LOL! De helft van D66 Haren stapt op vanwege alle leugens en blunders van Rob Jetten en co.

Het leiderschap van Rob Jetten bij D66 blijft maar tot rampen leiden. Nu weer in Haren, waar de helft (!) van alle leden hun lidmaatschap per 1 januari heeft opgezegd, omdat ze zich niet meer in de partij herkennen. Men werd lid vanwege het democratische idealisme, niet vanwege het onbetaalbaar dure klimaatmedicijn dat android Rob en zijn vrienden door onze strot proberen te duwen.

Regeren is halveren is een gevleugelde uitspraak die doorgaans van toepassing wordt verklaard op D66. Elke keer dat deze club centristische mooipraters tot het kabinet toetreedt, moeten ze vuile handen maken en blijken hun mooie woorden dus geen knip voor de neus waard te zijn. Maar na Rutte III zou de uitdrukking wel eens ‘regeren is elimineren’ kunnen worden, want als de massale ledenexodus van D66 doorzet is er bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 amper nog een partij om te verdedigen.

Case in point? Haren. Daar liep eerder deze week letterlijk de halve partij weg. En nee, dat is geen hyperbool of overdrijving: D66-bolwerk Haren raakte in één dag écht vijftig procent van hun hele ledenbestand kwijt. Men was het dictatorgedrag van de Rob Jetten-partijtop meer dan zat geworden:

“Ruim de helft van de D66-leden in de voormalige gemeente Haren spreekt met ingang van het nieuwe jaar haar wantrouwen in de landelijke partij uit.

„Wij hebben vijf richtingwijzers”, zegt Marjan Bachman, tot voor kort fractievoorzitter van D66 in de Harense gemeenteraad. „Vertrouw op de kracht van mensen en koester het democratische proces. Dat heeft de partij in het herindelingsproces van Haren volledig naast zich neergelegd.”

„Het bestaat niet dat alle Tweede Kamerleden altijd overal hetzelfde over denken”, zegt Bachman. „Toch zie je bijna altijd de stemdscipline terugkomen. Niemand die de moed heeft om, als een besluit tegen zijn geweten in gaat, een ander geluid te laten horen.” Een slechte ontwikkeling die niet bij de partijwaarden past, menen de Harense oud-politici. „Het is onverenigbaar met de beginselen waarop D66 is gebouwd”, zegt Legemaat. „Maar ik zie wel een tendens, namelijk dat de partij heel bestuurlijk is geworden.””

Ik zou tegen de achtergebleven helft van D66 willen zeggen: waar wachten jullie eigenlijk nog op? Stop toch met die farce, en keer Rob “Skynet” Jetten met z’n megalomane milieuplannen toch lekker de rug toe, joh!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. ZiggyStardust

  Rob Jetten is eigenlijk een VVD troll die de partij van binnenuit sloopt. Go Robby!!!

 2. Eugenie de la Fleur

  Ik blijf het vreemd vinden dat ze hem bij D66 tot fractievoorzitter gemaakt hebben terwijl er mensen bij deze partij zitten die veel geschikter zouden zijn voor die rol. Gemiste kans maar Groenlinks zal hier beslist van kunnen profiteren

  1. ZiggyStardust

   Misschien gebruiken ze hem als ‘tussenpaus’, omdat ze weten dat er nog flinke klappen gaan vallen.

   1. struisvogelpolitiek

    @ZiggyStardust
    Idd. Jetten als tussenpaus of “stroman”. Mocht D66 gedecimeerd worden in maart dan kan men Jetten als schuldige aanwijzen. Pechtold heeft de partij al verlaten omdat hij de bui al zag hangen en omdat hij mede oorzaak is van een te verwachte verlies volgende verkiezingen. Ik snap niet dat die Jetten zich heeft laten strikken.

    1. wheelboy

     Helemaal mee eens .Pechthold is de schuldige . Alleen snap ik Jetten niet dat hij het roer binnen D666 niet omgooit maar de koers van Pechtold blijft varen . Als ik daar het heft over had moeten nemen dan had ik er tot na de verkiezingen voor bedankt . Jetten zal straks afgeserveerd worden en een fig als boris van Ham oid komt er voor terug .

  2. sjun

   Meer met strategisch inzicht begunstigde D66-ers lieten naar mijn idee de ‘eer’ aan en eagere Rob Jetten om niet zelf historisch belast te worden met de erfenis van Alexander Pechtold. Mocht D66 nog politieke levensvatbaarheid hebben dan zullen die mensen zich na de verwachte forse verkiezingsnederlaag wel aan gaan dienen om het roer stevig om te gaan gooien.

 3. Florissa

  Ze zien de bui al hangen,hebben op het verkeerde paard gegokt ,een leven in de politiek is na de volgende verkiezingen gestrand ,snel overlopen naar een partij in opmars kan redding zijn,Geert of Baudet, de rest is vergane glorie .
  Lekker voor de stakkers die mogen flyeren voor D66 , ze mogen wel een paar oordoppen in doen .

 4. Meester Kong

  Je kletst uit je nek Tim en je weet het.

  1. Gekko

   O ja, Kong, kletst Tim uit zijn nek?
   Vertel eens waarom.
   Laat eens zien dat je ook de inhoud beheerst!
   Dat je kan trollen, weten we nu wel.

  2. sjun

   Confucius had niet echt de gewoonte zijn eigen ergernissen voortdurend publiek uit te venten.

 5. C.A.Barstow

  D66? we kunnen dat leugenachtige linkse geteisem missen als kiespijn.

 6. TD

  Rob Jetten mooi laten blunderen en met rust laten!
  Weet je tenminste zeker dat die partij niet groeit!

 7. jasper38

  Robby ga zo door op naar de 0 zetels.

 8. Westerling

  D66, is dat niet de partij die voor verplichte sterilisatie was?

  1. Raveltje

   Zeker weten! Had Pechtold ook beter kunnen doen

 9. Gerlos

  Goed bezig die PASPOP Jetten, op naar de 3 zetels PASPOP

 10. Ries

  Ooit had ik een chef die bij elke sollicitant de vorige werkgever belde voor info omtrent de sollicitant. Als deze verkondigde dat “hij zo’n aardige jongen of zij zo’n aardig meisje was” was, dan kreeg de sollicitant een brief waarin hij veel succes werd gewenst bij zijn of haar volgende sollicitatie. En beste trollen: Ik heb er lang gewerkt…

 11. sjun

  Haren, indien inderdaad 50 procent van de betalende D66 aanhang en het met hen verbonden netwerk daar voor D66 verdwijnt gaat dat flink wegen op de partijkas…

 12. poldi

  Bij dat stompzinnige klimaatgedram van manneke Jette besef ik besef dat wij nog geen kwart procent uitmaken van de wereldbevolking en dat ons land nog geen drie honderdste procent van het aardoppervlak bedekt.
  Toch willen al die klimaatneuroten met die extreme klimaatplannen dat wij weer het braafste jongetje van de klas worden.

  We zijn een klein land, maar willen wel een morele supermacht spelen. Soms zó erg, dat we onze eigen belangen en beperkte mogelijkheden uit het oog verliezen.

 13. poldi

  Wij Nederlanders zullen dus ons stemgedrag subiet moeten veranderen. De hele linkse schuld en boete mentaliteit moet weggevaagd worden.
  Onbegrijpelijk voor mij is dat een partij als de VVD, onder het tragische leiderschap van Mark Rutte, mee gaat met deze doem theorieen.

  Zowel met de a.s. verkiezingen in Nederland, als voor de EU, moet men daarom Anti de momenteel heersende politieke partijen stemmen.

  Zo niet, dan zal de democratie weg- en onze portemonnee leeg raken aan de kolder en het verraad van de linkse kerk.

  1. sjun

   Daartoe helpt het al als ieder zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt en familie, vrienden, kennissen en collega’s eens bijpraat over de gevolgen van al te laconiek stemgedrag uit gewoonte. Alvast een bewustmakertje: Zicht op het evangelie van de ‘progressief’: https://tinyurl.com/ybx8ugck

 14. Pescador

  Wat een domme lul die jette, onbegrijpenlijk dat de partij dit goedkeurd. Eerst pechtholt die in een van zijn eerdere banen imand van zijn grond en geld afhielp vervolgens een flatje krijgt en dat niet wilde melden waarschijnlijk had hij iets gedaan voor die canadees wat niet door de beugel kon, vervolgens dwingt hij zijn vriendin toto moord en nadat zij het gedaan heeft krijgt ze ee schop onder de kont, pechtholt merkt dat het de verkeerde kant op gaat en dat hij snel moet vertrekken omdat hij anders de kans op een goede baan in het burgerleven helemaal kan vergeten de laatste rotstreek die hij leverde was om lulletje jetten te instaleren als zijn opvolger, die snotneus heeft niet in de gaten dat hij als pispaaltje wordt gebruikt en dat zijn politieke loopbaan eigenlijk al geeindigt is, hij gaat giga op zijn bek en dat. Duurt niet lang meer.

 15. Gerlos

  Top PASPOP Jetten, ga zo door, en op weg naar 2 of 3 zeteltjes, SUPER.

 16. a.wolb

  Rob Jetten ging volledig door het lint,en op zijn bek bij op tv.
  De rijken en de grootste industrie vervuilers willen niet betalen aan de klimaat gekte van dit kabinet!
  Die de rekening bij de gewone burger op het bord legt!
  Gas, water, elektra, huren, btw belastingen !
  Worden door deze regering weer door onze strot geramd door de klimaat wet er proberen zo snel mogelijk door de tweede en eerste kamer te jassen.
  Laten wij als burger de gele hesjes maar uit de kast halen en deze idioten in Den Haag uit het regeringsgebouw jagen!
  En de VVD,CDA,CU/SGP D66 en die Groene waanzin partij Groen links met pek en veren de straat op jagen!
  Hoelang pikken we het noch ons te laten uit zuigen en kleineren door deze kliek in Den Haag!

 17. ratje56

  Schijtlijsters eerste klas, politici.
  De term “Regeren is vooruitzien” gaat allang niet meer op bij die Haagse viespeuken en is vervangen door: “hoe laat ik mijn kachel morgen branden”.
  Je kunt van Wilders en Baudet vinden wat je wil, maar rechtlijnigheid kun je ze niet ontzeggen.
  Leipo’s als Jetten en chappies als Klaver zijn er medeverantwoordelijk voor dat land finaal naar de kloten is.
  Niet gaat, maar is. Er is geen sprake meer van keuzevrijheid, alles wordt je door de strot gedouwd. Gereguleerde Democratie door middel van indoctrinatie zet zich steeds verder door, Op MSM zeiken over zwarte piet, vuurwerk, roken, alcohol, aardgas en noem maar op is geen democratie meer.
  De invloed van Brussel en de flirts van onze “oppernicht” Rutte hebben niet uitwisbare sporen achtergelaten die ons nog decennia lang zullen achtervolgen.
  Realisme is Populisme geworden en “Links” heeft het licht gezien. De oplossing is “Van Het Gas Af”!!”
  Zo denkt het stipje Nederland een stip te worden, zo denkt Rutte een lucratief baantje binnen te hengelen en zo blijft Klaver denken dat ie gelijk heeft ondanks die”vergeten”nul. Intelligentie kun je niet leren, sluwheid wel, heb er net drie in het “zonnetje”gezet….
  Kun je nagaan hoe intelligent “Wij Nederlanders”zijn om op die leugenaars te stemmen.
  En kun je het gedrag van Mark Rutte dan eigenlijk ook niet bestempelen als “Misdaden tegen de Mensheid?” Want ook wij Nederlanders behoren daartoe…….
  Hij liegt al jarenlang alles aan elkaar en blijft er GVD nog mee wegkomen ook!
  Dus waarom pakt de MSM die viespeuk niet eens aan????
  Allemaal eigenbelang…….

 18. Ome Wim

  Nu de VVD nog !!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.