Lekker hypocriet! D66-vliegtaksfan Rob Jetten vliegt zelf constant de hele wereld over: van Ethiopië tot Sri Lanka

Rob Jetten is er duidelijk over: hij duldt geen (al dan niet gespeelde) tegenspraak van de VVD over het Klimaatakkoord. De burger zal en moet hoger belast worden voor het zogenaamde effect wat hij op het klimaat heeft. Onder anderen door een vliegtaks, die moet zorgen dat we minder gaan vliegen. Maar zelf het goede voorbeeld geven? Haha, ho maar. Eeuwige passagier Rob Jetten blijft zelf lekker de hele wereld overvliegen in kerosinevretende gevaarten.

Aii. Redelijk dodelijke compilatie van onze roze kameraden over de strapatsen van onze favoriete androïde partijleider Rob Jetten. Het lijkt erop dat hij niet alleen heel vaak zichzelf herhaalt, maar ook dat hij heel vaak op het vliegveld te vinden is. En dan niet om te ageren tegen de ‘vervuilende’ praktijken, maar om zelf lekker hypocriet mee te genieten van alle genot die de hedendaagse vakantievierder tot de beschikking heeft.

In de Tweede Kamer pleit Rob Jetten voor een vliegtaks, om vliegen duurder en onaantrekkelijker te maken. Dat moet zorgen dat minder mensen de Airbus of de Boeing pakken. Maar zelf het goede voorbeeld geven, daar doet onze Rob niet aan. Volgers van de D66-parlementariër hebben zijn imposante reisschema gereconstrueerd en constateren: die gekke Rob is bijna vaker in het buitenland te vinden dan in Nederland…

Dw4NQpfXgAAmC_2.jpg large

En daarom… moeten we die vermadelijde vliegtaks zelfs verdubbelen naar €15 per ticket. Wat een achterlijk gegraai in de portemonnee van de burger.

Ga alvast maar sparen, stelletje sukkels. Kusjes van Rob en ^Liz.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Tguard

  Grappig ontmoedigingsbeleid, we maken het vliegtuig duurder dus zullen de mensen eerder geneigd zijn de trein oid te nemen.
  Even doordenken: we verhogen de prijs op groenten en andere gezonde alternatieven zodat we ……………..

  1. Lugar

   “de trein oid te nemen.”

   Weet je waar die trein op rijdt?

   #kolen

 2. Eugenie de la Fleur

  Het zijn de korte vluchten die per kilometer veel meer uitstoten. De budget continentale vluchten naar Londen, Parijs, Frankfurt zeg maar. Daarnaast zijn dit soort vluchten totaal overbodig. De ICE en TGV staat voor de deur

  1. Koos sssss

   Ik woon onder de rook van Eindhoven. Wanneer ik –nu– naar Frankfurt wil, ben ik daar met o.a. de ICE om 16.31 uur. Aldus OV9292
   Nu gaan er vanaf 040 airstrip geen vluchten naar Frankfurt, dus wordt het dan de auto.

   Hoewel het aantal auto’s met een bezetting van 1,5 persoon per auto het milieu ook niet ontzien. In een Boeing 737 800, het type toestel dat ik van en naar 040 airstrip het vaakst zie overkomen gaan 180 passagiers. Met 1,5 personen per auto laat je 120 auto’s naar Frankfurt rijden. Waarvoor bij een verbruik van 1: 15 3.200 liter brandstof wordt verstookt.

   London is over de weg nog een flinke afstand. Ben het wel met je eens, dat vluchten van NL airstrips naar Parijs of Frankfurt zinloos zijn. Die zullen ook hoegenaamd geen tijdwinst opleveren.

  2. AS210854

   Fleur ikke ikke , bij jou in de randstad zeker, maar als je daar niet woont heb je wel een probleem .

  3. wheelboy

   Onzin La fleur
   Ik ben het met je eens dat bv vluchten in een straal van 300km afgeschaft zouden moeten worden .Maar niet Ri het VK . Das een ander verhaal . Tax lost niets op mensen blijven vliegen dus blijft de co2 uitgestoten worden . Dat geeft alleen al aan dat tax geen oplossing is .

 3. Pescador

  Dat hele klimaat gedoe is een farce, die maffe rutte onze eurofiel wil iets aaan het klimaat doen zonder de EU erbij te betrekken, alleen maar omdat hij een manier gevonden heeft om ons nog meer geld uit de zak te kloppen.
  Als hij het samen met de EU gedaan had konden ze gewoon de vervuiler laten betalen , en dat is de industrie niet de burger die ze op onoplosbare kosten willen jagen.

 4. Tante Sidonia

  Fake news!!!!
  Zou Ollengren zeggen!
  Brilletje Jetten gaat altijd met een luchtballon!

  1. Lugar

   @Sidonia: De groene industrie en klimaatac­ti­vis­ten hebben moeite om feiten en fictie uit elkaar te houden. Ook kapitein Jetten ontkomt niet aan de hypocrisie en de hysterie, vooral als je bedenkt dat Nederland ábsoluut geen enkele deuk in de klimaatboter kan slaan omdat we mondiaal geen reet, maar dan ook geen enkele malle moer voorstellen en er nog steeds megalanden zijn die niet meedoen aan deze klimaatkolder.

   Er bestaat namelijk geen thermostaat waarmee wij de temperatuur op aarde kunnen beïnvloeden. Wat dan wel? Follow the money!

   Ken je het gezegde? “Houd jij ze dom, dan houd ik ze arm”

   1. Troelstra

    + 1

 5. Lugar

  Vliegen, ik zal dan toch maar een keer de oversteek wagen, al was het alleen al om een bijdrage te leveren aan de vermeerdering van de CO₂ t.b.v. van de planten en uiteindelijk ook de dieren.

  Alleen wel jammer dat NL-BV daarvan wil profiteren door extra onzinnige belasting. Niet geheel verrassend want VVD is de absolute belastingkampioen. Van Rutte I t/m Rutte III is de algehele belastingdruk met maar liefst 5% gestegen. Van alles wat we doen brengen we 40%(!) naar de staat. En wat doen die er ook alweer mee?

  #brussel

  1. Troelstra

   Neem dan gewoon een vliegveld vlak over de grens.

   1. Lugar

    @Troelstra: Zeker, zo eenvoudig is het ook.

  2. Original NL

   ……. Van alles wat we doen brengen we 40%(!) naar de staat…..
   En als je een auto koopt 80%!!

 6. lIN-T

  Dit sukkeltje rozenwater is een nationale ramp, hij en die Klaver narcist maken Nederland helemaal kapot.

  1. Lugar

   @lIN-T: Het is inderdaad een ramp voor onze portemonnee.

 7. Koos sssss

  € 15, = per ticket. Zo ongeveer het bedrag dat mensen precies nog wel betalen, want minder vliegen = deuk in economie. En wat toch leuk aantikt in de schatkist.

  Het milieu is slechts het hypocriete vehikel voor die tax.

  1. Lugar

   @Koos: +1

 8. Troelstra

  Regels voor anderen en uitzonderingen voor zichzelf. Zo handelen en wandelen de door ons betaalde boven ons gestelden. En al die verre vliegreisjes, declareert hij deze voor rekening van ’t algemeen?

  1. Lugar

   @Troelstra: Exact, zo werkt dat ook bij de werkgever. Zelf de duurste stoelen en jij op een krukje.

 9. Gekko

  Zijn gedrag is niet ongebruikelijk in de elitair-progressieve kringen (GroenLinks, D66, PvdA, PvdD). De hele wereld rond reizen en thuis een grote bek hebben over duurzaamheid, klimaat en milieu. Om die reden is de SP voor mij de enige acceptabele linkse partij. Helaas verhindert de rigide partijdiscipline (verplichte afdracht salaris) en het rondlopen van enkele totaalidioten (Anja Meulenbelt bv.) mij om op de Socialisten te gaan stemmen. Maar Ronald van Raak vind ik erg goed.

  1. Duke

   Meulenbelt zit bij de idioten van Sylvana S. en de salarisafdacht bij de SP merk je alleen als je namens de SP de politiek in gaat. Alle SP politici weten dat van tevoren en kiezen daar bewust voor. Als ik zou overwegen om op de SP te stemmen zou ik me hier niet druk om maken.

   1. Gekko

    Duke, je hebt helemaal gelijk. Anja Meulenbelt is een paar jaar geleden uit de SP gestapt. Zij heeft jarenlang voor de SP in de Eerste Kamer gezeten, vandaar dat ik haar (ten onrechte) nog met de SP associeerde.

    Wat stemmen betreft, van de linkse partijen is de SP de enige waarop ik zou kunnen stemmen. Maar er zijn natuurlijk ook nog de middenpartijen (VVD, CDA, 50+) en de rechtse (PVV, FvD, SGP). Dus ook voor mij valt er nog wel wat te kiezen…

  2. wheelboy

   Gekko
   Idd heb ik ook . SP zou voor mij de enige linkse partij zijn die aan aanmerking zou komen . Heb er bij gemeentraad op gestemd tot ze er hier een puinhoop van maakte .En in 3 jaar de ozb met 35% steeg .

 10. worstcase

  Gewoon het prototype van D66-er en GroenLinkser. Dus schijnheilige milieumoralisten die er zelf volkomen lak aan hebben. Want die zogenaamd hoger opgeleide verwende kids denken wel recht te hebben om overal in de wereld te gaan kijken en genieten. Cultuursnuiven. De arme modale keihard werkende sloebers kunnen straks tienduizenden euro’s gaan ophoesten voor een totaal zinloos klimaatprogramma. Wie de feiten goed bestudeert weet dat de opwarming van de aarde nauwelijks beïnvloed wordt door de CO2 uitstoot. Hypocriet is niet eens het juiste woord voor deze JetJet. Het is gewoon een ordinaire bedrieger, een landverrader. Hopelijk gaan de media nu eindelijk eens de echte waarheid laten zien en keihard tekeer tegen de linkse politiek die ons land naar de verdommenis helpt. Maar ik vrees dat zij door het linkse virus in de terminale fase zijn aangekomen. Net als ons land.

 11. Troelstra

  Altijd lachen op GeenStijl:

  hátétépéès://wéwéwé.geenstijl.nl/5145784/co2-heffing-voor-jetten/

 12. Equilibrium

  Wat ik niet begrijp is dat de meeste mensen ze bij de helft van de foto van hun vakantie foto’s hun eigen hoofd willen zien.

  1. Original NL

   ….Ik ook niet, maar wel leuk voor de nabestaanden!

   1. edoc431

    NABESTAANDEN WAS HET VOOR HEM MAAR ZO VER …

 13. poldi

  Vanavond schuift Geert Wilders aan bij JENSEN.
  Om 21.30 uur op RTL 5.

  1. Troelstra

   KIJKEN !!!

   1. Verschillig

    Zeker weten.

  2. Troelstra

   Zo ging het 12 jaar geleden.

   Geert Wilders bij Jensen

   hátétépéès://wéwéwé.youtube.com/watch?v=4fVOD-IzM2Q

  3. Original NL

   Quispel zal vanavond wel weer bidden dat er een god is!

 14. HendrikJan

  Een vreselijk eng mannetje, past perfect in de lijn van D66.

  Wat is er nog over gebleven, van de idealen van Hans en Hans.
  Democratiseren, van het Nederlandse politieke stelsel.
  Waaronder: Referendum / Gekozen Burgemeester / Afschaffing Eerste Kamer / Gekozen Premier / Districtenstelsel / Dualisme .
  Vult U zelf maar in wat er van terecht is gekomen, in een halve Eeuw.
  D66 manifesteert zich, als de meest pro-EU partij van Nederland.
  Zij staan keihard achter, een Verenigde Staten van Europa.
  Nederland is nog steeds, de grootste Netto betaler van de EU.
  Nederland betaalde vorig jaar 7,5 Miljard Euro aan de EU.

  1. Troelstra

   D’66 is een hele enge en een hele foute verraderspartij.

 15. wheelboy

  Alleen de Telegraaf rapporteert dit . Geen enkele media verder . Zo was het ook met de BMW en dat ouwe e klasse huis van Klaver .Of de oude Mercedes van de burgermeeatet van Amsterdam .of de pchoofd traktor van herr rosenmuller. Dit geeft aan dat als het hun aangaat E het geen zier scheelt . Allemaal hebben ze geld zat om een accuwagen aan te schaffen . Maar nee tuffen vrolijk door . Laat duidelijk zijn ik heb persoonlijk niets tegen die wagens .Maar wel als je zgn voor milieu opkomt en dan zelf de grootste vervuiler bent .En dat mag dan de media wel eens breed uit presenteren dat hoeft niet alleen hier of de Telegraaf te zijn . Als een PVV er of een FVD er iets kleins doet is het meteen NoS en RTL nieuws .

  1. Vliegenvanger

   Heel mooi verwoord, ben het helemaal met je eens.

 16. Vliegenvanger

  Als die robot overal heen vliegt wil dat zeggen dat hij zelf helemaal niet in het klimaatakkoord gelooft. Als hij echt serieus zou zijn zou hij zijn vluchten drastisch beperken. Heel dat klimaatakkoord is een grote luchtballon die zo week is als poppe stront. Het is een akkoord dat totaal niet werkt. Als heel de wereld niet mee doet is het al mislukt voor het gestart is. Grote onkosten voor mensen, die al niet veel meer hebben. Vele mensen kunnen het niet betalen. Laat staan dat alles ten uitvoer gemaakt kan worden. Onlogische gedachten spinsels van figuren die Nederland over de afgerond willen duwen. Bedankt Trutte en kornuiten, hopelijk is het snel Maart, zodat de rekening vereffend kan worden.

 17. J.C.

  Pas als er € 70 euro (of beter nog 10 %) vliegtax per vliegticket gaat worden geheven, zal er enig klimaatresultaat te verwachten zijn.

 18. Gekko

  Het Briefje van Jan vandaag over Rob Jetten is weer een juweeltje. Te lezen bij The Post Online. De (tijdelijke?) D66-leider blijkt een uiterst hypocriet ventje, die door Dijkgraaf vakkundig wordt gefileerd.

 19. Gerlos

  Lekker bezig PASPOP JETTEN zeer geloofwaardig in je gelul over het klimaatakkoord

 20. kennethhagers@gmail.com

  We vliegen aanstaande zondag met zijn tweeën voor een weekje naar Portugal vanaf Eindhoven. Totale kosten voor dat retourtje 120 euro. Heb ik al principieel Ryanair laten schieten dan was het nog eens 35 euro goedkoper. En laat ik het als er ongeveer 30 euro vliegtaks bijkomt? Nee niet echt! Mag het duurder? Ja en NEE! Ja het is misschien wel te goedkoop voor het goed zijn. Maar dit kabinet heeft mij dit jaar al 5% gekost op de eerste levensbehoeften en ja ik weet de BTW is 3% omhoog maar dat betekent voor mij de consument dus een dikke 5% extra op de rekening. En aangezien ik Kenneth heet en niet gekke Henkie ff dimmen met uitwringen regering! Die 3% excuus ging ook niet door, maar de verhoging wel doe het voorlopig daar maar mee Haagse roversbende!

 21. Troelstra

  Rob Jetten overtuigt D66-achterban nog niet

  Rob Jetten is voor D66-kiezers nog niet de partijleider die Alexander Pechtold doet vergeten. Ministers Sigrid Kaag en Kajsa Ollongren liggen momenteel beter bij de achterban dan de 31-jarige fractieleider die honderd dagen aan het roer staat.

  Bij kiezers die in 2017 op D66 stemden is Sigrid Kaag favoriet. 37 procent zegt haar bij komende verkiezingen de beste lijsttrekker te vinden, blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond/Peil.nl in opdracht van deze krant. Kajsa Ollongren krijgt van 26 procent de voorkeur, terwijl Jetten het met 14 procent moet doen. Iets meer dan vier op de tien D66-stemmers uit 2017 zegt dat de kans kleiner is geworden dat zij weer op D66 stemmen nu Jetten fractievoorzitter is.

  D66 staat in de peilingen al een tijd op verlies. Als er nu verkiezingen zouden zijn, houdt de partij tien tot veertien zetels over van de huidige negentien, blijkt uit verschillende polls. De kiezers die D66 trouw zeggen te blijven zijn beter te spreken over Jetten: 27 procent ziet in hem de beste lijsttrekker. Daarmee scoort Jetten even goed als Kaag, maar minder dan Ollongren, die de voorkeur geniet van 34 procent van het trouwe D66-electoraat.

  Vooralsnog is Jetten niet beter dan voorganger Pechtold, blijkt uit het onderzoek dat werd gehouden onder 3000 Nederlanders. Ook D66-stemmers zijn die mening toegedaan. Wel vindt 74 procent van de trouwe aanhang Jetten sympathiek. In iets mindere mate noemen ze hem deskundig en betrouwbaar. Op algemene kiezers komt Jetten vaker ijdel en nep over.

 22. biggeorge

  Hypocriete salonsocialisten daar zit Den Haag vol mee. Die homo staat iedereen een extra vliegtaks aan te praten. Maar ook oa D66 heeft het btw tarief en de belasting op gas omhoog gegooid . Daar pak je dus juist de mensen met een laag en midden inkomen mee . Denk daar aan met de volgende verkiezingen!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.