Populariteit Thierry Baudet schiet als raket omhoog bij ondernemers: FVD nu tweede partij

Het Forum voor Democratie is nu de tweede partij van Nederland. Tenminste, als ondernemers het voor het zeggen hebben. Massaal keren de bedrijfseigenaren de VVD, het CDA en D66 de rug toe.

Als ondernemers het voor het zeggen krijgen in Nederland, dan wordt het Forum voor Democratie de tweede partij van het land. Dat blijkt uit een peiling die werkgeversorganisatie VNO-NCW heeft laten afnemen onder haar leden. De grootste partij zou de VVD worden; die geniet nog altijd de steun van 33% van alle ondernemers. Maar het Forum voor Democratie is een goede tweede, met 17%. Daarna volgen het CDA met 14% en D66 met 7%.

Voor FVD betekent dat een aanmerkelijke stijging: bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 stemde nog maar 4% van de ondernemers op Thierry Baudet. Dat aantal is meer dan verviervoudigd in minder dan twee jaar tijd, zo is duidelijk geworden. Voor de VVD is juist een scherpe daling geregistreerd, want zij scoorden in 2017 nog 56%. Die meerderheid onder ondernemers heeft Mark Rutte dus verspeeld. Ook het CDA ging licht onderuit (van 15% naar 14%) en D66 is onder sjoemelaar Pechtold en robotachtige Jetten zo’n beetje gehalveerd: van de 12% uit 2017 is nog net iets meer dan de helft over.

De flinke stijging van Forum is opmerkelijk. Veel media vergelijken FVD met PVV, en constateren dat die partijen veel op elkaar zouden lijken. Ondernemers zijn die mening totaal niet toegedaan, want de PVV hebben zij nog nooit een blik waardig gekeurd. Forum voor Democratie heeft daarentegen wél een enorme appeal onder ondernemers.

VNO-NCW is niet de enige die ontdekt dat het Forum voor Democratie bezig is met een opmars in het zakenleven. Behalve ondernemers zou ook het bankwezen al voor een belangrijk deel zijn gevallen voor de charmes van Thierry Baudet. Innovatiestrateeg Marianne Zwagerman constateerde dat laatst na een bezoekje aan Amsterdam-Zuid:

“Laatst was ik dagvoorzitter bij een evenement in Amsterdam. De halve Zuidas zat daar, allemaal bankiers en advocaten. Tot mijn verrassing merkte ik dat die rechtse houwdegens echt een FvD-bolwerk vormen.”

Baudet mag dus in z’n handjes knijpen. Dat belooft dus nog wat bij de twee verkiezingen (Provinciale Statenverkiezingen en Europese Parlementsverkiezingen) die dit jaar op stapel staan…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. marco1

  Hij komt ook steeds zekerder over en beter uit zijn woorden in het debat. Ik zie hem nog de grootste worden met de landelijke verkiezingen.

  1. Lugar

   @Marco: +1

  2. santiago

   marco1. Als hij werkelijk een gevaar zou zijn voor onze graaiende elite, was hij er, net als Pim, allang niet meer geweest. Laat je niet foppen man.

   1. marco1

    Als ik thuis kom kijk ik eerst beide uitzendingen gemist can Veronica inside en daarna debatten. Ik constateerde dat die Baudet steeds beter en zelfverzekerder wordt en daarom denk ik dat hij weleens de grootste kan worden.

    1. Lugar

     “Ik constateerde dat die Baudet steeds beter en zelfverzekerder wordt en daarom denk ik dat hij weleens de grootste kan worden.”

     Klopt, hij is aan het winnen en overwinnen. De zittende macht gaat eraan!

  3. Rien Noppen

   Mij valt juist zijn flodderige spreektrant op. Ik geef hem niet veel kans in de grote debatten.

   1. marco1

    U kunt toch niet ontkennen dat het een heel stuk beter is geworden. Je hoeft geen fan van hem te zijn om te zien dat hij zich steeds meer op zijn gemak voelt als spreker. Ik vind in iedergeval dat hij steeds aagenamer is om naar t e kijken. Dat trekt kiezers kijk yassert klaver van groen links die praat enkel poep maar is geboren spreker en heeft zo toch heel wat stemmen er bij gekregen. Dan heeft die Baudet een her wat realistischer verhaal dus nu hij beter in beeld en geluid word zal dat ook vast wel opleveren. En ik denk dus dat hij kans maakt de grootste te worden.We zullen zien.

    1. Meriadoc Brandebok

     Nee, zijn niveau is nog steeds bedroevend laag, maar daar hoeft hij zich geen zorgen over te maken. Hij knipt gewoon zijn gestuntel uit de filmpjes en publiceert deze op Twitter. Zo van: “kijk eens hoe ik de minister aanpak” (maar m’n geknoei breng ik lekker niet in beeld). De volgende dag publiceert DDS een artikel met iets van “Baudet pakt minister aan: Grapperhaus in het nauw” en de tactiek heeft gewerkt.

     Niettemin beging hij laatst een blunder. Op zijn filmpje was te zien dat hij een bewindspersoon uitmaakte voor “praatmachine”, pijnlijk.

     1. marco1

      Ik kijk zijn filmpjes niet heb geen twitter of facebook of waar hij dat ook plaatst. De volledige debatten kijk ik en ja ik val er ook nog weleens bij in slaap dag is dan waarschijnlijk als hij stuntelt. H et niveau id n og niet wat het moet zijn maar u gaat toch niet ontkennen dat er wel degelijk verbetering in zit. Kijk je kunt anti zijn maar toch wel eerlijk zeggen dat hij een snelle leerling is in de politiek. Nu is m8jn gedachte en waarneming niet van zo heelgrote waarde dus i k zal er vast naast zitten maar ik dacht toch een hele verbetering te zien.

     2. Howard

      Toch zie ik dan liever Baudet met z’n aarzeling. Iemand als Pechtold die urenlang op het scherpst van de snede kon debatteren is uiterst vermoeiend. Altijd een debat winnen betekent niet dat je gelijk hebt.
      En zekere bewindspersonen zijn wel degelijk praatmachines. Die hebben 233 woorden nodig om nee of ja te zeggen.

     3. Meriadoc Brandebok

      Ik vind mensen die goed zijnin het debat volstrekt niet vermoeiend. Politici die boven hun macht grijpen wel.

   2. bejaarde

    Indien u Zich boven hem verheven voelt, richt een partij op en laat zien wat uw kennis en kunde is. Ik denk dat TROLLEN uw hoogste goed is.

 2. Rien Noppen

  Zouden die ondernemers in de gaten hebben dat het FvD voorstander is van een Nexit?

  1. Meriadoc Brandebok

   Lees het artikel. De zaken liggen enigszins genuanceerder dan hier wordt gesteld.

  2. bejaarde

   En wat zou daar mis mee zijn?m Ik ben wel oud, maar niet gek, dus kom op met jouw slap ge-OH.

   1. TD

    bejaarde:
    “Ik ben wel oud”
    Je doet net alsof oud zijn een ziekte is,denk aan het spreekwoord “oud en wijs”.

  3. Gekko

   Nee, dat hebben ze niet in de gaten. Ondernemers zijn namelijk ongelooflijk stom. Ze zijn ondernemer geworden omdat ze geen vak geleerd hebben.

   Als ik een ondernemer tegen kom, raad ik hem altijd consultancy advisor Rien Noppen aan. Samen met zijn deputies Beukman, Meester Kong en Spaanse kok zorgt Noppen dat zij helemaal thuis raken in de geheimen van de Europese Unie.

   1. Feit

    Nou, dan kom je er wel als ondernemer.

    🙂

   2. Aytas

    Spaanse kok is anders wel degene die hier zinvolle dingen over ondernemen schrijft. Ik zou mij afvragen waarom bankiers voor een nexit zijn.

    1. Arie B

     Nog nooit gezien.. misschien maak ik het nog eens mee. Ik blijf hopen.

   3. Rien Noppen

    In de rol van adviseur zou de ondernemers er inderdaad op wijzen dat een politicus die een Nexit bepleit daarmee bewijst incompetent te zijn.

   4. TD

    Gekko:
    ++++

   5. Lugar

    “Als ik een ondernemer tegen kom, raad ik hem altijd consultancy advisor…”

    Die is dan wel weer goed!

  4. Zozo

   Weer hetzelfde riedeltje. Wanneer kom je eens met wat nieuws?

  5. sjun

   Voor vele ondernemers opent dat perspectieven die nu nog worden getorpedeerd door brusselse bedilzucht en afroming.

 3. Meriadoc Brandebok


  Alle begin is moeilijk. Dat bleek wel bij het vorige kabinet. Het rapportcijfer dat ondernemers over hadden voor de toenmalige coalitie van VVD en PvdA, kroop van een schamele 4,9 in 2014 langzaam omhoog naar een nette 6,3 in 2017. In 2019 maakt de 4-partijen-coalitie van Rutte III, die inmiddels ruim een jaar de teugels in handen heeft, een betere start. De iets meer dan tweehonderd ondernemers die meededen aan de traditionele Forum Nieuwjaarsenquête belonen het kabinet met een 5,8. Een krappe meerderheid (51 procent) laat weten tevreden tot zeer tevreden te zijn over het beleid.

  Stabiel en standvastig

  ‘Een goede ploeg, bijeengehouden door onze uitstekende premier. Niet spectaculair, maar op de goede lijn. Juist daarom beter dan welk alternatief dan ook. Gemakkelijk om op te mopperen maar moeilijk te evenaren’, zo verwoordt een ondernemer die tegelijkertijd zeer kritisch staat tegenover het klimaatbeleid van dit kabinet.

  Ik zie dat het kabinet onder ondernemers een goede start maakt. Mogelijk kruipt het cijfer nog omheen.

 4. Lugar

  Populariteit Thierry Baudet schiet als raket omhoog bij ondernemers en dit is exact de reden waarom VVD in de marge zal verdwijnen en FVD de grootste of één van de grootste partijen zal worden.

  Ook D’66 zal volledig decimeren, kapitein Rob zal het niet waarmaken, D’66 is haar geloofwaardigheid volledig kwijt.

  1. Zouaaf

   Ik begrijp nog steeds niet waarom u FvD in één adem noemt met de PVV. Dat klinkt niet logisch @Lugar !

   1. Lugar

    @Zouaaf: “Ik begrijp nog steeds niet waarom u FvD in één adem noemt met de PVV.”

    Het is niet echt in een adem, ik ben ervan overtuigd dat PVV en FVD gaan samenwerken.

    @Santiago: Dat zullen we t.z.t. wel zien. Wilders heeft al gezegd dat hij lang genoeg meedraait om te weten dat er uiteindelijk samengewerkt zal worden. Met wie? We zullen zien.

    1. loes_1955

     FVD is een VVd light zo zie ik dat

  2. santiago

   lugar. En met wie gaan ze dan een coalitie vormen. Met de VVD of het CDA lijkt me niet waarschijnlijk en ik denk dat Geert ook past voor dit druktemakertje.

 5. Aytas

  Nederland is hersendood. Lugar stemt op een partij die de huidige bankiers zien zitten.

  “darwin’s rollin over in his coffin
  the fittest are surviving much less often
  now everything seems to be reversing, and it’s worsening
  someone flopped a steamer in the gene pool
  now angry mob mentality’s no longer the exception, it’s the rule
  and im startin to feel a lot like charlton heston
  stranded on a primate planet
  apes and orangutans that ran it to the ground
  with generals and the armies that obeyed them
  followers following fables
  philosophies that enable them to rule without regard

  there’s no point for democracy when ignorance is celebrated
  political scientists get the same one vote as some Arkansas inbred
  majority rule, don’t work in mental institutions
  sometimes the smallest softest voice carries the grand biggest solutions

  what are we left with?
  a nation of god-fearing pregnant nationalists
  who feel it’s their duty to populate the homeland
  pass on traditions
  how to get ahead religions
  And prosperity via simpleton culture

  the idiots are takin over”

  1. Zozo

   Knip knip, plak plak, wat een ge-OH

   1. Aytas

    Ik geef toch duidelijk aan dat het knip en plak is. Een zeer goed nummer van nofx. De tekst is helemaal goed, blijkt maar weer bij dit onderwerp.

    1. Zozo

     Waar geef jij het duidelijk aan? Het is een flauwe kul nummer. Wanneer kom je eens met wat zinnigs. oH

     1. Aytas

      ” ”

      Of is jou dat niet duidelijk genoeg?

      Jouw dillema is mijn afleiding. Als jij behoefte hebt aan een forum waar in koor allemaal hetzelfde wordt geroepen ben je bij dds aan het verkeerde adres. Ik denk dat jij bovendien niet in staat bent tot een normale discussie met argumenten.

  2. Zozo

   Knip knip, plak plak. Wat een ge-OH

  3. Bosche draak

   Go blow it out of your backside, english spamming piece of excrement.
   Switching language does not an argument make.
   Go whine to Al Shabaab with your nonsense in your beloved Kenia, but don’t lose your head you hear.
   Those Africans can get vicious….

   1. Aytas

    Jij kunt het beter bij Nederlands houden, Google translate heeft soms rare zinsopbouw. Ongelooflijk dat Engels zo’n probleem is. De tekst geeft zo duidelijk aan waar de problemen zitten.

    Ik vind vooral de zin dat meerderheid stemmen niet werkt in psychiatrische instellingen van toepassing op DDS. Joop heeft heel wat meer niveau wat taal, inhoud en dergelijke betreft.

    1. Zozo

     Onmiddelijk naar Joop gaan en je hier niet meer laten zien!

     1. Aytas

      Weer zo’n voorvechter van vrije meningsuiting. Gelukkig is dds niet zo diep gezakt. Geef je eigen vrouw commando’s maar mij niet.

    2. marco1

     Aytas even weer een overbodige reaktie waarschijnlijk maar hoge opleiding of foutloos schrijven zegt niet altijd iets over inhoud,iq of eventueel succes.

    3. ZiggyStardust

     Het valt me toch op dat je op joop vaak soortgelijke reacties krijgt als hier Satya.

  4. wheelboy

   Aytas
   Vertel eens welke partij het dan wel goed doet ipv het bashen van PVV en FvD .
   CDA VVD PVDA D666 die vallen al af . Iedereen die roept kijk eens hoe goed die partijen het voor de economie hebben gedaan verklaar ik voor idioot . Door de bezuiniging woede van vooral VVD kwamen wij veel later uit het dal . En lees eens ea economische theoreeen die al decennia lang hebben laten zien hoe het wel moet of hoe je het het beste kan doen .Nl The New deal van Roosenvelt en Reaganomics .
   Dan Links Nl die maar asielzoekers blijft pompen zodat heel de economie ,verzorigings staat moet worden uitgehold want tja ergens zal het geld vandaan moeten komen . Want waarom kon het dan in de 80s bv wel . En nu ineens niet meer ?Juist toen hadden we een hand vol asiel zoekers en nu loopt het al in de honderd duizenden die hun hand open houden . Beetje realisme en geen slap gezever over hoe wij Afrika uitpersen . Want das decennia geleden . En geen een land daar in Afrika dat een leider heeft die geen vuile handen heeft . Ik geef bv zuid Afrika nog 10 jaar en dan is het ook armoede . Zimbabwe de graanschuur van Afrika is mooi voorbeeld hoe het straks met Zuidafrika zal gaan . Je ogen openen en realistisch zijn wetende dat je niet de hele wereld kan helpen . En je eigen land zorgen dat er geen voedselbanken nodig zijn enz .Maar nee Links Nl geeft rechts de schuld . Terwijl juist door links alle problemen ontstaan zijn

 6. HendrikJan

  Hij moet het niet van de ondernemers hebben, als hij die keus maakt is het snel opkomen en snel weer afgaan.
  De gewone kiezer, die zich in zijn program kan vinden is zijn doelgroep.
  Duidelijke uitspraken, bv de EU in deze vorm de deur uit en de grenzen weer gaan controleren op personenvervoer.
  En anders geloven alleen de ondernemers, voor één verkiezing in het FvD.

 7. HendrikJan

  Waarom DDS een vreemde taal op deze site.??????

  1. Lugar

   @Hendrik: Nederland is toch de voertaal? Wie schrijft er dan in een vreemde taal?

   1. Bosche draak

    Dorpsgekkin Aytelenooie natuurlijk, met d’r knip en plak quatsch.
    Gaf haar een engels antwoordt
    Maar als dat tegen de regels is, was het bij deze m’n laatste…

    1. Lugar

     @Bosche: O bedoel je dat… Ik kan de reacties van Aytas niet zien, vandaar.

   2. Siemien

    Vorm van “kijk mij eens even intellectueel overkomen”

  2. Aytas

   Godverdomme wat een onrendabele. Lugar weet het best, hij leest het namelijk wel anders had de lafbek laatst niet mijn advies overgenomen. Engels een vreemde taal, mijn god wat een sneu figuur dat je nog geen eens een internationale taal spreekt.

   1. Bosche draak

    Je spreekt het zelf niet eens debiel, je knipt en plakt een kwak tekst en gaat een beetje interresant lopen doen met andermans woorden.

    1. Aytas

     Geen argument. Ik geef duidelijk aan dat het andermans woorden zijn.

     1. Bosche draak

      Die je zelf dus niet gesproken hebt.
      Maar je bent toch zo van het engels?
      Bij deze:

      “bugger off ya daft cunt!,
      You got your head so far up your arse you can kiss your own suppository”

     2. Aytas

      Je bent in ieder geval lenig. Achterlijk mens die waarschijnlijk niet begrijpt waarom veel mensen teksten in de taal van de schrijver willen lezen. Lost in translation zegt jou natuurlijk niets.

   2. Zozo

    We zijn niet allemaal even “slim” als jij. “Slim”, hahaha

   3. cmsuijkerbuijk

    Jij beheerst je “eigen” moedertaal niet eens! (En niét: “geen” eens) Dus vóór je jezelf waagt aan een buitenlandse taal, leer je beter ons prachtige Nederlands onder de knie te krijgen. Daarbij: We zijn hier op een Nederlandstalige site, dus is het niet meer dan een teken van fatsoen, deze taal ook te gebruiken!

    1. Aytas

     Jij durft op te roepen tot fatsoen? Je bent hylarisch! In welke taal denk je dat deze site is ontworpen? Je staat ontwikkeling in de weg met je gejammer.

     1. Aytas

      En overigens selectieve verontwaardiging, lees je eigen woorden terug.

     2. Zozo

      Hylarish?

   4. sjun

    Gebruik van onwelvoegelijke taal doet uw saeck geen deugd. Luger pleit impliciteit voor meer Nederlands historisch en cultureel bewustzijn en ontwikkeling van talenten om juist dat in Nederland uit te dragen. Wat hebt u daar toch tegen? Tenslotte kan dit land, de oikos die het biedt en de en cultuur die dit mogelijk maakte stuk. Het zou zoch jammer zijn dat mensen deze erfenis al te lichtzinnig aan de kant schoven en daardoor wie na hen komen de mogelijkheid benemen er kennis mee te maken.

    1. Aytas

     Jij pleit voor stilstand. De Nederlandse dialecten ook op school blijven voortzetten? Het gebruik van de Nederlandse taal is niet onder druk maar zal uiteindelijk verdwijnen. Ik heb in de regels van het forum nergens gelezen dat er geen Engels mag worden gebruikt. Bah conservatief gewauwel dat veel te veel de overhand krijgt in een mooi land dat tientallen jaren terug gesmeten gaat worden dankzij de conservatieven. Ik vind jouw gebruik van taal overigens veel onfatsoenlijker over het algemeen, dat gaat dan over de inhoud.

     Waarom kun je een aantal studies beter in het Engels volgen deugertje.

     1. Zozo

      Een woord:KUL

     2. Groeneveld

      Dunning Krüger patient Aytas overschreeuwt zichzelf weer eens. Iedereen krijgt er van langs en niemand deugt. Behalve zijzelf natuurlijk.

      Het beste is de domme provocaties van deze aandachtsho*r te negeren. Deze labiele kletskous hoort niet op DDS thuis. Het Joop-riool is haar natuurlijke habitat.

     3. Aytas

      Groeneveld reageert ook weer inhoudelijk. De inhoudsloze reacties komen van zijn medestander maar dat heeft de beperkte geest niet door.

     4. Lugar

      “Het beste is de domme provocaties van deze aandachtsho*r te negeren.”

      Inderdaad, dat is het enige medicijn dat helpt, en dat geldt ook voor de rest van dat soort.

     5. Lugar

      “Deze labiele kletskous hoort niet op DDS thuis…”

      Exact, negeren dus die handel!

   5. Barry

    Arrogante opmerking. En dat je gaat vloeken, is een teken van zwakte.

    1. Aytas

     Vloeken een teken van zwakte maar een zondebok zoeken niet. Ach, het is maar wat je een teken van zwakte vindt. Een ieder die leest weet wat vertaling met teksten doet.

   6. HendrikJan

    Ga je diep schamen.
    Ik hoop dat je niet precies snapt wat deze woorden betekenen.
    Ik zet vanaf nu, dan ook jou inbreng op nul.

    1. Aytas

     Dat heb ik bij jou allang gedaan geel hesje.

   7. Zozo

    En maar vloeken. Trouwens, ik vraag me af wanneer je tijd hebt om te werken!

 8. Korporaal Monty

  Baudet als minister president.
  Misschien mag Wilders dan een minister worden, als hij met FvD gaat samenwerken.
  Maar dat zal nog een dingetje worden als FvD voor de PVV zal eindigen.

 9. Tante Sidonia

  O ja,… eind van de maand nadert!
  Benieuwd of de beloofde (Rutte) loonsverhoging er in zit!

  1. Gekko

   Loonsverhoging krijg je van je baas, tante. Rutte heeft lagere belastingen beloofd. En koopkrachtverbetering, maar dat zal er niet van komen vanwege verhoging lage BTW, extra energieheffing en hogere pensioenpremies (dit laatste alleen voor de werkenden).

  2. marco1

   Nounou alweer uw loon rijst de pan uit onderhand.

 10. Piet51

  Als je ondernemers kunt beschouwen als normale Nederlanders is dit resultaat een zware tegenvaller. Want onder de andere Nederlanders is de aanhang van FvD verachtvoudigd, onder de ondernemers kennelijk slechts verviervoudigd. Het lijkt veel, maar is toch veel minder dan in de andere groep Nederlanders.

  1. ZiggyStardust

   Ondernemers stemden voorheen voornamelijk VVD. Flinke winst voor FvD dus volgens dit bericht.

   1. Piet51

    @ZiggyStardust
    Andere kiezers stemden voorheen ook op allerlei andere partijen dan FvD, want die hebben nog nooit eerder meegedaan aan verkiezingen. Maar het is nog opmerkelijker dan ik eerst dacht. Want 1,8% van de Nederlanders stemde in 2017 voor FvD, onder ondernemers was dit volgens de schrijver zelfs 4%. Er stemden dus procentueel veel meer ondernemers voor FvD dan andere burgers. En dat aantal voor FvD kiezende ondernemers is veel minder gestegen dan het aantal burgers, verviervoudigd t.o. verachtvoudigd. Het is statistiek van de koude grond, maar toch veelzeggend. FvD zou zich zorgen moeten maken.

 11. santiago

  Toch ongelofelijk dat dit mannetje zoveel Nederlanders bij de neus neemt. Wilders is al 12 jaar bezig en dit mannetje gaat het wiel opnieuw uitvinden. Baudet is er alleen maar om rechts te verdelen en de PVV niet te groot te laten worden. Gaat helaas nog lukken ook.

  1. Lugar

   “Toch ongelofelijk dat dit mannetje zoveel Nederlanders bij de neus neemt.”

   Dat ben ik niet met je eens, er wordt voorlopig maar één iemand bij de neus genomen en dat is de VVD-stemmer.

   Nu we het toch over de neus hebben: De grootste neus op het Binnenhof is die van Pinokkio Rutte, en er is niemand die daar nog intrapt. Vandaar de gigantische groei van mijn partij: FVD! Ik hoor graag bij de winnaars.

   1. santiago

    Lugar. V.w.b. de vvd en rutte ben ik het 100 % met je eens, maar je vergist je in baudet. Meneer Wilders is al 12 jaar bezig om dat Haagse zootje onderuit te halen. Als baudet wat voor Nederland wil betekenen had hij zich aan moeten sluiten bij de PVV. Nu krijgen we straks 2 rechtse partijtjes van rond de 18 zetels en wordt de vvd(vraag me niet hoe ze dat iedere keer doen), weer de grootste en kan weer de boel gaan regelen. PVV gaat echt niet met het FvD samenwerken.

    1. santiago

     Zou hetzelfde zijn als Eric Clapton zou vragen of hij mee mocht spelen in de band van guus meeuwis.

     1. Lugar

      @Santiago: We zullen het zien. FVD stoomt op en beide partijen zijn bereid met elkaar samen te werken. VVD gaat echt decimeren, ik ben daar 100% van overtuigd. Dat komt omdat ze in 2017 al 9(!) zetels hebben ingeleverd, dat worden er nu wellicht 18, en die zetels gaan toch echt naar FVD!

     2. santiago

      Lugar. Je staat aan de goeie kant en we denken hetzelfde. Ik hoop dat jij gelijk krijgt, want dan wordt het echht beter. We gaan het zien.

     3. Lugar

      @Santiago: +1

 12. Gewoonomdathetkan

  Aytas zuigt alles uit haar vette duim .

  Allemaal onzin wat er uit komt

  1. Siemien

   Off-topic:
   Als je al die “kleine nietszeggende op de man Aytas reacties” eruit filtert (script) houd je 22 reacties over van de 81.
   Je kunt je focussen op de inhoudt nou dat is toch prachtig…

   On-topic:

   Er komt een aardverschuiving aan die Nederland echt nodig heeft na leugenaar Clown Rutte.

   1. Lugar

    “Er komt een aardverschuiving aan die Nederland echt nodig heeft na leugenaar Clown Rutte.”

    Alles wijst in die richting. Mooi voorbeeld: Het lidmaatschap van een politieke partij is niet meer vanzelfsprekend. Overal loopt het aantal leden terug, dit is o.a. het geval bij de VVD (ca 25.000 leden). FVD heeft in ongeveer één jaar tijd zo’n 31.000 leden gekregen! Zoek je dus een alternatief voor VVD dan ga je naar FVD, zo blijkt.

    Bovendien, en dat is mijn grootste wens, is FVD voor directe democratie!

 13. ZiggyStardust

  Peilingen zeggen weinig, maar ik gun FvD het beste. Er gaan iig een hoop mensen in Den Haag erg zenuwachtig worden van de politieke aardverschuiving die gaat plaatsvinden. Te lang te zeker geweest van hun door het baantjescarroussel gegenereerde positie. De ratten zullen de zinkende schepen als eerste verlaten, om een royale functie in het bedrijfsleven voor zichzelf veilig te stellen.

 14. Arie B

  Ik denk dat hij het aflegt tegen Wilders in een debat maar van de rest (Yasser, Jetten of Ascher) heeft hij niets te duchten. Dat zijn poessies..

  1. marco1

   Ik vind die Yasser toch eng goed daar heeft het AFA management een goede keuze ingemaakt met hem naar voren te schuiven.

 15. Tante Sidonia

  Volgende week het salarisstrookje. Krijgen we het beloofde?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.