Rutte kan z’n boeltje wel pakken! Zelfs Jörgen Raymann verlaat nu het zinkende VVD-schip: ‘Niet mijn partij meer!’

snapshot
Foto: Jörgen Raymann met premier Rutte op een VVD-congres in 2017. Bron: VVD / YouTube.

De VVD raakt aan alle kanten steun kwijt. Zelfs de weinige aanhangers die de partij nog had in Hilversum, verlaten nu snel het langzaam watermakende schip. Jörgen Raymann, wellicht de enige cabaretier die de partij ooit zijn steun toezegde, zegt dit weekend de partij de rug toe te keren.

Klaas Dijkhoff en Mark Rutte kunnen nog zo hard roepen dat ze heel misschien toch niet het Klimaatakkoord gaan tekenen, maar komiek Jörgen Raymann gaan ze er niet meer mee teruglokken naar de VVD. Jarenlang steunde de van oorsprong Surinaamse grappenmaker dat wij hij zag als de ondernemerspartij, maar nu stopt hij met stemmen op de bende van Rutte. Raymann vindt dat de partij harteloos is, en bovendien zegt dat 90% van zijn eigen familie er nooit had mogen zijn.

Dat stuit hem zo tegen de borst, dat Raymann zijn politieke onderdak verlaat. Aldus een interview met Raymann in het Algemeen Dagblad:

Is de VVD jouw partij?
,,Heel lang zag ik dat zo. Ik ben van het liberale gedachtegoed, met zo min mogelijk overheidsinmenging. Ik ben altijd ondernemer geweest en als je enigszins onderneemt in dit land, zie je dat de VVD het beste bij je past. Maar er zijn dingen gebeurd waardoor ik dacht: die partij past eigenlijk helemaal niet meer bij mij. Het dieptepunt was dat ze kinderen willen uitzetten naar het buitenland. Als je aan kinderen komt, die hier buiten hun schuld terecht zijn gekomen, overschrijd je voor mij een grens. Ik heb geen politieke partij meer.

Toen Stef [Blok] uitspraken deed [over Suriname als failed state], dacht ik: o, wacht even, dit maakt het alleen maar mooier. Want eigenlijk wil je zeggen dat ik geen recht van bestaan heb, als je stelt dat multiculturaliteit niet werkt. Ik ben daar een rechtstreeks product van. Eigenlijk zeg je daarmee dat ik niet hoor te bestaan, mijn kinderen niet en 90 procent van mijn familie niet. Dan wordt het persoonlijk […].”

Daar zit onze eenzame Mark dus. Samen met Dijkhoff plannetjes te beramen hoe hij kwajongens in elkaar gaat slaan op 1 januari. Maar de rest van Nederland is ieder om hem of haar moverende redenen allang opgestapt bij deze eurofiele, harteloze, botte, bedriegende of uitbuitende partij. Want zeg nou zelf: wie in 2019, om welke reden dan ook, nog altijd bij de VVD zit, die mankeert toch écht iets!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

33 reacties

 1.   

  Gaat niks mee verloren.

 2.   

  Raayman gaat dus D66 stemmen.

  Moet kunnen.

  1.   

   Hij leeft anders van de PvdA…

 3.   

  De VVD is een zinkend schip. Voor Rutte was het dacht ik iets van 100 jaar geleden dat we een ‘liberale’ premier hadden. We weten nu dat we in die 100 jaar moeten herstellen wat er aan ellende is aangericht.

  1.   

   Ik zou nog even wachten voor tot een zinkend schip te besluiten. Ik denk dat de komende peilingen niet de neergang zal laten zien waarop hier kennelijk wordt gehoopt.

   1.   

    Zelfs als de VVD-ers de VVD zat zijn is er voor hen geen alternatief. Rutte hoeft zich pas zorgen te maken als een nieuwe niet-populistische liberale partij opstaat.

    1.   

     Daar zou ik maar niet al te zeker van zijn. Komende uit VVD-kringen kan ik je verzekeren dat een heel groot deel van de VVD-achterban, met name de wat ouderen, strontziek is van de multicul.

     Tot nu toe zijn velen de VVD trouw gebleven maar dat kan heel snel omslaan. Die stemmen gaan dan naar FvD en PVV.

     Het is niet voor niets dat iedere keer wanneer er verkiezingen aankomen de VVD dit deel van hun kiezers probeert te paaien met loze beloftes om vervolgens niet te leveren. Daar blijven de mensen niet in trappen. Het is een keer over en dat kan mij niet snel genoeg gebeuren.

     1.   

      Op dit moment (20.00 uur) staat er op GeenStijl ook een item dat over hetzelfde gaat. Een man die 40 jaar op de VVD heeft gestemd en nu op de PVV gaat stemmen.

      De dijk is doorgebroken.

     2.   

      @Groeneveld: Zeker, die brak in 2017 al door, alleen toen werd VVD nog wel de grootste. Maar de trend (-9 zetels) is toen al wel gezet. FVD & PVV gaan VVD inhalen en Rutte vlucht naar Brussel.

     3.   

      “Die stemmen gaan dan naar FvD en PVV.”

      Met name FVD is wel degelijk een uitstekend liberaal en vooral ook democratisch alternatief.

     4.   

      @Lugar, Die belastingplannen van FvD spreken mij wel aan. Scheelt een berg op mijn belastingafdracht. Of ze het waar maken? Kan maar 1x mijn stem weggeven.

     5.   

      De VVD achterban ligt helemaal niet wakker van de multicul, dat is voor deze mensen een net zo obsoleet politiek thema als het cultuurmarxisme.
      De VVD-er schrikt pas wakker als de dieselprijzen omhoog gaan of de Telegraaf hem toeroept dat er weer een onzalige kilometerbeprijzing dreigt aan te komen.

      Klaas Dijkhoff snapt dat ook en daarom trok hij dit weekend voor de vorm aan de noodrem.

     6.   

      Heel duidelijk, niets aan toe te voegen!

  2.   

   “De VVD is een zinkend schip.”

   Hetzelfde geldt voor D’66, met kapitein Rob aan het roer. D’66 = GroenLinks

   1.   

    Juist, die twee hebben de langste tijd gehad
    En we hopen dat ze niemand meeslepen de diepte in

 4.   

  Duke ik zou zeggen, stem lekker linkse dan wet je zeker dat je je in de ellende terecht komt.

  1.   

   Veel Nederlanders zitten in ellende dankzij de VVD en hun handlangers. Het aantal mensen bij de voedselbanken stijgt maar door, ouderen worden aan hun lot overgelaten, de criminaliteit neemt toe in hardheid en kwantiteit, arbeidszekerheid wordt beetje bij beetje afgeschaft, pensioenleeftijd verschuift, en ga zo maar door. Dus blijf maar VVD stemmen, dan komt de ellende je vroeg of laat wel inhalen.

 5.   

  Voor R. is de VVD kenmelijk te rechts.

 6.   

  Ik denk dat hij voor zijn idool SS gaat.

  1.   

   @Hendrik: Dat keur ik ook goed.

 7.   

  Nu zal ik me er niet populair mee maken maar ik vind dat Rutte het prima doet en due Dijkhoff een sympathieke vent met genoeg kennis in huis om het straks can Rutte over te nemen.

 8.   

  Kennissen heb ik altijd gezegd dat er voor mij maar 1 partij is ,en dat is de PVV, vele lachten me uit ,maar zijn nu ook om ,zij geven me nu groot gelijk ,en zijn ook helemaal klaar met de VVD .

  1.   

   Ik was er al in 1998 klaar mee.

  2.   

   VVD is er voor bedrijven? Sinds de euro zijn er veel failliet gegaan.

   1.   

    “VVD is er voor bedrijven?”

    Nee, de VVD is er voor de macht in haar eigen voordeel. Daarom zijn ze inmiddels net zo links als D’66 die probleemloos kan fuseren met GroenLinks. Ze hebben de klimaatkolder zelfs 1op1 overgenomen.

    1.   

     “Ze hebben de klimaatkolder zelfs 1op1 overgenomen.”

     Hoewel ze dat, met 20 maart in aantocht, wel zullen afzwakken en nuanceren. Het electoraat zal er ditmaal niet intrappen, getuige de trend van 2017 waar VVD 9 zetels verloor!

 9.   

  Het kan Rutte niet schelen dat het slecht gaat met de “Volks Verlakker Divisie”, die heeft intussen een zere tong van de kont likken van zuipschuit Juncker voor een baantje in Brussel.

 10.   

  De VVD is in paniek en GroenLinks ruikt z’n kans,Paul Rosenmöller komt Klavertje de achterbakse finesses van de politiek bijbrengen!
  De man die medeschuldig is aan de dood van Pim Fortuyn,heeft nieuwe targets: Baudet&Wilders.

 11.   

  Och och och, nu vindt de oude seniel Frans Weisglas (ook VVD) dat Klaas Dijkhoff niet geschikt is om Mark Rutte op te volgen. De paniek is compleet bij de VVD. (Of Weisglas kan het allemaal niet meer bijbenen in de politiek).

 12.   

  En nu HET probleem:
  VVD blijft toch groot.
  Wat verkiezingen betreft is Nederland het grootste “klootjes volk” ter wereld.
  Grote bek: “geen immigratie, geen Islamisatie, geen kliaat/milieu waanzin, enzovoort,….”
  En tijdens verkiezingen geen FvD of PVV durven stemmen!
  Stelletje lam lullen!

 13.   

  Mooi weg is weg, zo mogen er wel meer opstapen bij die partij van ongelovenlijke leugenaars, in groningen staan de huizen nog op instorten ondanks alle beloftes, rutte laat zich omkopen door unilever als Geert Wilders of Therry dat gedaan hadden hadden ze nu in de gevangenis gezeten, maar rutte niet die mag dat allemaal en dement is die homo ook nog, bah misselijk volk

 14.   

  Leuk dat die Surinamers altijd weer bewijzen dat ze geen Nederlander zijn.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!