Sylvana-gekkie Anja Meulenbelt: ‘Gazastrook heeft sommige dingen echt beter geregeld dan Nederland!’

Anja Meulenbelt – ooit van de SP, maar nu eminence grise van Sylvana’s BIJ1-partij – staat al jaren bekend als fervent tegenstander van Israël. Vandaag maakt ze het wel héél bont door Gaza – een stuk gebied dat door de terroristische groepering Hamas met ijzeren vuist wordt geregeerd – helemaal de hemel in te prijzen.

Onze columnist Jan Roos schreef het al een jaar geleden op deze plek. Sylvana’s partij BIJ1 is een open inrichting in de politiek. Hoe gekker je bent, hoe waarschijnlijker het is dat Amsterdams raadslid Sylvana Simons je dicht tegen de boezem drukt.

In de bonte collectie opmerkelijke figuren kan ook Anja Meulenbelt niet ontbreken. Meulenbelt is afgelopen maand de straat opgegaan voor orgasmes en vagina’s, maar wil nu een lans breken voor de Gazastrook. U weet wel: die mini-dictatuur binnen de landsgrenzen van Israël. Ondanks dat terreurorganisatie Hamas daar al jaren een schrikbewind voert, wil BIJ1-Anja niets weten van kritiek op het Palestijns gebied. Sterker nog, Anja heeft juist veel waardering voor de normen en waarden van de islamistische dictatuur.

Dat schrijft ze op Facebook:

“Ik kom al meer dan twintig jaar in de Gazastrook, en ik hoef u niet te vertellen dat dat bepaald geen ideale samenleving is. Maar een paar zaken hebben ze daar echt beter geregeld, juist omdat het nog steeds in wezen een traditionele maatschappij is. Ik ben getrouwd geweest met een Palestijnse man. Mijn schoonmoeder woonde met haar man en vijf van haar zoons samen in een complex van woningen. Ze moest op haar vingers natellen hoeveel kleinkinderen ze had: meer dan veertig. Elke ochtend zat ze met de thee bij de voordeur, en iedereen die er uit ging moest langs haar. Ze hield toezicht op de huwelijken, de kinderen, ze was de koningin van een klein dorp. Er waren weinig mensen in de familie die tegen haar wil in durfden te gaan. Nooit zou zij wakker worden met de vraag: waar doe ik het voor. Niemand zou er over piekeren om haar naar een verpleeghuis te brengen. Die zijn er niet eens. Probeer in Gaza maar eens het begrip ‘mantelzorg’ uit te leggen. In Gaza stijgen mensen als ze ouder worden in achting, ook vrouwen.

En niemand in Gaza is ooit alleen. Ik zou daar gek van worden, want in mijn drukke sociale leven is alleen zijn een luxe waar ik aan hecht. Maar in Gaza waren ze diep verontwaardigd toen ze hoorden dat er in Europa, tijdens een hittegolf, bejaarden waren overleden zonder dat er mensen waren die voor ze hadden gezorgd, en zonder familie om ze netjes te begraven.”

Om daarna nog even wat veroordelingen van Nederland op te tekenen uit de mond van Palestijnse vrouwen:

“Toen een Palestijnse vriendin bij mij had gelogeerd was ze eerlijk. Jullie zijn rare mensen, zei ze. Bij jullie mag de hond op de bank, maar je oude moeder doe je de deur uit. Onbegrijpelijk, ook nadat ik uitlegde dat wij niet meer in grote gezinnen samenleven, en dat er dus niet altijd mensen thuis zijn om voor de hulpbehoevenden te zorgen.”

Het zou misschien onaardig zijn om te zeggen dat als Anja Meulenbelt vindt dat het zo goed geregeld is in terroristenwalhalla Gaza, dat ze dan misschien daar moet gaan wonen. Dus dat doen we dan maar niet, hè? Of weet je wat: we doen het lekker wel. Anja, ga toch lekker naar Gaza als dat het paradijs op aarde is. Doei!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. TD

  Anja Vuilnisbelt?

  Woonde met haar schoonmoeder,man en vijf van haar zoons samen in één gebouw,vandaar die goede herinneringen en ongebreidelde geilheid!
  Heeft zich waarschijnlijk door de hele familie met intense vreugde laten doorsmeren.

  1. hans-e-pans

   Natuurlijk zijn er in de Gazastook dingen beter geregeld dan in Nederland, bvb dagelijkse raketbeschietingen op/naar de buren.

 2. Aytas

  ‘Onze columnist Jan Roos schreef het al een jaar geleden op deze plek. Sylvana’s partij BIJ1 is een open inrichting in de politiek. Hoe gekker je bent, hoe waarschijnlijker het is dat Amsterdams raadslid Sylvana Simons je dicht tegen de boezem drukt.’

  Jan roos is wat dat betreft dus goed op zijn plek bij sylvana, wat een sjappie is die roos en ook nog kwaadaardig met z’n haatzaaien.

  1. fockingworst

   @aytas jij mag ook je MENING GEVEN…, maar het is een feit dat als je de tijd neemt om14 uur per dag zoals jij hier je MENING te verspreiden je toch sociaal een kansloos persoontje bent of ervoor betaald word(nog erger) waardoor je een soort Oost-Duitse stasi meningpolitie bent.

   1. Rien Noppen

    “een soort Oost-Duitse stasi meningpolitie bent.”

    🙂

    1. fockingworst

     @ernst rien noppen voor u hetzelde laken en pak ook zo’n sociaal kansloze of de betaalde variant voor u?
     Immers vertoeft u hier ook 7dagen 14 uurtjes ongeveer en dat al zeker 8jaartjes braaf op een rij, iets met obsessie? Hahaha kansloze trut

 3. Troelstra

  Kan die Anja Vuilnisbelt niet enkele reis richting Gaza ophoepelen? We zullen haar hier in Nederland voor geen dag missen.

  En oh ja, er kunnen inderdaad hier in ons eigen land dingen beter geregeld worden. Er zijn hier in dit land namelijk ook sociale misstanden. Het is ons bekend dat er vanuit de VN, de EU en ook onze eigen overheden bakken vol belastinggeld van de hard werkende Nederlanders als gratis geld naar die Gaza belt afvloeit. Dat kan beter geregeld worden. Ons geld voor onze eigen mensen!

 4. Howard

  Heeft Anja ook ontdekt dat al die hoog gevallen Hamas vrienden van haar miljonair zijn? Ruim 1200 en de nodige miljardairs. Hoe komen die aan dat geld? Ik weet het wel. Van Sigrid Kaag o.a. Ze hoeven daar maar te kikken en de miljoenen komen aanvliegen.
  Als die mensen in Gaza het zo goed voor elkaar hebben waarom wil niemand in het MO hen dan opnemen? Israël is liever voor die mensen dan hun Arabische bloedbroeders.

 5. Tante Sidonia

  Maar……………..wonen gaat ze daar echt niet!
  Te lage uitkeringen en de hele rambam. Daar bij wordt ze gestenigd als over het over orgasmes en vagina’s gaat zwetsen. Orgasmes bij vrouwen is verboden en voor de zekerheid worden ze besneden.
  Nogmaals Juffie, ga daar wonen, maar dan ook je verhaal; orgasmes en vagina’s daar vertellen: weten we zeker dat je nooit meer terugkomt!

 6. NoDoubt

  Gelukkig kunnen homo’s en niet-islamieten vrij rondlopen. Is er geen dictatuur en worden kinderen niet langs de grens ingezet. Het is een welvarend land waar iedereen naar toe zou willen om te wonen. Worden er geen fatwa’s uitgesproken. Willen ze Wilders niet dood. Gelukkig begint NL/EU steeds meer op de Gaza te lijken. En worden wij straks door de Gaza gesubsidieerd als al het opgebouwde geld door Drüncker en de VN uit ons geperst is.

 7. Troelstra

  Ik ben getrouwd geweest met een Palestijnse man. Mijn schoonmoeder woonde met haar man en vijf van haar zoons samen in een complex van woningen. Ze moest op haar vingers natellen hoeveel kleinkinderen ze had: meer dan veertig.

  Vijf zonen en veertig kleinkinderen; Een rattenplaag verspreidt zich minder snel. Slecht voor het milieu, al met al.

  1. Arie B

   En die kerel is nu nog aant rennen waarschijnlijk.. hij weet nog niet dat Anja zich al neergelegd heeft bij een scheiding..

 8. zeester

  5 zonen 40 kleinkinderen…..

  1. Troelstra

   En werken ho maar.

 9. van Urk

  Anja heeft zeker nog nooit in mijn dorp geweest. Daar is in feite ook alles goed geregeld voor ouderen in vergelijking met de rest van het land. Anja weet best wel dat Israelische verpleeghuizen ook openstaan voor eenzame Palestijnse ouderen. Daarnaast zet een christelijke beweging ATTA zich erg in om eenzame Palestijnse ouderen van alles te voorzien met de noodzakelijke aandacht en zorg.

 10. denktenk

  Ze hoeven daar niet te werken. Ze leven van het kopgeld. De uitkering, die verstrekt wordt, voor het vermoorden van een Israeli, uitgekeerd door hamas.
  Rechtstreeks afkomstig uit één of andere Kaag pot?

 11. janszm

  Ieder woord aan dat gedrocht is verspilling.

 12. janszm

  Die dingen in Gaza weten niet of iets goed of slecht is. Alles gaat instinctief.

 13. Siemien

  Ligt eraan wat ze bedoeld natuurlijk…!

 14. Lugar

  Anja: “Ik kom al meer dan twintig jaar in de Gazastrook…”

  Blijf daar dan a.u.b.!

 15. Arie B

  Laten we goed naar deze vrouw luisteren en het ontwikkelingsbudget voor de Palestijnen dan maar in Nederland besteden!!

 16. Gerlos

  Het lijkt mij verstandig Anja Meulenbelt om je koffers te pakken en je te vestigen in het hemelrijk te weten de Gazastrook, zijn wij verlost van een vrouw die in haar bovenkamer niet alles op een rijtje heeft.

 17. Christina

  Als het over een achterlijk lelijk wijf hebt dan kan je die tut wel aanwijzen!
  Kan je nagaan hoe een daap het is dat ze zelfs door zo`n kansloze palestijn gedumpt is!
  Rot toch op debiel wijf!

  1. Rien Noppen

   Ik vind jouw reactie aanmerkelijk debieler, Christina.

   Mocht je besluiten op te rotten dan zal dit blog daarvan opknappen.

  2. Lugar

   @Christina: Hoedt u voor den trol.

  3. Eugenie de la Fleur

   Christina, je bent een zieke troll. Misschien kun je beter je eigen advies opvolgen

 18. Tante Sidonia

  Brrrrrrrrrr, Oaaahha,…….
  Heeeeelp??!!!! waar is mijn vi…tor.!
  Moet ik het wéér met m’n vingers doen!
  Of weer mijn kuthondje laten likken?
  Help…….!!!!!
  Heeft mijn Palestijnse vriendje Mohammed deze meegenomen om zijn 4 Palestijense vrouwenliefjes te verwennen?
  Ach, ……zomaar een dagelijkse situatie in Huize Anja Meulenbelt.
  “Ik ga (A,M) maar eens een kopje thee drinken met Sylvana”
  Zij heeft de oplossingen!

 19. sjun

  Veertig kleinkinderen, dat u even weet waaraan u meebetaalt bij de zoveelste tranentrekkende actie die weer soldaten voor de Palestijnse zaak moet financieren. Over die fantastische relatie van tante Anja heeft al eens iemand anders een boekje open gedaan: https://tinyurl.com/y8qfzyaj

 20. Smile

  Één ding hebben ze in de Gazastrook zeker beter voor elkaar: ‘Ze hebben daar geen politieke partij genaamd BIJ1, met daarin alle hersenloze partijleden’.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.