Trump staat voor paal: filmpje uit 2004 duikt op waarin hij iedereen aanraadt door 'betonnen muren heen te breken'

Geen categoriejan 10 2019, 19:00
Donald Trump staat een beetje voor joker: het satirische nieuwsprogramma The Daily Show heeft een video uit 2004 gevonden warin de huidige president tekeer gaat tegen 'betonnen muren'. Je moet er doorheen breken, overheen klimmen of er omheen gaan, zo raadt hij een hele zaal vol pas afgestudeerden aan.
https://twitter.com/TheDailyShow/status/1083169537263054849
Wie het nieuws in Amerika een beetje bijhoudt weet het: de Amerikaanse overheid verkeert weer eens in een shutdown: de Democraten weigeren een handtekening te zetten onder een begroting waarin Trump ook hoge bedragen reserveert om een grensmuur tussen de Verenigde Staten en Mexico te bouwen. De muur is noodzakelijk om illegale immigratie te stoppen, is het argument van de president.
Maar vandaag dook een interessant filmpje uit 2004 op, op het Twitter-account van het satirische nieuwsprogramma The Daily Show. In dat filmpje heeft Trump een zogenaamde 'graduation speech', en hij wil de leerlingen op het hart drukken dat ze zich nooit moeten laten stoppen. Ook niet door een muur. In het voorbeeld van Trump is de muur zelfs van zijn beton, zoals de grensafscheiding tussen zijn land en dat van Mexico bij voorkeur ook moet zijn:

"Geef nooit of te nimmer op. Geef niet op. Sta niet toe dat het gebeurt. Als er een betonnen muur voor je is, ga je er dwars doorheen, dan ga je er overheen of dan ga je er omheen. Maar zorg dat je aan de andere kant van die muur komt."

Advies van Trump aan de illegalen die hij probeert tegen te houden? Het zou zomaar kunnen, hè.
In de Verenigde Staten is het gebruikelijk dat wanneer hele jaargangen van universiteiten afstuderen, een beroemdheid een praatje komt houden en daarin advies geeft. Een speech van Apple-oprichter wijlen Steve Jobs over sterfelijkheid is op die manier wereldberoemd geworden, omdat deze als inspirerend werd gezien en zelfs als troostend bij het overlijden van Jobs zelf. En die van Trump zou, alhoewel om hele andere redenen, misschien wel net zoveel faam kunnen verkrijgen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten