Sylvana Simons verklaart zichzelf solidair met liefhebber van Palestijns terrorisme: ‘Vuist omhoog!’

vlcsnap-2019-01-10-17h08m32s248
Foto: Sylvana Simons in de luie stoel. Bron: Screenshot EO.

Sylvana Simons, het bekende gemeenteraadslid uit Amsterdam, heeft zich vandaag solidair verklaard met een liefhebster van Palestijns terroristen en de vileine BDS-beweging die Israël economisch aan de grond wil nagelen. Simons vindt het niet kunnen dat deze lieden niet in aanmerking komen voor een Amerikaanse mensenrechtenprijs, en verklaart zich solidair met de enge Angela Davis.

sylvana terrorist

BIJ1 is zeker geen partij die vies is van een beetje stemming maken tegen Israël of de Joodse gemeenschap in het algemeen. Zo ontbrak BIJ1 samen met DENK op de lijst ondertekenaars van het Joods Akkoord: een handvest van de gemeente Amsterdam om antisemitisme aan te pakken. Was niet belangrijk genoeg voor BIJ1, en dat werd uitgebreid beargumenteerd door topleden als Anja Meulenbelt en Jazie Veldhuyzen. Sylvana stond toe hoe haar leden zich schuldig maken aan Joodje pesten, maar hield zelf doorgaans schone handen.

Vanmiddag niet, toen ze zich op haar Facebook-pagina beklaagde over het feit dat de Amerikaanse hoogleraar Angela Davis bij nader inzien toch geen mensenrechtenaward had gekregen van de Birmingham Civil Rights Institute. In september besloot die stichting namelijk om Davis te belonen voor haar jarenlange strijd tegen racisme. Maar toen de plaatselijke Joodse gemeenschap in opstand kwam vanwege Davis’ steun aan Palestijns terrorisme, koos het Institute eieren voor z’n geld en kon Antisemitische Angela fluiten naar haar award. De Algemeiner schrijft het als volgt op:

“A piece in Southern Jewish Life chronicling Davis’s extensive history of left-wing activism may have contributed to the decision. That includes supporting BDS and Palestinian terrorists such as Rasmea Odeh, who was convicted by an Israeli court for her role in the 1969 Jerusalem supermarket bombing by the Popular Front for the Liberation of Palestine, a US-designated terrorist group, that killed two students in their 20s. “

En dat is natuurlijk niet goed genoeg voor Sylvana en haar antizionistische partijgenoten: mensen die Palestijnse terroristen steunen zijn juist helden en verdienen juist méér, niet mínder prijzen! Boe! Slecht!

Zo kennen we BIJ1 natuurlijk weer, hè?

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

71 reacties

 1.   

  Dit pendante mevrouwtje is nauwelijks serieus te nemen. Het beste is haar onzin met een glimlach aan te horen. Het tenenkrommende gewazel van figuren als Simons Meulenbelt en Wekker werkt mij vooral op de lachspieren.

  1.   

   Rien Noppen, hoe kom jij aan die wijsheid aangaande de gekozen bewoordingen van de Duitse bezetters, aangaande het Nederlandse verzet, ik neem aan dat jij dat persoonlijk in die tijd zo hebt ervaren en gehoord.

   1.   

    Hetgeen Rien Noppen schrijft is juist. Het verzet werd door de Duitse bezetter terroristen genoemd.

   2.   

    Frappant vind ik, hoezeer Israel populair is op rechts. Laat ik ook recht(s)denkend zijn. Net als Wilders wil ik in Nederland ook niet meer Islam. Bijna niemand die hier een reactie schrijft wil hier meer Islam lijkt mij. Maar weinige beseffen, dat is precies hetzelfde de Palestijnen aan hun Britse overheersers verzochten, ‘geen meer Joden hier!’ Mijn moederland het Verenigd Koninkrijk, had de inwoners van de Levant tijdens de eerste wereldoorlog toegezegd dat zij onafhankelijk zouden worden, in ruil dat zij meevochten tegen de Turken. Het Sykes – Picot verdrag stak daar een stokje voor! Voorts lees ik vaak, dat Palestina een zandbak was voor de staat Israel, absolute onzin. Naar heden kijkende, is de situatie in de Westbank en Gaza onhoudbaarder aan ‘t worden. Of je nu rechts of links bent, de realiteit zal zijn, vroeg of laat wordt het probleem opgelost door de geboorte van 1 staat, te weten, Israel/Palestina. Zulks houdt in, einde van de Joodse staat en dat beseft de Israelische regering ook, een uitermate ongewenste toekomst. Ik noem israel altijd een spastische staat.

 2.   

  Het Palestijns terrorisme is op de keper beschouwd het rechtmatige verzet van het Palestijnse volk tegen het Israëlische staatsterrorisme.

  De term terrorisme heeft alleen betekenis in de context waarin hij wordt gebruikt. Zo beschouwden de nazi’s het Nederlandse Verzet ook als terroristen.

  Het is een leugenachtig frame de rechtmatige strijd van het onderdrukte Palestijnse volk als terrorisme te diskwalificeren.

  1.   

   Ze moeten gewoon dat hele woestijnvolkje wegjagen. Je hebt er alleen maar gedonder van, dat is hun lust en leven..

   1.   

    Jammer dat jouw taal dezelfde retoriek bevat als het fascistisch salafisme.

    1.   

     Bedankt voor je compliment! Rien viste ernaar en ik voerde hem. Voor de rest vind ik doorgaans ook wel iets van je commentaar.

     1.   

      wat vindt U exact van van zijn commentaar? ik zie enkel loze woorden?

  2.   

   Blablabla Blaaskaak! Tiktaktiktaktiktak.

   1.   

    @Top: Ik heb de indruk dat steeds minder mensen reageren op de trol, een gundtige ontwikkeling voor ons en voor DDS.

    1.   

     Des te minder, des te harder het geschreeuw. :P

     1.   

      @Johnno: Hatzikideetje!

   2.   

    @Top je weet dat @Aytas gelijk heeft….

  3.   

   Tuurlijk Willem. Er was natuurlijk een reden voor de Zwarte September 1970 in Jordanië. Ook het rechtmatige verzet in Sabra en Shatila van 16 tot 18 september 1982 in Libanon was een optelsom van wat er aan Palestijns gedrag aan voorafging.

   1.   

    Op welke grond heeft de staat Israël bestaansrecht? Ik neem aan dat je het normaal vindt dat Palestijnen geen waterput op hun grond mogen aanboren? Het word tijd dat mensen gaan inzien dat beide partijen grote fouten maken.

    1.   

     Dat was geen waterput maar een tunnel om dood en verderf te zaaien op het rechtmatige grondgebied van de Israëlieten.

   2.   

    Sjun kennen we niet als iemand die de feiten een beetje op een rijtje heeft maar het is wel pijnlijk dat hij in dit verband met de genocide van Sabra en Shatila komt aankakken, die genocide werd gesteund en gefeliciteerd door Israel. Een oorlogsmisdaad zo der weerga.

    1.   

     Sabra en Shatila zijn inderdaad een schandvlek op het blazoen van Israël. Maar als oorlogsmisdaad valt het totaal in het niet bij wat Hitler, Stalin, Mao en Pol Pol hebben uitgehaald.

  4.   

   Het enige leugenachtig geframe komt van uzelf.

   Palestina is de naam die de romeinen aan die braakgrond hebben gegeven.
   De gemiddelde zandhaas kan het nog niet eens uitspreken, verder hebben ze nooit hun eigen taal, cultuur, munt, steden, monumenten en meer van dan gehad.
   En op wonderbaarlijke wijze zijn die mensen de enige die letterlijk als slachtoffer worden geboren.
   Ze zijn wel zooooo zielig
   Met hun gegraaf van tunnels
   Hun niet aflatende aggressie
   Broeinest van terrorisme als Hamas en Hezbolla
   Maar daar moet je niet naar kijken want zooo zeilig

   Waar ze ook nog eens zelf voor gekozen hebben!
   Ze verlieten de grond vrijwillig want hun moslimbroeders zouden de Joden wel even de zee in drijven.

   6 dagen later

   De moslamballen hebben wel zo’n epische schop voor hun gesnipt geslacht gekregen, dat ze nu nog in hun heilige boek aan het zoeken zijn hoe het wel niet heeft kunnen gebeuren en hoezo heeft prins pedo Blabla (dikke schijt aan hem) hun als verlichte nichten niet gewaarschuwd.

   Maar nee, Israel is boe bah vies grrr!!!

   1.   

    Ach Heer, Napoleon noemde de Nederlanden een aanslipsel van de Franse rivieren…..!

  5.   

   @ernstrien MAG HIER ZIJN MENING VERKONDIGEN over de palestijnen en Israël.
   Hij doet met zoveel plezier elke dag weer 14 uur per dag 7dagen per week en HOOPT dat andere mensen dit dan als de waarheid gaan zien.

 3.   

  Aldus onze Hamas sympathisant.

 4.   

  Heeft Silvana Tim toe gevoegd als vriend ?

  Als DDS moet draaien op hetgeen ik lees vanaf 1 januari, dan is DDS geen lang leven beschoren.
  Zo inhoudsloos, daar mee vang hooguit een tiental reaguurders, daar kan de kachel niet van branden.

  Fuseren met GS lijkt mij het beste….

  1.   

   Wat doe je hier dan kale vetklep?

   1.   

    @Top verwrongen de geest en ziet mij als kale vetklep…
    Tja, leer mij ze kennen :) :)
    .

  2.   

   U zult niet gemist worden…

  3.   

   Als jij, Kong, definitief verkast naar GS, zou anders ook niet verkeerd zijn. Wat doe je hier nog, met altijd je zure commentaren? Of ben je dan toch die junk die niet zonder de dagelijkse standaardshot kan?

 5.   

  Het is geen toeval dat linkse en zwarte activisten vrijwel PER DEFINITIE de kant van de Palestijnen kiezen en anti-Israël (lees: antisemitisch) zijn.

  Achter hun identiteitspolitiek en racisme zit namelijk een Leitmotiv: brandende haat en ressentiment tegen het westen.

  Dat verklaart ook waarom ze de islam de hand boven het hoofd houden.

  1.   

   Ab-so-luut Floris, tegenwoordig is het gewoon zichtbaar allemaal, het ziekelijke is dat mevrouw SS in onze maatschappij mag wonen..

   1.   

    Haha Siemien het denkbeeldige vriendje van @lugar.

    Lenin –
    De godsdienst is een van de vormen van het geestelijk juk, dat overal en allerwegen op de volksmassa’s drukt, die door eeuwige arbeid voor anderen, door nood en vereenzaming terneergedrukt worden. De machteloosheid van de uitgebuite klasse in de strijd tegen de uitbuiters brengt even onvermijdelijk het geloof in een beter leven in het hiernamaals voort als de machteloosheid van de wilde in zijn strijd tegen de natuur het geloof in goden, duivels, wonderen e.d. voortbrengt. Hem, die zijn leven lang werkt en nood lijdt, leert de godsdienst deemoedigheid en lankmoedigheid hier op aarde en troost hem met de hoop op een hemelse beloning.

    1.   

     Kongsülsün

     “Lenin & Marx” je noemt er ook wel een paar, dat is logisch wat dit is je vleselijk denken, de mens die zichzelf als god beschouwt..

     1.   

      @Siem: Je voert een trol en hij vindt het prachtig!

     2.   

      @siemien de stipjes boven de U moeten je reaguursel kracht bij zetten ?

      Wij noemen dat een rechtlijnige denker die niets van een anders denkende zal aannemen

     3.   

      Siemien je moet luisteren naar de baas. Geen discussie aangaan, stel dat je net als je baas niet met argumenten kunt komen.

   2.   

    TER LERING EN ‘vermaak’

    Marx-

    Marx vond dat de mens religie zelf in het leven heeft geroepen als middel om zichzelf in een roes te helpen nu het aardse leven zo ondraaglijk was geworden. Religie helpt de arbeidersklasse dom te houden en verdedigt de uitbuiting. Religie komt voort uit de economische onderbouw van het leven, is een weerspiegeling van een bepaalde sociaal-economische ordening van de maatschappij – gecreëerd door de lagere klassen om hun zorgen te kunnen vergeten, en in stand gehouden door de hogere om de lagere klassen uit te kunnen buiten. Als de proletariërs de macht grijpen, zal de religie vanzelf een zachte dood sterven, omdat na het stoppen van de uitbuiting religie overbodig zal zijn. Naar de mening van Marx, vraagt communisme om atheïsme en vangt communisme aan waar atheïsme begint.

    1.   

     Nu buiten de niet-gelovigen zichzelf uit. Man,man wat een hopeloos visie had ome Marx.

    2.   

     Meester K.
     Je bent jaren achter. Marx en Lenin zijn al jaren geleden bij het oud vuil gezet! Alleen de enkele houwdegen van de SP loopt nog trouw achter de rode vaandels aan.

  2.   

   Jij weet duidelijk niet wat antisemitisme inhoudt. Als je tegen de staat Israël bent zegt dat niet dat je tegen joden bent. Ik ben tegen Israël en degene die ik het meest respecteer is een jood, mijn liefde voor hem kent geen voorwaarden. Dit soort giftige frames houden haat in stand. Volgens mij verwar jij kritisch zijn en haat.

   1.   

    Ik neem toch aan dat de door uw gerespecteerde Joden de staat Israel hebben uitgeroepen. Dat is hetzelfde als men zegt tegen de staat nazi-Duitsland te zijn maar niet tegen de Duitse nazi,s.

    1.   

     Nee hoor, volgens de joodse mensen die ik ken is dat een groot verschil. Ik kan ook niet zomaar de staat klein Kenia in de provincie Groningen uitroepen, terecht komen de Groningers dan in opstand. Ik heb niets kunnen vinden dat joden recht op Israël geeft.

     1.   

      “Ik geef anekdotisch bewijs en als ik het niet zie dan is het er niet”

      Waarom steekt u ook niet meteen uw vingers in de oren en roep luid:
      “Lalalala kan het niet horen dus is het niet waar, en ik heb het gezegd dus dan is het zo en zoniet dan toch”

     2.   

      Niets kunnen vinden dat Joden recht hebben op Israel. Dan bent u echt wereldvreemd en weet u totaal niks van geschiedenis af. Wat geeft dan het recht dat Nederland dan van de Nederlanders is. Heel Israel bestaat notabene uit Joodse archeologische vondsten en bouwwerken en geschriften en literatuur dat aangeeft dat Israel een Joods land is wat dus betekent dat daar hun roots ligt en ook daar hoort te liggen. Het is de eerste holocaust onder de Joden gepleegd door de Romeinen die hun het recht van hun land hadden ontnomen, omdoopte tot Palestina vernoemd naar de vijanden van de Joden en de Joden verboden hadden om nog een voet in dat land neer te gaan zetten. Hoe diep was deze haat tegen de Joden die tegenwoordig nu nog aanwezig is met dezelfde exacte soort actie te gaan leveren als die van de Romeinen om Israel aan de Joodse vijanden af te willen dragen.

     3.   

      Nou, dan zijn het vast geen Joden die je kent. Kenia hoort niet in Groningen maar de Joden 100% in Israël, dat staat buiten kijf. Zelfs in die koran kun je daar genoeg verwijzingen naar lezen.

   2.   

    Het probleem daar is niet Israel maar het religieuze fascisme van de Arabische wereld. Nergens is de jodenhaat zo groot als binnen de Islam, logisch was dan ook dat de Mufti van Jerusalem een alliantie vormde met Hitler die leidde tot de holocaust en opnieuw zien we in deze wereld een meer dan zieke obsessie tegen Israel ontstaan die het lijkt te rechtvaardigen dat de massale Islamitische Jihadistische criminaliteit systematisch wordt ‘gerechtvaardigd’ en dus gefaciliteerd.

  3.   

   Waarom kiest U voor Israel? Wat ik, terwijl mijn hele familie tegen Nazi Duitsland vocht, begrijp ik geen flikker warom zij dit deden en sommige het leven lieten, voor uw idiotie?

 6.   

  Elke consesssie die Israël doet wordt door de Palestijnen beantwoord met nog meer eisen. Het laatste wat de Palestijnse organisaties willen is vrede. Het enige wat ze willen is het gebied Joden vrij maken . De zogenaamde rechtmatige strijd van de Palestijnen, is een lachertje. De blinde haat van de Palestijnen komt voort uit vurig antisemitisme.

 7.   

  Sylvana is te dom om voor de duivel te dansen. Ongetwijfeld zit Anja Meulenbeld er achter. Die haat joden op een manier die vele nazi’s destijds jaloers zou maken. Die haat oma zal haar ongetwijfeld non stop influisteren. Wanneer wordt dat rascistische, antisemitsche clubje van Bij1 eens voor de rechter gedaagd? Onvoorstelbaar dat zoiets in NL stemmers heeft gekregen. Ook al is het Islamsterdam.

 8.   

  Ik denk dat er hier wel een paar rondhangen die haar sympathie graag delen, dit zijn met name diegene die anderen voor van alles en nog wat uitmaken, die gasten…

  1.   

   @siemien
   Ach, een beetje gekwetst ?

   Kritiek is moeilijk voor de “Die Hard” gelovigen

 9.   

  Sylvana wie?

  1.   

   Haar (ook hierboven al genoemde) initialen zijn goed te onthouden en dekken de lading volledig: SS

   1.   

    Met waffen snoutse

  2.   

   en 25/12

   1.   

    :)

    1.   

     en?! ze gaan hoe langer hoe harder schreeuwen al kwijlend achter het toetsenbordje..

     1.   

      @Siem: Klopt, uiteindelijk gaat het effect hebben, dat kan niet anders.

     2.   

      @Lugar het is sws een stuk aangenamer en ook rustiger natuurlijk..

     3.   

      @Johnno: Lijkt mij logisch, als je het gehinnik kunt overslaan blijven alleen de serieuze reacties nog over.

     4.   

      @Johnno: 39/18

     5.   

      ;)

    2.   

     @ lugar met je vele nicks, je volgt alles maar doet of je script prefect werkt.

     We noemen dat een echte gereformeerde takketiek.
     .

 10.   

  Wanneer wordt deze niksnut eindelijk eens opgenomen in een psychiatrische inrichting.

  1.   

   Ze zit al in de Praktijk Bij1. Zo wordt Koog aan de Zaan op de kaart gezet. http://praktijkbij1.nl

 11.   

  Dus, indirect is zij voor geweld, want Hamas en de Pa regeren in dat gebied. Zij hitsen op:zij gebruiken geweld. En de bevolking wordt onderdrukt, omdat hulp aan de mensen door Hamas wordt tegengehouden. Maar ik heb goed nieuws:arabische landen en de jeugd aldaar beginnen Abbas moe te worden.

  1.   

   Hamas is anders geen goede voorbeeld voor deugmensen als Sylvana. Een verkeerde steunbetoging.

 12.   

  De fractievoorzitter BIJ1 blijft halsstarrig de aandacht opeisen!

 13.   

  Stop nou eens over dit discriminatie mokkels. Zucht.

 14.   

  Wat betreft de fractievorrzitter BIJ1 ben ik heel consistent,geen commentaar!
  Inclusief enkele de Nederlandse cultuur afvallende fanatici,dito.

 15.   

  Zou niemand moeten verbazen, het fascisme is altijd links geweest. Hitler was een verrotte socialist, zoals linkse topfiguren in met name de Britse politiek (oa Corbyn, Livingstone, Sadiq Khan en George Galloway.) regelrechte fascisten zijn.

  En wat we ook niet mogen vergeten is dat die gasten van Denk uit de PvdA zijn voortgekomen.

 16.   

  Hamas en Silvana hebben dezelfde agenda: Israel van de kaart vegen, en geweld wordt vergoeilijkd, vandaar mijn betoog. Wij hebben het altijd over Israel die de palstijnen onderdrukken, maar nooit over de agressie die palestijnen naar Israel hebben, van Urk.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!