Iedereen is lid van Taliban volgens geflipte Abou Jahjah: ‘Christen-Taliban, atheïsme-Taliban, nazi-Taliban!’

Volgens extremistische prediker Abou Jahjah is tegenwoordig iedereen lid van de Taliban. Je hebt namelijk nu ook een christelijke Taliban, een joodse Taliban, een atheïstische Taliban en zelfs een slachtofferschap-Taliban. Iedereen is dus een fundamentalist. Behalve Abou Jahjah, hè? Die onlangs nog het doodschieten van Israëlische soldaten stond te verdedigen.

Vroeger waren de zaken nog overzichtelijk. Je had maar één Taliban, en die was de baas in Afghanistan. Niet dat dat zo fijn was voor de Afghanen – religieuze dictatuur is nooit een pretje – maar het gevaar zat gelukkig alleen in die hoek. De rest van de wereld bestond gewoon nog uit redelijke mensen die hun emoties onder controle hadden en louter met logisch dichtgetimmerde redenaties het debat met elkaar aangingen.

Is dat hoe de wereld veranderd is de afgelopen jaren? Nou ja, wel als je het aan Abou “schiet Israëli’s dood in Jeruzalem” Jahjah vraagt. Hij vindt zichzelf het toonbeeld van redelijkheid (lol), terwijl de rest van de wereld is veranderd in de Taliban. En dan bedoelt hij niet dat ze allemaal met tulbanden op hun kop boeddhistische beelden langs de Zijderoute staan op te blazen, hè? Maar wel dat iedereen z’n eigen vorm van extremisme aanhangt… behalve natuurlijk meneertje Jahjah. Christenen, joden, atheïsten, allemaal heel erg Talibannerig, zo zegt Boeboe op Twitter:

“Remember the time when people used to have #opinions and #debate ideas? Now people seem to be on a crusade and 24/7 full of moral #indignation. It seems as if we live in a world swarming with the #Taliban. They are everywhere. Just look around you and you will see them.

First you have your regular religious Taliban. Now they come in all flavours: #Chtistian, #Jewish, #Islamic, #Hindu, #Buddhist and much more.
Next to them, you also have #Atheism Taliban. They are as fanatic and as #binary thinking as their religious counterparts.

Very popular on the “market” is the liberal and neo-liberal Taliban brand. It has also a variation called the “good news show” Taliban.

In contrast with them you have the anti-establishment Taliban. they come in many flavours: nationalist Taliban, socialist Taliban, and every now and then your good old national-socialist revival Taliban.

In the sane anti-establishment breed of Taliban, and in contrast to the former, you have the anti-racism Taliban, the #diversity Taliban, the Gender equality/neutrality Taliban, and many more variations of other post-modern #Foucault inspired Taliban brands.

Do not forget the “blame the victim” Taliban, or its other side of the coin, the ever present “eternal victimhood” Taliban. Needless to say that the most popular form of Taliban remains, the ever popular, “let’s steal more money” Taliban.”

Zo. Dat was dan je Taliban-fix voor 2019. Veel plezier ermee!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. marco1

  Vlak de DDS-taliban niet uit een zeer exteeem geweldadig stel.

  1. Arie B

   Is je account weer gehackt?

   1. Floris

    Nee, Marco is verliefd op Aytas.

    1. Aytas

     Hoogstaande reactie en compleet misplaatst. Marco heeft een sterke eigen mening en als je mij een beetje kunt inschatten is dat belangrijk voor mij. Ik hou niet van meelopers als TD en siemien.

     1. edoc431

      KOmt mooi uit ze houden ook niet van jou ik ook niet trouwens kan je niet uitstaan misselijk makend ventje .

    2. marco1

     @floris : dat slaat helemaal nergens op maar ik denk wel dat ze een prettiger persoon is dan dat ze híer door sommige word afgeschilderd en ook de reakties die ze soms over zich heen krijgt vind ik getuige van weinig stijl en klasse.

     1. Bosche draak

      Jij trekt dds reacties gelijk met taliban.
      Je hebt nul recht van spreken op het gebied van stijl danwel klasse.

      Neem je gebroken lansje en je ienie mienie schildje en neem je lieve lichtekooitje Apetas en rijd richting de zonsondergang als de witte ridder wezel die je bent….

    3. edoc431

     Marco houd wel van een negerleuter blijkbaar

 2. Gerlos

  Helaas voor deze minkunkel ik ben blank uit een leuke gezellige kleinebplaats waar niets te merken is van een verwerpelijke Taliban of andere extremisten geflopte Abou Jahjah, wat een klote naam is dit.

 3. TD

  Over idioten praat je niet,die sluit je op!

 4. DeBruijn

  Tja, wat moet je hier nu op antwoorden. Soms is het beter om zulke mensen te negeren.

 5. Tguard

  Wat een dwaallicht!

 6. Troelstra

  En nog steeds zijn handje ophouden voor een uitkering?

 7. Aytas

  ‘Remember the time when people used to have #opinions and #debate ideas?’

  Zo veel ongelijk heeft hij daar niet mee. Andere meningen moeten kapot ipv met ze in gesprek gaan. Ik vind het recht op vrije meningsuiting onder druk staan bij zowel links als rechts op de vleugels, zodra je mening mensen niet aanstaat op de vleugels roepen ze op om tot het monddood maken van anderen. Op links is dit bv afa, die zelfs zover gaan om het recht op vergadering van anderen te verhinderen. Ik heb een sterke mening en het staat iedereen vrij daar wat van te vinden.

  Het mooiste voorbeeld van een voorvechter van vrije meningsuiting vind ik noam chomsky, die als jood holocaust ontkenners verdedigd tegen justitiële vervolging, volgens hem is het de taak van de wetenschap en de andere mensen het met bewijs te weerleggen.

  “If we don’t believe in freedom of expression for people we despise, we don’t believe in it at all.

  Noam Chomsky”

  Wat dit betreft verdient dds echt een compliment! Hoewel ik de meeste meningen niet deel en de reacties vaak ronduit walgelijk vind geeft men hier de ruimte aan andersdenkenden. Joop doet dit ook maar reacties moeten voor plaatsing langs moderatie en lang niet alles wordt geplaatst. Bij powned is voor linkse meningsuiting veel minder ruimte maar voor extreem racisme elke, geen stijl hetzelfde. Doe je echt goed Tim, veel mensen kunnen hier tegenwoordig een voorbeeld aan nemen! Ik hoop dat je wat dat betreft je goede werk blijft voortzetten.

 8. Meester Kong

  Vergeet niet de biblebelt Taliban met de haat predikers Lugar, Siemien, Urk en vele anderen.
  Zooitje religieuzen van de koude grond, gelijk aan die van de warme grond……….

  1. Raveltje

   Ook zij hebben recht op een meningsuiting en u hoeft het daarmee immers
   niet eens te zijn. Er is geen mens of situatie dezelfde en dat is het wonder
   van de Schepping.

  2. Aytas

   Ik vind van urk daar niet tussen passen. Die maakt volgens mij wel onderscheid.

 9. Floris

  Naar eigen zeggen is deze Abou Jahjah niet gelovig. Hij noemt zichzelf een “cultuurmoslim”.

  Ook dit soort is volledig anti-westers en een deel van de vijfde colonne die het westen het liefst in elkaar ziet storten.

  Hoe noem je een element dat in een lichaam woont om het uiteindelijk te kunnen vernietigen?

  Een parasiet, een virus, een kankercel?

  1. Lugar

   @Floris: Kan alle drie.

  2. Raveltje

   Hij is in ieder geval een draaikont, waait met alle winden mee

 10. HendrikJan

  Ach waarom niet, als deze Jayjay hier genoegen in schept, om dit te ventileren laat hem,
  ik zie er geen kwaad in.
  Vroeger had ieder dorp zo’n figuur.

 11. sjun

  Moet Abu niet eens vlot terug naar Libanon om zijn land op te bouwen?

  1. Original NL

   Land opbouwen….hand ophouden.
   3x raden waar hij voor kiest!

 12. Heras

  Heeft die Abou een hersenbeschadiging ofzo.

 13. Siemien

  Ook wel de gelijkheidsreligie genoemd

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.