Mensonterende tuigfarmaceut verzesvoudigt prijs van kankermedicijn

Dat wordt dan sparen hè? Big bucks for big pharma!

Heb je kanker? Haha, sukkel. Dat is dan dikke pech, want daar gaan dan alle spaarcenten die je nog hebt en nog niet naar de staatkas zijn overgemaakt in verband met de klimaatgekte! Je mag ze binnenkort komen inleveren bij het meest misdadige bedrijf ter wereld. En nee, ik bedoel niet de NPO. Het kan namelijk nog véél en véél erger. Mensen, ontmoet hier de roofkapitalisten van Novartis:

“Farmaceut Novartis heeft een in Nederland ontwikkeld medicijn tegen een zeldzame vorm van kanker opgekocht en de prijs ervan bijna verzesvoudigd. Zorgverzekeraars willen het medicijn hierdoor niet meer vergoeden, blijkt uit onderzoek van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG).

De ziekenhuizen maakten de behandeling voorheen zelf, voor ongeveer 4000 euro per infuus. Novartis vraagt nu zo’n 23.000 euro per infuus. Een kuur bestaat uit vier infusen. Volgens NTvG heeft het bedrijf via een overname het middel opgekocht en geregistreerd bij het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) als behandeling tegen een zeldzame ziekte.”

Lekker doodzieke mensen uitbuiten: kennelijk is dat de gewoonste zaak van de wereld voor dit bedrijf zonder morele fundering. Dat er verdiend wordt aan medicijnen: helemaal terecht. Prijsstijgingen die in lijn lopen met de inflatie zijn dan ook prima te verantwoorden. Maar verzesvoudiging van de prijzen van medicijnen? Sorry hoor, maar dan ben je gewoon een gewetenloze boef die een plekje tussen de andere zware misdadigers op een gesloten afdeling van een gevangenis verdient. Je reinste diefstal, van stervende mensen nota bene. Zo ziek, hè?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Eugenie de la Fleur

  Dit soort onmenselijke toestanden is toch beleid waar rechts Nederland de vingers bij af zouden moeten likken. Toch DDS?

  1. Blue monday

   Daar dacht ik nu ook aan…het soort rechts dat DDS van droomt met zijn marktwerking en vrijhandel speelt deze excessen geheel in de hand.

   Mooi om te zien dat de linkse partijen wederom gelijk hadden

  2. Rien Noppen

   Precies, dit is een uitwas van het rechtse neo-liberalisme.
   Het is voor een kneiterrechts blog nogal hypocriet om hier ineens moord en brand over te gillen.

  3. Roughwood

   @Janktrollen; Linkse partijen en hun politici hebben geen gelijk. Zijn hypocriet tot op het bot bovendien. Zelf in panden met energielabel E wonen, maar wel de geen zoden aan de dijk zettende klimaatwaanzin door de strot van Jan Modaal duwen. Halen de letters I Amsterdam weg, want die staan voor individualisme (?), maar zijn daar zelf de exponent van. Raaskallen extreem links, doch vullen ongegeneerd hun diepe rechter zakken. Faciliteren illegaal krakergajes, waarvoor de hardwerkende burger de rekening krijgt. Moet ik nog even doorgaan? Achterbaks moralistisch deuggepeupel!

  4. Smile

   Rechts?
   Ach, wanneer je maar lang genoeg naar rechts blijft lopen, dan kom je vanzelf bij links uit.

 2. Anders55

  walgelijk, smerig, erg laag; totaal geen medegevoel voor hen die dit nodig hebben; winst is het enige wat hier telt??
  heb er geen woorden voor??
  dit begrijp ik totaal niet,
  hier telt niet de patient; hier telt alleen geld??

  1. Eugenie de la Fleur

   Tja, geld is de afgod voor rechts

  2. Lugar

   “Hier telt niet de patient; hier telt alleen geld?”

   Inderdaad, er leven meer mensen van kanker* dan dat eraan dood gaan.

   *medicijnindustrie

 3. Blue monday

  DDS heeft sinds haar bestaan geen geheim gemaakt van haar klassiek liberale, bijna libertaire voorkeuren…

  Echter marktwerking, vrijhandel en zorg gaan gewoon niet samen, de linkse partijen hebben gewoon het gelijk aan hun zijde gekregen!

  Dan is dit stukje natuurlijk wel erg hypocriet!

 4. Pescador

  afschieten die gasten, wat een bagger tuig

 5. Equilibrium

  Wat een slap gel#@ over rechts/links meteen weer.
  Als vliegen op de stront worden er gelijk weer onzinnige beschuldigingen geuit.
  Als er iets gek op “andermans” geld is….

 6. Barry

  Zelfs rechts verafschuwt dit, laat dat duidelijk zijn. Deze farmaceut moet door de overheid worden teruggefloten. Grof geld verdienen over de rug van doodzieke mensen is niet te accepteren.

  1. Rien Noppen

   Welnee, rechts heeft slechts last van negatieve publiciteit en trekt een vroom gezicht.

   De afschaffing van de kinderarbeid en de uitbuiting van de arbeidersklasse werd niet beëindigd omdat rechtse kapitalisten tot inkeer kwamen maar omdat links hen daartoe dwong.

   1. Top

    Blablabla Blaaskaak.

   2. Nuts

    Socialisme is uitbuiting van de arbeiders klasse Rien..en verandert altijd in ern fascistisch dictatuur.
    (Of weet jij een land waar dat niet zo is?)

    Het is niet maak iedereen even rijk, maar maak iedereen even arm en de paar aan de touwtjes extreem rijk en machtig.

    Kijk naar alle socialistische landen in heden en verleden…
    Kijk naar hoe het rijkste land van Zuid Amerika in een paar jaar tijd met socialisme het armste land in zuid Amerika werd….en een fascistisch dictatuur.

    (Venezuela)

 7. Ries

  Weet u wat walgelijk is? Dat linksaffers en andere deugers hier een eigenschap van rechts menen te ontwaren. Dat is misselijkmakende insinuatie en tekent het lage geestesvermogen van links, groen en de islam.
  Ook voor rechts is wat Novartis uitvreet zwaar misdadig. Zo, nu moet ik even kotsen om van die gore linkse smaak af te komen.

  1. Rien Noppen

   Rechtsaffers, zoals Ries, blijken op de keper beschouwd economisch ook tamelijk links, zoals Adolf Hitler een links economisch beleid voerde en Wilders met zijn demagogische retoriek, als het zo uitkomt, net zo makkelijk Marijnissen links passeert.

   Dit soort politiek kiest wel voor populistische maatregelen die hun kiezers als muziek in de oren klinkt maar ze veranderen nooit iets structureel. Daarvoor is linkse politiek en zijn linkse structurele maatregelen nodig.

 8. C.A.Barstow

  Bedrijven moeten winst maken, dat weten we allemaal.
  In dit geval gaat het natuurlijk alle perken te buiten omdat Novartis dit medicijn niet zelf heeft ontwikkeld maar gewoon heeft opgekocht.
  Rijk worden over de ruggen van mensen die op de scheidslijn van leven of dood staan is niet te verkopen, het laatste woord zal hierover nog niet gezegd zijn denk ik.

  Dit hele geval is natuurlijk koren op de linkse molen, ook zij proberen indirect garen te spinnen over de ruggen van doodzieke mensen, verachtelijk en misselijk makend links tuig is het.

 9. Siemien

  Gewoon aanpakken dat tuig of je nou links, rechts of geen van beide bent, het is niet normaal dat gebeurd

 10. Vliegenvanger

  Wat een gelul over links of rechts, dat medicijn moet voorlopig niet meer gekocht worden. Dan zakken de prijzen van zelf. Alleen snap ik niet dat het verkocht is aan een medicijn gigant. Die nu over de rug van ernstig zieken mensen probeert binnen te lopen. Hier moet een hele zware boete op staan. Misschien laat Rutte het wel uitzoeken, die zal zeker de onderste steen boven willen laten komen. Zeker met de verkiezingen voor de deur.

 11. Aytas

  Dit heeft natuurlijk weinig met rechts beleid te maken, rechts libertarisch misschien. Ik vind het overigens verbazend dat volgens de reacties hier menselijkheid nu wel van belang is. Pijnlijke afgang hier voor dds en haar reageerders. Dds staat niet voor rechts, absoluut niet.

 12. van Urk

  Ik begin langzamerhand meer te genieten bij het kopen van sigaretten waar je misschien kanker van krijgt dan van het niet kunnen kopen van medicijnen als je kanker hebt.

 13. J.Rademaker

  ’. Verder zegt Novartis de prijs van Lutathera gebaseerd te hebben op ’de waarde ervan voor patiënten.’
  Dit is dus de nieuwe moraal van de medicijnen fabrikanten, als een medicijn werkt ongelooflijk. Aspirine 10 euro per tablet u heeft hoofdpijn dus dat is het u waard.
  Europees geregistreerd betekend dus dat je de markt op slot kunt zetten.

 14. zeester

  Een miljoenenbedrijf dat over de hele wereld verspreid is maakt zich meer zorgen om zijn winst en zijn aandeelhouders dan patiënten = cliënten

  1. Voetnoot

   Bij aandeelhouders ( beleggers) gaat het altijd om (dividend) geld. Zij kunnen het medicijn toch wel kopen.

 15. wheelboy

  Dat is VVD rechts CDA rechts . En Afspraken EU . Dit zgn wees medicijn is door Novartis pharmaceuticals opgekocht met dien verstande dat zij 10 jaar lang dit zgn weesmedicijn patent hebben . Dit heeft de Eu zo afgesproken en Novartis heeft de mazen opgezocht . Novartis samen met pfeizer zijn de ergste van de ergste . Atherosclerose is te genezen of te wel slagader verkalking . Ga maar eens googelen apoA1 .kort uitgelegd Novartis verkoop t aan pfeizer da’s de grootste statine fabrikant .Om vervolgens het onderzoek in de kluis te laten belanden . Dit soort van inhaligheid zou dmv zelf de medicijnen door ziekenhuis apotheeken te laten maken een halt toen moeten worden geroepen. .want dit is NL chantage.dood of betalen

  1. Aytas

   Dat is niet Nederlands maar wereldwijd werkt dit zo. Het is jammer dat het zo gaat, de NZA zou zodra een alleenrecht wordt gegeven een maximumprijs moeten afspreken waarin productie en onderzoekskosten voor toekomstige medicijnen verwerkt zitten.

   Concurrentie op medicatie is ook niet zaligmakend maar heeft bij bv antidepressiva al tot minderwaardige producten geleid.

   Ik weet niet of je hier links of rechts op moet loslaten. Weet wel dat dit mechanisme de vijand van de wereld bevolking is, volgens mij zijn mensen die de uiterste vleugels opzoeken degenen die deze vijand het meest in de kaart spelen.

 16. Gerlos

  Inderdaad mensonterend dit besluit. Walgelijk van de trollen om dit besluit toe te kennen als liberale beleid.

 17. Shadow1100

  Je hebt gezonde, zieke en overleden mensen. Aan de 1e en de 3e groep kan de Big Pharma niets verdienen. De voedselindustrie maakt de 1e groep ziek, o.a. door alle toevoegingen in ons door hen (voor)bereide voedsel (blikjes, zakjes, potjes en pakjes) en daardoor komen we in groep 2.
  En die interessante groep moet je vooral niet beter maken want dan verdient BP er niet meer aan.
  Ook moet je ze niet dood laten gaan want dan verdien je er ook niets meer aan.
  Nee, houd ze wel ziek èn vooral aan de medicijnen, zoals bijvoorbeeld statines tegen een hoog cholesterol (bewezen leugen). Statines zijn effectief door te voorkomen dat de lever cholesterol aanmaakt. Als gevolg hiervan geeft je lever suiker af in je bloedbaan, waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt. “Hé,”zegt uw dokter” en u heeft ook suikerziekte”. Weer een medicijn, insuline, er bij. Enne…. uw bloeddruk is ook wat aan de hoge kant. Ook daar hebben we een pilletje voor.
  Kassa!!!!
  De voedselindustrie maakt ons ziek en de Big Pharma maakt ons NIET beter…….

 18. Gewoonomdathetkan

  Eugenie de la flapdrol.
  Wat heeft links en rechts hier mee te maken .
  Lul niet zo poep uit die vette bek van jou .

 19. Nuts

  Deep State….

  Illuminatie
  Bilderberg groep
  Cabal
  Vrijmetselaars

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.