Pech voor verraderlijke Dijkhoff en VVD! Driekwart Nederland doorziet klimaatwoede: “Verkiezingsretoriek!”

Dodelijke cijfers uit een peiling geven aan dat Nederland niet van plan was in het geintje van de VVD, Klaas Dijkhoff en Mark Rutte te trappen. Al die stoere teksten over het Klimaatakkoord misschien niet tekenen? 77% van ons land weet heel goed waar ze die teksten moeten scharen: onder de noemer verkiezingsretoriek.

De eeuwige pessimist Maarten van Rossem denkt wellicht dat Nederlanders zo dom zijn dat ze alles geloven wat VVD’ers ze vertellen, maar de werkelijkheid is gelukkig een stukje weerbarstiger. Want wat blijkt uit een peiling van De Telegraaf? Meer dan driekwart van de bezoekers van de grootste krant van Nederland weet heel prima wat je moet geloven als VVD-kopstukken Klaas Dijkhoff en Mark Rutte staan te orakelen dat ze het Klimaatakkoord wellicht zullen laten vallen als een baksteen. Dit is onvervalste verkiezingsretoriek, zegt een overweldigende meerderheid van 77% tegen de krant van wakker Nederland:

“Het vertrouwen in de politiek is grotendeels weg. Althans, bij de meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de Dag. De meesten (77 procent) vinden de uitspraken van VVD-fractievoorzitter Dijkhoff over het klimaatakkoord pure verkiezingsretoriek.

Zijn uitlatingen stuiten op een muur van wantrouwen. „Als iemand nu nog de VVD gelooft dan heb je onder een steen gelegen. We zijn al jaren in de ene na de andere leugen getrapt”, foetert een politieke opposant. En een ander wijst regelrecht op de ophanden zijnde stembusgang op 20 maart voor de Provinciale Staten: „Het is verkiezingsretoriek. Als ie het zou menen had ie wel eerder op de rem getrapt. Maar hij zit er tot aan zijn nek in. En dan zo vlak voor de verkiezingen een beetje uithalen? Hij is zo doorzichtig als pompwater.””

De boodschap voor de VVD is onmiskenbaar. De grootste regeringspartij mag dus terug naar de tekentafel en het opnieuw proberen. Ze hebben nog twee maanden te gaan voordat we naar de stembus gaan. Zal het olijke duo Dijkhoff en Rutte nog met iets geloofwaardigs gaan komen, of houden ze het bij zulke flagrante leugens?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Punt

  De kiezer lijkt mij dan ook niet helemaal achterlijk.

  1. Aytas

   Werkelijk.

   1. wheelboy

    Aytas
    Ben het niet altijd met je eens .Maar idd Wekelijk . Ik moet het eerst nog eens zien of de VVD kiezer zijn partij in de steek laat , En of ze Dijkhoff geloven .Mijn idee geloof er geen zak van .Je ondertekend iets je gooit al ea jaren de energie belastingen omhoog . En dan nu zeggen we gaan dit niet doen . Dan heb je echt stront in je ogen als je dit gelooft . VVD doet er nu alles aan om schade te beperken . En straks regeert de VVD met GL . Dat deden ze al met de zgn kunduz coalitie .

 2. Rien Noppen

  De VVD heeft zich geconformeerd aan de doelen van het Klimaatakkoord die ook door driekwart van de bevolking worden onderschreven. Het terugkomen op dit commitment is politiek niet handig, temeer ook omdat het onvermijdelijk tot de val van het Kabinet leidt.

  Dijkhoff probeerde een campagnetruc die door velen wordt doorzien. Het zou goed zijn als hij daarop flink wordt afgestraft, want het is natuurlijk behoorlijk leugenachtig.

  Ik denk nochtans dat de electorale schade voor de VVD zal meevallen, met name ook omdat de VVD-stemmer maar beperkte vluchtwegen heeft: D’66 is te links en FvD/PVV te dom.

  1. Eugenie de la Fleur

   Strategisch gezien kun je als je op een succesje voor de linkse oppositie hoopt, toejuichen als meer mensen op de FvD gaan stemmen dan op de VVD want jij en ik weten allebei dat deze partij geen deuk zal slaan in een pakje boter. Om de invloed van links te vergroten hoop ik dus strategisch op een goede uitslag voor FvD en PVV

   1. Tguard

    Te dom, tja …….. goed argument!
    Gezien uw inbreng lijkt het mij sterk dat u het niveau van een baudet of hiddema kan overstijgen.

    1. Rien Noppen

     Dat is natuurlijk ook niet zo moeilijk, Tguard.

     1. Feit

      Doe het dan een keer!

  2. Vit

   @Rien Noppen

   “Ik denk nochtans dat de electorale schade voor de VVD zal meevallen, met name ook omdat de VVD-stemmer maar beperkte vluchtwegen heeft: D’66 is te links en FvD/PVV te dom”

   FvD/PVV te dom, ohh ja joh tis me wat hé, voorlopig is het FvD van 2 naar 16 virtuele zetels gegaan, grinnik.

   1. Rien Noppen

    Er zijn veel domme mensen, viT, daar moeten populisten het van hebben.

   2. Vit

    Ps, omdat ze zo dom zijn.

   3. Vit

    @Rien Noppen

    “Er zijn veel domme mensen, Vit, daar moeten populisten het van hebben.”

    Ahh ja laten we het daar maar op houden, wie was u ook alweer?

   4. Vit

    @Rien Noppen

    Ik kan bijna niet wachten tot maart, reken er maar op dat ik je om je oren ga slaan met de uitslag, virtueel dan (ik ben niet agressief met brandbommen of zeau).

    1. Vit

     Ps, hoewel een poeder brief hmmm.

     1. Rien Noppen

      Bedreigingen zijn in strijd met het Huisreglement van DDS, vit.

    2. Vit

     Maar goed het was weer gezellig en een prettige dag verder, in tegenstelling tot jou heb ik nog wat anders te doen.

 3. Pit

  VVD is kansloos en krachteloos. De kiezer heeft dat echt wel in de gaten.

 4. Two Ravens Black Kettle

  Een verbijsterende 23 procent gelooft deze leugenaars nog !
  Met een dergelijk percentage zal de eurofiele dievengilde der Isis-financiers van Mark Rutte de verkiezingen wederom op de sloffen winnen.

  Overigens zit er exact 0 procent verschil tussen de Kartelpartijen VVD en GL (en alles wat daar ‘tussen’ bengelt) het zijn allemaal blauwdrukken van elkaar. Maar het dorre stemvee doorziet dat niet zoals ze zelden tot nooit iets doorzien en daarom al decennialang hun kalveren in sloten aan het verzuipen zijn.

 5. Eugenie de la Fleur

  Als 23% gelooft dat Dijkhof oprecht was vind ik het best zorgelijk. Wat ik populistisch rechts toch makkelijk om voor de gek te houden zeg!

  Eigen schuld!

  1. HendrikJan

   Ze bezitten vlgs de pols, nog steeds ca 50 Kamerzetels met de regeringspartijen.
   Of dat je hiermee anders denkenden voor de gek houdt.?

 6. HendrikJan

  Kijk simpelweg op de afrekeningen die je ontvangt, alle betaling zijn verhoogt behalve de bedrijfspensioenen.
  Voorbeeld, net vers van de pers binnengekomen, levering elektra (geen gas) een verhoging van ca 33%.
  Wie durft er dan met droge ogen, op deze dievenbende te stemmen.
  Ze zouden via een volksgericht, moeten worden berecht.

 7. Ride eat sleap repeate

  Gisteren zag ik ,m gaan bij Jinek.
  Hij kwam niet echt overtuigend over en dat leek hij zelf ook wel te beseffen.
  Ik verwacht en hoop oprecht dat dit veel extra stemmen voor FvD en PVV gaat opleveren.
  De VVD stemmers zijn niet zo achterlijk dat ze voor de smerige linkse kliek gaan kiezen.
  Voor degenen die nu toch nog VVD gaan stemmen,….. sterkte sufferds.

  1. Niet van Gisteren

   Ik voel me niet aangesproken door jouw makkelijke reactie op mensen met iets meer linkse georiënteerde gevoelens, want ik ga regelmatig onder zo’n lekkere warme douche staan. (PS ik kan het je van harte aanbevelen. Je kikkert er zo lekker van op, je kunt daarna weer zo lekker helder denken en mits je er niet te lang onder blijft staan valt de schade voor het milieu volgens mij reuze mee.)
   Ik zie persoonlijk heel weinig verschil tussen VVD, FvD en de PVV.
   De PVV was toch die partij die een paar jaartjes geleden zo stellig zei 65 blijft 65, maar toen ze een paar weekjes later mochten gaan praten met CDA en VVD het zo snel mogelijk niet meer zo belangrijk vond (over betrouwbaarheid en overtuiging gesproken niet zo’n heel sterk argument zou ik denken).
   Goede nachtrust doet ook wonderen dus ik ga maar weer eens lekker verder slapen, morgenvroeg een lekker ontbijtje op bed en daarna lekker een eindje rijden in mijn autootje op LPG-G3 (stukje beter voor het milieu dacht ik zo te weten, ik spaar nog eventjes door voor een nieuwe op aardgas of nog beter waterstof).

 8. C.A.Barstow

  De stemmer begint door te krijgen dat zij bestuurd worden door een stel land en volksverraders, ik hoop dat voor deze leugenachtige elite partijen het einde snel nabij komt.

 9. TD

  De VVD is in paniek en GroenLinks ruikt z’n kans,Paul Rosenmöller komt Jesse Klaver de achterbakse finesses van de politiek bijbrengen!
  De man die medeschuldig is aan de dood van Pim Fortuyn,heeft nieuwe targets: Baudet&Wilders

  1. Rien Noppen

   Ik denk inderdaad dat de oude rot Rosenmöller hoge ogen kan gooien voor GL.

   1. janszm

    Holleeder heeft ook niemand vermoord, Hitler ook niet. Het zijn de volgers die hun idool willen pleasen.

  2. Gekko

   Gisteren op EenVandaag: “Jesse Klaver vond het heel inspirerend hoe Rosenmöller Fortuyn aanpakte”. Ja, zo dacht die andere GroenLinkser Volkert van der Graaf er ook over. Fortuijn eindigde met kogels in zijn hoofd.

   Walgelijk volk, die GroenLinksers.

   1. Beukman

    Stay out of the kitchen if you can’t stand the heat, @Gekko. Als je er niet tegen kan om verbaal te worden aangepakt, word dan alsjeblieft varkensfokker of procesbewaker, ipv politicus.

    1. Gekko

     Beukman, jou doet het je niks als een mens zomaar om zijn mening wordt vermoord?

     1. Rien Noppen

      Hij werd niet vermoord door zijn politieke tegenstanders, Gekko, maar door een doorgeslagen veganist met teveel liefde voor de diertjes en de piertjes.
      Suggereren dat Rosenmöller Fortuyn vermoordde is zowel oliedom als immoreel.

     2. Gekko

      Politici als Rosenmöller van GroenLinks (en ook Thom de Graaf van D66) hebben met hun Hiltervergelijkingen rond Fortuijn een klimaat geschapen, waarin figuren als Volkert van de Graaf op trickerden. Dat ontkennen is pas oliedom. En bovendien heel gevaarlijk, want voor je het weet herhaalt de geschiedenis zich (en dat doet geschiedenis altijd als je er geen lering uit trekt).

      Voor alle duidelijkheid: Ik vind jouw niet oliedom, maar hier kun je voor de zoveelste keer je trolneigingen weer eens niet onderdrukken. Ik kan je een goede psychiater aan bevelen!

     3. Beukman

      @Gekko
      Ik neem aan dat je dan ook problemen hebt met Geerts retoriek en die van zijn aanhangers, waarin onder meer Rutte een misdadiger en een landverrader wordt genoemd? Als morgen iemand een kogel door Mark zijn kop knalt, is Wilders volgens jou dan medeverantwoordelijk?

     4. Rien Noppen

      Het leggen van een oorzakelijk verband tussen scherpe politieke kritiek en een politieke moord kan pas ergens op slaan als er ook een relatie bestaat tussen de dader en degenen die de kritiek uitten, c.q. als kan blijken dat ze de dader daartoe opdracht gaven.
      Die relatie was er niet: Volkert was niet politiek actief en uit niets blijkt dat hij in opdracht of zelfs inspiratie van politieke opponenten van Fortuyn handelde. Overigens, het feit dat iemand zich geïnspireerd voelt door een politicus om een andere politicus om te leggen maakt de eerste politicus nog niet verantwoordelijk. Dan zou politieke kritiek niet meer mogelijk zijn.

      Daarmee is het niet meer dan ongefundeerde laster om zelfs maar te suggereren dat Rosenmöller mede-dader dan wel medeverantwoordelijk is voor de moord op Fortuyn.

      Ga je mond spoelen, Gekko.

     5. Gekko

      Beukman, ik heb even gegoogeld. Maar de combi Wilders-Rutte-misdadiger leverde bij mij geen hits op. Kun je een bron geven waar Wilders dat over Rutte heeft gezegd? Bij landverrader idem dito.

      Dat hier op DDS Rutte regelmatig voor misdadiger of landverrader wordt uitgemaakt, is een feit. Maar reaguurders zijn geen politici.

     6. Gekko

      Nooit van het woord karaktermoord gehoord Noppen?

      Je bent toch een tikje minder slim dan ik eerst dacht. Excuses dat ik je te hoog inschatte. Ik zal je verder met rust laten.

     7. Beukman

      @Gekko, in november 2017 heeft Geert in zijn beruchte aangifte Rutte een crimineel genoemd, en hem beschuldigd van “crimineel gedrag”. Hij voegde er aan toe dat het beleid van het Kabinet strafbaar was.

     8. Gekko

      Beukman, even gecheckt. Wilders heeft in die aangifte Rutte beschuldigd van crimineel gedrag, vanwege zijn voorkeursbeleid voor buitenlandse ondernemingen (te weten het schrappen van de dividendbelasting voor Shell, Unilever e.d.).

      Ik vind dat een totaal ander niveau dan iemand beschuldigen van nazi- en Hitlerpraktijken, zoals Rosenmöller (evenals Dijkstal en de Graaf) in 2002 deden richting Fortuyn.

      Wilders retoriek is niet de mijne. Maar het is nu, dankzij jouw inspanningen, wel duidelijk geworden dat hij bij lange na niet zo ver gaat als de tegenstanders van Fortuijn destijds.

     9. Beukman

      @Gekko
      Je hebt wel een punt vind ik dat het een graduele kwestie is: Geert heeft Rutte (of een vergelijkbaar iemand) nog niet met Adolf H. vergeleken.

      Toch weet hij zijn tegenstanders wel degelijk gevaarlijk te framen. Zo staat er op de site van de PVV een soort van oorlogsverklaring met onder meer: “Door heel Europa vechten de multiculturalistische elites een totale oorlog uit tegen hun bevolkingen.” “De elites” hebben het dus gedaan, maar ook moslims. Hij noemt de islam immers een fascistische ideologie te noemen, en daarmee criminaliseert hij de aanhangers ervan.

      Het is geen wonder dat aanhangers van Geert, ook hier op DDS, zijn tegenstanders voortdurend landverraders noemen. Tot nog toe heeft hij weinig gedaan om zijn aanhang bij zinnen te brengen.

     10. Siemien

      Sterker nog! herinnert u zich deze nog, aldus Ernst/Tengo/qwispel

      “Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
      Toch goed dat er een God is.”

      dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek/

   2. Rien Noppen

    Ja, Rosenmöller was toen zo effectief in het debat dat Pim pruilend wegliep.

    Een mooi moment.

   3. Original NL

    de oude rat Rosenmöller..lol!

    1. Marija

     Rat ja.
     Zo dadelijk Wilders bij Jensen, let op: 21.25 uur ipv 21.30, want hier wil je toch geen minuut van missen?
     RTL5.

    2. biggeorge

     Rosenmöller die na zijn Groen Links avontuur overal zijn zakken loopt te vullen van gemeenschapsgeld.

     1. Lugar

      @George: Veel linksaffers doen dat hoor, Wim Kok was misschien nog wel het meest schrijnende voorbeeld, krijg nog steeds een kwartje (fl.0,25) van hem.

     2. Niet van Gisteren

      Ik ken volgens mij ook wel een paar rechts georiënteerde politici die zakken daarna goed gevuld hebben gekregen. Een paar voorbeelden uit het verleden zijn o.a. Camiel Eurlings (CDA dacht ik te herinneren) hadden haast om bij de KLM zijn hand op te houden, Gerrit Zalm (VVD Flipperfanaat) heeft ons land gered door de ABNAMRO (staatsbank) vrijwillig te sponsoren met eigen middelen / geld en daar slechts een zeer minimale onkostenvergoeding voor te rekenen inclusief een geringe bonus wanneer deze stasiebank bij de beurs zou kunnen slijten, die vorige VVD voorzitter Henry Koning Keizer Admiraal (van Veel Vrije Dagen kun je makkelijk obese worden, wat weer een klein voordeel oplevert, want bij de verbranding van vet komt veel goedkope duurzame energie vrij, wat vervolgens wederom weer goed is voor de klimaatdoelen van 2025 / 2050) ons laten cremeren mogen we allemaal voor kiezen, liep toevallig tegen een crematorium aan en dacht laat ik die mensen toch eens uit de brand halen voor een zeer minimale inspanning te leveren voor de samenleving. Helaas kan ik nog wel veel meer voorbeelden van zakkenvullers van gemeensgeld noemen van rechtse politieke gedachte goed tot aan (imitatie) linkse politici. PS @ Lugar ik krijg ook nog €1000,– van een zeer bekende NL’se PM, of een gratis nieuwe auto, etcetera.

 10. janszm

  Zoals de vele laatste jaren is de VVD verworden tot een partij waarvan de vertegenwoordigers met iedere uitspraak verder wegdrijven van de geloofwaardigheid. Met de grootste charme draait de
  PM zich glimlachend om, om zijn kiezers daarna een oor aan te naaien
  Zo’n vergadering gisterochtend met de vier fracties, een groot toneelstuk om de burgers voor te liegen.
  Niemand gelooft dit gedoe nog.
  Onze overheid bestaat uit teveel, te jonge mensen, zonder echte levenservaring, waarvoor alles een spel is: hoe kan ik mijzelf zo goed mogelijk profileren.
  Er zijn uitzonderingen, die draaien niet. Zij komen niet met onzinnige, onhaalbare plannen.

 11. janszm

  Met de uitspraken op zich ben ik het eens, mag nog wel een paar tandjes meer.
  De VVD, Rutte en Dijkhof zijn volkomen ongeloofwaardig als zij op dit moment en
  op deze wijze reageren op iets waaraan zij zelf debet zijn.
  Na de verkiezingen wordt de oude draad weer opgevat, leugen en bedrog.

 12. Gerlos

  Klas Dijkhoff DOORPAKKEN om dit gedrocht van een klimaatakkoord wat nu op tafel licht in de prullenbak te kieperen.

  1. Original NL

   Dijkhof..vvd..en doorpakken tegen een akkoord waar ze zelf mede verantwoordelijk voor zijn………
   Laat je niet in de luren leggen!!!!

 13. Marija

  JENSEN BEGINT 21.25 uur dus niet 21.30 uur
  RTL5
  Gast GEERT WILDERS

  1. Verschillig

   @Marija: En anders uitzending gemist RTL.

 14. Pescador

  De partij hoeft niet terug naar de tekentafel, maar moeten oprotten naar china of zo.

 15. Siemien

  Tuurlijk wordt het doorzien, Nederlanders zijn niet dom

 16. Van Havezaat

  Kan het zijn dat de kiezer kansloos en krachteloos is maar de VVD gewoon verder gaat met wat ze moet doen: haar plan van Bilderberg eenvoudig uitvoeren.
  Mijnheer Rutte is naar mijn menig de dirigent van het Bilderberg-Knapenkoor.
  Hij is mogelijk de lievelings dirirgent van de Bilderbergers voor het Bilderberg-Knapenkoor (het kabinet).
  Er is voor mij geen andere verklaring waarom deze mens iedere keer weer aan de macht kan spelen met alles in de politiek.

 17. Michael M

  De overheid gaat zijn autopark aanpakken door 3 miljoen euro uit te geven aan 1000 laadpalen om zo het volk te stimuleren electrisch te gaan rijden, want in 2030 is het niet meer mogelijk om een auto met benzine motor te kopen. Wat een grootsheidwaanzin. Net als nutteloos 1000 miljard uitgeven wat de burger gezamenlijk moet ophoesten om 0,00007 graden lager te krijgen. Wacht even hoor? Ben ik nu gek of zijn zij het. Dus 270 landen, 7 miljard mensen vervuilen dus lekker verder waarvan 5 miljoen Nederlanders schoon moeten rijden want de doorgedraaide milieufreakies denken met klein Nederlandje de wereld te redden, …..hoe dan ??????

  1. Niet van Gisteren

   Misschien handiger als we allemaal een waterstofauto gaan rijden, die gevoed wordt door zelf opgewekte waterstof m.b.v. zonnepaneel.

 18. Michael M

  De wereld kan alleen schoon worden door wereldwijd 15 miljard diesel en benzine voertuigen electrisch te maken of liefst Aircar. miljarden fabrieken welke gif uitstoten wereldwijd te sluiten, geen vliegtuigen meer laten vliegen op kerosine, Geen kolencentrales. Maar zo ziet de milieufreaks het niet want zij denken dat je met 5 miljoen mensen allemaal een emmertje water mee, …de Zee volkrijgen,….

 19. Michael M

  8 jaar leugens moeten slikken van van Dijkhoff en van Mark Rutte. Mensen welke deze 2 personen nog steeds geloven hebben meer dan 1 pak Boter op het Hoofd ….. !!!!!

  1. Niet van Gisteren

   We kopen gewoon in crisistijd die nieuwe auto van Rutte’s €1000,– en gaan makkelijk van dat riante bedrag (wat ik overigens nog niet op mijn maandelijkse riante bankafschrift heb ontdekt. Misschien toch eens zo’n dure multivocaaaaaaaaaaaaale leesbril bij Eyewish / Rene Froger kopen) ook nog even voor twee of drie weekjes naar de Malledieven toe effe gewoon jezelf zijn en je teslabatterij even bijtanken na al dat harde jaarlijkse graai- en harkwerk (ik lijk wel een beetje op een hovenier met groene Euro-handjes)

 20. biggeorge

  Natuurlijk na de verkiezingen van Maart drukken ze alles wat klimaatbelastingen betreft er doorheen. De politiek is zo onbetrouwbaar als de pest dat hebben we in het verleden wel gezien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.