Slappe Dijkhoff (VVD) laat zich toch weer paaien door klimaatlobby, koopt elektrische auto

Heel lang hebben de stoere teksten van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff over Klimaatakkoorden en Klimaatwetten niet aangehouden. Want deze week stond de zogenaamd klimaatakkoord-sceptische Brabander alweer offers te brengen aan de duurzaamheidsgod. Hij kocht een elektrische auto.

dijkhoff elektrisch

Dit weekend was het weekend van Klaas Dijkhoff. Vriend en vrijand verrast door zijn opmerkingen dat het Klimaatakkoord nog geen gelopen race was, en dat de VVD dat pakket vol anti-burgermaatregelen misschien helemaal niet gaat steunen. Dat weer tot grote woede van ChristenUnie en D66, maar Dijkhoff houdt vol dat hij echt bereid is om het kabinet te laten vallen.

Het zal weer eens hè? Heetgeblakerde VVD-retoriek die altijd toch minder urgent klinkt vlak ná de verkiezingen, dan er vlak vóór. En dat de VVD na aankomend voorjaar een megadraai gaat maken, dat zien we allemaal wel aankomen. Rutte en Dijkhoff tekenen dan bij het kruisje, en wij burgers tekenen dan een paar extra cheques om alle belastingverhogingen weer te financieren.

De eerste tekenen krijgen we vandaag te zien. Blader maar naar de LinkedIn-pagina van autoverkoper Bart Winters, die maandag deze zwarte volledig elektrische Kia wist te slijten aan niemand minder dan… Klaas Dijkhoff. Ja hoor. De grote VVD-klimaatscepticus (kuch) gaat héél geloofwaardig rijden in een elektrische auto (die overigens helemaal niet zo goed is voor het milieu, but I digress). Vroemvroem! – op weg maar! Met zo’n mooie rode strik eromheen. Dat is nog eens iets anders dan zo’n dikke oranje streep, toch? Haha, ze blijven je verrassen, die kwibussen van de VVD.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Rien Noppen

  Politici moeten het goede voorbeeld geven. En dat doet Dijkhoff.

  Hulde.

  1. flessenpost

   Ik zie bij jou op je oprit geen elektrische auto staan Noppes, hoe zit dat?

   1. Vit

    Rien heeft geen vrienden om naar toe te gaan, dus waar heeft hij een auto voor nodig? Appie is vlakbij.

   2. Rien Noppen

    Ik heb helaas geen oprit, Rob, maar je hebt het wel goed geraden, ik heb nog geen elektrische auto. Die is nog te duur voor mij. Ik verwacht wel dat mijn volgende auto een elektrische auto zal zijn maar dan moeten de prijzen, zoals overigens is te verwachten, wel dalen.

    1. flessenpost

     Kom kom Noppes, ieder hoekhuis heeft een oprit in die buurt van je, niet liegen hè, je gaat me toch niet vertellen dat het lullige adviesbureautje van je niet genoeg oplevert voor een vehikel op elektriciteit van rond de 40K? Dan ben je met recht een sloeber….

     1. Rien Noppen

      Ik ken dit soort fantasieën over mijn privé-situaties. Dacht overigens dat je meende dat ik een directeur in de zorg was, maar kennelijk heb je nu weer wat anders in gedachten.
      Je maakt jezelf er niet alleen behoorlijk belachelijk mee maar speculeren over de privé-identiteit is ook in strijd met het Huisreglement. Ik zou er dus maar snel mee ophouden voordat je je zoveelste ban te pakken hebt.

     2. edoc431

      zijn huis staat achter een muurtje van een halve meter hoog en hij heeft inderdaad geen oprit wel kan hij loipen naar de noordzee die ligt ligt op een paar honderd met van zijn toko

     3. edoc431

      Ja @flessenpost maar hij is de baas niet over dat schijt tokootje grondlijn niet he al doet ie voorkomen van wel

     4. Rien Noppen

      Nee, zo’n muurtje heb ik ook niet en om de Noordzee te bereiken moet ik de auto pakken.

      Wat een dom gefantaseer, zielige edoc, en weet je dat je er een ban coor kunt krijgen?

     5. Rien Noppen

      coor = voor

     6. flessenpost

      Krijg de kanker met je ban Noppes!

   3. Original NL

    Tuurlijk..het volk betaald immers de subsidies…daar is zo’n vvd’er als de kippen bij!

  2. BB

   @Rien Noppen

   Wellicht kunnen ze beter het goede voorbeeld geven door het aantrekkelijk te maken voor de particulier om een elektrische auto aan te schaffen.
   De goedkoopste versie van deze Kia kost 42.000 euro.

   1. Rien Noppen

    @BB, uit een artikel in het AD:

    “Elektrisch rijden moet goedkoper, zegt ook hoogleraar transportbeleid Bert van Wee van de TU Delft. Hij denkt dat rond 2024 elektrisch rijden even duur is als rijden op benzine. ,,De prijzen van batterijpakketten dalen nu 15 procent per jaar. Elektrische auto’s kunnen goedkoper en beter worden. De aanschaf van een elektrische auto is weliswaar ook in 2024 nog duurder, maar het onderhoud en de ‘brandstofkosten’ zijn veel goedkoper dan bij een benzineauto. Als we eenmaal dat break even punt bereikt hebben, kan het heel hard gaan.’’

    1. flessenpost

     En honderden duizenden Nederlanders trekken er jaarlijks op uit met de caravan of camper of hebben een boot en die gaan dit natuurlijk ineens elektrisch doen, jij gelooft zeker ook in kabouters Noppes?

     1. Rien Noppen

      Googel even op elektrische auto en caravan, beste flessenpost, en daar lees je dat dit prima kan.

     2. flessenpost

      ” De Tesla Model X is de allereerste volledig elektrisch aangedreven personenauto die een aanhangwagen mag trekken. Bij de geteste uitvoering P90D (vanaf € 133.000) mag er 1.580 kg aan de trekhaak, ruim voldoende voor een forse caravan.”

      “Het bereik met een volle accu is ongeveer 400 km, met een caravan van ruim 1.500 kg aan de trekhaak beperkt die afstand zich tot ongeveer 200 km.”

      Heb je al uitgerekend sneue blaaskaak hoelang je er dan over doet om b.v. in de Dordogne te komen, laat staan in Spanje?

     3. Vit

      @Flessenpost

      Krijg je geen antwoord op.

     4. Rien Noppen

      Ja, fles, dat kan een argument zijn om je aankoop van de elektrische auto nog even uit te stellen tot de actieradius verder wordt vergroot. De verwachting is dat binnen 8 jaar die meer dan verdubbeld zal zijn.

      Weet je overigens dat het op je vakantiereis niet slim is om meer dan 200 km achter elkaar te rijden? Dat sluit mooi aan op de huidige actieradius met caravan.

     5. flessenpost

      ‘Weet je overigens dat het op je vakantiereis niet slim is om meer dan 200 km achter elkaar te rijden?’

      Dan kom jij je hele leven zeker niet verder als in de ‘Katjeskelder’ in Breda, van jouw huis naar Antwerpen is al zo’n kleine 200 km, dan ben jij zeker al uitgeput in je sloebermobiel?

     6. Rien Noppen

      Uit de Telegraaf, voor fles:

      “Volgens de Bovag blijkt dat de reis naar de vakantiebestemming gemiddeld 1.156 kilometer bedraagt. Dat is een flinke afstand, waar automobilisten het liefst zo kort mogelijk over doen. Toch wordt het advies om na twee uur rijden een kwartier te rusten grotendeels opgevolgd. Het merendeel van de lezers, dik 38 procent, pauzeert pas na twee uur rijden, terwijl 30 procent liever nog een uurtje extra rijdt voordat er gepauzeerd wordt. Opvallend is dat ruim een kwart van de lezers (21 procent) pas pauzeert als de auto om brandstof vraagt of er passagiers naar het toilet moeten. Bijna tien procent van de lezers pauzeert overigens pas na vier uur rijden.”

     7. flessenpost

      Rien Noppes is zeker zo’n ANWB bejaarde met wit haar, brilletje en een ruitjesoverhemd met de mouwen opgerold tot net boven de elleboog die met koffie in de thermoskan en gesmeerde boterhammetjes met kaas zijn in witte sokken gehulde voeten in sandalen het gaspedaal niet langer als twee uur laat beroeren, met op de bijrijdersstoel een gepermanente nachtmerrie in bloemetjesjurk die vervolgens na drie weken de Dordogne bereiken, om klokslag 07.00 ’s ochtends gehuld in kamerjas op de camping een washandje over de bejaarde tronie trekken waarna zij een stukje gaan fietsen alvorens de meegebrachte aardappels te piepen zodat zij om klokslag 6 uur aan tafel kunnen.

     8. Rien Noppen

      Nee, flessenpost, ik kampeer niet. Dat vind ik een trieste vakantiebestemming. Misschien leuk voor jongeren maar als je volwassen bent doe je dat toch niet voor je lol?

      Nog triester is het naar Frankrijk karren met een sleurhut.

      Ik heb met je te doen, fles.

     9. marco1

      Haha niet meer dan 200km aan 1 stuk rijden das voor mensen met een hele zwakke blaas.

     10. Vliegenvanger

      @ flessenpost, je zou eens op je woorden moeten passen met je grote bek. Ik hoop voor je dat je nooit kanker krijgt,dat zijn geen uitspraken die je daar doet. Daar trap je veel mensen die die ziekte hebben op hun ziel.

    2. BB

     @ Rien Noppen

     Wat heeft dit met politici die het goede voorbeeld te maken?
     Dit komt door technologische ontwikkelingen en heeft dus niets met politici te maken.
     Het goede voorbeeld als politicus geef je niet door te protsen met je voor velen onbetaalbare bak, maar door juist te kijken hoe je de transitie betaalbaar maakt voor burgers.

     1. Rien Noppen

      Dat is juist, BB, de belangrijkste taak voor de politici de komende jaren is de energietransitie voor brede lagen van de bevolking mogelijk te maken.

      Ik denk overigens dat die transitie ook zonder veel subsidies de komende jaren zal plaatsvinden.

   2. Lugar

    @BB: Als je’m voert blijft t’ie leven.

 2. Natte Scheet

  Wat een smerige leugenaar is het

 3. HendrikJan

  Deze auto, kost deze Dijkhoff waarschijnlijk geen Euro’tje, ik ken de constructie niet waarop de overdracht heeft plaats gevonden, maar dat de prijs van deze auto, € 42,510 van de spaarrekening van Dijkhoff is afgeschreven daar twijfel ik sterk aan.

 4. Ries

  Politici geven vortdurend het goede voorbeeld. Rutte bijvoorbeeld is een meester in het geven van goede voorbeelden. Wat hem betreft mogen we allemaal liegen, bedriegen, oplichten en besodemieteren

  1. wheelboy

   Haha klopt en als hij steelt van ruim 17 miljoen mensen. Dan heet het wet . En als wij het doen diefstal . Zelf zie ik het verschil niet .

 5. Vit

  Voor de prijs van een accu-set koopt de gewone burger een behoorlijk tweedehandsje (benzine).

 6. Aytas

  Fijnstof is natuurlijk geen probleem?

  Het argument om tegen electrische auto’s te zijn is de verschrikkingen die het onnodig in arme landen veroorzaakt om de grondstoffen te verkrijgen.

  Het wij tegen zij denken is een probleem aan het worden.

  1. TD

   Aytas:
   De mensen van het Afrikaanse continent zijn arm, omdat de opbrengsten van de aanwezige grondstoffen enkel de rekeningen van Afrikaanse heersers spekken.
   Deze rekeningen staan op buitenlandse banken als privé kapitaal! De bevolking heeft geen deel aan de opbrengsten en blijft arm,dat is de kern en het grootste probleem in Afrika.
   Van de noodzaak tot modernisering en een transparantie van hun politieke handelen zijn de verantwoordelijken in Afrika zich niet bewust. Bijna overal breidt de corruptie zich uit,de Afrikaanse politici beschikt naar believen over de bronnen en de bevolking,er is geen armoedebestrijding mogelijk.
   Hier een lijstje met enkele van de rijkste heersers:
   José Eduardo dos Santos – Vermogen: $ 20 miljard-president van Angola

   Mohammed VI. van Marokko – Vermogen: $ 2,1 miljard-koning Marokko

   Teodoro Obiang Nguema Mbasogo – Vermogen: $ 600 miljoen-Equatoriaal-Guinea

   Uhuru Kenyatta – Vermogen: $ 500 miljoen-Kenia

   Paul Biya – Vermogen: $ 200 miljoen-Kameroen

   Koning Mswati III. – Vermogen: $ 200 miljoen-Swaziland

   Idris Deby – Vermogen: $ 50 miljoen-Tsjaad

   Robert Mugabe – Vermogen: $ 10 miljoen -Zimbabwe

   1. HendrikJan

    De Oranjes hebben ook best wat te besteden TD.
    De schattingen lopen uiteen, van 8 Miljard Euro tot 13 Miljard Euro.
    Zonder stulpjes en ander onroerend goed, want dat is staatseigendom.
    Ze betalen natuurlijk ook geen belasting.
    Dus ook in Nederland is er verschil tussen arm en rijk.

   2. Aytas

    Zolang je met deze lieden blijft samenwerken hou je ze in stand, baudet begrijpt dit gezien zijn uitspraken. Het is ook grote onzin dat het westen hier niet van profiteert. Jij en ik indirect via belasting inkomsten in ons stelsel, wat geen verwijt is maar wel een feit. Roep maar op tot boycot van deze bedrijven, ben je in 1 klap van de elite af.

 7. B. Pascal

  Die strik doet het hem. Pfff wanneer je zo een auto ophaalt.
  De Kia Sales Manager Bart Winters mag zich wel schamen!

  Wat een slappe verkoop! Het is geen succes, maar begeleiden het succes!

 8. Diederik van Walsum

  1: je kan wel zien waar het geld zit en waar niet !!!!!!!!

  2: eenvoudige conclusieconclusie….de gewone man zal nooit in staat zijn een auto als deze aan te schaffen.

  3: wat wil Dijkhoff nou eigenlijk hiermee aantonen?

 9. TD

  Dijkhoff geeft het voorbeeld,hoe stom denkt die man dat mensen zijn?
  Het volk stimuleren en motiveren een electrische auto te kopen haha,als veel milieugeile links stemmers een electrische auto gekocht hebben,worden de dealer voorraden benzine gestookte auto’s waarschijnlijk goedkoper,die ga ik dus kopen.
  Overigens zijn de gas cv ketels volgens mij ook goedkoper dan voorheen,net een nieuwe Nefit gekocht incl plaatsing €1200,da’s niet te duur.

  1. Original NL

   @TD……Dijkhoff geeft het voorbeeld,hoe stom denkt die man dat mensen zijn?……
   Behoorlijk stom..de vvd wordt immers nog steeds niet afgerekend op de leugens die rutte dagelijks verkoopt.

 10. Michael

  Wat een ver gezochte onzin allemaal weer. Jullie proberen veel te hard. Hij heeft gewoon een nieuwe auto gekocht, klaar. Volgens mij wil hij daar helemaal geen statement mee maken. Ik word een beetje moe van dat vergezochte gezever over het privéleven van politici en dat dan naast de standpunten van hun partij houden.

 11. JohanD

  We stoken nog wel even wat extra bruinkool de lucht in zodat ie rustig rond kan rijden:-)

 12. Howard

  https://ev-database.nl/auto/1125/Kia-e-Niro-64-kWh

  Daar staan alle gegevens. Bereik is 400 km. ongeveer. Dit staatje spreekt boekdelen.

  Laadpunt Maximaal Vermogen Tijd Snelheid
  Stopcontact (2.3 kW) 230V / 1x10A 2.3 kW 32u45m 12 km/u
  1-fase 16A (3.7 kW) 230V / 1x16A 3.7 kW 20u30m 19 km/u
  1-fase 25A (5.8 kW) 230V / 1x25A 5.8 kW 13 uur 30 km/u
  1-fase 32A (7.4 kW) 230V / 1x31A 7.2 kW † 10u30m 37 km/u
  3-fase 16A (11 kW) 230V / 1x16A 3.7 kW † 20u30m 19 km/u
  3-fase 25A (17 kW) 230V / 1x25A 5.8 kW † 13 uur 30 km/u
  3-fase 32A (22 kW) 230V / 1x31A 7.2 kW † 10u30m 37 km/u

 13. Lugar

  Een elektrische auto rijdt op:

  – Kolen
  – Aardgas (geömporteerd)
  – Biomassa, gekaapt van traag groeiend hout uit Canada en Amerika

  Derhalve is een auto op benzine/diesel/autogas efficiënter en zuiniger.

  1. Rien Noppen

   Tenzij de elektriciteit voor de auto duurzaam is opgewekt. Dat is in toenemende mate het geval. Het leukste is als je je eigen auto kunt opladen met de zonnepanelen op je dak.

   1. Vit

    Daar zal vast een stokje voor worden gestoken, wedden?

   2. wheelboy

    Knoppen haha weet niet wat voor een dak hebt maar de meeste kunnen maar 10 panelen kwijt dus max 3000 kw opwekken. Daar ga je echt niet je huis en auto van stroom voorzien . Of moet zijn dat je s’avonds alleen boek leest bij kaarslicht.en toenemende mate ook onzin .in deze tijd van jaar leveren zonnepanelen bijna niks op
    Heb er zelf 12 op m’n dak liggen dus weet waar ik over praat . En zolang we geen kerncentrales hebben gaat je verhaal dus niet op .

  2. Barry

   +++

 14. Florissa

  Hij is even aan zijn oren getrokken ,en alles loopt weer in de maat ,VVD is een oplichtersbende ,afstraffen die leugenaars ,en allemaal kiezen voor Geert .

 15. HendrikJan

  Maar eerlijk is eerlijk, zo’n stekker auto wordt minder snel gestolen door bv Afrikaanse bendes, want elektra is op veel plaatsen in Afrika nog steeds schaars.

  1. Tante Sidonia

   HendrikJan

   Zal Aytas niet mee eens zijn.
   In zijn ogen zijn Afrikanen extreem hoog ontwikkeld, waar een gigantische economie draait en Europa met Miljarden moet ondersteunen; waarbij het woord diefstal niet in hun vocabulaire voorkomt.
   Deze Afrikanen hebben geen elektrische auto,s nodig!
   Beneden hun waardigheid: liever een ezel!

   1. Bosche draak

    Aytas is onderweg naar Kenia, Al Shabaab is weer bezig en het is aan haar met haar rotsvaste argumentatie om hun te overtuigen.
    We branden een kaarsje voor haar…..

 16. Bosche draak

  Goh! Een hypocriete politicus, wie zag dat niet aankomen?
  Vvd= weg ermee

 17. wheelboy

  Als echte VVD er doe je dat gewoon . Want dan hoef je geen belasting te betalen
  Zodra die auto’s voor het gewone volk betaalbaar zijn gaan we er belasting op heffen en allerlei toeslagen . Was getekend de Rutte bende .

  1. van Urk

   Als wij allemaal elektrisch gaan rijden belasten wij alsnog het klimaat. Dit soort auto,s snakken gewoon naar grondstoffen waardoor ze allesbehalve milieuvriendelijk zijn. De productie van de accu alleen al is zeer vervuilend. Elk kilowattuur aan capaciteit leidt tot 150 tot 200 kilo uitstoot van broeikassen. Voor een kleine elektrische auto met een accu van 30 kWh, betekent dat al 5,3 ton extra Co2 is uitgestoten voordat er een kilometer is gereden. Bij Een Tesla S loopt de uitstoot nog verder op. Die heeft een accu van maximaal 100 kWh. Pas als je hier ruim acht jaar mee hebt gereden, heeft het klimaat er baat mee, vergeleken met rijden in een benzine auto. Het is dus verstandig voor de klimaatliefhebber niet te gaan rijden met een onnodige zware accu. Dit keer maar niet naar Frankrijk met de caravan.

 18. victus

  In ieder geval een reëlere keus dan z’on overgewaardeerde Tesla.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.