Oplossing voor migratie! Sigrid Kaag (D66) stelt ambassadeur aan voor jongeren in ontwikkelingslanden

Geen categoriejan 26 2019, 13:00
Wat een gewéldig idee! Als jongeren het beter hebben in ontwikkelingslanden, dan komen ze niet deze kant uit! Wow! Gaat vast lukken met een 'coördinerende en stimulerende rol' als hoofdtaak. Klinkt meer als een veredelde stageplek... Via TPO.
Wat Kaag hiermee denkt te bereiken is mij echt een raadsel. Wat gaat een 'jongerenambassadeur' met een 'coördinerende en stimulerende rol' nou voor impact hebben op grote onderwerpen als basisonderwijs, gezondheidszorg en ontwikkeling van vaardigheden? Men piest hier al geregeld naast de pot op die onderwerpen maar één jongerenambassadeur gaat dit wel even rechttrekken in ontwikkelingslanden?! Laat me niet lachen.
Deze superstagiaire, want dat is het eigenlijk, gaat uitzoeken wat Nederland nog meer kan doen om jongeren 'aan een betere toekomst te helpen' (lees: niet naar Nederland laten komen). Hij mag dus waarschijnlijk lekker een beetje heen en weer reizen, handjes schudden, onderzoekjes laten doen, rapportjes opstellen en dat presenteren voor hoge piefen. Dan worden die adviezen en onderzoeken ergens in een groter beleidsplan een paar voetnootjes en doet men toch wat men op dat moment het best uitkomt.
Met andere woorden, er gebeurt niet heel veel nieuws wat al niet gedaan wordt en deze aanstelling is dan ook een totaal nutteloze ontwikkeling. Er wordt gewoon een onzinbaantje gecreëerd en gedaan alsof dit ook maar een deuk in een pakje boter gaat slaan. Belachelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten