Tweet Dominique van der Heyde zorgt voor internet rel! Deugend Nederland woest!

Geen categoriejan 26 2019, 11:00
Dominique van der Heyde, chef politieke redactie bij de NOS, dacht even een Tweet te kunnen sturen over wat haar door een internetmonteur werd verteld. De man kan al zes jaar geen huis krijgen, want: "Alle nieuwe woningen gaan naar asielzoekers." Nou dáár kwam het gedram hoor!
[embed]https://twitter.com/DominiqueHeyde/status/1088740695375052800[/embed]
Hoppakee, direct erbovenop zit deze deugkut en zegt:
[embed]https://twitter.com/IlseKIO/status/1088742800915607553[/embed]
Want iets dat iemand zei is direct een frame en een spreekbuis voor een totale opvatting die zou heersen in Nederland, maar natuurlijk. Dominique slingert er nog een tweet achteraan waar ze ditzelfde punt maakt, maar tevergeefs! 'Je probeert nu je baan te redden' en 'feitelijk klopt dit van geen kant' huilen ze! Want oh oh oh wát fóút! Al is het technisch gezien natuurlijk wél feitelijk want die monteur gaf gewoon zijn mening en sprak namens zichzelf, maar dat bestaat niet meer tegenwoordig.
Vervolgens raken diverse figuren met elkaar in discussie over dat 'het échte probleem' een tekort aan sociale huurwoningen is en het níéts te maken heeft met het en masse binnenhalen van asielzoekers. 'Dan bouw je toch gewoon meer sociale huur?' Oh jee, nog meer deugdrama, je mag het niet over asielzoekers hebben maar over statushouders, want dat zij takje en definitie neuken maakt de discussie beter!
Naamloos
Nou, kun je tegenwoordig nog gewoon iets zeggen zonder direct een onderliggend motief te hebben waarmee je '[groep die ik niet leuk vind] in de kaart speelt'? Natuurlijk niet!
Naamloos
Gelukkig krijgt ze ook veel steun, maar die reacties zijn natuurlijk minder spectaculair qua debiele opvattingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten