Tenenkrommend filmpje: Jesse Klaver c.s. gaan kneitervals zingend het nieuwe jaar in

Nog nooit was het begin van het nieuwe jaar zo genant als in 2019: Jesse Klaver zingt zo vals als hij kan mee met ABBA’s “Happy New Year” terwijl Gert Jan Segers het meest neppe dansje allertijden doet op de noten van U2. Rob Jetten eet met z’n mond open en SP’er Sandra Beckerman gaat helemaal los op slingers. De enige in dit hele filmpje die zijn waardigheid nog ietwat kan behouden, is SGP-voorman Kees van der Staaij.

Het is 2019, en dat betekent kennelijk één ding als je politicus bent: je hebt de nieuwe periode van twaalf maanden niet goed ingeluid als je Nederland niet in één of ander semi-amateuristisch filmpje een gelukkig nieuw jaar hebt gewenst. Dat geldt heus niet alleen voor de nieuwe klasse der “influencers”, maar ook voor leden van de Tweede Kamer.

En dus zien we bij Jinek dat haar Binnenhof-lolbroek Jaïr Ferwerda een heuse compilatie heeft samengesteld van politici die voor een groen scherm oliebollen eten, valse noten kraken en genante dansjes doen. Ook drinken sommigen “champagne” (lees: gewoon water) en maakt Selçuk Öztürk reclame voor een Turks vitaminedrankje.

De meest genante politici van het hele stel waren toch wel Jesse Klaver (GL) en Gert Jan Segers (ChristenUnie). De eerstgenoemde schoot in 2019 niet alleen met het Klimaatakkoord en de Klimaatwet finaal de plank mis, maar ook de hoge noten van ABBA’s Happy New Year weet hij niet te raken.

De ChristenUnie-voorman voert een tenenkrommend toneelstukje op dat hij niet tevreden is met ABBA en laat dan de muziek wisselen naar U2, de band waarover Segers tot in den treure heeft verteld dat hij er een fan van is.

Goed. 2019 is nu twee dagen begonnen. Oud en nieuw zit er op. Dus we kunnen dit soort filmpjes vol plaatsvervangende schaamte ook weer achter ons laten. Gelukkig!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Duijndam

  Gelukkig zingt Martin Bosma heel erg zuiver in het filmpje.

  😉

 2. Spaanse kok

  Quote :Nog nooit was het begin van het nieuwe jaar zo genant als in 2019:
  ..
  Wat?
  Weer een naakt foto van Baudet?

 3. Arie B

  Mijn logische conclusie is: Valse mensen zingen alleen maar vals zingen..

 4. Meriadoc Brandebok

  Leuk filmpje. Ook een gelukkig nieuwjaar aan de politici toegewenst.

 5. HendrikJan

  Ali B is ook zo begonnen en is nog steeds niks.

 6. Pjotter

  De enige van dit Haagse politieke circus die mijn oprechte wensen voor een happy New Year krijgt is Kees van der Staaij weinig gesjoemel vrij klare wijn voor een chr. partij, maar Kees een hint voor je, mijn moeder beaamde dat mijn vader hoofd van het gezin is, maar vulde ze aan, “ik ben het nekje” en Kees je weet zoals het nekje draait he.

 7. Hermann

  De politici krijgen er weer van langs. De een is knettergek, de ander zingt vals en is hypocriet. Allemaal heel gênant. Ech wel !

 8. Pescador

  Jesse was gewoon weer eens dronken, gebeurd wel vaker.

 9. TD

  Jesse Klaver zal wel weer de mouwen opstropen,waarom,waarvoor?
  Alles wat hij doet kan iedereen,geblinddoekt,doof en seniel.
  Pubers en oma’s enthousiasmeren, de wereld moet en kan beter blah blah.

 10. C.A.Barstow

  Of die rooie idioot nu zingt of praat, het is altijd zo vals als de kraaien.

 11. ruudjeenjose

  Dit jaar zullen vele huichelachtige christenen branden in de Hel. Zij die de islam aanbidden en meehuichelen met de islam en de asielparasieten. Uw tijd is gekomen!!

 12. Natte Scheet

  Ik vind dit echt wel lachen hoor. Zou zelfs mee willen doen

 13. Gerlos

  Klavertje drie heeft waarschijnlijk teveel champagne genuttigd, voor het songfestival van de parlementariërs. Hopelijk dat hij nog veel meer van deze wartaal, uitspreekt in 2019.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.