Trump staat voor paal: filmpje uit 2004 duikt op waarin hij iedereen aanraadt door ‘betonnen muren heen te breken’

vlcsnap-2019-01-10-18h40m47s214
Foto: Trump in 2004. Bron: Daily Show / Twitter.

Donald Trump staat een beetje voor joker: het satirische nieuwsprogramma The Daily Show heeft een video uit 2004 gevonden warin de huidige president tekeer gaat tegen ‘betonnen muren’. Je moet er doorheen breken, overheen klimmen of er omheen gaan, zo raadt hij een hele zaal vol pas afgestudeerden aan.

Wie het nieuws in Amerika een beetje bijhoudt weet het: de Amerikaanse overheid verkeert weer eens in een shutdown: de Democraten weigeren een handtekening te zetten onder een begroting waarin Trump ook hoge bedragen reserveert om een grensmuur tussen de Verenigde Staten en Mexico te bouwen. De muur is noodzakelijk om illegale immigratie te stoppen, is het argument van de president.

Maar vandaag dook een interessant filmpje uit 2004 op, op het Twitter-account van het satirische nieuwsprogramma The Daily Show. In dat filmpje heeft Trump een zogenaamde ‘graduation speech‘, en hij wil de leerlingen op het hart drukken dat ze zich nooit moeten laten stoppen. Ook niet door een muur. In het voorbeeld van Trump is de muur zelfs van zijn beton, zoals de grensafscheiding tussen zijn land en dat van Mexico bij voorkeur ook moet zijn:

“Geef nooit of te nimmer op. Geef niet op. Sta niet toe dat het gebeurt. Als er een betonnen muur voor je is, ga je er dwars doorheen, dan ga je er overheen of dan ga je er omheen. Maar zorg dat je aan de andere kant van die muur komt.”

Advies van Trump aan de illegalen die hij probeert tegen te houden? Het zou zomaar kunnen, hè.

In de Verenigde Staten is het gebruikelijk dat wanneer hele jaargangen van universiteiten afstuderen, een beroemdheid een praatje komt houden en daarin advies geeft. Een speech van Apple-oprichter wijlen Steve Jobs over sterfelijkheid is op die manier wereldberoemd geworden, omdat deze als inspirerend werd gezien en zelfs als troostend bij het overlijden van Jobs zelf. En die van Trump zou, alhoewel om hele andere redenen, misschien wel net zoveel faam kunnen verkrijgen…

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

46 reacties

 1.   

  Fantastisch! :)

 2.   

  Dat noemt men van de ene in de andere verbazing vallen. Soms valt het mee, de andere keer weer tegen.

 3.   

  Een dag zonder Trump is een dag niet geleefd, studenten motiveren niet op te geven en door te zetten. Door ruiten, roeien en ramen is de nederlanse versie.

  Nu maar hopen dat hij op de lagere school een domme rekenfout gemaakt heeft.

 4.   

  Een prachtig voorbeeld van hoe iemand van mening en inzicht kan veranderen. Als ik Trump was zou ik die muur niet te laag maken.

  1.   

   Dat zou ook wel eens kunnen blijken op 20 maart a.s

  2.   

   En dan gooien we jou overheen

  3.   

   @Lugar. In het politiek hebben we vooral stabiele mensen nodig. Vooral van jonge hoog-opgeleiden die langzaam in het politiek willen deelnemen, en van de kennis van hun voorgangers hebben geleerd en niet wil vergeten. En dan in staat zijn om verder een leidende functie aan te kunnen. Zo gaat het door. Dit weet ook ik ook, als studente van het hoge muzikale onderwijs.

 5.   

  Gossie mikkie het is net alsof 15 jaar geleden de situatie anders was dan vandaag de dag.

  Maar dan ook oppep-praatjes voor de grenswachten toch?

  “Hoe jong, snel of onschuldig ze ook ogen, je zult ze grijpen! Laat je niet weerhouden door misplaatst moralisme, vang ze allemaal!”

 6.   

  Compleet onzin verhaal. De huidige situatie is niet te vergelijken met 15 jaar geleden. Dus heb je het recht om hier 15 jaar later anders ‘tegen aan te kijken’ Echt een heel slecht ondoordacht journalistiek stuk.

 7.   

  Mogelijk is Tim ontgaan dat hij hier de muur overdrachtelijk bedoelde.

  1.   

   Tim zijn antipathie voor Trump is al in vele artikelen van zijn hand opgevallen. Geen aandacht aan besteden verder.

 8.   

  “de Democraten weigeren een handtekening te zetten onder een begroting waarin Trump ook hoge bedragen reserveert om een grensmuur tussen de Verenigde Staten en Mexico te bouwen.”
  —————–

  5 miljard is geen hoog bedrag maar een zeer klein bedrag in het totaal van de begroting.

  De Democraten wilden dat ook een paar jaar terug……………….maar nu Trump een muur wil om de illegale immigratie te stoppen willen de Democraten ineens niet meer.

  Kortom, de Democraten hebben maar een doel…………….Trump tegenwerken terwijl Trump de veiligheid van de Amerikaanse burger wil vergroten.

  Gelukkig houd Trump voet bij stuk en heeft zonet op Twitter Obama bedankt omdat die een paar jaar terug hetzelfde zei over de crisis bij de grens. Uiteraard hadden de media (en Hollywood) toen geen bezwaar.

  Overigens wil Trump niet alleen een muur maar ook een aantal andere maatregelen om de illegale migratie af te remmen. Zoals b.v. de afschaffing van “birth right”.

  1.   

   Goh, willen de Democraten Trump tegenwerken?

   Je gelooft het toch niet!

   :)

  2.   

   Joh, Ritter, serieus?

   De Republikeinen deden niet anders bij Obama. Zeker ook de belofte van Paul Ryan vergeten?

   Je oogst wat je zaait.

  3.   

   De Democraten wilden dat ook een paar jaar terug……………….maar nu Trump een muur wil om de illegale immigratie te stoppen willen de Democraten ineens niet meer.

   Niet waar. In 2006 stemden de Democraten voor een hek (geen muur) langs de zuidwest-grens met Mexico. Dat hek is ook voor een groot deel gebouwd.
   Recent waren Trump en de Democraten 1,2 miljard extra voor grensbewaking overeengekomen.
   Trump bleek echter een man, een man, een woord, geen woord te zijn: toen zijn fanatiekste achterban begon te mopperen dat hij tijdens de campagne iets heel anders had beloofd, trok Donald de overeenkomst in. Sindsdien staat hij te schreeuwen om die tamelijk nutteloze muur. Het begint erop te lijken dat hij straks op zijn eigen muur gespiest gaan worden als een worstje op een cocktailprikker, want zijn koppigheid begint zich tegen hem te keren.

   1.   

    “nutteloze muur”
    Die nog niet gebouwde muur heeft nut,zeker weten!
    Mijnheer beukman denkt dat muren bouwen een hobby is van Trump!
    Een muur bewaken is vele malen eenvoudiger is dan open gebied,dat is toch evident.

    1.   

     Heb je het nou nog niet door, @TD?
     De Muur is Donalds verkiezingsbelofte-obsessie.

     Maar de werkelijkheid is dat het ding maar weinig mensen gaan tegenhouden. Ten eerste omdat er hele delen zijn waar geen muur kan komen, zoals langs de Rio Grande, en op delen van Texas waar de eigenaren zeker geen toestemming voor zullen geven om er een muur op te zetten. Het ding is dus al lek nog voor ze zijn begonnen te bouwen.

     Ten tweede omdat de meeste illegalen gewoon op een visum de VS invliegen, en vervolgens na het verlopen van hun visum blijven.

     Trump is op het moment bezig een crisis bij de grens te creëren, in een poging om de Muur er doorheen te jassen.
     Hij moet wel: zijn trouwste aanhang zal het niet pikken als hij zijn grootste verkiezingsbelofte niet nakomt.

     Trap er niet in, @TD!

     1.   

      Iedereen weet hoeveel illegalen op pad zijn,massa’s !
      Je denkt toch niet dat Trump dit alléén doet voor zijn belofte?
      5 miljard is voor de US begroting een speldeprik,de Democraten willen enkel dwarsliggen.
      Trump gaat NIET toegeven!

     2.   

      @TD, het aantal vluchtelingen vanuit Zuid Amerika naar de V.S. is al sedert Bush dalende, die heeft zich doorgezt onder Obama en staat nu op het laagste punt.
      Er is geen reëel probleem meer over dan, behalve dan dat het niet nakomen van deze potsierlijke verkiezingsbelofte bij Trump de angst oproept ‘to look bad’.

     3.   

      @TD
      Die muur heeft geen nut, argumenten gegeven.
      Daar komt dit nog bij: de criminaliteit onder illegalen is lager dan onder gewone Americanen, niet hoger. En die illegalen doen vaak het werk waar Americanen vies van zijn.

      Bij Donald weet je het nooit zeker, maar ik denk dat de Democraten hun kans ruiken. Ze hoeven alleen maar hun poot stijf te houden, terwijl de publieke opinie zich tegen hem keert.

      Hopelijk zet de komende oorwassing Donald met beide benen op de grond. Zeker nu de Democraten het Parlement hebben, zal hij moeten leren samen te werken ipv te chanteren.

    2.   

     @TD: Je voert de trol en zijn supporter. Hoezeer je ook je best doet, het is volstrekt kansloos.

 9.   

  The Daily Show en soortgelijken zijn anti-Trump activisten die Trump dagelijks afzeiken en demoniseren.

  In de VS weet men waar dit soort shows (Hollywood) staan in het politieke spectrum.

  Ook uit het voorbeeld van dit artikel blijkt weer hoe de media misleidend bezig zijn. Want het zou de media sieren dat ze erbij vermelden dat Trump dit natuurlijk overdrachtelijk bedoeld en niet letterlijk.

  En inderdaad Trump laat zich niet weerhouden door “betonnen” muren. Dat blijkt wel hoe hij het opneemt tegen de Democraten en hun vriendjes in de media ondanks felle tegenwerking.

  1.   

   Dat staat in schril contrast met de periode Obama waarin de Republikeinen loyaal meewerkten en de politiek van Obama en die de nodige steun gaven.

   Het is gewoon niet eerlijk!

   1.   

    Inderdaad, en waar de Republikeinen niet meewerkten, zoals het financieren van een land dat terroristen wereldwijd financiert, met miljarden Amerikaanse belastingelden, dan drukte Obama de man die het hele midden Oosten destabiliseerde het simpelweg door met een executive order.

 10.   

  Eigenlijk moet Trump het met de Chinezen op een akkoordje gooien en door hen die muur laten bouwen. Die hebben er ervaring mee. Ben je gelijk van die handelsconflicten af.

 11.   

  Geld niet voor buitenlanders.
  Die mogen hun dromen niet najagen.

 12.   

  Best wel triest wanneer je stukjes schrijft en vervolgens aantoont beeldspraak niet te kunnen begrijpen en het verschil niet kent tussen letterlijk en figuurlijk.

 13.   

  Dat is nu kinderachtig om die video hiervoor te gebruiken,die uitspraken zijn toch gedaan in een heel andere context!
  Iedereen gebruikt wel eens dezelfde woorden of zinnen in een andere context.

  1.   

   Trump geeft aan dat je ondanks obstakels je dromen moet najagen hoe moeilijk ze ook zijn.
   Is toch duidelijk en is van alle tijden.

   1.   

    Ja,iedereen moet zijn dromen najagen!
    Maar NIET op andermans kosten!

 14.   

  Dat gezeur over Trump,willen de mensen in de US misschien een land dat overspoeld is met economisch onbruikbare laag en/of ongeschoolde de landstaal niet sprekende immigranten?
  Allemaal die teerhartige impulsieve atruïstische immigranten lovers,ik word er onwel van.
  Er bestaat geen “heile welt”,dat is een utopie!

  1.   

   Wie werken er voor een groot deel in Amerika in de fabrieken waar de ‘echte’ Amerikaan zijn neus voor op haald?

   Juist die “economisch onbruikbare laag en/of ongeschoolde de landstaal niet sprekende immigranten”

   1.   

    Trump wilt een muur omdat hij van muren houdt!
    Er speelt méér,er willen nog nooit geziene aantallen illegale immigranten naar de US,massale smokkel verdovende middelen en inherente misdaad.

 15.   

  Een muur blijkt in de praktijk zeer effectief te zijn.

  Dat tonen andere muren aan. Ook in Europa kennen we de effectiviteit van een muur; b.v. in Hongarije waardoor de illegale migratie door dat land heen sterk is gedaald.

  Daarom willen de Border Patrol en andere organisatie die betrokken zijn bij de veiligheid van de VS ook die muur.

  Trump wil dus een muur + andere maatregelen om de massale illegale migratie vanuit Midden-Amerika tegen te gaan.

  De Democraten hebben maar een doel…………….dat is Trump tegenwerken. Dat doen ze met hulp van de gevestigde media die Trump vooral op persoonlijk level aanvallen.

  Een paar jaar terug hadden de Democraten geen bezwaar tegen een muur. Nu ineens wel omdat ze Trump geen overwinning gunnen. Dus voor de Democraten ( en hun vriendjes in de media!) is Trump tegenwerken belangrijker dan de veiligheid van de Amerikaanse burger.

  Trump is begaan de de slachtoffers van de illegale migratie. Amerikaanse burgers die vermoord zijn door illegalen. De media zal je daar niet over horen. Die zwijgen dat soort gevallen dood. Ook de Democraten zal je er niet over horen.

  1.   

   +2

  2.   

   +1

  3.   

   Bill Clinton wilde 20 jaar terug al een muur plaatsen, zoek maar op Bill Clinton and wall op Youtube.

   Maar dat vergeet de media in grote getale, in de VS en in Europa. Want Bill is natuurlijk hun lievelingetje. Die kon niets fout doen.

   Bewijs was met Monica Lewinski, een jonge stagair waar Bill seks mee had en over loog. Het werd hem vergeven. Dat Trump iets zei over vrouwen in hun kruis grijpen werd hem niet vergeven.

   Beiden fout, maar het laat zien hoe selectief mensen zijn met hun veroordelingen.

 16.   

  Is dit nieuws?

 17.   

  Dit bericht verbaast me niet. Voor jarenlang was Trump lid van de Democrate Party.
  Als jonge, rijke man was hij zelfs gast aan huis bij de Kennedy familie. Dan was het wat later met het interesse met politiek ineens afgelopen. Hij ging door met zijn bedrijfsleven, die vaak niet helemaal eerlijk doorgingen: Casino’s, Golfcourses, Hotels en Kantoor tornen…Ook in verschillende buitenlandse landen. Vaak ging het helemaal fout, zoals in Balmedie, Schotland, waarvan hij teveel land heeft overgenomen, dan wat er in het contract werd afgesproken, om een enorme golfcourse te bouwen, met ernaast vele zeer chique dure motel woningen. Kortom, Trump is nooit een politicus geweest, tot 2 jaar geleden. Voor jarenlang heeft hij niets gedaan dan steeds rijker worden met corrupte business zaken. Een ook discriminatie tegen vrouwen.

  1.   

   En hoe discrimineerd hij vrouwen dan wel?

   En kom niet met dat “grijp ze bij de poes” verhaal.

   De enige “pussy” die hij greep was het schudden van Obama’s hand bij de aflossing van de wacht.
   Voor de rest bleek het ook al zwaar onwaar te zijn, het weerhield de trubbelige typetrutjes van de media niet tegen het gretig over te nemen in hun columns met nul onderzoek.

   1.   

    @Bosche draak. De “pussy” verhaal interesseerde mij niet. Mannen (en soms ook vrouwen) onder elkaar kunnen grove grapjes wisselen. Maar niets was zo erg als enkele jaren geleden terwijl Trump nog getrouwd was met vrouw nr. 2, dat hij een clubje van 3 bekende mannen, inclusief zichzelf bij elkaar kreeg, en aan een jonge meisje, uit een arme gezin greep, en verkrachte. Vorige jaar was er een proces in Californie tegen Trump en de andere 2 mannen. De nu volwassen jonge vrouw heeft gelijk gekregen, en Trump moest haar 2 miljoen dollars betalen, en ook hoge rechtbank kosten. Kortom:
    waar er rook is, is er vuur!

    1.   

     En waar geen bewijs is is geen geloofwaardigheid.
     Niemand zal beweren dat Trump een beschaafd persoon is, maar dit soort vage uitlatingen zijn compleet mesjogge!

 18.   

  Wow

  Ik was vroeger extreem links

  Door kennis, eruditie, wijsheid, introspectie et cetera is de boeg enkele millimeters verschoven.
  Niet veel
  (bijna niks zelfs want soms veranderen de oevers)

 19.   

  Veertien jaar is het verschil tussen letterlijk en figuurlijk.
  Dom dom dom

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!