Islamitisch DENK bespot joden en christenen na Nashville-verklaring: ‘Is dit nu die oh zo verheven traditie?’

Het Amsterdamse DENK-raadslid Mourad Taimounti ziet in de Nashvilleverklaring een goede aanleiding om even lekker smalend te gaan zitten doen over het jodendom en christendom. “Waarschijnlijk zijn de moslims hier ook verantwoordelijk voor of niet?”

Het lijkt erop dat de Nashvilleverklaring die eerste echte ophef van 2019 is geworden. En dus probeert echt íédereen een graantje mee te pikken. Dus ook het islamitische DENK-raadslid Mourad Taimounti, die in de verklaring nog meer eens bewijs voor de stelling ziet dat het jodendom en het christendom weinig verheven godsdiensten zijn.

TPO-columnist Jan Dijkgraaf wees er gisteravond op dat we allemaal heel boos kunnen worden op de homofobie die leeft bij radicale christenen, maar “hoe staan moslims eigenlijk tegenover homo’s? Qua hoge gebouwen enzo.” Dat was tegen het zere been van DENK-raadslid Mourad Taimounti, die namens zijn partij actief is in de gemeenteraad van Amsterdam. Hij grijpt Dijkgraafs tweet aan om nog maar eens een schop uit te delen aan “die oh zo verheven joods-christelijke traditie” die geldt als hoeksteen van het Nederlandse normbesef.

Een opvallend commentaar, omdat het jodendom helemaal niets te maken heeft met de Nashvilleverklaring: het is een puur hervormd en protestants feestje geweest, waarbij niet eens de katholieken waren uitgenodigd. Laat staan dus de joden.

Dat juist Taimounti desalniettemin zo fel uithaalt naar twee van drie abrahamitische religies, is bovendien opvallend. Want de man was – voordat hij politiek actief werd bij DENK – lid van het CDA, het Christen-democratisch Appèl. Dat appèl heeft weinig indruk op hem gemaakt, zo leren we dus vandaag…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  DENK heeft helemaal gelijk. Hoe kun je moslims de maat nemen als de z.g moreelsuperieure joods/christelijke roots precies het zelfde doen en wellicht nog erger

  1. Tguard

   Er wordt geen maat genomen. Hier in Nederland heerst een joods christelijke cultuur en dat wil ik en velen met mij graag zo houden.

  2. toetssteen

   @Bloem
   Wanneer is hier een homo of lesbi met het hoofd omlaag een flat afgedonderd?
   Denk denk, denk.

  3. van Urk

   Wellicht nog erger..mmmh. Opvallend dat homo,s en transgenders juist onveiliger voelen in het gay capital Amsterdam dan bijvoorbeeld in mijn diep christelijke dorp. Je vraagt je af wat tegenwoordig de huidige normen en waarden van deze stad eigenlijk is.

   1. toetssteen

    @van Urk
    Inderdaad. Ik ken in het dorp waarbij ik een leuk chalet hem tig leuke koppels. Geen probleem. Ze wonen lekker samen, doen mee enzovoort. De stad? neeeh hoeven ze niet, zijn er helemaal klaar mee.

    1. toetssteen

     hem=heb

   2. Troelstra

    Amsterdam is gedegenereerd tot een Islamitisch en Mekkabeffend Sodom en Gomorra.

  4. Rien Noppen

   Ja, orthodoxe christenen en orthodoxe moslims denken hetzelfde over homoseksualiteit. Meer vrijzinnige christenen en moslims denken er genuanceerder over.

   Voor islamofoben is het inderdaad een goede spiegel om eens in te kijken.

   1. Arachne

    Orthodoxe moslims en orthodoxe joden denken hetzelfde over homoseksualiteit (Leviticus is de joodse wet) en hebben dezelfde straf.

    Orthodoxe Christenen hebben dat dus niet.

  5. Bosche draak

   Behalve dat Islam nog niet eens in de buurt komt van de verhevenheid van het Christendom dan wel het Jodendom.
   Iets met reformatie en verlichting en zo.
   Ze komen er op een dag wel achter, als ze dat boek van hun eens opwaarderen dan wel wegleggen.

 2. Lugar

  Islam en homoseksualiteit, ik DENK het niet.

 3. Original NL

  Moslims moeten gewoon hun leugenachtige smoel houden en zich snel naar hun respectivelijke shitholes terug begeven!

  1. Original NL

   En ernst De La Fleur’s getrol slaat ook nergens op..
   Mensen die geloven zijn nu eenmaal niet helemaal ” goed “..maar btw heb hier nog geen gristen een homo van een dak zien schoppen…dus die vlieger gaat niet op trol.

   1. Lugar

    CJD, Natte Scheet, Svetlana, Eugenie de La Fleur, het is één pot trollennat.

    #script

    1. Siemien

     16/8

     1. Lugar

      31/14

 4. Mar

  Voorheen werd er gesproken van christelijke cultuur. Iemand heeft toen bedacht om er joods christelijke cultuur van te maken. Waarom laat zich raden.

  Er wordt niet naar joden verwezen.

 5. Tante Sidonia

  Yassmine El Ksaihi, raadslid van D66 te Amsterdam, een klein jaar geleden nog probleemloos beweerde dat ‘homofilie een zonde was’
  En………….: “Bubbles” Den-Haag/Hilversum en Grachtengordel ( Volkskrant, e.d.) ? Ze zit er nog steeds, met hoofddoek en al!
  Overigens zijn er de laatste decennia bar weinig homo’s door Christenen van flatgebouwen gegooid of mis ik iets ?
  Kortom….”de beschaafde partijen” zoals VVD, D66, GL , PvdA en zelfs CU zijn Pro-Islam en anti-Nederland!!!

 6. Floris

  De islamitische leerstellingen zijn voor een aanzienlijk deel gejat van cq ontleend aan de bijbel (met name het OT) en over homo’s wordt in alle drie deze zg abrahamitische religies ongeveer hetzelfde geschreven in de grondteksten.

  Weer een islamitische hypocriet die zichzelf belachelijk maakt.

  Waar hij bovendien aan voorbij gaat is dat homo’s het in de islamitische wereld een stuk zwaarder hebben dan in het westen (understatement).

 7. Zouaaf

  Religie is door de eeuwen heen als een explosief middel te bezien. Zelfs de meergoden cultuur als het Hindoeisme. Niet mee ophouden/bemoeien.

 8. Peter Loosduinen

  Het lijkt wel of iedereen het homo-zijn maar normaal moet vinden.
  Dapper dat de SGP standvastig blijft in haar opvattingen en niet mee waait met de door de COC en de minister gewenste richting.
  Christenen werpen geen homo’s van daken en veroordelen ze niet ter dood.
  Het COC en de minister moeten hun oren eens te luister leggen bij de preken van de imams in dit land.

  1. Siemien

   Ja Peter, het wordt op een zéér progressieve en vooral agressieve manier door de strot gedrukt..

 9. Original NL

  Oh god…bij jinek zit weer zo’n D66 deugkier over dit nashville verdrag te zeiken tegen die grevo van der staaj……tis zo erg gutogutogut!
  Alsof er geen echt belangrijke zaken zijn om over te praten.
  Sgp’s mening over homo’s mag toch wel bekend zijn na zoveel dicenia….
  Ook johan derksen wordt nog even te berde gebracht….de homohater.
  Meer vrouwen in de politiek…..zou een betere wereld betekenen zei men……mislukt alleen maar zeiken en klagen en verongelijkt voelen..bah!!!

  1. Original NL

   En allemaal van die wijven die lang over de houdbaarheids datum zijn…van die zure sargentini’s…

   1. Raveltje

    Op een oude fiets moet je het leren, al heb je veel lekke banden nu
    Ze zo pro-EU en pro-Islam zijn.

    1. Original NL

     Op een ouwe fiets ..gadverdamme ravelje..dat meen je toch niet echt..anderzijds zie ik wel eens iemand een kinderwagen duwen waarvan ik denk…jezus hoe is dát zwanger geworden.

 10. Svetlana

  In de koran staat dat het zondig en tegennatuurlijk is en de koralen id het heilige woord van Allah en heeft altijd gelijk. Altijd zijn het de homo’s die zielig zijn, de christenen of joden. Dat terwijl moslims de enige slachtoffers zijn van discriminatie

  1. Original NL

   Houdt u zich vooral aan die koralen vast..liefst een minuut of 10 zonder snorkel of scuba…oh wacht moslims hebben de duik uitrusting nog niet uitgevonden….dus adem 10 minuten inhouden en vertrouwen op allah!!..komt alles goed.

  2. Bosche draak

   Koran is maar een boek en Allah kan naar de hel lopen.
   Ik laat mij door niemand domineren en al zeker niet door een stel inteelt zandhazen met het iq van een thermostaat.
   Voelen ze zich gediscrimineerd? Jammer dan!

 11. Svetlana

  Wij hebben in dit laant veel mer islam noodig. De eenige mensen die gediscrimineert worden zijn moslims.

  1. Original NL

   Ik zeg..doen!!!

  2. Original NL

   Hé..svet…weet je wat…we gaan ze halen!

   1. Original NL

    Svét… Ben je nou??
    Nou.. dan halen we ze maar niet!

    1. van Urk

     Laat de islamitische geleerden eerst maar eens zien of ze bereidt zijn voor een wat meer seculiere islam in de wereld ook hier in Nederland. De christenen zijn altijd nog een stap voor. Ik wacht nog op de eerste islamitische homohuwelijk in een Nederlands moskee. Dan pas praten we over wie wel of wie niet maatstaven mag gaan geven.

 12. AzovSoldaat

  DENK leden moeten vermoord worden
  Vernietigd worden en daarna hun resten in een varkensstal dumpen en iedereen is vrij om op die walgelijk rotzooi te pissen en te rochelen die aliens zijn een ziekte een kanker voor nederland ik heb er geen moeite mee om ze om te brengen

 13. Karel de Grote

  Waarom wordt niet eerst uitgelegd wat de Nashville verklaring is of gaat de redactie er van uit dat IEDERE Nederlander dat weet?, Wat een miskleun, hier is hij dan;

  De verklaring werd twee jaar geleden gelanceerd op een congres van evangelische christenen in Nashville, Tennessee. Drijvende kracht achter de verklaring was de Council on Biblical Manhood en Womanhood (CBMW), een organisatie die al dertig jaar het complementarianism uitdraagt. Die leer komt erop neer dat de man en de vrouw ieder een heel verschillende, van God gegeven rol hebben in de kerk en het gezin: de man heeft de leiding, voor vrouwen is geen plaats als predikant.

  Een gewezen lesbienne en predikant, een van Amerika’s bekendste televisiedominees en een groepje Trump-adviseurs behoren tot de meest opvallende ondertekenaars van de originele Amerikaanse Nashville-verklaring uit 2017. Onder de Nederlandse vertaling hebben nu ook een aantal streng christelijke Nederlanders hun handtekening gezet, onder wie SGP-kopstuk Kees van der Staaij. In het document spreken de ondertekenaars zich uit tegen de ‘zonde’ van ‘homoseksuele onreinheid’ en ‘transgenderisme’.

 14. Gerlos

  Die moslims zijn de slag grootste vijanden van onze homo/lesbienne beweging en dan doet zo’n KAKKERLAK van DENK deze uitspraken, idioot.

 15. Christina

  Pislamitische onderkruipsels!!!!
  Ga terug naar die zandbakken van jullie met grote gore bekken van jullie, schijtvolk!

 16. nienke

  Svetlana.

  Allah heeft altijd gelijk.

  Echt waar!!!! heb je zelf geen hersens om na te denken als naar deze profeet te luisteren die al duizenden jaren geleden al die onzin verhalen rond strooide.
  We leven anno 2019 en niet in de oer tijd.
  Las nl. dat de profeet leed aan epilepsie al die verhalen waren denkbeelden die hij kreeg als hij psychotisch was.
  Vroeger hadden ze het nog niet door wat epileptische aanvallen waren.
  Nu zou zo iemand naar een psychiater gestuurd worden en medicijnen krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.