Politiek-correcte goegemeente slaat nu helemaal op tilt en beschuldigt zelfs Wendy van Dijk van “racisme”

Brave spelletjesshowpresentatrice? Nee hoor: een keiharde raciste die hard aangepakt moet worden! Althans, volgens verbeten zogenaamde “anti-racisten” die in koor roepen dat de brave SBS-ster eigenlijk een soort front voor white power is.

Ja hoor, de doorgeslagen grachtengordelguru’s hebben weer een nieuwe stiekeme ‘racist’ ontdekt in Nederland. Het wordt een beetje saai om telkens maar Geert Wilders en Thierry Baudet aan te vallen, dus worden er nu regelmatig uitstapjes gemaakt naar de wereld buiten de Haagse kaasstolp. En ook daar is het vrolijk labeltjes plakken. Johan Derksen? Racist! Doodgewone make-upartiest? Racist! Cowboys- en indianenfeestje? Racistisch! Melk? Racistisch drankje. En ten slotte: de stelling van Pythagoras? Heel erg racistisch!

En in dat knettergestoorde rijtje van zogenaamde “racisten” en “racistische uitingen” mogen we tegenwoordig dus kennelijk ook de brave SBS-huismoederpresentatrice Wendy van Dijk scharen. In het kader van #10YearChallenge toonde zij nog één keer een foto van haar oude typetje Dushi, een Surinaamse dame.

In 2009 waren we nog niet helemaal gestoord, dus kon dat nog gewoon. Anno 2019 is dat echter ‘blackface’ en moet dat onmiddellijk bestraft worden met de allerhoogste sanctie. De zelfverklaarde anti-racisten hebben het er maar druk mee:

“De van RTL naar SBS overgestapte tv-ster Wendy van Dijk heeft last van racismeroepers. Ze plaatste op Instagram een foto van haar vroegere typetje Dushi, maar dat is tegenwoordig vragen om ellende. Dat is te volgen op social media. Van Dijk doet mee aan de zogeheten #10YearChallenge, waarbij mensen een foto van zichzelf tien jaar geleden en nu naast elkaar posten. De presentatrice koos niet voor een tien jaar oude foto van zichzelf, maar van zichzelf als haar typetje Dushi.

Haar post heeft een enorme discussie uitgelokt over mogelijk racisme dat in Van Dijk schuilt. “Wanneer je trots bent op je blackface“, klinkt het. Iemand anders: “Begin deze troep uit m’n feed te halen. Blackface was niet OK, is niet OK en zal niet OK zijn.””

Ook in 2019 blijken aanstelleritis en dramaqueenitis nog duidelijk volksziekten één en twee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. DeBruijn

  Tegenwoordig is alles racisme en is iedereen beledigd.

  Het ergste zijn de politiek correct mensen die plaatsvervangend beledigd zijn voor anderen.

 2. bejaarde

  Dit zou je laten verlangen naar die goede oude tijd, toen wij nog niet onder deze idiotie werden vermorzeld. Omdat zwart en wit in het kleurenspectrum geen kleur zijn, houd ik het maar op de binnenkant van de homo sapiens, nl roze van binnen en bloed is van iedereen gelijk nl rood. Wanneer stopt deze onzin eens.

 3. HendrikJan

  Rutte gaf een aantal jaren geleden nog aan, we zijn nog met meer.
  En in mijn gedachte komt de groep, anti Zwarte Piet, ( dan weet een ieder wie en wat er wordt bedoelt) niet tot bedaren, dus wat is een vervolg stap.?
  Wie het weet mag het zeggen.

  1. Barry

   Dat de zwarten straks voor racist worden uitgemaakt door de blanken. De blanken zijn dan in de minderheid.

   1. Mart

    In de jaren 80 van vorige eeuw ,verkeerde ik nog al eens in beide kringen ,dus zwart en wit in vooral Louisiana Mobil .New Orleans…ze waren aan beide zijde rasistisch maar NIET fanatiek.Hier in Brasil heb ik geen weet van racisme,hoewel ik omgeven ben met allerlei soorten mensen,oja mijn vrouw is afro/brasilaans.Mooie vrouw,nog steeds.Wèl eigenwijs als de neten,ha.

 4. Mar

  Lang leve Google.

  In 2009 werd Wendy van Dijk ook al uitgemaakt voor raciste.

  Bij de weg, Dushi is een Antilliaanse dame.

 5. Siemien

  Logisch dat dit gebeurd, want nu zijn de pro-black-faces en negerzoenen aanhnagers weer beledigd en zo gaat het door en Nederland echt een sh*t land aan het worden..

 6. Julian

  Waaraan de schrijver ook lijdt zo te lezen.

  1. Groeneveld

   Juliana, doet dat erg veel pijn, die linkse hersenziekte?

   1. Top

    Niet doen! Dit is een sneeuwvlokje, zonder vrienden en opleiding. En iedereen is schuldig behalve hij/zij/iets/eng.

 7. Christina

  Laten al de blanken op 5 december voor een dag zwarte piet worden en eens goed schijt krijgen aan dat kl#te zooitje!!

  1. Bosche draak

   Waarom zo lang wachten? Binnenkort carnaval!!

 8. Maurits Dekker

  Als je een artieste gaat veroordelen wegens racisme omdat zij tien jaar geleden een typetje speelde dan ben je ernstig gestoord in je bovenkamer.
  Conclusie: enig gezond verstand is niet meer aanwezig bij de linksdoorgedraaiden.

 9. Van der Scheur

  Dat gedoe over die rassen altijd. Kunnen we het er niet op houden dat mensen die nog in stammen leven niet passen in een moderne maatschappij.

  1. sjun

   Misschien is het meer een IQ probleem?

 10. Gerlos

  Niks meer van aantrekken, want alles wat je doet of zegt is in de ogen van die activisten racisme, lekker doorgaan wat je altijd gedaan of gezegd heb en schijt hebben aan die minkunkels

 11. Jantje

  Ok, Jardino Aporaat is dus ook een racist.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.