Joods-extremistische terreur tegen Arabieren verdriedubbeld in 2018

Qubbat As-Sakhrah in Jeruzalem, Israël Bron: Flickr / Kristoffer Trolle
Foto: Qubbat As-Sakhrah in Jeruzalem, Israël Bron: Flickr / Kristoffer Trolle

In de afgelopen maanden hebben we behoorlijk wat terreurnieuws gerapporteerd. Niet alleen in Europa, maar ook over het geweld in het Midden-Oosten. Nu komt Haaretz met de mededeling dat het aantal geregistreerde geweldincidenten vanuit joods-extremistische hoek flink aan het toenemen is. In 2018 werd een verdriedubbeling van het geweld geregistreerd. Door de bouw van illegale Israëlische nederzettingen in de West Bank nemen de spanningen natuurlijk extra toe. En ook Hamas slaat op de oorlogstrom. Er worden dus weer flink wat kolen op het vuur gegooid en het geweld nam toe.

En de kolen bleken afgelopen jaar dus flink heet. Op de West Bank werd een behoorlijke stijging van geweld tegenover Palestijnen en hun eigendommen geregistreerd. In 2017 waren dat er nog 140 en in 2018 steeg het aantal terreurdaden door joodse extremisten tot geregistreerde 482 incidenten! Vaak ging het om het schilderen van leuzen en anti-Arabische teksten. Of teksten van islamofobische aard. Verder werden woningen en auto’s beschadigd en bomen gekapt. De Israëlische minister van Onderwijs Naftali Bennett sprak zich uit tegen de gewelddadige acties en veroordeelde deze.

In 2017 nog bekogelden Israëlische kolonisten een schaapsherder in de Jordaanvallei nadat ze de heuvel, waar de schapen werden geleid, innamen en er huizen bouwden. Toen de man later met zijn kudde rondliep werden stenen naar hem gegooid waarbij ook een dier omkwam. Heel normaal allemaal, daar in het Midden-Oosten. Maar zoals bij alle conflicten gaat het natuurlijk over en weer. Zo werden vanuit Gaza afgelopen jaar terreurvliegers opgelaten waardoor vele hectares aan bos werden vernietigd. In april 2018 was het Hamas dat de bevolking van Gaza opjutte om naar de hermetisch afgesloten grens met Israël te reizen en daar te rellen. Hierdoor vielen ook tal van slachtoffers. Doden die te voorkomen waren geweest als Hamas eens wat beter zou nadenken.

En gisteren nog werden vijf Israëlische jongeren opgepakt vanwege de verdenking van moord op van Palestijnse vrouw. De 47-jarige Aisha Mohammed Rabi reed in de auto rond toen ze plotseling werd geterroriseerd door de studenten, die met stenen gooiden. Daarbij werd de vrouw geraakt en zij stierf.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

45 reacties

 1.   

  “…Over en weer…” Zo is het. Eerst kwam het over en toen het weer. Dat de Israeliers geen lieverdjes zijn, weten we. Maar zij reageren tenminste. Iets dat de Nederlander vreemd is.

 2.   

  Teunis Dokter, netjes geschreven!

  Nu is het wachten op de volgzame Goyim die jou gaan betichten van antisemitisme.

 3.   

  Ik snap wel dat de wereldpolitiek ook zijn aandacht vraagt maar in Nederland zijn nog zoveel onderwerpen te bespreken, laten we daar gewoon onze aandacht eerst op focussen.
  Of is het zo dat in Israël vrede moet heersen en in Nederland een oorlog oogluikend wordt geaccepteerd.

  1.   

   Goed punt. De focus van mijn artikelen ligt op Nederland overigens.

  2.   

   Oorlog?

   1.   

    Google maar op Mocro oorlog.

    1.   

     Oh, dat is hun oorlog criminelen waardeloos.

 4.   

  “Of teksten van islamofobische aard” schrijft Teunis.

  Islamofobisch is onjuist en moet zijn islamkritisch. Een fobie is een zware psychische aandoening die in de medische wetenschap wordt omschreven als ‘een overmatige en irrationele angst, om doorgaans onduidelijke redenen, voor specifieke zaken of situaties’.

  1.   

   Fobie is inderdaad een medische term.

   1.   

    Dat is in jouw geval ook zeer toepasselijk.

    1.   

     Zei de forumclown.

  2.   

   @groeneveld de islam daarentegen is een zware psychische indoctrinatie die alleen met met de dood eindigd of bedreigingen, als je er genoeg van hebt en er uit wil stappen.

 5.   

  Het kalken van een tekst op een muur is nu ook al een terreurdaad? Ja, zo kom je wel tot een enorme stijging. Het begrip terreurdaad verliest op deze manier snel aan betekenis.

 6.   

  Ik denk dat deze vorm van extremistische terreur hier door veel reaguurders van harte zal worden toegejuicht.

  1.   

   Het beschrijven van een muur is toch geen terreurdaad?
   En spreek voor uzelf, een beetje iemand proberen in een hoek te zetten.
   Misbaksel…

   1.   

    @Bosche: Als je de trol negeert stopt hij vanzelf met reageren. Wie de trol niet voert werkt ook niet mee aan zijn reacties.

    1.   

     Ernst zal er altijd blijven. Of je nu wel of niet reageert.

     1.   

      Ernst zal altijd blijven…tot de volksopstand wel ja..
      Maar zijn gelul en gezuig in de tussentijd gewoon negeren!!

     2.   

      “Ernst zal er altijd blijven. Of je nu wel of niet reageert.”

      Dat weet ik, maar als je hem niet voert dan praat hij uitsluitend met zichzelf, dat lijkt mij afdoende.

  2.   

   Blablabla Blaaskaak!

  3.   

   Rientje denkt dat zelf natuurlijk, en projecteert zijn eigen sympathieën graag op anderen..

 7.   

  Is het aansteken van auto´s een terreurdaad.

  1.   

   Nee hoor, dat is wat je noemt ‘energie transitie’ een op een.

 8.   

  Vaak ging het om het schilderen van leuzen en anti-Arabische teksten. Of teksten van islamofobische aard.
  Dit is dan de terreur van Israëlische zijde, is maar net wat je terreur noemt.
  Palestijnen verzinnen maar weer wat, ze moeten natuurlijk wel een rechtvaardiging hebben voor al die miljarden die ze krijgen voor niet werken en protesteren.
  En voor alle misdaden die ze plegen.
  Eerlijker is de geweldzaken optellen en vergelijken, dus niet de keren dat de Israëliërs zich verdedigen en er [veel te weinig] doden vallen bij hun aanvallers.
  Maar ook die optelsommetjes doen mij niets meer, al gaat het hele haatdragende en terroristische volkje eraan. En balen voor de normale Palestijn al geloof ik niet meer dat er daar veel van zijn. De Palestijn die niet mee wil doen wordt door het eigen volk afgemaakt, daar zijn vele voorbeelden van.
  Zelfs de gemiddelde terrorist beschouwd de Palestijn als een soort foute Marokkaan.
  Ik ben klaar met de Palestijnen, geboren in hun slachtofferrol en net zo sluw, lui en agressief als hun soortgenoten oftewel de andere hatende moslims.
  Dus Israël, graag een schepje er bovenop, terroristen mogen dood en burgers die het terrorisme aanhangen zijn terrorist en geen burger.

  1.   

   +1

  2.   

   “Ik ben klaar met de Palestijnen, geboren in hun slachtofferrol…”

   Dat klopt, een Palestijn wordt in vrijheid geboren en is zo ongeveer de enige mens die het begrip ‘vluchteling’ overerft.

  3.   

   Hear,hear! En er bestaat geen ‘palestijns volk’! Nu niet en in het verleden ook niet.

   1.   

    Zo kun je het probleem ook oplossen, je beweert gewoon dat die mensen niet bestaan.

    Je moet er wel tamelijk debiel voor zijn, maar het is een oplossing.

    1.   

     Rientje zet mensen graag even weg als debiel, het zegt toch wel wat over de geestelijke gesteldheid van Rientje zelf hoor…

     1.   

      Reageren op trollen zoals Rien en Aytas en meer van dat soort Islam lovers en Israëliërs hatende figuren geeft ze bestaansrecht, daar kicken ze op.
      Ik vind het persoonlijk saai en storend en daarom lees ik hun reacties ook niet meer. Gelukkig doen steeds meer mensen op de site dit zodat er minder geruis ontstaat.
      Is dit voor jou ook een idee Siemien ?

     2.   

      Bij trollen eenvoudig verder scrollen!!

     3.   

      @Veteraan, Siemien & Original: Ik heb ook de stevige indruk dat steeds meer DDS’rs de trollen gaan negeren, een goed begin van een trolvrij 2019.

     4.   

      @Lugar ++

  4.   

   Wat een achterlijk gelul. De agressor is Israël, wil jou wel horen als de grenzen daadwerkelijk open zouden staan, dat is wat de palestijnen is overkomen.

   1.   

    “Vrede zal er pas komen wanneer de Arabieren meer van hun kinderen gaan houden dan zij ons haten”

    Golda Meir

   2.   

    @Aytas

    Wat jij achterlijk gelul vindt is niet relevant.

   3.   

    Scroll..scroll..gaap!!

 9.   

  Enige arrogantie kan Israël niet ontzegt worden, maar dat is ook een vorm van zelfverdediging, op kleine schaal doen we dat onderling.

  1.   

   Klopt en ze hebben er recht op, hard voor gewerkt zou ik zeggen.

   Ik bewonder het volk van Israël, ook al heb ik niets met de ultra orthodoxe groepjes.
   Wat wij hier niet durven doen doen zij wel en zij geven hun leven ervoor.
   Constante bedreiging vanuit allerlei Arabische staten [op enkele na, gelukkig verandert ook deze anti zionistische stemming langzamerhand na veel druk van buitenaf].
   En van een woestijn hebben zij een vruchtbaar land gemaakt en leven in een mooie democratische staat.
   Al dat gelul over Israël en hun houding naar terroristische moslims [is grotendeels een tautologie]. Ik ben erg blij met allerlei wereldleiders en landen die de radicale islam [alweer een tautologie ?] tegengaan.
   Ga zo door Amerika, Rusland, China en vele kleine landen.
   Geef het voorbeeld aan laf Europa zodat we ze ook hier langzamerhand kunnen verbannen. Die 25 % die geïntegreerd is, werkt, geen strafblad heeft en zijn geloof normaal beleeft zijn het probleem niet, die andere 75 % van criminele uitzuigers wel.
   En daar horen helaas vele vluchtelingen bij, zo wie zo uit veilige landen maar ook uit de ‘onveilige’ landen. Nooit gewerkt en ze beginnen er ook echt niet aan.
   We komen er wel en laten we beginnen met militairen inzetten tegen de hufters en onze rechtsstaat herzien zodat het tuig kan worden aangepakt. Doodstraf ben ik natuurlijk ook voor, anders roei je het niet uit maar faciliteer je het.
   Ook in Europa groeit het verzet, fantastisch om dit mogen mee te maken.
   En hopelijk pakken we ooit al die NSB’ers aan, die uit lafheid en eigenbelang zo politiek correct zijn en die ook op dit forum te vinden zijn.

   1.   

    En nog beweren sommigen hier dat Israel geen democratisch rechtsstaat is. Deze gunnen de Palestijnen een eigen staat omdat de Palestijnse overheid het terroriseren van Joden alleen maar toejuicht en geen Palestijnse daders oppakt.

    1.   

     Sterker nog ze krijgen een beloning! (mede gefinancierd door de Nl belastingbetaler.)

 10.   

  De bewoners van het zuid westen hebben daar van generatie op generatie gewoond. Al van ver voor Christus. Het was lang het enige grotere gebied, dat ook nog aan zee lag, dat goed bewoonbaar was. Dus laten we wel wezen, die bewoners daar hebben daar oude rechten. Wanneer de benaming Palestijnen in zwang is gekomen, is overigens totaal onduidelijk. Fantasieën zijn er genoeg over dergelijke onderwerpen.
  Het Israëlisch Palestijns probleem lijkt me echt een probleem, dat men daar op vreedzame wijze moet oplossen. Fanatisme leidt tot de verschrikkelijkste gevolgen en dat mogen ook fanatieke israëlische groepen zich wel bedenken.

 11.   

  Israel is altijd bereid geweest om compromissen te sluiten met de arabische bevolkingsgroepen/landen. Hamas en de pa hebben altijd gezegd dat ze GEEN compromissen willen sluiten. En natuurlijk gaat dat ten koste van hun eigen bevolking, maar daar hebben de “leiders”van hamas maling aan. Al na de tweede wereldoorlog hebben israeli’s gezegd; (joods) bloed wordt met bloed (dader) vergolden. En gelijk hebben ze.

 12.   

  Tjah koekje van eigen deeg. De Islam maakt zelf ook alleen maar oorlog en elende

 13.   

  Ja koekje van eigen deeg dat krijg je er van de Islam pleegt zelf ook alleen maar oorlog e elende

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!