Sylvana Simons smacht naar politica die Donald Trump een racist noemt: ‘Deze vrouw!’

BIJ1-oprichtster Sylvana Simons is helemaal weg van het nieuwe radicaal-linkse Amerikaanse congreslid Alexandra Ocasio-Cortez. Ondanks noemde Ocasio-Cortez op televisie president Trump een racist, en nu kan de dame helemáál niet meer bij stuk bij Simons.

Het is bekend dat Sylvana Simons (BIJ1) regelmatig haar boekje te buiten gaat wat betreft het zich bemoeien met zaken die ver buiten de reikwijdte van een eenvoudig Amsterdams gemeenteraadslid liggen. Zo kan Simons het niet laten zich te bemoeien met het Israël/Palestina-conflict en mengt zich ook in de verkiezingen van Brazilië (want Bolsonaro).

En ook de Verenigde Staten kunnen geregeld rekenen op een uitbrander van juffrouw Simons, zeker nu Donald Trump de president van dat land is. De BIJ1-oprichtster verweet hem eerder al een seksist te zijn, en nu is hij kennelijk ook al een racist. Sylvana zegt dat niet hardop, maar spreekt wél haar grote waardering uit voor het nieuwe Democratische congreslid Alexandria Ocasio-Cortez, die in een televisie-interview onlangs uiteenzette dat Trump een glasharde racist is:

““The president certainly didn’t invent racism,” said Ocasio-Cortez, “but he’s certainly given a voice to it, and expanded it, and created a platform for those things.”

“Do you believe President Trump is a racist?”

Ocasio-Cortez could hardly believe the question. “Yeah,” she said, shaking her head. “No question.””

Dat interview plaatste Sylvana op haar Facebookpagina, met daarbij natuurlijk een liefdesverklaring die de ChristenUnie eerder deze week ook al kreeg (want kinderpardon). Snoezig, hoor!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. TD

  de fractievoorzitter van BIJ1 heeft alweer een mening?
  Ach,dat aandachtsgeil dom mens!

  1. Meester Kong

   Aandachtsgeil ?
   DDS geeft haar als enige aandacht.
   Daar gaat ze echt niet van soppen hoor 🙂

   1. TD

    Drimble,Het Parool,DDS overal probeert ze op de voorgrond te komen,alleen lukt het niet overal!!!
    Ik ben van mening dat indien je een redelijk bekende Nederlander bent je niet moet pretenderen,niet bestaande talenten te hebben!
    Ze is niet meer dan een simpele vrouw,waar overigens niets mis mee is!
    Dus haar ignoreren opdat ze weer met de voeten de grond raakt.
    Elke gek in Nederland meent tegenwoordig iets te moeten voorstellen!

  2. Top

   Vermoeiend Simons, al weer een vals verwijt. “Je mag in Nederland dus niet zeggen dat er racistische blanke Nederlanders zijn”. Natuurlijk zijn die er alleen het zijn er bar weinig. Ik kom ze niet tegen. Heel veel Nederlanders zijn niet racistisch. Ook zijn ze niet racistisch geworden omdat jij dingen zegt die ze absurd vinden. Misschien vinden ze jou uitlatingen absurd, en misschien vinden ze daarmee jou absurd maar ze gaan dit niet verbinden aan mensen die misschien dezelfde huidskleur hebben als jou, of niet blank zijn. Het probleem in de zwarte pieten discussie is niet de kleur, maar het framen naar een racisme verwijt. Bovendien gelooft niemand dat jij een overgeërfd trauma hebt van de slavernij, want wij hebben zelf ook geen overgeërfd trauma van Vikingen, Napoleon, de Spanjaarden etc. En wij voelen ons niet verantwoordelijk voor de fouten die het verleden gemaakt zijn omdat wij vandaag een maatschappij hebben die in hoge mate niet racistisch is. Bovendien verwijten Vikingen, Fransen tot de Duitsers niet dat in de geschiedenis een land, een volk collectief ontspoorde. Wij pruimen het framen van Zwarte Piet naar een racisme symbool niet omdat het een vals verwijt is. Wij willen niet vals beschuldigd worden van racisme en wij willen ook niet vals beschuldigd worden dat je een racist niet zou mogen benoemen als racist. Dat mag zeker wel. Dat deze verwijten van jou aan de Nederlandse samenleving zulke sterke reacties op roepen op straat hoeft voor mij niet, maar kruip niet in de slachtofferrol. Bottom line raak je de Nederlander hard met je valse verwijten. Dankzij een film wordt je misschien hoog geheven op het slachtoffer podium. Het is vervelend voor je maar nog steeds maakt dat je valse verwijten niet acceptabel.

 2. Spaanse kok

  Alweer een stil aanbiddingsartikel van Tim.
  Maar er komt een oplossing voor Tim.
  Stiekem Verliefd zoekt nog kandidaten.

 3. Lugar

  Sylvana wie?

  1. Meester Kong

   @Lugar

   F3 -Sylvana wie?

 4. Godefroy France

  Het verbaast me dat deze mulat nog nooit een proces aan haar bruine reet heeft gekregen!

  Ze haat alles en iedereen die werkt, sport, auto bestuurt, nederlandse normen en waarden nastreeft, niet links/islamitisch/antisemitisch denkt en handelt, alle blanken in dit land moeten wit worden gespoten en het ergste van alees is dat dit mormel overal een podium krijgt om haar smeerlapperij te verkandigen en ze wordt er nog voor betaalt ook!

  Pek en veren is wat haar toekomt !!!

  1. Troelstra

   Dump haar in Congo. Wedden dat ze dan veelvuldig gedouwd wordt door al die loslopende horden testoseronbommen?

 5. Koos sssss

  Waar het hart vol van is, loopt het toetsenbord van over.

  1. Meriadoc Brandebok

   En het gaat, zoals gewoonlijk, weer nergens over.

   1. Spaanse kok

    Tim heeft 2 mogelijkheden:
    A: Nanninga om haar werk de hemel inprijzen.
    B: Simons om haar werk de hel inwensen.
    .
    Door een gebrek aan A krijg je automatisch B.

 6. Rosasolis

  Alle politici bemoeien zich vroeger of later met buitenlandse politiek, en bevolkings problemen. Dus ook Sylvana Simons. Soms heeft zij gelijk, zoals in dit geval.
  Trump is inderdaad een racist. En ook houdt hij niet van intelligente vrouwen in hoge posities. Vooral niet van een briljante Democraat kandidaat voor de volgende pres. verkiezing, die onlangs heeft bewezen dat zij wat Indian DNA heeft. Trump probeert haar te vernederen, en noemt haar Pocahontas.

 7. Troelstra

  Ebru Umar/Asieladvocaten zijn NSB’ers

  Over de rug van de belastingbetaler (Hierrr met die klimaatcenten!) (O nee, toch niet! #VVD) en asielkindertjes (RAUS!) (O nee, toch niet! #CDA), hebben Rutte en co de aftrap voor de verkiezingsretoriek gegeven. En Nederlandse media doen keurig wat van ze verwacht wordt: de propaganda verspreiden. Ondertussen worden Nederlandse kinderen uitgezet naar een land waar ze nog nooit geweest zijn, en simpelweg niet horen.

  Asielouders zijn fout, laat daar geen twijfel over bestaan. Maar dat onze asielwet nóg fouter is, is zo klaar als een klontje. Mensen die hier niet horen, moet je meteen uitzetten. Daar hoef je geen gezinsvorming voor af te wachten. Mensen die hier niet horen en toch mogen blijven in afwachting van hun procedure, moet je verplicht steriliseren. Mensen die hier niet horen en toch zwanger raken, dienen onmiddellijk uitgezet te worden. Vermijd het leed dat kinderen krijgen heet. Hoe moeilijk kan het zijn? Kinderen wegsturen die hier geboren en getogen zijn, die niet beter weten dan dat Nederland hun land is en die heg noch steg kennen, laat staan de taal van elders spreken, is meer dan kindermishandeling. Het is puur sadisme. Het Nederlandse systeem faalt, pak dát aan. Zorg dat schrijnende gevallen zich niet ontwikkelen, zorg dat kinderen niet geboren worden, zorg voor flitsprocedures als het om asiel gaat. Gooi die mensen er aan het begin meteen uit, voordat ze aarden. Maar ja, symptomen bestrijden is altijd makkelijker geweest.

  Elke Nederlandse multinational die expats uitzendt naar het buitenland en ook onze overheid die diplomaten uitzendt, weet: niet langer dan vijf jaar. Na vijf jaar raak je geworteld en wordt terugkeer voor zowel de werknemer als zijn gezin met kinderen bemoeilijkt. Waar bedrijven zich keurig aan deze regel én wetenschap houden, en ook onze overheid Nederlanders terughaalt binnen deze termijn, faalt zij jaar in jaar uit buitenlanders weg te sturen uit Nederland voordat ze hier geworteld raken. Buitenlanders die, in tegenstelling tot expats, hier al helemaal niet hadden mogen zijn want asielzoekers. Onze wetgeving is fout, onze procedures zijn fout en onze asieladvocaten zijn nog fouter dan NSB’ers in de Tweede Wereldoorlog. Ze spelen met mensenlevens en verwachtingen, ze creëren drama in gezinnen terwijl iedereen, zowel Nederlanders als asielzoekers, alleen maar gebaat is bij helderheid en snelle procedures. Wegwezen. En wel meteen. Niet na tien jaar en drie kinderen. Het is een wonder dat niemand die advocaten nog heeft aangeklaagd bij het Europees Hof voor de rechten van de mens.

  Met verkiezingen in aantocht en politici die zich willen profileren, zijn kinderen inzet van stemmen geworden. Ga je schamen Madeleine van Toorenburg (CDA). Schaam je de ballen uit je broek, Klaas Dijkhoff (VVD). Jullie doen dit niet voor Nederland. Jullie doen dit in jullie zucht naar macht en pluche. Om geen stemmen te verliezen aan de PVV. Ik mag lijen dat half Nederland straks op Geert (PVV) en zijn team stemt. En die andere helft op Thierry (FvD). Hun verkiezingsretoriek is tenminste constant.

  1. Mendelssohn

   Baudet is een soap ster, de heer des huizes. Wilders speelt de huisknecht. Beiden spreken hun aanhangers toe.

   1. Lugar

    En Mendelssohn werd geboren in een rijke Joodse familie…

    1. Rosasolis

     @Lugar. Fout. De companisten Fanny en Felix Mendelssohn (broer en zus)
     werden geboren uit een oorspronkelijk Joodse familie die bekeerde tot de Lutherse Kerk, voordat deze 2 zeer getalenteerde kinderen geboren werden.
     Felix Mendelsohn heeft vele Christelijke werken geschreven w.o. de mooie
     oratorium Paulus. Felix Mendelssohn heeft de Mattheus Passie van J.S. Bach
     hersteld en voor het eerst uitgevoerd in Leipzig. Waarna, Nederlandse uitvoeringen op gang kwamen.

   2. Top

    Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die hem en zijn, door hem voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een ‘onrendabele’.

   3. Siemien

    Ernst houd je mond

 8. Holysmoke

  Silvana is zelf de grootste racist die er bestaat, met hulp van die linkse landverkrachters

 9. Troelstra

  Hoe meer de LibDems toelaten door extreem links te worden gekaapt, hoe groter de kans dat Donald Trump wordt herkozen.

 10. Meester Kong

  Karl Marx. De uit Trier afkomstige filosoof, journalist en revolutionair, die bij het grote publiek vooral bekend is vanwege Het Communistisch Manifest (1848) en Het Kapitaal (1867) en vanwege zijn associatie met het “reëel bestaande socialisme’ in de Sovjet-Unie. Vooral dat laatste stond lange tijd een onbevooroordeelde blik op zijn werk in de weg. Dat veranderde na de val van de Muur in 1989. Toen werd het mogelijk om zonder de ideologische bagage van de Koude Oorlog en zonder zijn denken als doctrine te beschouwen naar het werk van Marx te kijken. Hierdoor kwamen veel meer nuances en twijfel in zijn gedachtegoed naar voren, dan zijn volgelingen hadden doen voorkomen.

  Zeker na het uitbreken van de financiële crisis in 2008 is er weer meer aandacht voor Marx gekomen. Geen denker heeft immers zo overtuigend de werking en zwaktes van het kapitalisme blootgelegd als hij. Daar zijn vriend en vijand het over eens. Zelfs de niet bepaald linkse krant The Economist riep in mei van dit jaar de mondiale elite op Marx te lezen om zo de zwakke punten van het kapitalistisch systeem beter te leren begrijpen. Zolang het kapitaal “zoals een vampier teert op de levende arbeid”, zal de naam van Marx verbonden blijven met een verlangen naar bevrijding en met een steeds weer terugkerende poging om de mechanismen van dat kapitaal te ontmaskeren.

 11. Original NL

  Er staan wat leuke filmpjes van deze cortez op youtube……wat een dombo, begrijp direkt waarom SS zich daartoe aangetrokken voelt.

  1. Bosche draak

   Soort zoekt soort, verklaart ook waarom “fauxcahontas” Rosasolis van haar stoel laat glijden.
   Falend feminisme is het enig wat die mutsen nog een kriebel in het kruisje geeft.
   Nul kunde, nul drive, nul waarde

 12. TD

  Een blanke Nederlander scheldt een Duitser verrot,kan gebeuren.
  Een belg scheldt een Fransman verrot,kan ook gebeuren.
  Eeen nederlander scheldt een negroïde iemand verrot

 13. TD

  dan ben je RACIST

  1. Barry330

   Helaas voor Simons, doet zijzelf wat ze andere mensen met een blanke huidskleur verwijt. Racistisch spreken over de blanke mensen hier. Ze is zelf een echte blankhater en narcist. Dat laatste zie en hoor je overigens erg goed.

 14. DennisEijs

  Yep, ze smacht naar iemand die iedere blanke een racist noemt, en mannen haat.
  Oh wacht, is ze dat zelf niet?

  1. Original NL

   …Yep, ze smacht naar iemand die iedere blanke een racist noemt,….
   Prima partij dus voor onze grijsaard quispel.

 15. Gerlos

  Wie neemt dit mormel nu nog serieus, nog niets gepresteerd in de politiek en heeft allen waan ideeën over racisme en seksisme.

 16. Rien Noppen

  Het is van groot belang dat wij hier geïnformeerd worden over de vraag wie Sylvana leuk vindt.

  1. Kees Kroket

   Sylvana heeft we velen aan het haakje gehad. Dat is toch knap. Dat is leuk.

   1. Kees Kroket

    Geinig @ AS, nooit niks:
    En het is toch nooit niks
    En het is toch nooit niks 
    Of da ge u wonde na likt 
    Of oe eigen in de fik stikt…

   2. Top

    Ze heeft meer Sjarrel in haar foef gehad, dan er klinknagels in de Maasbrug zitten.

 17. AS210854

  Raar ik hoor haar nooit niks over Bouterse zeggen.

 18. nienke

  Misschien heeft ze nog een waan idee om president van Amerika te kunnen worden, zo maf is deze vrouw.
  De krankzinnigheid is naar haar bol gestegen.
  Een met zichzelf ingenomen dom figuur en als er 1 een racist is dan is zij het wel.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.