mei 2018 staan wij achter honderdduizenden Venezolaanse burgers die demonstreren voor hun vrijheid'. Lekker de spanningen verder aanwakkeren, goed idee hoor!
Prima om ze een verbaal steuntje in de rug te geven, want de mensen hebben het nodig. Maar ironisch is het wel. Laten we de balans even opmaken. We hebben Fransen die zich bemoeien met Venezuela en we hebben Russen die zich weer bemoeien met Frankrijk en de Russen bemoeien zich ook weer met Venezuela. Wat een spaghetti. Er valt in de internationale politiek geen touw aan vast te knopen soms, maar één patroon zien we steeds terugkeren: 'steek niet je neus in andermans zaken'.
https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1088377353481453568?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1088377353481453568&ref_url=https%3A%2F%2Ffenixx.org%2F2019%2F01%2F26%2Fde-franse-president-prijst-de-straatprotesten-van-het-volk-in-venezuela-wordt-bekritiseerd-als-hypocriet%2F
Rusland ontkent overigens betrokkenheid bij de demonstraties van de 'Gele hesjes', maar betrokken zijn dat natuurlijk wel. Zo zit staatszender RT (voormalig Russia Today, red) tot diep over haar oren in de rapportages over het fenomeen. Het liefst brengen ze zoveel mogelijk geweld in beeld om daarmee Macron te ondermijnen. Media kunnen door hun wijze van berichtgeving protesten aanmoedigen of breken en het lijkt er op dat Rusland wederom trolls inzet om de 'Gele hesjes' aan te moedigen op Twitter.
In Venezuela doen de Fransen dit dus ook, maar zij steunen in tegenstelling tot Rusland niet Maduro, maar oppositieleider Juan Guaidó. En in plaats van het gebruik van trolls komt president Macron er in openbaarheid voor uit. Dat laatste is natuurlijk mooi, want hierdoor vermijd hij de aanklacht van subversie, een aanklacht die tegen het Rusland van Poetin wél kan worden uitgesproken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten