Na het omstoten van een drankje werd ‘rapper Feis’ in Rotterdam neergeschoten en vermoord

Rapper Feis. Bron: YouTube / Nieuws 24 uur
Foto: Rapper Feis. Bron: YouTube / Nieuws 24 uur

In Rotterdam is Oud en Nieuw uitgelopen op een Randstedelijk drama toen rapper Feis, Faisal Mssyeh, werd neergeschoten samen met zijn broer op straat. Nu blijkt op basis van getuigenverslagen dat de aanleiding bijzonder knullig was. Feis zou per ongeluk een drankje hebben omgestoten van een andere kroegbezoeker. Dit ontaardde in het café zelf in een klein relletje waarna de eigenaar van de tent beide groepen de deur wees. Op straat gingen de jongens verder met ruziemaken totdat plots één van de in totaal zeven verdachten een pistool trok en begon te schieten. De rapper overleed ter plekke en zijn broer moest zwaargewond naar het ziekenhuis en ligt daar nog steeds, aldus NOS.nl

Hiermee gaat het verhaal van Feis en zijn broer terecht de geschiedenisboeken in als één van de meest treurige incidenten tijdens Oud en Nieuw. De politie is op de hoogte van het bovenstaande verhaal en verricht nog onderzoek. Inmiddels zijn zeven verdachten aangehouden. Alle zeven komen uit Rotterdam. Rapper Ali B betuigde direct zijn steun aan de broer en familie van de overleden rapper. Het is tekenend voor de explosieve sfeer van Rotterdam. De stad staat bekend om zijn criminaliteit en vuurwapengeweld is de stad niet vreemd.

De enige keren dat ik de stad bezocht was de sfeer eigenlijk gewoon ‘grimmig’ te noemen i.v.m. andere steden. Dat je vriendin wordt uitgescholden voor ‘hoer’ terwijl zij en een jongen van niet-Westerse komaf tegen elkaar aan lopen maak je niet vaak mee. Maar in Rotterdam wel. In de rapwereld werd geschokt gereageerd op de dood van de 32-jarige Feis. Ronnie Flex reageerde geschokt “I love you bro, alle wijze woorden die je me hebt gegeven” Een andere rapper, Sticks, liet weten: “Ik koester de herinneringen aan je.” Morgen wordt Feis herdacht op het Johannes de Vouplein.

De geïnteresseerden wordt gevraagd witte ballonnen en rozen mee te nemen als eerbetoon.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

24 reacties

 1.   

  Teunis, Teunis, Teunis toch, wat moet dat de zinderende ervaring geweest zijn, jouw bezoek aan Rotterdam. Een avontuur, waarbij je het leven gewaagd hebt. Maar je hebt het overleefd, zonder kleerscheuren nog wel. En je kunt later je kleinkinderen vertellen over ‘opa was in Rotjeknor’.

  Dank voor dit ingrijpende verhaal. Met vr. groet van Gekko (die vrijwel dagelijks in Rotterdam komt en die het een geweldige stad vindt).

  1.   

   Ieder zo zijn eigen ding Gekko ;-)

   1.   

    De autocorrectie heeft zo zijn eigen willetje: ingrijpend verhaal moet natuurlijk zijn aangrijpend verhaal.

    @Teunis: mocht je het lef hebben Rotterdam nog eens te bezoeken: Delfshaven is een historisch pareltje, Eiland van Brienenoordbrug idem maar dan qua natuur, Parkkade, Veerhaven, Blijdorp, Euromast, Het Park, Bergse en Kralingse plassen, de Koopgoot, Coolsingel, Kubuswoningen, Leuvenhaven, Witte Huis, Willems- en Erasmusbruggen, Spido, Waterbus, watertaxi, Hotel New York, Groothandelsgebouw, Van Nellefabriek, Feijenoord, Sparta, Excelsior, Luxor, Pathé, Ahoy, enz enz. enz. Een week is nog te kort om al dat moois te zien. En overval perfect eten goedkoop of duur waar je maar wilt. Rotterdam bruist, Amsterdam is duf.

    1.   

     @Gekko zo heeft elke gek zijn gebrek, ik bedoel Feye(kuch)noord..

    2.   

     Menner gekko,

     Delfshaven is een historisch pareltje(waar je in 10 min doorheen bent gelopen), Eiland van Brienenoordbrug idem maar dan qua natuur (midden in de uitlaatgassen van de A16), Parkkade (niet bezienswaardig te ontdekken), Veerhaven (idem), Blijdorp (schreeuwend duur en we hebben meer dierentuinen in Nederland dan alleen Blijdorp), Euromast (sterk verouderd en suf) , Het Park (idem, parken in overvloed), Bergse en Kralingse plassen (al zo oud als Kralingen, niks bijzonders) , de Koopgoot (in 10min heb je het wel gezien, ook niks bijzonders), Coolsingel (Ook niks bijzonders), Kubuswoningen (Hahahahaha), Leuvenhaven (welke havens wil je nog meer horen?), Witte Huis, Willems- en Erasmusbruggen, Spido, Waterbus, watertaxi, Hotel New York, Groothandelsgebouw, Van Nellefabriek, Feijenoord, Sparta, Excelsior, Luxor, Pathé, Ahoy, enz enz. (allemaal heel doodnormale plekken voor een stad ) Een week is nog te kort om al dat moois te zien. En overval perfect eten goedkoop of duur waar je maar wilt. Rotterdam bruist, Amsterdam is duf.

     Blijft over: de voetbalclub Feyenoord
     En voor de rest kan ik niks moois bedenken dat in verband staat met de stad Rotterdam.

     Als je nou b.v. Haarlem, Hertogenbosch, Naarden, Maastricht of Thorn bedoeld , ja…dat zijn mooie interessante steden waar niet het oude gedeelte voor 3/4 plat gebombardeerd is.

     En trouwens, volgens mij vind jij het niet zo erg, dan wel normaal om tussen de kopvodden, opgeschoren ( naffer) koppies te lopen.

     Één keer geweest in Rotterdam, en maand geleden maar wat een opluchting toen ik eruit was en weer naar huis reed…Nooit meer naar Rotterdam!

     Het was alsof ik me in het buitenland, dan wel in de Sahara bevond qua bevolking…niet normaal meer!

     Maar hey, waarom vermeld je niet de buurten Afrikanenplein, Spangen, heel Rotterdam-West, Binnenweg, Albrechts kade, Rotterdam-Zuid…enfin al die vredelievende allochtonenbuurten?

     Één ding ben ik met je eens: Amsterdam is duf, maar ook nog eens smerig, plus de Amsterdamse mentaliteit ligt mij helemaal niet…en Ajax al helemaal niet!

     1.   

      Als men zich op het eiland van de Brienenoordbrug bevindt is er van die uitlaatgassen werkelijk niets te merken. Dit stukje groen kan ik iedereen aanbevelen. En je noemt de Euromast suf? In de nok heb je een prachtig uitzicht over de stad en aangrenzend ligt een rustig parkje.

    3.   

     Je vergeet ”de Kaap” Gekko…of is dat over en uit door al die goedkope vlag zeelieden,die weinig e verteren hebben?O nee…nette correcte mensen kòmen daar niet.

   2.   

    Teunis.
    Even de Gele hesje in ogenschouw nemen.
    Ja juist dat bedoel ik.
    Nu nog even het fikkie in Den Haag en vergelijk het even met het romantische vuurwerk op Erasmusbrug.
    De Erasmusbrug de brug van de liefde de Gele hesjes en de vuurwerkshow.
    Ik bezit foto,s van Den Haag en Rotterdam aangaande de Gele hesjes inderdaad een wezenlijk verschil.

    1.   

     De Erasmusbrug die vol staat met Turkse vlaggen als Erdogan de verkiezingen heeft gewonnen, dé brug, waar tegen een Nederlandse tv-ploeg gezegd wordt dat ze op moeten rotten, dé brug, waar Turken schreeuwen dat ze willen sterven voor hun land (voor de duidelijkheid dit is niet, lees goed, NIET Nederland) die brug bedoel je toch?

  2.   

   Toepasselijke naam heeft (u)

   Rotterdam: één grote onveilige KUT-stad. Overal gekko’s…Uh, getto’s, vol met werkschuwe, uitkering-trekkende allochtonen, een koude/kille ongezellige sfeer als Eindhoven dat ook heeft.

   Elke dag wel een overval, steekincident, schietincident, eerwraak, mishandeling, moord , zelfmoord………..één groot shithhole dus dat Rotterdam!

   1.   

    Hoe pijn het mij ook doet, ik moet u gelijk geven. Als rasechte Rotterdammer (kijk uit, ik kom van Zuid) Gestudeerd op Erasmus en heb er dertig jaar bedrijven uitgebaat. we zijn ermee gestopt met name voor het geweld en onveiligheid en vertrokken naar veiliger oorden. We komen jaarlijks nog terug voor de familie, maar ‘mijn’ stad is het niet meer. Ik ben blij, om te lezen, dat ‘gekko’ de ellende die wij hebben mogen ervaren, nog niet zijn deel is en ik mag het hopen, dat dat ook zo blijft. Dan is er in ieder geval nog iemand die positief is.

 2.   

  Zo’n schietijzer naar een café meenemen is kennelijk voor sommigen net zo normaal als je mobieltje of contant geld of je pinpas, lijkt het wel. De Nieuwe Binnenweg is overigens altijd al een straat vol zwerfvuil geweest.

 3.   

  Als je een wapen bij je draagt en gebruikt pleeg je moord met voorbedachte rade…

 4.   

  Teunis blijf vooral in het noorden daar heerst alleen rust en is er geen geweld.
  Slaap lekker door.

 5.   

  Misschien moet de politie veel agressiever vuurwapens gaan opsporen. Ze weet echt wel waar ze moeten zoeken. Niet bij de autochtone bevolking. Maar uiteraard in de mocro en turkenhoek. Daar heeft bijna iedereen een blaffer. Dat kunnen ze veel beter doen dan bekeuringen uitschrijven. Kijk in een bijstandsuitkering waar peperdure Duitsers voor de deur staan, kam die woningen uit. Succes verzekerd.

 6.   

  Rotterdam, wat een gat
  In de oorlog lag je plat
  Koud en kil steriel en grijs
  Een week verblijven? Je bent niet wijs
  Amster of rotter tis lood om oud ijzer
  De rest van het land is gelukkig wel wijzer
  Willen we alstublieft even stilstaan
  Dat het weer is misgegaan.
  Zij die wapens meenemen
  Op zoek naar problemen
  Rappers betuigen steun vanuit het hele land
  Maar hadden zelf de domheid in stand

 7.   

  Misschien dat deze geïntegreerde personen mekaar niet uit konden staan en dan reken je af met een kogel.

 8.   

  Laatste nieuws uit het zo mooie en gezellige, diverse, vredige Rotterdam, stad aan de Maas:

  Horecagelegenheid Evin beschoten, meerdere kogelgaten aangetroffen!

  Het menu bevat onder andere vele traditionele Turkse mezzes (Turkse tapas). Een blik op de …………………………………………..
  Er raakte niemand gewond. Op straat lagen meerdere kogelhulzen. In de ramen van een lounge / biljartcentrum zaten kogelgaten. De politie is een groot onderzoek gestart. Ten tijde van de schietpartij is de Bergsingel enige tijd afgesloten geweest.

  De politie kwam met spoed ter plaatse en maakte een Plaats Delict. Wat er zich precies heeft afgespeeld is vooralsnog niet bekend…maar ik weet het wel , jij ook zeker Gekko?

  1.   

   Ik ben niet blind, Diederik. Ik zie ook wel dat sommige delen van Rotterdam verloederen door teveel aan buitenlanders. Hoewel, van de meeste groepen heb je totaal geen last, er leven tenslotte meer dan 150 nationaliteiten in deze stad. Maar Marokkanen en vooral Turken verzieken hier doorlopend de boel. Gevolg van tientallen jaren pamperbeleid door de PvdA-wethouders en burgemeesters (onder Opstelten ging het even wat beter).

   Maar ik laat niet toe dat deze klierende gasten mijn fascinatie voor deze stad verpesten: ik blijf graag in Rotterdam komen.

 9.   

  Niks nieuws onder de zon volgend onderwerp, hij leefde zoals hij wilde (gangster) en eindigde als Gangsta.
  Dus!

 10.   

  Witte ballonnen?????Als ze die maar niet gaan oplaten want dat is slecht voor het milieu.

 11.   

  Misschien had die jongen in Marokko wel een lang en gelukkig leven gehad… Diversiteit blijkt wat bijwerkingen te hebben op aanspreekbaarheid. Triest voor de nabestaanden.

  1.   

   Is er al iets bekend over dader(s)? Was het een Piet/Jan/Ernst of Mohammed/Yasser/Abdoul?

 12.   

  Leuk artikel. Alleen betekent de afkorting i.v.m. “in verband met”. En dus niet “in vergelijking met” zoals jij het gebruikt.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!