Hysterische PvdA’er noemt europarlementariërs van VVD, D66, CDA, SP allemaal “bondgenoten van Nigel Farage”

Als je tegen een €5,9 miljard kostend plan stemt van PvdA-kopstuk Agnes Jongerius, dan ben je een bondgenoot van aarts-euroscepticus Nigel Farage. Per definitie!

Die Nexit? Nou, die is binnen een paar maanden een feit. Een heel scala aan Nederlandse partijen is tegenwoordig “bondgenoot” van Nigel Farage, en steunt hem door dik en dun. Niet echt natuurlijk, maar PvdA-europarlementariër Agnes Jongerius doet lekker toch alsof het net zo is. VVD, D66, SP, ChristenUnie en het CDA zijn stuk voor stuk allemaal liefhebbers van Farage’s eurosceptische geluid. Een beetje dom, natuurlijk, om zo te praten over partijen als VVD en D66 die altijd keurig bij het Brusselse kruisje hebben getekend, maar voormalige vakbondsvrouw Jongerius doet het lekker gewoon toch.

Want als je tegen een plan van haar stemt, en daarin toevallig wordt gesteund door UKIP van Nigel Farage, dan betekent dat noodzakelijkerwijs dat je een soort ‘bondgenootschap’ hebt opgericht. Dat beweert Jongerius op Twitter:

Met name het CDA reageert fel op deze onnozele aantijgingen. Europarlementariër Jeroen Lenaers geeft aan:

“Beetje smerige nep-tegenstelling dit. Alsof je vóór kinderarmoede bent wanneer je tegen het blind uitgeven van 5,9 miljard euro bent op EU-niveau. Zoals wel vaker bij de #pvda is de vorm en het ‘frame’ belangrijker dan de inhoud.”

En zijn fractievoorzitster Esther de Lange valt Jongerius aan op haar typische socialisme:

“Het probleem met de socialisten is dat ze allerlei extra sociale fondsen van EU willen hebben om thuis, in eigen land, geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen. Het CDA is voor steun aan armere regio’s maar niet voor blanco cheques.”

Maar ja, je stemde tegen. En Nigel “Brexit” Farage stemde ook tegen. Dan móét je natuurlijk wel in een soort complot zitten om Europa stiekem kapot te maken. Dat spreekt voor zich! Als je lid bent van de PvdA, tenminste. Gelukkig kan de rest van de wereld die flauwekul met gemak doorzien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Rien Noppen

  Ik begrijp dat Jongerius niet blij was met het afstemmen van haar voorstel tot bestrijding van kinderarmode en dat Farage daar, uiteraard, ook tegen stemde.

  Wat dit gedoe echter met Brexit en Nexit te maken heeft blijft volledig duister. Tim legt onnavolgbare verbanden.

  1. lIN-T

   Snap je dat niet ouwe sufferd? Wie begint over Farage? Die dikke domme pvda trut.

   1. Rien Noppen

    Ja, omdat Farage tegen haar voorstellen stemde. Dat is nogal logisch.

    1. lIN-T

     Ja Hit

   2. Top

    Je bedoelt die multimiljonair, die vroeger bij een vakbond bijdehandje speelde? ZXo ken ik er nog een paar!

    1. Rien Noppen

     Is ze multimiljonair?

     Wist ik niet en het verbaast me ook.

     1. Beukman

      @Nop
      Ik vermoed dat Top Nigel bedoelt.
      Die zit inderdaad flink in de slappe was, mede door zijn baantje bij de EU, en na en dankzij de Brexit gaat hij nog veel meer geld vangen.
      Dat hij ooit bij een vakbond heeft gezeten, wist ik niet.

     2. Top

      Ik weet dat jij het geld niet voor heb, om een abonnement op een digitale krant aan te schaffen. maar tipje van mijn kantj, e kan bij elke kiosk of Primera winkel, de kranten van enige dagen oud vragen. Dan kunt u het nieuws, met enige dagen vertraging rechtstreeks tot u nemen en dan uitgebreider dan waar u nu uw (meestal) flauwekul vandaan haalt.
      Deze ‘mevrouw’ heeft buiten haar belachelijke hoge EU salaris, met alle toeslagen en pendelend van Brussel naar eigen huis, dus geen kosten zoals iemand uit een land wat verder van Brussel ligt waarvoor iedere parlementariër blijkbaar recht op heeft. Deze “mevrouw” heeft ook nog een paar bijbaantjes, die per jaar meer opleveren, dan u in uw gehele leven, ZELF verdiend heb. Wel opletten Blaaskaak.

     3. Floris

      En toen dook Beukman weg…

  2. gister

   dat jongerius niet blij was met het afstemmen van haar voorstel tot bestrijding van kinderarmode begrijp ik. ze was ook niet blij dat farage daar, uiteraard, ook tegen stemde.

   wat dit met brexit en nexit te maken heeft blijft voor mij ook volledig duister. tim legt voor mij ook onnavolgbare verbanden.

 2. Eugenie de la Fleur

  Ze heeft wel een punt. Al deze partijen zijn tegen een sterk en sociaal Europa waar armoede wordt aangepakt.

  1. Koos sssss

   Geestig opgemerkt dit. Volgend jaar eens net buiten het toeristenseizoen naar Griekenland op vakantie (moet met de trein wel lukken, misschien hier en daar een stukje met paard en wagen overbruggen) en dan zien hoe de gewone Grieken boodschappen doen bij de buurtsuper. Die is beslist duurder dan onze dure supermarkten en de salarissen liggen in Griekenland dan weer lager.

   Dichter bij huis zou je het ook eens in Frankrijk kunnen vragen. Aan wat willekeurige gele hesjesdragers (m/v/het) Die gaan ook stevig gebukt onder de zegeningen van de EU.

 3. Gekko

  Dit noemen ze nou biefstuksocialisme.

 4. DeBruijn

  En dan gek vinden dat de PVDA gedecimeerd is? Ummmmm, ik niet…

 5. Floris

  Goh, omdat Farage op dit punt hetzelfde stemde als de eurofiele partijen is hij ineens een bondgenoot.

  Het wordt hoog tijd dat Agnes Vetklep vakken gaat vullen bij de Aldi.

 6. Koos sssss

  Zou AJ wel eens in de spiegel kijken? Haar kop ziet eruit als die vergeten kerstpudding, die je op 17 januari buiten de koelkast terugvindt.

 7. HendrikJan

  De enige manier om deze onzin verkoopster de mond te snoeren, is stem op een anti EU partij in Mei.
  Daarna krijgt zij natuurlijk wel een Burgemeesters functie aangeboden, via het Bilderberg cirque, maar dat is van later zorg.
  Agnes een goede raad van een oudere Nederlander, besteed een deel van die 3 ton die Brussel oplevert aan je uiterlijk.

 8. sjun

  Wereldvreemde Agnes maakt nog maar weer eens duidelijk waarom het electoraat de PvdA politiek afrekende. Zij zijn er klaar mee de kinderen van de doorgeschoven rekening van andermans hobbies te worden.

 9. Original NL

  Bij de fnv was ze ook een lachertje!

 10. ruudjeenjose

  Een verraadster 1ste klas. Voorzitter van de FNV die de arbeiders hebben verraden met de verhoging van de pensioenleeftijd. Om. Te kotsen dat wijf samen met die huichelaars van het fnv die ons hebben verraden. NOOIT meer lid van de fnv.

 11. Niet L niet R

  Die mevrouw is haar hele leven al wereld vreemd geweest, maar door haar elite partij op een plaats neer gezet waar zij veel EUR ontvangt en er niets voor hoeft te doen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.