Luisteren! Theo Hiddema: ‘Kinderpardon? Bedonderpardon! Die ouders hebben de boel geflest’

FVD-Kamerlid Theo Hiddema heeft gisteren in het hol van de leeuw, bij NPO Radio 1, nog maar eens uiteengezet waarom mensen die ook maar een béétje waarde hechten aan de wet niet voor een kinderpardon moeten zijn, zoals dat nu wel wordt voorgesteld door het CDA en de ChristenUnie. Hij noemt het een vrijbrief voor kwaadwillende ouders om ‘de Staat te flessen’.

Theo Hiddema is weer back in action! Gisteren was de FVD-politicus te horen bij Radio 1, waar hij voor de luisteraars van Tijs van den Brinks Dit is de dag uiteen mocht zetten waarom het een slecht idee is om kinderen zonder meer te laten blijven in Nederland. Het is het belonen van slecht gedrag van de ouders, aldus Hiddema:

Wat is uw argument om tegen [een kinderpardon] te zijn?

“Simpelweg ook in het belang van de andere kinderen, die op basis van de wetgeving en toepassing van de reglementen van de staatssecretaris gehoord hebben, van rechters, en van de IND, dat hun ouders de boel geflest hebben. Laten we er maar geen doekjes om winden. En dat ze dus geen recht hebben op verblijf. Die ouders hebben tegen de klippen op geprocedeerd, die kinderen naar school gestuurd in de hoop dat ze met behulp van hun kinderen – ik noem het maar chanteren – uiteindelijk hier aan een verblijfsstatus geholpen kunnen worden. […]

Dat is in alle gevallen het geval, omdat alle mensen die hier niet- of ongedocumenteerd nog steeds rondlopen, falsificateurs zou je het kunnen noemen, nog steeds de Staat proberen te chanteren met het feit dat ze geen papieren hebben, of geen thuisland hebben. Of met argumenten komen in de procedures die kant noch wal raken, die constant door rechters naar de prullenbak worden verwezen. En uiteindelijk ook nog weigeren het land te verlaten, de politiek hier in een dwangpositie brengend. Zodanig zelfs, dat er vanuit politiek opportunisme – louter dat! – weer over het hart wordt gestreken en een menselijk gezicht wordt getrokken bij mensen die consequent rechtshandhaving verlangen.”

Even later gaat Hiddema nog een stap verder: De term kinderpardon dekt de lading niet. Liever spreken we van een bedonderpardon:

Im großen und ganzen komt het er op neer dat het kinderpardon heel teerhartig klinkt, maar ik noem het een bedonderpardon. Je faciliteert ouders die de kluit belazeren. Hoe je het ook wendt of keert. Dat klinkt snoeihard, maar dat moet je zijn.”

Ja, daar kan niemand tegenop redeneren, lijkt me! Luister de uitzending in mp3-vorm hierr terug.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

115 reacties

 1. Rien Noppen

  Ook als het waar zou zijn dat de ouders de boel hebben bedonderd (ik denk dat het veeleer wanhopige mensen zijn die alles doen om hun kinderen een leefbare toekomst te bieden) is het immoreel om de kinderen daarvan de dupe te laten zijn.

  De redenering van Hiddema slaat dus, ook juridisch, nergens op.

  1. Koos sssss

   Het zal jouw verstand veruit te boven gaan, maar het beste voorbeeld van het bedonderen mochten we vorig jaar beleven.

   Howick en Lili, zegt je dat nog wat?

   Moeder komt uit Armenië en zoekt hier asiel. Vanaf dag 1 blijkt ze kansloos. Heeft eindeloos geprocedeerd, met als uiteindelijk oordeel, dat ze geen recht heeft op asiel.
   En dus terug moet naar Armenië.

   Zij speelt haar troefkaart uit: kindertjes zijn compleet ingeburgerd en die kan je toch niet uitzetten? Dus het spul mocht blijven.

   Nix wanhoop, misbruik met voorbedachte rade -tegen een geraamde kostprijs voor de belastingbetaler van € 750.000, =

   Tenzij je werkelijk volkomen zwakzinnig bent, mag ik toch veronderstellen, dat ook jij wel begrijpt dat dit natuurlijk niet de bedoeling is van de juridische bescherming die wij voor asielzoekers hebben ingericht.

   1. Aytas

    De zwakzinnige ben jij. Je blijft je onzin maar herhalen dat de belastingbetaler dat betaald. Dat doet Afrika.

    De schulden van ouders op kinderen verhalen, gek he dat veel mensen dat waardeloos vinden?

    1. TD

     Aytas:
     Wij hebben geen geld van Afrika,dat hebben onderstaande personen:

     De mensen van het Afrikaanse continent zijn arm, omdat de opbrengsten van de aanwezige grondstoffen enkel de rekeningen van Afrikaanse heersers spekken.
     Deze rekeningen staan op buitenlandse banken als privé kapitaal! De bevolking heeft geen deel aan de opbrengsten en blijft arm,dat is de kern en het grootste probleem in Afrika.
     Van de noodzaak tot modernisering en een transparantie van hun politieke handelen zijn de verantwoordelijken in Afrika zich niet bewust. Bijna overal breidt de corruptie zich uit,de Afrikaanse politici beschikt naar believen over de bronnen en de bevolking,er is geen armoedebestrijding mogelijk.
     Hier een lijstje met enkele van de rijkste heersers:
     José Eduardo dos Santos – Vermogen: $ 20 miljard-president van Angola

     Mohammed VI. van Marokko – Vermogen: $ 2,1 miljard-koning Marokko

     Teodoro Obiang Nguema Mbasogo – Vermogen: $ 600 miljoen-Equatoriaal-Guinea

     Uhuru Kenyatta – Vermogen: $ 500 miljoen-Kenia

     Paul Biya – Vermogen: $ 200 miljoen-Kameroen

     Koning Mswati III. – Vermogen: $ 200 miljoen-Swaziland

     Idris Deby – Vermogen: $ 50 miljoen-Tsjaad

     Robert Mugabe – Vermogen: $ 10 miljoen -Zimbabwe

     1. Veteraan

      svp niet reageren op Trollen TD.
      Het heeft zo wie zo geen nut want waarom zouden ze naar je luisteren als het al niet de insteek is om een discussie te voeren. Je trapt erin.
      En ik vind het eerlijk gezegd niet zo boeiend en irritant worden want je herhaalt jezelf nu ook vaak, ook al zijn het feiten die je benoemd waar ik het mee eens ben.
      Jammer want ik heb wel goede bijdragen gelezen van je.
      Aytas is een zieke, sluwe trol en wordt alleen maar vetter van het feeden.

     2. Veteraan

      svp niet reageren op Trollen mensen want ik zie weer veel reacties op trollen.
      Het heeft zo wie zo geen nut want waarom zouden ze naar je luisteren als het al niet de insteek is om een discussie te voeren. Je trapt erin.
      En ik vind het eerlijk gezegd niet zo boeiend en irritant worden. Gaap, gaap.
      Aytas is een zieke, sluwe trol en wordt alleen maar vetter van het feeden.
      Noppen is net zo gefrustreerd en de andere namen hoef ik niet te noemen, iedereen kent ze wel.
      Reageer op elkaar en niet op rechtstreeks op trollen dan blijft het boeiend.

      En jammer voor de kinderen, die hebben er niet om gevraagd maar de schuld ligt bij de ouders. In het land van herkomst leven velen van hun landgenoten een normaal leven.
      Wat minder luxe maar dat zegt ook niet alles.
      Gewoon terugsturen, niets mis mee en ik ben er blij mee, weer een uitzuiger [ouders] minder.

    2. Bosche draak

     Heb je haar weer met d’r “Afrika betaalt”
     Die betalen dat helemaal niet, dat is geld wat door de burger wordt opgebracht.
     Afrika heeft er niks mee te maken

     1. Veteraan

      Je reageert op een trol die hier opgewonden van wordt en het nodig heeft.
      En je praat tegen jezelf, is dat je bedoeling ?

    3. Vliegenvanger

     Sodemieter op Aytas met je domme klets Afrika betaald. Ze hebben geen nagels om d’r reet te krabben. Daarom komen ze d’r geluk hier zoeken. Dom wicht, ga werken i.p.v hier te zeveren.

    4. Jacco

     Tog gek ik hoor alleen maar dat amerika en Europa miljarden in die bodemloze Afrikaanse put pompen en nooit iets terug krijgen .op dat zwarte gaaijes na dan natuurlijk

    5. edoc431

     Nee joh, het ligt aan de babyboomers en het aardgas verhaal laten we het daar over hebben dramzak. Over herhalen gesproken .

    6. ZiggyStardust

     Het enige wat de Afrikanen betalen is de tol van hun achterlijke gedrag. In Sudan nu weer een dorp uitgemoord door concurrerende veedieven uit een naburig dorp, en 5500 koeien gestolen. Als die Afrikanen nu eens opgelet hadden tijdens de kolonisatie, hadden ze iets kunnen leren en in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien met de kennis die de rest van de wereld daar naartoe heeft gebracht en nog steeds. Maar de gemiddelde Afrikaan denkt liever niet aan morgen, want je leeft immers toch vandaag? Als je niet de zelfde mentaliteit hebt als westerlingen, moet je ook niet verwachten dat je hetzelfde welvaartsniveau bereikt als westerlingen. Wil je niks leren, maar liever oorlogvoeren, verkrachten, stelen en onderdrukken, geloven dat je aids kunt genezen dmv het opeten van een albino, of misschien wat voodoo, alle blanken in Zimbabwe vermoorden of het land uit hagen en vervolgens alle landbouwgrond laten verpieteren en dan janken dat er honger is omdat je zelf ooit te beroerd bent geweest om iets te leren, maar niet te beroerd om nu je hand op te houden, klagen dat je gediscrimineerd wordt door de Masai omdat je zelf geen zuiver bloed hebt. Sorry, van mij part, sterf! Stop met klagen en ga eens werken. Stop met vingerwijzen en ga je land opbouwen. Maar stop met ons de schuld te geven, alle kansen heeft die bodemloze put Afrika gehad, en niets, helemaal niets hebben ze er mee gedaan. Kutjes dichtnaaien vinden ze belangrijker dan een fatsoenlijk landbouwbeleid. Nou, dan heb je het gewoon verdient wat mij betreft. Sterf lekker!

   2. Lugar

    “Het zal jouw verstand veruit te boven gaan…”

    Reageren zorgt weer voor reacties terwijl je de uitkomst van tevoren al kent. Kansloos!

   3. Vliegenvanger

    @ Koos je hebt het fantastisch uitgelegd. Alleen sommige (vele) mensen kunnen het niet of willen het niet snappen. O.a Aytas, en Rien Noppen, zijn mensen die zeker een paar gelukszoekers op willen nemen. Die hebben totaal geen verstand, dus maakt het ze niet uit. Het kinderpardon is een bedonderpardon. En dat arrogante zooitje in Den Haag kan haar eigen wetten niet hanteren. Die zijn onbekwaam een land te besturen.

  2. Gekko

   Armenië is een veilig land, Noppen.
   De kinderen worden nergens de dupe van.
   Gewoon weer herenigt met familie en geboortegrond.
   Ook dat land heeft de jeugd nodig.

   1. Rien Noppen

    Het gaat niet alleen om de veiligheid. Die kinderen zijn hier opgegroeid en volledig ingeburgerd. Het is een ramp voor die kinderen om ze in een vreemd land te dumpen.

    1. Gekko

     Dumpen? Wat gebruik je toch weer grote woorden, Noppen.
     Die kinderen gaan terug naar geboortegrond en worden herenigt met familie.
     Kinderen van expats worden toch ook niet gedumpt?

     1. Groeneveld

      Hierop ga je van Noppen nooit antwoord krijgen, Gekko. Hij staat namelijk met zijn mond vol tanden. Je hebt dan ook volkomen gelijk.

      Kinderen aarden overal en passen zich makkelijk aan. Binnen een half jaar spreken ze de taal en hebben ze vriendjes. Niks trauma’s, dat leeft alleen in de koppen van Noppen en consorten.

     2. Rien Noppen

      De vergelijking met expats slaat als kut op Dirk. Dat zijn, veelal hoog staalde, buitenlandse werknemers die hier een beperkte tijd wonen met hun gezinnen.

    2. Groeneveld

     Noppen heeft het buskruit niet uitgevonden, dat is duidelijk. Er zijn tal van Nederlandse expats die in een ver land gedetacheerd worden en daar met hun kleine kinderen voor vele, vele jaren verblijven.

     Die kindjes belanden in een wildvreemde cultuur, kennen de taal niet en moeten daar nieuwe vriendjes maken. Geen verschil met kinderen van afgewezen economische immigranten die terug moeten naar het land van hun ouders. Zoals gezegd: kinderen aarden overal en pikken snel de taal en cultuur op.

     Terug dus met die kinderen, trauma’s krijgen ze er niet van.

     1. Rien Noppen

      Over het algemeen betreffen expats hogere funtionarissen die hun kinderen op speciale internationale scholen kunnen plaatsen en een beperkte periode in het buitenland verblijven.

      Dat is onvergelijkbaar met kinderen die hier vanaf zeer jonge leeftijd opgroeien in Nederland, volledig inburgeren en dan worden teruggestuurd naar zeer arme landen waarvan ze de taal niet spreken en waarvan ze de cultuur als volstrekt vreemd ervaren.

      Groeneveld weet niet waarover hij spreekt. Helaas is dat vaak het geval.

    3. Troelstra

     Er is maar van een vorm sprake van kinderen dumpen die hier geschiedt en dat is die asieligkinderen hier dumpen als vooruitgeschoven post om daarna met heel hun gevolg onze samenleving uit te kunnen vreten.

   2. Peter Loosduinen

    Gekko : Klopt.
    Armenië is een land met een rijke christelijke cultuur.
    Geen last van windmolens en kut-Marokkanen.
    Niets mis mee dus.

  3. Peter Loosduinen

   Moet onze samenleving hiervoor opdraaien ?
   Ik wil hier geen belasting voor betalen.
   Als alle procedures correct zijn verlopen en de rechter vindt dat ze het land uit moeten is het spel afgelopen.

  4. Jacco

   Juridisch slaat het wel degelijk ergens op als je na 1 keer procederen al geweigerd word in dit land moet het klaar zijn dus eruit en niet nog effe snel paar kinderen erbij fokken als dekmantel

 2. TD

  Bedonderpardon
  Helemaal waar de analyse van Theo Hiddema!
  De woordkeus van de heer Hiddema is “to the point”,zò treffend de situatie in alle helderheid schetsen is niet iedereen gegeven!
  Deze man aan de interruptiemicrofoon,zet iedereen in de hoek.

 3. Heras

  In Nederland kun -tot in het oneindige- in beroep gaan. Dat moet op de schop.
  Een keer een afwijzing betekent 1 keer in beroep mogen, daarna stoppen.
  Dan heb je dit gesleep niet.
  En grenzen sluiten voor gelukzoekers.

  1. Lugar

   “In Nederland kun -tot in het oneindige- in beroep gaan. Dat moet op de schop.”

   Bovendien is het allemaal gratis! En Nederland heeft inmiddels het Marrakeshpact getekend waardoor Nederland ook instemt met het gratis aanbieden van juridische hulp bij alle volgende gevallen. Uiteraard betalen jij en ik de rekening.

   1. edoc431

    O het is dus niet gratis ??? hahahahahha in dit land lugar is niks gratis he lol

 4. santiago

  Als iemand de zaak bedondert is het hiddema zelf wel. Stemmingmakerij en demagogisch geleuter voor dat neppartijtje van baudet.
  O,o,o, wat zijn we weer blij dat theootje weer terug is. Ouwe gek.

  1. Gekko

   Weer een trol erbij. Zijn naam: Santiago.

   1. Spaanse kok

    Net zo een grote PVV trol als de hier aanwezige FvD trollen.
    Daar hoor ik u helaas niet over.

     1. edoc431

      En het schaap lacht weer mee hahahahahahaa

    1. Vliegenvanger

     @ spaanse kok, waar haal jij die domme opmerkingen vandaan?
     Waarschijnlijk alleen L.O. gehad
     Oke dan snap ik het.

   2. Lugar

    “Weer een trol erbij. Zijn naam: Santiago.”

    Dat doe je helemaal zelf, zolang jij reageert vieren zij feest.

   3. santiago

    gekko. Zo is het jongen. Iedereen die het niet met jou eens is en niet net zoals jij achter elke debiel met een dom verhaal aanloopt, is een trol.
    Lugar is nog aan het uitzoeken of ik wel echt een trol ben dus wacht maar op zijn deskundig oordeel.

    1. Groeneveld

     Iedereen ziet toch meteen dat jij een trol bent, Santiago. Daar hoef je niet voor doorgeleerd te hebben.

    2. Lugar

     “Lugar is nog aan het uitzoeken of ik wel echt een trol ben dus wacht maar op zijn deskundig oordeel.”

     Valt wel mee hoor, als je over de scheef gaat neem ik je op in de eregalerij en heb ik nooit meer last.

     #script

    3. Meriadoc Brandebok

     Met Gekko is het altijd lachen. Je bent een trol als je het niet met hem eens bent zelfs als men aan hetzelfde kant van het schoolplein staat.

     Populistisch rechtse forummers die Baudet niet kunnen hebben zijn dus ook “trollen”.

     1. Gekko

      Ach Guus, jij bent geen trol. Jij bent een kleuter. ‘Schattig’, zou de FvD-voorman zeggen.

    4. Gekko

     Het gaat om je taalgebruik, Santiago. Daaraan herkent men de trol. Verschil van mening is geen enkel punt. Als het maar met argumenten gepaard gaat.

     1. Lugar

      @Gekko: +1

  2. Siemien

   Wat een onzin kraam jij uit zeg Santiago, even ter verduidelijking een éénmalig kinderpardon moet ook éénmalig zijn..

   1. Lugar

    “een éénmalig kinderpardon”

    + ouders + precedent + miljarden euro’s gratis geld op de bankrekening van ál die nieuwkomers.

    #stemzeweg

    1. Siemien

     “#stemzeweg” dat sws 😉

    2. Peter Loosduinen

     Lugar :
     Goed advies dat velen moeten volgen.
     STEM ze WEG !!
     Het puinruimen moet beginnen !

     1. Lugar

      @Peter: +1

  3. Jacco

   Achterlijke gek

  4. Peter Loosduinen

   Ouwe gek ??
   Een briljant jurist die onwaarheden ontmaskert en benoemt !

  5. sjun

   Zijn *bedonderpardon* kan nu al al lading dekende term worden meegnomen voor woord van het jaar. We zullen dat dan ook veel terug gaan zien.

 5. 75

  Geweldig die Noppes hij heeft echt overal verstand van.

  1. Rien Noppen

   Dank je, 75.

  2. AS210854

   75, denk hij

 6. HierBenIk

  Ik kan de Heer Hiddema best volgen. Ik ben ook een groot fan van hem. Hij vergeet hierbij echter één ding. De kinderen zelf! Zij kunnen hier niets aan doen dat hun ouders zo hebben gehandeld. Zij zijn er niet verantwoordelijk voor dat hun ouders ‘de boel bedonderen’ zoals hij zegt. Of Theo wel of niet gelijk heeft (ik denk zelfs voor een groot deel wel) maakt hierbij niet meer uit. Het gaat hier om het kind. Dat mis ik in dit verhaal. Nogmaals ik ben voorstander voor een ZEER streng asielbeleid, maar niet over de rug van kinderen die hier totaal zelf niets aan kunnen doen…

  1. santiago

   De Heer Hiddema, proest.

  2. Rien Noppen

   Je hebt volkomen gelijk, HierBenIk.

  3. Lugar

   “De kinderen zelf! Zij kunnen hier niets aan doen dat hun ouders zo hebben gehandeld.”

   Dat klopt, daarom kan ook veilig gesteld worden dat de kinderen hierin misbruikt worden. De hele wereld binnenhalen, via de kinderen. In Nederland kan het.

   1. Karel de Grote

    Die kinderen krijgen in hun thuisland het leven wat ze verdienen met hun ouders, dus niets aan de hand.

  4. Stanly2000

   En de oplossing is?

 7. Eric 1

  Het uit zetten van die kinderen is een prima plan. Je moet er niet 10 jaar mee wachten

 8. HendrikJan

  Inderdaad Hiddema, het juiste woord een bedonderpardon.
  De overheid bedondert net zo hard mee en dat gaat in opdracht van de EU,
  de omvolking moet sneller.

  Wie praat er nu nog over asielzoekers uit oorlogsgebied.
  De gratis veerboten (door Nederland gesponsord) blijven onder de dekmantel van zielig hé, het hele jaar rond gelukszoekers afleveren.
  En inderdaad Ebru sloeg de spijker op zijn kop, de door de Nederlandse belasting betaalde advocaten, houden deze stroom maar wat graag in stand.

  GHHJ.

  1. Spaanse kok

   HendrikJan 11 uur ago
   Voor diegene die geïnteresseerd zijn in een aluminium hoofddeksels, Action heeft grote aluminium koffie filters en die zijn geschikt als hoofddeksel.
   GHHJ.
   .

 9. Spaanse kok

  Het werd allemaal vertelt op de Staats NPO1, dus alles is gelogen, verzonnen of verdraaid.
  Stink er niet in mensen, u wordt bedonderd.
  Niet vertrouwen, die door de belastingplichtige betaalde zender en zogenaamde deskundigen gast-spreker.

  1. sonar

   De hersenloze figuren hebben weer een mening die wederom anti Nederlanders zijn.
   Uit geprocedeerd en afgewezen betekend maar 1 ding en dat is wegwezen.
   De wetgever moet sneller en harder optreden daarin.

  2. Arie B

   Kijk, af en toe heb je even het licht. Jammer dat het telkens zo kort duurt.

 10. TD

  Veel reaguurders realiseren het zich misschien niet,maar DDS wordt door enorm veel mensen gelezen,ikzelf heb ook eerst van DDS genoten als fervent lezer en ben pas lange tijd daarna gaan mee reaguren!
  Mijn kennissenkring leest DDS zelfs langer dan ikzelf,ongeveer in de tijd dat de negatief bekende naam Ernst Quispel in DDS opdook,ben ik zelf gaan reaguren!
  De meesten mij bekende lezers ergeren zich actueel vreselijk aan Aytas,Beukman en Noppen evenals de reaguurders zelf uiteraard.
  De mening en reacties van actieve reaguurders kunnen dus wel degelijk invloed hebben op lézers,je zou kunnen beweren dat sommige mensen hun stemgedrag eventueel wijzigen,en dit forum werkt als een soort kiezerkompas!
  Dus!

  1. Aytas

   Dds wordt door de meeste mensen, ook op rechts bv iemand die koeiepoep heet als afvoerputje beschouwd. Je laat duidelijk zien met wat voor minkukels jij associeert. Jij rechts laat me niet lachen.

   1. Gekko

    Wat doe je dan, AyTas, in dit afvoerputje? Je bent hier niet weg te slaan.

    1. Lugar

     “Je bent hier niet weg te slaan.”

     Zolang jij erop reageert is dat inderdaad onmogelijk.

     1. Gekko

      Dat hoeft ze ook niet, Lugar. Ik stel alleen haar hypocriete gedrag aan de kaak.

     2. Lugar

      “Ik stel alleen haar hypocriete gedrag aan de kaak.”

      Kansloos, zonde van je tijd en energie! Iedere reactie, en het maakt niet uit wat voor reactie, is bij dat soort figuren van harte welkom. Ze lachen je midden in je porum uit.

  2. Spaanse kok

   Quote : dit forum werkt als een soort kiezerkompas!
   .
   Hoop dat u het zelf gelooft.
   Merendeel ziet DDS als bevestiging van hun reeds aanwezige politieke en maatschappelijke ontevredenheid.

   1. TD

    Spaanse kok:
    Nee ik geloof niet,maar weet dat structurele DDS lezers beamend knikken!
    Ik vraag wel eens rond,ben in de positie daartoe!

   2. Bosche draak

    Spreek voor u zelf ja?
    Ik zie het als een fora met eindelijk een wat rechtser geluid ipv die zelfingenomen trekcirkel dat voor televisie moet doorgaan.
    Ja er zitten “aparte” bij maar die tolereren we maar tot zekere hoogte

    Dat soort mensen was in de tijd van de kroeg gesprekken allang met kop en kont naar buiten gekwakt.
    Maar een regelmatige verbale afranseling moet maar voldoen voor het moment.

  3. Lugar

   “De meesten mij bekende lezers ergeren zich actueel vreselijk aan Aytas,Beukman en Noppen evenals de reaguurders zelf uiteraard.”

   Als je op deze mensen reageert moet je ook niet zeuren dat je jezelf ergert. Je doet er zelf aan mee en door te reageren houd je dit in stand.

   Zelf heb ik in 2017 op Wilders gestemd, geen weggegooide stem want Wilders komt op voor de punten die ik belangrijk vindt. Maar eigenlijk had ik het al opgegeven, en nadat PVV de tweede partij van Nederland werd maar volkomen werd genegeerd, besloot ik de electorale moed op te geven.

   Maar toen had ik mij nog niet verdiept in FVD. Toen ik dat ging doen en langzaam de debatten van Baudet ging volgen, kwam langzaamaan de interesse weer terug. Uiteindelijk ben ik lid geworden van FVD en sindsdien merk ik dat steeds meer mensen weer opveren en bereid zijn de oude kliek weg te stemmen zodat we Nederland weer voor onszelf krijgen en de thema’s aan bod komen die ons aangaan, i.p.v. de redder van de hele wereld (incl. klimaat) te spelen.

   #stemzeweg

   1. TD

    Lugar:
    Helemaal gelijk!
    Maar ik ben ervan overtuigd dat de rechtse reaguurders invloed hebben op veel DDS lezers,en deze aan het denken zetten,elke stem telt!
    De reacties moeten natuurlijk wel een bepaalde overtuigingskracht hebben,links tegen rechts.
    Wij reaguurders onderling kunnen zo hard naar elkaar blaffen als wij willen,dat heeft enkel tot gevolg dat wij ons ei kwijt kunnen,maar verder…onderhoudend.

    1. Lugar

     @TD: Zeker, elke stem telt. Maar het eindeloze duwen en trekken, het volkomen zinloze voeren van figuren die hier, aantoonbaar, niets anders doen dan zuigen, stangen en flamen, is voor de lezers alhier ook van geen enkele waarde. Zoals je weet lees ik dat soort troep sowieso niet omdat ik tegenwoordig draai met de uitvinding van de eeuw in forumland. Iedere forummer die respectloos reageert of bewezen trolt, wordt netjes in de eregalerij opgenomen.

    2. Lugar

     Luister niet naar wat ze zeggen, kijk naar wat ze doen:

     – referendum
     – nw elektriciteitsnet en warmtepomp, onbetaalbare energie
     – belastingverhoging
     – huizentekort
     – 400.000 immigranten
     – baantjescaroussel
     – ziekenhuizen / zorg /onderwijs
     – politici grootverdieners

     #stemzeweg

     1. Peter Loosduinen

      Lugar:
      Luister niet naar wat ze zeiden en kijk naar wat ze hebben gedaan en wat ze nog in petto hebben.
      Tja, dan moet je wel stront in je ogen hebben om op die partijen te stemmen.
      Forum voor Democratie of PVV.
      Ik kies op 20 maart het Forum

 11. Aytas

  Het heet ook een kinderpardon meneer zonder moraal. Ook lieg je, in veel gevallen is het de staat die tegen positieve besluiten is ingegaan die voor vertraging hebben gezorgd. Walgelijk man die hiddema. Een waar stuk tuig.

  1. flessenpost

   Rot nu eens op walelijk vette Kykuyu die je bent met je domme gelul, flikker op naar de Joop.

   1. Lugar

    @Fles: Als je dat wil zul je toch eerst moeten stoppen met reageren. Zolang jij voedt blijft het leven.

    1. Vit

     Inderdaad Lugar, ik wens haar/hem/het verder veel succes, scheelt een hoop in ergernis.

   2. Rien Noppen

    Is zo’n script niet aan te bevelen voor flessenpost? De oude man windt zich altijd zo vreselijk op dat ik voor zijn gezondheid moet vrezen.

    1. flessenpost

     Vrees jij nu maar voor je eigen gezondheid wandelend lijk!

  2. tomygun

   Boodschappen tas . dit is ff voor de lezers van DDS wat dus wil
   zeggen dat JIJ zo,n product van kinder pardon bent.
   Je eigen zeggen wat je neer geplemt hebt dat blanke jou ouders
   hier naar toe gehaald hebben dat waren voor jou je oma en opa .
   Die mafklappers hebben we een tijd terug gehad van kerken
   geloof namen deze mensen mee, ja ook mensen smokkelaars .
   Waar zijn nu je ouders?in Kenya?
   Ik ken ze de afro stasi al zijn ze moslim voor de oversteek
   zeggen zij dat ze katoliek zijn , een leugen om best wil zit een
   afro niet om verlegen .
   Probeer nou eens zo,n afro land binnen tegaan zodra je land
   op de luchthaven begin je met betalen en dat stopt pas bij
   vertrek het zijn bloedzuigers eerste klas .
   Zo wat mij betreft is jou kinder pardon verstreken en moet je
   onmiddelijk net zo als de afro gewoonte worden uitgezet!

 12. poldi

  Prachtige vondst dat Bedonderpardon !
  Hiddema versus CDA, D66 en GL = 10 – 1

  1. Lugar

   @Poldi: +1

 13. Vit

  Asiel procedures mogen hooguit 3 maanden duren, probleem opgelost.

  1. tomygun

   Asiel prosedres voer zij maar in hun eigeland niet hier .
   het is verboden dat een luchvaart bedrijf buitenlanders
   zonder retour ticket meeneemt.
   Zo geen pasport niet binnen laten gelijk retour afzender
   niet de volgende dag maar direct!

   1. Vit

    Dat is een nog beter idee maar dat komt er dus niet van.

  2. Lugar

   “Asielprocedures mogen hooguit 3 maanden duren, probleem opgelost.”

   Dat kan niet Vit. Er zijn onvoldoende IND’rs om de jaarlijkse toestroom te beoordelen. Bovendien is het verloop bij de IND’rs zeer groot omdat de werkdruk imbeciel hoog is en er nauwelijks vaste contracten worden geboden. In 2017 kwamen er alleen al 235.000(!) asielaanvragen binnen.

   Bij de IND werkten op dat moment (2017) ongeveer 3.085 medewerkers. Dat kost alleen al 296.500.000 euro (bron; Rijksbegroting). Tel daar de rest nog bij op en de som komt uit op meer dan 700 miljoen euro(!) (bron: CBS).

   Het is een zwijnenstal en het wordt alleen maar erger omdat VVD c.s. het Marrakeshpact hebben getekend.

   #stemzeweg

   1. Vit

    Als die 3.085 medewerkers nu eens bij die koffiemachine vandaan komen en gaan werken met hun luie reet kunnen ze er per dag en per stuk minstens 10 uitwijzen via de rechter, dit schrijf ik als oud ambtenaar dus ik weet hoe het werkt.

 14. Vit

  Naast mijn held Thierry is Theo een geweldige gozer, ik kan bijna niet wachten tot 20 maart en heb zo ondertussen aardig wat mensen in mijn omgeving gestimuleerd te gaan stemmen, liefst het FvD dus.

  1. Peter Loosduinen

   Vit
   100 % mee eens.
   Voor de verkiezingen van 20 maart wordt het voor mij ook FvD.

  2. Rien Noppen

   Als het Thierry lukt de meeste verkiezingsdebatten te vermijden geef ik hem wel een kansje op een paar zetels.

   1. Vit

    Grinnik.

 15. Mendelssohn

  Er is hier sprake van een kinderfobie meen ik. De angst spat ervan af. Heel ‘wetenschappelijk’ wordt dit uitgelegd.

  1. Lugar

   “kinderfobie”

   Naast alle andere fobieën is dit een nieuwe.

   Een fobie (Grieks: φόβος, phóbos = angst, vrees) is een psychische aandoening waarbij iemand, om doorgaans onduidelijke redenen, een overmatige angst ontwikkelt voor specifieke zaken of situaties.”

 16. Ries

  Een kat in nood maakt rare sprongen. Dit spreekwoord is in toenemende mate van toepassing op het linksaf-front en de trollenbak. Ze voelen aan dat ze een verloren strijd voeren en zonder het te beseffen doen ze veel goed door vast te houden aan zeurgetrol. Hierdoor zullen tal van lezers die De Dagelijkse Standaard lezen een toenemende walging bespeuren en naar rechts gedreven worden. Trollen en andere linksaffers maken zichzelf ongelofelijk belachelijk en dat is koren op de molen van PVV en FvD. Ga zo door beste trollen. Jullie doen goed werk voor deze partijen. Meer trollen is meer stemmen voor PVV en FvD.

 17. Rosasolis

  Er moeten gauw nieuwe wetten komen. Kinderen die in Nederland zijn geboren, en
  groeien op met onze taal, gewoontes, scholen en vriendjes, moeten niet naar jaren verblijf in onze land zomaar gedumpt worden in een heel andere, vreemde land.
  Psychologen schrijven dat deze kinderen worden getraumatiseerd, helemaal niet aan hun nieuwe land kunnen passen, en zullen hun hele leven aan dit drama gaan lijden. Onze regering is al jarenlang fout; om deze in Nederland geboren onschuldige kinderen
  jarenlang te laten verblijven, en dan plotseling als zij 8 jaar of ouder zijn uit hun thuisland (Nederland) weg te sturen. Zo behandel je niet kinderen.
  Maar het moet afgelopen zijn met dubbele paspoorten.

  1. Arie B

   De reden dat ze hier zolang zitten is dat ze eindeloos doorprocederen op beslissingen die genomen zijn door de staat. Ook die beslissingen zouden sneller genomen moeten worden, maar eindeloze procedures (eerst de man, dan nog de vrouw, beroep, hoger beroep, zittingen vertragen tot 2/3x toe etc. etc.) zorgen ervoor dat de kinderen inburgeren. De ouders en de (s)linkse asieladvocatuur zijn de hoofdschuldigen. De staat is deels schuldig omdat die veel te lang doen over de procedure-afhandeling.

 18. Peter Loosduinen

  Good old Theo spreekt de waarheid !
  Zo is het en niet anders !

 19. Arie B

  Hiddemeister heeft roerend gelijk. Slecht gedrag moet je niet belonen met een verblijfsvergunning. De kinderen mogen het hun ouders en de asieladvocatuur verwijten..

  1. Rien Noppen

   Ook Arie meent dat de zonden van de ouders moeten worden verhaald op de kinderen.

   1. Arie B

    Zeer juist. Jij wilt de kinderen ontzien en de zondigende ouders vrijuit laten gaan om die ook maar te laten blijven.

 20. Gerlos

  Prachtig geformuleerd heer Hiddema.

 21. H.Vaes

  Het is zeer bedroevend dat ouders hun eigen kinderen misbruiken om een verblijfsrecht af te dwingen….Links deugend Nederland zou daar eens naar moeten kijken en die ouders dwingen om direct het land te verlaten ….zo gauw de rechter hun daartoe veroordeeld heeft…….Maar dat laten ze na…..waardoor ook links deugend Nederland mede schuldig is aan de malaise die er nu ontstaat. ….Zij verzetten zich tegen een situatie die zij zelf door onbehoorlijk bestuur gecreëerd hebben……..

  1. Arie B

   Helemaal eens! Links huilt krokodillentranen..

 22. Tante Sidonia

  Rien Noppen

  Rot is een keer op!
  Ga door met jezelf bevredigen aan 36 laptopjes!

 23. Anders55

  Meneer Hiddema heeft het helemaal bij het rechte eind; ouders die bij voorbaat al weten dat ze om welke reden ook niet in Nederland mogen blijven, hebben een ‘ machtig wapen in handen’? nl hun kinderen, deze mensen gooien alles in de strijd om maar in Nederland te mogen blijven? zelfs hun eigen vlees en bloed; en vraag me af of dat in hun eigen belang is of in het belang van hun kinderen? ik denk het eerste: puur eigen belang!!!
  als je geen recht hebt op verblijf dan zal je moeten vertrekken de kinderen ten spijt; zij worden hoe dan ook de dupe van het gedrag van hun ouders een dat is treurenswaardig want het belang van kinderen behoort altijd op de eerste plaats te komen; maar dan niet op deze manier!!!!

 24. Lay down your souls to the gods rock and roll

  In feite roept Habers dit over zichzelf af, door toch door de knieën voor de twee Armeense kinderen. Die notabene op de dag van uitzetting ook nog eens op de vlucht sloegen. Tja, vluchten wordt beloond. Dit had de aanleiding kunnen zijn om ze dan helemaal geen verblijfsvergunning te geven. Maar Harbers heeft net als de rest van de coalitie geen ruggengraat. Hiddema slaat hier de spijker genadeloos op z’n kop. Ouders die alsmaar blijven rekken en eindeloos door procederen en O O O wat zijn we zielig. Medelijden opwekken door hun verhaal in linkse talkshows te vertellen samen met een advocaat of Hans Spekman en telkens weer dat zelfde geseik van ja ze spreken de taal niet en ze zijn daar niet geboren. Nou alle talen kan je leren ook Armeens, ik kijk nergens meer van op. Het zal mij niet verbazen dat er straks een grote talkshow wordt georganiseerd met 350 kinderen die dreigen te worden uitgezet. Die dan allemaal hun eigen verhaal kunnen doen tegen 4 presentatoren : Eva Jinek, Jeroen Pauw, Peter R de Vries en Sylvana Simmons.De laatste 2 zijn tevens ambassadeur van de zieligheidsindustrie.

  1. Karel de Grote

   Gewoon Peter de Vries kan ook, laat die R van Rukker maar weg, doet de rechter ook altijd.

 25. Karel de Grote

  Een man naar mijn hart!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.