Professionele klaagacteur Nasrdin Dchar zeurt dat SBS twee Marokkaanse namen niet goed uitspreekt

snapshot
Foto: Nasrdin Dchar. Bron: Screenshot Politie / YouTube.

Er valt weer wat te klagen in Nederland. Ditmaal door de Marokkaans-Nederlandse acteur Nasrdin Dchar. Hij vindt het “echt genant” dat de Arabische namen nog altijd niet correct kunnen worden uitgesproken door Nederlandse talkshowgasten. Hij facepalmt er zelfs bij!

https://twitter.com/Nasrdin_Dchar/status/1083129313480896518

Nederlanders blijken nog altijd geen ster te zijn in hun beheersing van het alledaagse Arabisch, en dat betekent dat acteur Nasrdin Dchar nog steeds boos is. Ditmaal op SBS6, waar Shownieuws berichtte over de toevoeging van twee Marokkaanse acteurs aan de cast van de hitserie De luizenmoeder. Showbizz-verslaggever Evert Santegoeds kon hun namen echter niet goed uitspreken, en dat deed Dchar in toorn ontsteken. Het is toch zo overduidelijk Walid Benmbarek en Dunya Khayeme, en iedereen is toch in staat om die Arabische tongtwisters zonder alteveel moeite foutloos over de lippen te krijgen?

“Beste redactie van @ShownieuwsSBS6, was het echt zo moeilijk voor Evert om de namen van de nieuwe acteurs in #luizenmoeder uit te spreken. Want dit was echt gênant. ‍♂️
Even voor de duidelijkheid: Het is
W A L I D B E N M B A R EK en
D U N Y A K H A Y E M E !!!”

Foei, dus, Evert Santegoeds, dat je zo slecht geïntegreerd bent in het huidige Nederland. Een beetje Hollander heeft er inmiddels allang vrede mee gesloten dat het Arabisch hier een soort tweede voertaal is geworden en heeft zich aangepast. Dat is tolerantie! Wie nu nog struikelt over Arabische lettergrepen is echt wel een moslimhatende racist. Net als Geert Wilders, en Maxime Verhagen. Je injecteert de samenleving met angst door die namen zo te slachten!

Juist ja. Zonde hoor, want ik begon Dchar net een beetje te mogen nadat hij dapper een kerstboom opzette ondanks dat hem dat op stevige kritiek kwam te staan van zijn fundamentalistische geloofsgenoten. Maar nu is de acteur overduidelijk weer terug bij het klaaglinkse af.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

49 reacties

 1.   

  Professionele citroenzure klaagredacteur Tim Engelbart zeurt dat acteur Nasrdin Dchar het terecht onplezierig vindt dat Marokkaanse namen niet goed worden uitgesproken

  1.   

   Hoe zou Tim de naam van zijn grote roerganger Thierry Baudet uitspreken ?
   Ik gok op :Tjerrie of toch Tierei?

   1.   

    Wellicht met een zware Duitsche tongval, kok.

    :)

  2.   

   De Spaanse Leesblinde collaboreert openlijk met de bezetter.
   :-)

  3.   

   Ik irriteer me ook aan uitspraak van Marrokanen. Er gaan zelfs Nederlandse jongens (Kluivertje) Marokkaans-achtig praten. Daar wil ik even -terecht- over klagen.

   1.   

    Ik vind dat een deel van de marrokanen taal achterstand heeft. Ik denk dat wat jij bedoelt taal verandering is. Het verschil tussen Nederlandse taal nu en 50 jaar geleden is ook erg groot. Het dialect zal voor het overgrote deel verdwijnen en in grote steden zal een nieuw dialect ontstaan, zoiets heet ontwikkeling.

    1.   

     Het verschil tussen de de Nederlandse taal nu en 50 jaar geleden is helemaal niet groot Aytas. Je kletst uit je nek. En wat jij ontwikkeling noemt, noem ik verloedering. Onze taal is te mooi om mee te rotzooien.

     1.   

      Groeneveld woont al jaren in Duitsland en bekreunt zich om de verloedering van de Nederlandse taal.

      Het heeft iets ironisch.

      :)

     2.   

      Onze Taal is opgebouwd in een codestructuur in reeksen van 26 letters waarmee je talloze combinatie kan maken. Onze taal is opgebouwd uit verschillende talen uit tijden dat gebieden nog anders waren ingedeeld dan nu. De afgelopen 500 jaar is er gruwelijk veel strijd geweest en Nasrdin Dchar weet helemaal niks van Nederland. Anders dan wat hij hier leerde in de tijd dat hij hier leeft. Hij kan het oplossen door naar het gemeentehuis te gaan en zijn naam te veranderen in Klaas Jansen, en zo kan hij zijn probleem oplossen. Dan zal geen Nederlander nog langer zijn naam verkeerd uitspreken, tenzij een lichamelijk gebrek, zoals een hazelip bijvoorbeeld, een andere klank voortbrengt dan wat deze dominante heer wil horen. Hier ben je in Nederland VRIEND. Groetjes.

    2.   

     Ieder ander mens noemt het verbastering dan wel afraffeling.
     Iedereen verspreekt zich wel eens.
     Dat zij zo nodig een naam hebben wat net lijkt of iemand op een toetsenbord is gaan zitten, is nog geen reden voor dit domme gezever.

    3.   

     Het soort taal wat jouw soort brabbelt zeker, en dat noem je ontwikkeling?
     Ja dat zeggen parasieten altijd vooral degenen die zelf geen Nederlands kunnen schrijven!!
     Marokkanen is met hoofdletter en 1`r en 2`d`s en taalachterstand hoort aan elkaar net als taalverandering!!!!!!
     Ga opnieuw je inburgeringscursus doen!

    4.   

     Zoiets heet verloedering, wel iets anders.

  4.   

   Nasrdin Dchar mag een briefje in de klaagmuur steken van onze joodse vrinden.

 2.   

  Als je goed Arabisch wil horen ga dan maar toneel spelen in het M.O.

  1.   

   Tot we het niet meer WILLEN HOREN haha.

   1.   

    Ik wil het nu al niet meer horen. PUNT

 3.   

  Nederland is een verloren land.
  Vanaf den Uyl tot aan heden Rutte, is Nederland onder voet gelopen door moslims.
  En dit is een van de berichten die dit bevestigen.
  Jammer van dit eens zo prachtige land.
  Voor de Linkse wegkijkers, als ik moet vertrekken hoor ik het wel.

  1.   

   Als u Nederland als een verloren land beschouwt lijkt me emigratie een te overwegen alternatief.

  2.   

   “is Nederland onder voet gelopen door moslims.”

   Islamofobie is een nare ziekte.

 4.   

  Dan moet je je kinderen gewoon lekker jan of Klaas noemen is er niks aan de hand

 5.   

  Het is ook wel een bijzonder lullig taaltje.

 6.   

  ‘Maar nu is de acteur overduidelijk weer terug bij het klaaglinkse af.’

  De klaagopinie is nergens zo groot als op DDS.

  Van een showbizz rubriek mag je verwachten dat ze de namen kennen, zoiets is taak vereiste. Het is niet zo dat dit een gewone burgerlijk huiskamer gesprek is. De man is niet competent gebleken. Mag iemand gerust iets van vinden ook al zou ik als ik hem was inzetten op marrokanen het belang van goede Nederlandse taal te laten begrijpen.

 7.   

  Ik vind het niet normaal dat al 3 generaties buitenlanders niet eens normaal Nederlands kunnen praten….. Of willen praten

 8.   

  Drie generaties met de overgang naar de vierde en nog steeds geven zij hun kroost namen die niet Nederlands zijn en die wij dus ook niet kunnen uitspreken. Ik voel mij niet aangesproken.

  1.   

   Ach, het kan nog erger.
   Reeds 15 generaties in Nederland en dan je voortbrengsel Thierry noemen.

 9.   

  Acteur ?

  1.   

   U weet wel, weer zo’n projectje van
   “Kijk hoe goed ze het wel niet doen”

   Op eigen houtje was hij niet verder gekomen dan:
   “Wilt oe dar frietjes bai?”

 10.   

  Dchar heeft gelijk. Als je je geld verdient met praten op de tv, hoor je jezelf een beetje voor te bereiden op het correct uitspreken van namen.

  Uiteraard gaat het niet alleen om Marokkaanse namen. Zo zit er bij Studio Sport een verslaggever die de naam van Ajax-speler Tagliafico uitspreekt alsof hij boerenkool aan het vreten is.

  Dan kan dus echt niet. Een echte Nederlander hoort zulke zaakjes op orde te hebben. Geert, zeg er wat van!

  1.   

   Het gaat DDS wel degelijk om Marokkaanse namen, Beukman. Je snapt de essentie niet van de uiterst relevante problematiek die hier wordt blootgelegd.

  2.   

   Ik zou hem helemaal niet noemen ….

 11.   

  Nederland is altijd goed geweest in het verbasteren van namen, dan verbasteren ze die Arabische namen toch ook, makkelijk te onthouden voor autochtone Nederlanders.

  1.   

   Nee dank je.

   1.   

    Ik vind Aboe wel gemakkelijk. Doenja ook.

 12.   

  Het woestijngeteisem spreekt abrakadabra nederlands, bijscholing voor deze eencelligen heeft geen zin!

  By the way,,, bij opsporing verzocht spreken de nederlandse spreekstalmeesters de zandbaknamen perfect/accentloos uit !!!

  Oefening baart kunst !!!

 13.   

  Het blijft altijd wel wat. Amerikanen kijken weer anders tegen de naam Dick en Joke aan.

 14.   

  Marokkaans is geen taal maar een spraakgebrek!

 15.   

  Dit moest hij dit tegen alle Noord-Afrikanen zeg die hier al 20 jaar wonen en of hier geboren zijn en gebrekkig of geen Nederlands spreken.

  1.   

   Quote :Dit moest hij dit tegen alle Noord-Afrikanen zeg.
   .
   U bent zeker korter dan 20 jaar in Nederland ?

   1.   

    SK wat wil je nu zeggen? Twee keer dit is dat je probleem. Je bent nog zieliger en hebt nog langere tenen als ik dacht blaaskaak.

    1.   

     Dat soort watjes moet altijd op de kaft lopen vitten als ze het afleggen op inhoud.
     Niks van aantrekken hoor!

    2.   

     Dit moest hij dit tegen alle Noord-Afrikanen zeg
     Dit moest hij tegen alle Noord-Afrikanen zeggen?

 16.   

  Ooit werden prijzen als de Gouden Kalf Award nog uitgereikt aan echte acteurs, zoals bijvoorbeeld Rijk de Gooijer. Deze prijs is inmiddels al gedevalueerd tot de Gouden Geit Award.

 17.   

  Jansen Pieterse Keesman Van Dijk Geertsema Rutte Wilders Postma Klaassen De Groot Huiberts Tuinsma Hofker Siebrands Van de Brom kijk Marokkaan dit zijn onze namen in ons land, en helaas voor jou zijn die moeilijke Arabische namen voor ons niet zo belangrijk.

 18.   

  Logisch dat we niet zijn quote “Nederlanders blijken nog altijd geen ster te zijn in hun beheersing van het alledaagse Arabisch, en dat betekent dat acteur Nasrdin Dchar nog steeds boos is.” gaan uitvoeren, waarom zou ik als Nederlander de Arabische taal moeten beheersen? En dan ook nog boos worden? Als je hier al boos om wordt, om zoiets onbenulligs….. ik ken wel Engels en Duits. Hij beheerst dan de Nederlandse grondwetten niet als hij boos wordt om dit. Ik adviseer hem met een GEEL HESJE voor de studio van SBS te gaan staan JANKEN.

 19.   

  Neem een Nederlandse naam die kan elke Nederlander wel uitspreken.
  Maar maakt hij zich eigen ook druk om de vele Marokkanen die niet 1 zin in het Nederlands correct kunnen spreken, en dat terwijl de meeste hier geboren zijn en toch ook, neem ik aan,op school zijn geweest!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!