Thierry Baudet takelt oud-CDA-stas Henk Bleker aan boord FVD-renaissanceschip: ‘Hij signaleert serieuze gevaren!’

Een interessante oogst van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet: hij heeft iets aangeknoopt met oud-CDA-voorzitter en oud-landbouwstaatssecretaris Henk Bleker. Bleker was onlangs mee met Baudet op een lobbytrip naar een landbouwbeurs in Berlijn. Het lijkt te klikken tussen de beide heren.

Heeft de renaissancevloot van het Forum voor Democratie een nieuwe matroos in de persoon van CDA’er Henk Bleker? Het heeft er alle schijn van, als we de berichtgeving mogen geloven. Bleker en Baudet waren onlangs knus met z’n tweetjes naar Berlijn, en de oud-staatssecretaris voor landbouw vindt dat Baudet belangrijke problemen aan de kaak stelt. Ook is Bleker te spreken over het feit dat Baudet überhaupt geïnteresseerd is geraakt in landbouwbeleid, zo vertelt hij RTV Noord:

“Bleker, oud staatssecretaris en gedeputeerde namens het CDA in Groningen, is momenteel voorzitter van Vee & Logistiek Nederland. In die rol probeert hij de boerenbelangen in Den Haag zo goed mogelijk te behartigen. Dat de partij van Baudet belangstelling toont voor de sector, stemt tot tevredenheid.

Bleker: ‘We mogen blij zijn dat een nieuwe partij als het FvD hiervoor interesse heeft, want dat is niet vanzelfsprekend meer. En omdat ik denk dat FvD wel eens verder kan groeien, is het goed dat ik met Baudet praat. Maar ik krijg hier niet voor betaald en het is ook zeker geen structureel adviseurschap.’

‘Ik vind dat je als belangenbehartiger met alle politieke partijen moet praten. Daar komt bij dat Baudet een aantal bedreigingen van de westerse beschaving signaleert waar we serieus naar moeten kijken.'”

Henk Bleker is zich de laatste tijd wel vaker als rechts aan het profileren. In hetzelfde interview laat de oud-politicus ook doorschemeren teleurgesteld te zijn in het huidige CDA, iets wat hij de partijtop op een aanstaande koffie-afspraak ook wil mededelen. En onlangs was de man te gast bij De wereld draait door-vervanger M. De paardenfokker klaagde daar over hoe de publieke omroep avond na avond Donald Trump belachelijk maakt: “Heel flauw, al maanden,” aldus een teleurgestelde Bleker.

Maar helemaal ingewijd in het Forum voor Democratie wordt Bleker nu ook weer niet: hij geeft aan bij de aankomende Provinciale Statenverkiezingen én Europese Parlementsverkiezingen gewoon nog op een CDA’er te blijven stemmen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Aytas

  Inhoudelijk weinig te melden in dit stukje. Hebben ze een idee om de landbouw weer rendabel te maken met de normale bedrijfsrisico’s?

  1. fockingworst

   @aytas heeft enkele zeer inhoudelijke bijdragen gegeven over… Tja over hmm even denken hoor… Sorry kan er nu niet op komen.

 2. Robert75

  Gaat die nu in bed liggen met CDA”ers…

 3. Spaanse kok

  Vreemd.
  Het artikel spreekt de kop boven het artikel tegen.

 4. Ries

  Je kunt de kop natuurlijk selectief lezen. Aan boord nemen, betekent in deze niets anders dan de koppen bij elkaar steken. Dat is onmogelijk als de een op het water verblijft en de ander op het schip. dat praat toch wat moeilijk. Dus: Niks mis mee Tim!

  1. Spaanse kok

   Quote: Dat is onmogelijk als de een op het water verblijft en de ander op het schip.
   .
   Eentje om in te lijsten.

 5. Gekko

  Ach, lokaal en provinciaal heb ik weinig problemen met het CDA. De pijn zit landelijk, bij de arrogante Buma en zijn 18 draaikonten in de Tweede Kamer. Vooral Van Toorenburg is een vals sekreet.

  Henk Bleeker komt uit de agrarische wereld en is een nuchtere, rondborstige vent. Ik mag hem wel. Zou voor FvD een prima aanwinst zijn.

 6. Spaanse kok

  Henk Bleeker?
  Zou hij nog steeds mensen omkopen met voetbalkaartjes?

  1. fockingworst

   De trol is weer aan het werk direct met 3 nicks 3x met gestrekt been erin komen.

 7. Eugenie de la Fleur

  Bleeker is toch die rechtse christendemocratische backstabber. Een smerig ventje is het. Minister van landbouw in Rutte 1 bah! Laat hem maar zo snel als mogelijk aansluiten bij de FvD. Niemand zou hem missen

  1. Bosche draak

   Eugenie de la Fleur?
   Is dat niet die nietszeggende niksnut die al jaren thuis zit?
   Diegene die nooit meer normaal kan werken daar zij haar kringspier naar de vernieling heeft geholpen na jaren van bolletjessmokkel?
   Gecombineerd met haar ongezonde fascinatie voor sodomie & biljartkeuen valt er inderdaad niets meer aan te redden aldus menig oncoloog.
   Dat ze maar lekker binnensdeur blijft met haar mening en loshangende rectum.
   Niemand zal haar missen…

   1. Lugar

    “Is dat niet die nietszeggende niksnut die al jaren thuis zit?”

    En via cjd (etc) meerdere reacties plaatst.

 8. Ries

  Kok zit achter de wal van zijn schuttersputje en vertikt het erover heen te kijken. Ja, zo word je dus niet slimmer… Hij begrijpt de context van mijn inbreng niet. Het is namelijk onmogelijk om met iemand te praten als er afstand is. je moet er toch voor bij elkaar zitten. Dat Kok dit niet begrijpt, is er ook e e n om in te lijsten.

 9. Rien Noppen

  De gluiperige draaikont Bleker wordt dus niet aan boord van het FvD-bootje getakeld. De man blijft keurig lid van het CDA.

 10. TD

  Baudet laat weer zien sluw en behendig te zijn!

 11. Julian

  Henk Bleker… Owja… ik weet genoeg. Mediageil tot op het bot…

 12. Kees Kroket

  De kaarten liggen nu anders. Of PVV of CDA. Thierry heeft kennelijk al ingezien dat CDA meer perspectieven biedt. Afwachten of hij zijn hand kan verbeteren.

  1. Lugar

   “Thierry heeft kennelijk al ingezien dat CDA meer perspectieven biedt.”

   FVD gaat samenwerken en heeft een duidelijke agenda.

 13. HierBenIk

  Niet zeiken allemaal, dit is gewoon goed nieuws. Er is hoop: er zijn toch mensen die tot inzicht kunnen komen… blijkt….

 14. Lugar

  Goed zo, Bleker is een goeie!

 15. santiago

  Het is ongelofelijk hoe zo’n charlatan als baudet de mensen kan blijven belazeren. Met een onduidelijk advocaatje en nu zo’n uitgerangeerde, geestelijk beperkte lul als henkie bleeker, gaat hij Nederland redden.
  Het is zo duidelijk dat hij de boel in de maling neemt, een soort studentengrap/weddenschap en half mongool Nederland stapt er in.
  Echt de enige opdracht die onze lavendelvrind van de elite heeft meegekregen is :’Hou de PVV klein. Zoooooo over over duidelijk.

  1. Lugar

   “charlatan”

   “Een charlatan is een speciaal soort oplichter die voorziet in zijn behoeften door systematisch mensen te bedriegen over zijn afkomst, vaardigheden, intenties of prestaties. Een charlatan maakt gebruik van zijn charme om mensen iets aan te smeren.”

   Volgens mij is FVD vanaf dag één duidelijk en transparant. Iemand als Baudet voor charlatan uitmaken is dus vooral makkelijk maar ook imbeciel.

   1. fockingworst

    @lugar is dit niet een nick van de huistrol?

    1. Lugar

     @Worst: Ik weet het (nog) niet. Ben mij nog aan het oriënteren. Doorgaans valt hij na twee of drie reacties door de mand.

    2. santiago

     fockingworst. Bemoei je er niet mee. Ik had jou toch niets gevraagd of gezegd. Dom gelul met je huistrol. Als ik jou verder nog nodig heb rammel ik wel met de strontemmer.

   2. santiago

    Lugar. Mooier had ik baudet niet kunnen omschrijven. Precies wat ik bedoel.

    1. Lugar

     @Santiago: Je geeft een aardig beeld van jezelf. Maar nu je toch bezig bent, misschien kun je een paar voorbeelden geven van oplichterij, liegen en bedriegen door Baudet?

     1. santiago

      Lugar. Dat kan ik niet, want hij heeft nog helemaal niets gedaan en dat gaat niet gebeuren ook. Meneer Wilders is al zo’n 12 jaar aan het knokken tegen onze corrupte elite. Daar had hij zich bij aan moeten sluiten , dan had hij zich verdienstelijk kunnen maken.
      Lugar. Ik heb respect voor ieders mening en het is helemaal niet mijn bedoeling om dingen in het belachelijke te trekken, maar voor miij is het zoo overduidelijk. We gaan het zien en dan spreken we elkaar nog wel. Niet om lekker puh mijn gelijk te halen, maar omdat ik er absoluut niet in geloof.

     2. Lugar

      “Lugar. Dat kan ik niet, want hij heeft nog helemaal niets gedaan en dat gaat niet gebeuren ook.”

      Mooi, spuug dan ook niet met flauwekultermen zoals charlatan, dat komt nogal slapjes en week over.

  2. santiago

   Bij de volgende verkiezingen hebben we 6 partijtjes van zo rond de 17/18 zetels en wordt de vvd weer net de grootste en kan weer een coalitie in elkaar prutsen waar we niets mee kunnen. Alle corrupte ambtenaren kunnen blijven waar ze zitten en er zal niets, maar dan ook niets veranderen.

 16. Mendelssohn

  Thierry Baudet heeft met Henk Bleker een beter klankbord. Vermoed ik…

 17. Rosasolis

  Niets bijzonder in deze artikel. Wat wel heel bijzonder is, is dat wij eindelijk een goede minister van landbouw hebben. Boerin Carola Schouten van de CU, doet het uitstekend.

  1. Bosche draak

   En dat hweft met het onderwerp van doen want?…….

  2. Bosche draak

   En dat is relevant want?……

 18. Gerlos

  Aardige vent deze heer Henk Bleker, zou een aanwinst kunnen zijn.

 19. Jantje

  Kijken hoe de paarden lopen is uitstekend. Maar een iemand als Bleker binnen boord halen, dan haal je een mol binnen, denk ik.
  Het lijkt me dat hij wel lid mag worden, natuurlijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.